De senaste generationernas grafikkort är sprängfyllda av ny teknik. Mycket av utvecklingen sker inom bildförbättring, där bland annat ray-tracing gör det möjligt för spelen ta sig allt närmare fotorealism. Samtidigt tillkommer nya möjligheter att utnyttja AI för att höja ribban ytterligare ett snäpp.

Nu är det dags att utmana Komplett om en av de kraftfullaste finesserna i Geforce RTX-serien. Bakom skärmen väntar ingen mindre än Fredrik Wille, som till vardags är kategorichef för grafikkort och moderkort. Dessutom väntar en trevlig överraskning för alla som slutför quiz:en. Lycka till!

47fc3714-a82f-410e-b5f7-c9bfda1afde8.jpg

Vi utmanar ...

Fredrik Wille på Komplett
Kategorichef för grafikkort och moderkort

Datorer och gaming har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag byggde min första dator när jag endast var 12 år gammal, med målet att bli världsmästare i Counter-Strike 1.5. Men drömmen slocknade när jag insåg att det inte fanns så mycket jobb och framtid inom e-sport, vilket ju var en rejäl missbedömning såhär i efterhand.

Intresset för datorer, hårdvara och särskilt grafikkort har dock fortsatt och det är något som jag har stor nytta av idag, 21 år senare, när jag har vad som kanske är världens bästa jobb för den som älskar spel och datorhårdvara.

Resultat: 9/10 poäng

60895ec7d598a5000448ea97.png

Sponsras av NVIDIA och Komplett

Denna artikel produceras i samarbete med NVIDIA och Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.

Screenshot_20200904-112819~2.png