Inlägg

Inlägg som voro12 har skrivit i forumet
Av voro12

Vad innebär detta med klipparnas ytkapacitet egentligen? Är det baserat på batteritiden, eller beräknad drifttid mht. slitage och annat? Föräldrarna har gräsmattor på runt 6000 kvadrat, och ska man ha en klippare som klarar av såna ytor så måste man upp i jäkligt dyra modeller. Funderade på om det går att dela upp klippningen i olika delar, så att den klipper kanske 1500 kvm per dag. Men antar att det inte är en hållbar lösning.

Av voro12

https://corp.formula1.com/formula-1-and-viaplay-group-agree-l...

Innebär detta att man fortsatt kan titta genom F1TV, eller tvingas man till något överprisat Viaplay-abonnemang tro?

Av voro12
Skrivet av dpom86:

Mer politisk korrekthet tack.
</sarkasm>

Glöm inte skins så att man kan spela som både jultomten och påskharen också 👌

Av voro12

"Ryktena kom även kort efter att företaget pausade den tre år långa utvecklingen på datorlådan Ghost R1."

Hur kan det ta tre år att utveckla en datorlåda?

Av voro12

Väntar på en Playseat Challenge simracingstol så att man förhoppningsvis kan slipa lite på varvtiderna i GT7

https://cf-images.dustin.eu/cdn-cgi/image/format=auto,quality=75...

Av voro12

Nvidia Shield alt. robotdammsugaren. Bra skit!

Av voro12

Porrbotar och rysstroll står nog för en icke-oansenlig del av de konton som klassas som aktiva.

Av voro12
Av voro12

Gran Turismo 7 finns nu för 399 kr hos netonnet

https://www.netonnet.se/art/gaming/spel-och-konsol/playstatio...

Av voro12
Skrivet av Rapidact:

Någon skrev? "Om så vore fallet skulle det visat sig naturligt med mängder av sjukdomsfall överallt i samhället som ökat i takt med mobiltelefonins utbredning."

Ja, det börjar synas tydligt i statistiken, men det är inte första gången det sker.

Det händer intressanta hopp i folkhälso-statistiken i samband med mobilteknikens utveckling, det ska jag visa.

Först hade vi ett drös personer som påstår sig haft post-covid, samtidigt som 5G byggdes ut. (förtjänar en tråd för sig - jag har träffat så många som tror sig vara drabbade av post-covid, när det sedan visat sig att de varit kraftigt exponerade framför basstationer).

Elin Lindsäter, psykolog och forskare vid Karolinska institutet och Region Stockholm intervjuades i en pod av aftonbladet här om dagen.

https://www.aftonbladet.se/podcasts/episode/366962

Det pågår en dramatisk ökning och förändring i sjukskrivningar för utmattningssyndrom. Nu börjar t o m allt yngre åldersgrupper drabbas mellan 20-40 år. De söker fortfarande ingen riktig fysisk förklaringsmodell annat än hormoner/klimakteriet - något som verkligen inte förändrats de senaste 1000 åren.

Men det är faktiskt EMF-strålningen som förändrats mest i vår närmiljö, speciellt senaste åren, ingen tycks vilja se eller söka den förklaringen? Men ändå finns sambanden där.

Det som ses som signaler på utmattningssyndrom är följande: Upplevt en hög stressnivå över tid, kanske de har tryck över bröstet, känner sig spänd i kroppen, tankarna snurrar, man har svårt att sova på nätterna, om det fortsätter över längre tid - flera veckor, då märker man att man börjar glömma bort saker, göra misstag som man inte är van att göra, andra kanske märker att de tappar humöret snabbare. Närmare till tårar, känslosvallningar och aggressionsutbrott.
Svårt att tänka, komma ihåg saker. Ihållande mental och fysisk trötthet. Klarar inte sociala sammanhang, drar sig undan. Försöker ta tag i saker i hemmet men kommer inte riktigt i hamn, lyckas inte göra det på det sätt man är van med.

I min värld låter det här väldigt mycket att det speglar det som rapporteras av personer boende nära mobilmaster.

Enligt boken "Kampen om sjukfrånvaron" definierades 1974 utbrändhet som känslomässig utmattning, empatibortfall och låg prestationsförmåga.

Begreppet har sedan vidgats och omformats och numera innefattar det sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, minnesproblem, irritabilitet, trötthet, yrsel, med mera.
Exakt samma symtom som boende nära mobilmaster lider av. 1997, när GSM byggdes ut i Sverige, ökade sjukskrivningarna i Sverige. Många blev sjukskrivna för utmattningssyndrom. Sen skyllde vissa på att de sjukskrivna fuskade.

1997 – A curious year in Sweden - ett hopp i statistiken:
https://www.researchgate.net/publication/277845710_1997_-_A_c...

Halterna av serotonin, melatonin, oxytocin och testosteron ökade medan halten av kortisol minskade hos försökspersoner som under två månader sov i en säng som var avskärmad från elektromagnetiska fält

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35864547/

Jag skulle bli mycket förvånad om det inte skulle finnas ett samband. Serotonin, melatonin är nästan grundläggande för många folksjukdomar som härjar i landet de senaste årtiondet.

Nästan 100 000 barn står i kö till BUP. Det visar Barnombudsmannens senaste årsrapport. Det är en ökning med 80 procent på några år och de regionala skillnaderna är stora.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unga-mar-allt-samre-100-00...

Att svenska barn och unga mår allt sämre är ett välkänt problem. De senaste tio åren har antalet barn som tar antidepressiv medicin ökat med 190 procent – ett faktum som kritiserats av FN:s barnrättskommitté.

Jag kan se ett samband med den otroliga EMF-ökning denna grupp exponerats av. Dags att börja se vad det är som faktiskt förändrats i samhället senaste årtionden och börja på riktigt koppla samman ett och annat.

Så forskare är korrupta och ljuger, men de källor du själv cherry-pickat och försökt påvisa någon form av kausalt samband bör tolkas som sanning?

Trodde ärligt talat att Sweclockers var relativt förskonat från foliehattar och faktaförnekare.

https://www.snexplores.org/wp-content/uploads/2019/11/860-header...

Av voro12

Rekommenderar Fello som några ovan gjort, man får Telias nät till ett bra pris. Jag har kört det i ett par år och det har funkat toppen.

Av voro12

Intressant att Svenska Freds hänger på Sweclockers, tur att de bara är en väldigt högljudd men liten minoritet. Norge och Danmark har varit medlemmar i Nato i typ 75 år, och de verkar rätt så nöjda.

OnT: Vi får hoppas att upprustningen av totalförsvaret kommer råda bot på såna här attacker, och att mer fokus på cybersäkerhet kommer att genomsyra även kommuner och regioner.

Av voro12

Jag lyckades förlänga mitt F1 TV Pro-abonnemang via Google Play-appen och fick då betala samma pris som förra året (1151 kr, motsvarar 99 Eur). Det var dock någon vecka sedan, så de kanske har uppdaterat det nu. Men kan vara värt att kolla.

Av voro12

Har både en Shield TV Pro och en Shield TV (tuben). Tuben känns mycket långsammare än Pro:n. Ibland laggar SVT Play, menyer går långsamt etc. Nån som upplevt samma sak? Det är ju i princip samma spec som Pro:n (förutom 1gb mindre ram). Har väldigt få appar installerade dessutom.

Av voro12

Köpte Hell Let Loose. Dör hela tiden, men efter typ 3h spelande så lyckades jag äntligen ha ihjäl en annan spelare. Tyvärr visade det sig att han var i mitt lag :/

Av voro12

Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin av Martin Kragh.

Oerhört intressant och välskriven bok. En bok som alla bör läsa för att skapa bättre förståelse kring det som sker i vårt närområde.

https://img.campusbokhandeln.se/5XRVBJkarQvpaRN_SkGHTpf47gojjch3...

Av voro12

Förvirrande artikel, går inte att begripa vilken tjänst som hör ihop med vilken tabell.

Av voro12

Värt varenda krona för att slippa trassla med diverse obskyra tredjepartsappar osv. Har sagt upp alla andra streamingtjänster förutom YT Premium.

Av voro12

För er som har Benify så finns det en hel del erbjudanden på S24-serien. T.ex. så kostar en S24 Plus 256gb 11 592 kr. Byter man in sin gamla telefon så får man 500kr extra rabatt. Skulle jag byta in min S20+ så skulle slutpriset landa på 9 537 kr.

Av voro12

God Of War på PS5. Brukar inte gilla den typen av spel, men tvingade mig själv till att prova det iaf och det var ju riktigt kul