Permalänk

Fick hem kylaren. Ska plastbiten fästas på baksidan av moderkortet så skruvarna sticker upp? Den passar ej fram.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Permalänk

Fick det så här men plattan är lös på baksidan. Ska det sitta något som fäster den fram innan kylaren?

Permalänk

Fick med en kontroll. Verkar fungera med pata? Trodde den hade batteri?

Permalänk

De verkar som 4 pin från fläkten hane ska in i kontrollen. Och sedan 1 vanlig 4 pin hona till moderkortet. Gammal model. Ska pata sedan in i kontrollen med?

Permalänk

Finns det AI i gen 11 med? De står ofta på sidor att gen 10 har AI men finner det inte till gen 11.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Föredömligt om vi håller oss till färre inlägg.
Det är molexkontakter.
Du ska fästa kylaren i "bakplattan" Vad har du köpt ens? Manual finns och verkar visa rätt tydligt?

Permalänk

En budget, vill ha en noctua men de kommer när en bättre processor finns. https://coolermaster.egnyte.com/dl/b7WpyTvS4l Var AI unikt för gen 10 eller finns de i 11 med? De verkar som att molex ska gå igenom kontrollen och sedan till att ge fläkten ström igenom kontrollen, de sitter även en 4pins hona till att fästa på moderkortet. Är de för hastigheten eller ström med?

Permalänk
Medlem

Du skall definitivt leta rätt på manualen till den kylaren du köpt. Det är med all säkerhet olika skuvar och brickor du skall använda beroende på vilken sockel du monterar för (AMD/Intel). Om du bara frågar här (med hälften av informationen) så är det stor risk att du monterar kylaren med för lågt tryck mot processorn (med dålig kylning som följd), alternativt trycker ner den för hårt så att din montering går sönder! Kylarmonteringen är anpassad på tiondelars millimeter för att få rätt monteringstryck, så slarva inte med detaljerna.

Edit: Du börjar bekymra dig för AI; men inte ett ljud om vilken modell av kylare du vill ha hjälp med. Det leder till att vi tvingas spekulera och ge alltför breda svar som förmodligen gör dig allt mer osäker, snarare än att hjälpa dig framåt.

Permalänk

Fick bara med denna, här är den online https://coolermaster.egnyte.com/dl/b7WpyTvS4l

Permalänk
Medlem

Ja men då så, väj rätt mella B och C. Fjäderbelastad montering gör det enklare. Tänk också på om det ska vara några plastisoleringar på monteringsplåten mot baksidan så du inte kortsluter någonting. (Bild 07 : 1-4)