Inlägg

Inlägg som Joppis har skrivit i forumet
Av Joppis

Kan det bli bättre än att ha självaste chassi-jesus i egen hög person som assistent när man bygger sin första dator? Skulle inte tro det!

Precis som föregående kommentator så kommer jag låta mina barn kika på denna serie 👍

Av Joppis
Skrivet av tintinj:

Vem sitter och tittar på tv/film på en liten 6-tumsskärm? haha
HDR är ju det som gör att Netflix är värt att ha för tv/film

Väldigt många som pendlar till och från jobbet i Stockholm-området kan jag intyga. I alla fall serier.

Av Joppis

Early Access-strategin letar sig in i allting numera. Låt användarna hitta och rapporter felen.

Av Joppis
Skrivet av GizmoTheGreen:

är det verkligen så? skulle vilken laddar du använder påverka prestanda i realtid?
jag trodde det var laddare->batteri->"mainboard". så oavsett laddare så agerar batteriet buffer. har du då en för klen laddare så presterar laptop samma fast batteriet laddar ur snabbare än vad det kan laddas.
det kan ju vara så att bios/fw är programmerat så att det läsar av hur mycket som laddas och anpassar prestanda after det, så att du alltid får överskott/laddning med en laddare inkopplad. (känns som en typisk applegrej/tänk)

men jag kan tycka det är lite dum lösning om man inte kan stänga den logiken av/på beroende på användning.

t.ex på en gaminglaptop, startar jag ett spel så vill jag ju (oftast) ha max prestanda oavsett om laddaren är ikopplad eller inte. och oavsett om jag laddar slött eller snabbt (10w eller 65watt spelar ingen roll då imho).

Ingen av mina privata laptops eller jobblaptop använder batteriet när laddaren är ansluten.

Av Joppis

Att skillnaden i testet Procyon AI är så stor är väl för att NPU i Snapdragon är kraftigare än Neural Engine i M3.

Edit: Verkar stämma. 45 TOPS vs 18 TOPS.

Av Joppis

Tjohoo!

Av Joppis

Så där ja. Nu får man napp på scripten. Äntligen Sommar24!

Av Joppis

Haha, otippad och riktigt trevlig artikel! Man gjorde mer sådant här själv förr och hade nästan glömt av det. Sitter på GTX 1080 och vet inte riktigt varför jag väntar så länge med uppgradering men det verkar som att dagens maskiner är sjukt mycket bättre.

Av Joppis
Skrivet av Bogs:

Jag är rätt så säker på att moderkortet stöder overclocking… ser iallafall så ut när jag går in på deras hemsida och kollar.
Står även på ram:ens hemsida att ”performance profile” är xmp 3.0. Är som sagt rätt så ny på dethär men från vad jag ser så ska alla delar stödja någon form av xmp/docp/expo

Så du har inte samma menyval som manualen visar?

Av Joppis

Detta löser sig när fler och fler företag inkluderar privata meddelanden från diverse tjänster som källdata till sina LLM. Det är där sanningen skrivs och kommer överrösta allt annat. Bara att vänta.

Av Joppis

Kanske är kompisens drömmar som får liv genom lekar på skolan

Av Joppis
Skrivet av anders190:

Hej, lillasyster som skriver här. Min bror gick tyvärr bort tidigt på morgonen den 12e maj på sjukhus med hela familjen vid sin sida. Otroligt nog var den här plattan olåst och lösenordet här sparat, annars hade vi gått miste om mycket viktig information inför begravning och bodelning som han inte hunnit skriva ner på andra ställen. Han skrev i sina böcker men jag är också in här och läser det han skrivit när jag behöver tröst och vill höra hans "röst". Tack för all peppning och omtanke ni gav honom, jag är er evigt tacksam.

Så sorgligt detta. Tänkte på Anders idag för att jag insåg i bakhuvudet att jag inte sett något inlägg av honom på länge. Han citerade mig ibland så jag gick via citerade inlägg för att hitta profilen och sedan såg jag att det fanns ett inlägg nu nyligen som jag missat och kände hopp. Skickar över massor av stöd till er i familjen denna svåra tid. Har själv förlorat två vänner med liknande snabba sjukdomsförlopp ❤️

Av Joppis

Är sugen på AMD's uppföljare till 7800x3D men det blir väl 2025. Vet inte om den kommer heta 9800x3D? Den parad med RTX 5080 typ. Kanske kan bli nästa bygge men som alltid. Recensioner först.

Av Joppis

Dessa varianter är alltså inte riktigt vad merparten här är ute efter? Är de kanske till och med fastlödda på mamma Strix Point? Samma som även hamnar i laptops?

Om Asus hade tagit fram en tredjepartskrets så hade den kunnat heta Zen 5 Strix Point Strix.

Av Joppis

Windows 11 Pro sedan i september förra året. Min Coffee Lake-CPU hamnade precis på "rätt" sida om strecket. Kör så stock som möjligt för att slippa strul. Enda modifieringenen är "registerhacket" som MS själva föreslår för att få tillbaka context-menyn.

Av Joppis

Av Joppis

Intressant! Är det kommunicerat hur installationsprogrammet kommer hantera processorer, alltså om listan utökas till äldre maskiner än 8000-serien på Intel-sidan. Kommer exempelvis den i många fall potenta i7 7700K bjudas in i värmen?

Av Joppis

Magisk tid! Minns nog numret. Använde flitigt klienten Miranda IM. Att sätta "away message" var standard. Typ "På förfest hos Mange och sen Kåreeeen!".

😎

Av Joppis
Skrivet av Haglund:

Vem skriver ens inlägg på Facebook längre..

Väldigt många eftersom FB har tagit över rollen som forum i många fall (tyvärr).

Av Joppis

Hade inte vetat utan denna tråd. Har bing alltså varit nere sedan 8 i morse?