Inlägg

Inlägg som Homdax har skrivit i forumet
Av Homdax
Skrivet av Mocka:

IT-gruppen på Ticketmaster: "Vi satsar för lite pengar på IT, våra system är förlegade"
Ledningen på Ticketmaster: "Håll käft! Kan du ingenting om business? Det är bara VINST som gäller!"

Så sant som der är sagt.... även för TietoEvry.

Av Homdax

100/100. Internet ger mig sällan mer än så oavsett ...

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1683913-laddar-man-ner...

Av Homdax

Skall kanske nämna att kameran blev såld.

Av Homdax
Skrivet av Yatagarasu:

Det krävs en särskild typ av behovsbild för att som privatperson behöva banda sina backups

Jag skulle precis som dlq84 säger hävda att det egentligen inte är för hemmabrukaren.

Tänkte bara att 30TB på ett band för 800:- är billigt.

Av Homdax

Om jag bara blev klok på prisbilden och vad enheterna gör så hade det kanske varit ett alternativ. Så vitt jag kan se är banden inte jättedyra - 800 för 30TB - men själva enheten verkar vara väldigt blandat, från 3-4000 till 70000...

Mycket nya begrepp, LTO, DLT, siffror hit och dit... om man nu hade velat ge sig på detta, vad skall man skaffa?

Av Homdax

Jagar kylaggregat till min värmeåtervinning, får se om det finns. Annars luft-luft med kylfunktion eller liknande.

Av Homdax
Skrivet av thesutex:

hur är det? läste mig fram till att det inte als er samma kännsla, inte samma style på cutscenes etc, och en rett cringe story?

Ja det stämmer i viss mån. Vet inte vad jag skall lägga i ordet "cringe" i det här sammanhanget, men en av mina gamla kompisar från förr skrev detta inlägget efter att han spelat igenom det: https://www.reddit.com/r/homeworld/comments/1cpujmm/a_20_year...

Flera har skrivit liknande. Jag har personligen inte samma intresse av att djupdyka i spelets karaktär och utformning men håller med om att vi som lirade 1999 och senare har uppenbara svårigheter att anamma 2024 års version från det perspektivet.

Som många spel numera så verkar man också släppt en Beta+ och väntar på input för att fixa massa buggar, man har släppt tre buggfixar hittills. Sedan finns det en ganska väl underbyggd teori, som då hävdas av många efter att ha gjort lite datamining och sett andras redogörelse av densamma, att utvecklarens (BBI) story gjordes delvis om av Gearbox, oklart varför. En stor del av kritiken riktas mot just spelets gång och berättelse.

Tekniskt sett är det bra och blir bättre, snyggt, välgjort och så vidare. Kampanjen har en del utmaningar som ter sig strategiskt svårbegripliga, men jag har inte spelat färdigt den ännu.

Av Homdax

Tack för att ni investerar i FORUMET och inte bara dumpar oss i en Discord som så många andra tror är något vettigt...

Av Homdax

Vägrar betala för reklam. Det skall vara NOLL sekunder reklam om man betalar.

Att ingen bildat en folkrörelse mot reklam fattar jag inte, eller så är den jefligt liten.

Av Homdax
Skrivet av RAA76:

<Uppladdad bildlänk>

ok typ samma som jag redan har, den flexibla delen kan vara bra ibland, men tyvärr är man ibland tvungen att använda något sånt här :

https://static.esska.de/shop/bilder/lbilder/94307210105X_9500194...

... kanske lite överdrivet.

Av Homdax

Har både läst boken några gånger och sett 80 tals versionen några gånger och det är både plus och minus.

2024 varianten har i mitt tycke sämre handling och skådespelare vad kommer an på den "västerländska" biten och deras rollinnehavare.

Vad gäller avsikten att representera traditionellt japansk kultur och värderingar tycker jag inte det skiljer jättemycket, men hur skall jag bedöma det utan att grotta ner mig i mängder av fack litteratur?

Ser definitivt fram emot en fortsättning, för det saknades från den första serien.

Av Homdax

Köpte ett Asus Radeon RX 6750 XT OC Edition 12GB GDDR6 i februari för jag skulle köpa ett spel som - på pappret - krävde mer än det jag hade. Annars hade jag nog inte köpt nytt.

Med facit i hand tror jag att jag hade kunnat klara mig utan köpet, och ändå kunnat lira med hysad kvalitet och prestanda, men har inte testat.

Av Homdax

Det är kul att hålla på med... efter en IBM Aptiva 1995'ish så byggde jag en MMX. Minns jag räknade ihop antalet komponenter till nyckelfärdig dator till 16 st.

1. Chassi
2. Kraftaggregat (även kallat kragg, vilket en del yngre inte känner till)
3. Moderkort
4. Processor
5. Kylare
6. Internminne
7. Grafikkort
8. Ljudkort
9. CD-läsare
10. Floppy läsare
11. Hårddisk
12. Nätverkskort
13. Bildskärm
14. Tangentbord
15. Muspekare
16. Modem

Jag ville integrera alltihop i ett paket så köpte PCI modem och satte i. Nätverkskort kom senare när jag väl hade mer än en dator elllr fick ADSL modem. Hade lite strul att skilja på RJ14 och RJ45 kontakt ett tag. . Plus Windows 95/98.
Idag är det ganska annorlunda. Vissa delar kommer integrerat, andra har tillkommit och vissa försvunnit. Nu bygger jag bara själv, ja förutom laptop, och skulle aldrig drömma om att köpa en färdig desktop, om den inte vore till ett mycket speciellt ändamål.

Fortsätt bygga!

Av Homdax

Hur långt blir det utfällbara / teleskop skaftet på vinnar kittet?

Av Homdax

Mobil upplevelse? Jag rullar.

Av Homdax

Så något man kunde tro vara en naturlig utveckling av marknaden SSD SATA (snabbare - större - billigare) blir inte så i på grund av marknadsmanipulation. För det funkar ju så med HDD SATA.... ? Och då tappar vi "snabbare". Helt. Vansinne.

Eller så vill ingen satsa på det för man tror nvme kapaciteten är snart ikapp, men jag kan inte sätta nvme m2 diskar i mina lagringsburkar. Fan oxå.

Av Homdax

Varför tillverkas inte större och billigare 2,5" SSD ?

Lite spinoff på denna artikel samt dess trådar: https://www.sweclockers.com/artikel/38760-veckans-fraga-vad-a...

Många av oss har flest SATA portar i våra maskiner och även om M.2 med NVME är allt vanligare, samt 2-3-4 M.2 portar på nyare moderkort, så tycker jag att det har uppstått ett glapp.

Varför finns inte 2,5" SSD som kan ta över 3,5" HDD i större utsträckning? Jag hade utan tvekan bytt mina 12 6TB HDD spindiskar mot motsvarande 2,5" SATA diskar. Men de finns ju inte... och de som finns är svindyra...

SATA 3 skall ju klara 600MB/s, medans HDD sällan klarar mer än 100 MB/s (RAID kan hjälpa till lite) så det är ju 5-6 gånger hastigheten.

Vad är det jag missar?

Av Homdax

SSD är för mig lika med 2,5" enheter på SATA.
Tekniskt sett är det ju Solid State Drive så även NVME diskar, men det är långtifrån själklart för de flesta shops sorterar SSD för sig och NVME för sig. Eller sorterar på anslutning SATA mot M.2.

SATA SSD har jag i stort sett slutat köpa då det har lägre I/O än M.2. Hade det funnits riktigt stora SATA SSD med 6-12 TB + hade jag köpt dem att ersätta mina HDD, men det finns ju inte till vettiga priser. Exempel: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5419281

Så vad gäller denna tråd egentligen?

Av Homdax

Homeworld 3. Vackert, men en del småstrul. Q&A verkar ha varit på semester.

Av Homdax

nvme sedan 3 år tillbaka tror jag