Inlägg

Inlägg som Hurtigbullen har skrivit i forumet
Av Hurtigbullen

Nåt som stör mig är att Gearbox/2K totalt släppt supporten för Tiny Tina. Senaste patchen 1.0.7a finns knappt om man ska tro nätet och vapenbuggarna (som kom tillbaka i den patchen) driver mig vansinnig. Kan inte spela klart skiten. Har gett upp nu. Är så förbannat less på det.

Av Hurtigbullen

Carnex i Malmö producerar flera olika smaskiga korvar med hög kötthalt, bl.a. Festivalkorv, Sremska (både mild & stark) & Pusta-bratwurst. Kan rekommendera alla, säljs bl.a. på Bulltofta kött och även på ICA, men också i deras egen butik. Dock har ICA butikerna bara små varianter, typ som Scans korvar. Vill man ha dom stora så får man handla i chark-butikerna.

Bor man i närheten av Malmö, eller har vägarna förbi, så kan jag gott rekommendera ett besök på Carnex Kött & Chark på Stillmansgatan 7.

Av Hurtigbullen
Skrivet av friArsenik:

Jag tror att Samsung kan samla denna information för att ta reda på vem som tillverkar reservdelar till deras telefoner utan deras tillåtelse. Sedan kan sådana reservdelar ha icke önskade inbyggda funktioner: backdoors, maskar, osv. Så att även om man fabrikåterställer telefonen, så finns skadeprogrammet kvar.

Snudd på konspirationteori.

Man behöver generellt inte ha någons tillåtelse att tillverka reservdelar till dennes produkter. Backdoors och maskar låter tämligen osannolikt och dyrt, men visst ett nytt mainboard kan ju innehålla lite vad som. Fast en ny charge controller, eller en ny högtalare, eller en ny skärm, tja det låter långsökt att de skulle lyckas få in en mask den vägen.

Vill man komma åt din hemliga information finns det enklare saker. De flesta skickar ju in hela telefonen till en reparatör. Denne kan, med rätt kunskap, göra precis vad som helst och ändå bara använda originalreservdelar.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Pågenbröd:

Jahopp, blir det Sony som nästa telefon om inte Samsung fixar till sig.

Ock du tror att Sony är bättre? Ock hur skulle du kunna ha förtroende för Samsung bara för att dom säger "Sorry, vi lovar att inte göra det igen", dom kom ju alldeles själva på att detta var bra och hade inte en tanke på intrånget i både kundernas privatliv och på deras egendom.

Av Hurtigbullen

Hur gör man om man bara reggat sig med mobilnummer? FB har ingen mejl till mig.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Don_Tomaso:

Många verkar vilja ha riktad reklam däremot, då de känner att den är mer relevant. Så att söka igenom all din info och sen skräddarsy reklamen vore i det fallet faktiskt att hjälpa användaren.

Knappast, åsiktsregistrering, intrång i privatlivet och ett jävla ofog är vad det är.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Spawnbadboy:

Lagras det lokalt och krypterat ser jag inga problem.

Det gör det säkert i några veckor, tills nästa "frivillga" uppdatering där dom slår på molnlagring "som backup" och därefter tar det väl några månader innan det sker någon analys av informationen i "molnet", allt givetvis för att bättre kunna rikta reklam till hjälpa användaren.

Av Hurtigbullen
Skrivet av THB:

Produkt: Seagate Exos X18, 16 TB
Länk: https://www.amazon.se/dp/B08JV7N6J1
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.pricerunner.se/pl/36-3200059726/Haarddiskar/Seaga...
Pris: 2700kr

Skeppas av Amazon.

Lite varning på detta. Var själv sugen, men om man kollar recensionerna så visar det sig att det är nåt knas med garantin på diskarna från den här säljaren. En kund som kontaktat Seagate hade fått veta att det bara var 3 månaders garanti istället för 5 år. En annan kund hade fått re-certified diskar och många verkar få diskar som knappt förpackats innan dom skeppats och kommit fram trasiga.

Av Hurtigbullen
Skrivet av lincoln:

Den här 'integrationen' kommer vara lika välkommen som Clippy, och lika smidigt genomförd som IE-bundlingen.

Precis, dom tom gör reklam för copilot i Outlook appen för Android när man minst anar det. Morsan klickade på nån PDF räkning i outlook appen och skrev ut den och sen när hon klickade "tillbaka" så kom hon inte tillbaka till mejlet, utan MS hade lagt in ett mellansteg med fullskärmsreklam för copilot, så man var tvungen att klicka "tillbaka" två gånger... Ock så undrar dom varför man inte gillar sån här skit...

Av Hurtigbullen
Skrivet av boibo:

klart att hemmaarbetarna kommer försvara sin ställning, oavsett dom sköter sitt jobb eller inte.

Likaväl som att dom som är inne på kontoret kommer att försvara sitt agerande oavsett om dom gör nåt vettigt eller inte.

Skrivet av boibo:

Jag ogillar hemmajobbarna för jag VET att dom fuskar, när jag är pappaledig så träffar jag på folk hela tiden.

Du vet mao att du inte klarar av att jobba hemma utan att fuska. Det betyder inte att alla andra fuskar när dom jobbar hemifrån. Om du VET att någon inte sköter sitt jobb så är det läge att ta ett snack med chefen.

Skrivet av boibo:

När jag jobbar så märker man hur hemmajobbarna ofta är svåra att nå - alltid oranga på teams och tar ofta en halvtimme på sig att läsa sina mess om man inte måste ringa dom.

Bara för att teams visar en som orange så betyder det inte att man inte jobbar. Att sitta vid tangentbordet och surfa på diverse sidor går att göra både på kontoret och hemma och visar en som grön på teams, men för de flesta ingår det inte i ens arbetsuppgifter. Att vidarebefordra mejl och frågor till kollegor visar en också som grön i teams, men bidrar sällan till något verkligt resultat i verksamheten, även om det ibland verkar som att vissa har den uppfattningen.

Det är klart att det finns arbetsuppgifter där det ingår att man är tillgänglig, kanske kundsupport, drift och liknande, och då är det såklart så att man ska vara snabbt tillgänglig.

Men det betyder inte att alla som kan jobba hemifrån har såna jobb. En del av oss jobbar faktiskt med saker som har med tankearbete att göra och en del av oss är såpass gamla att vi, hör och häpna, använder papper och penna och gärna klurar på saker på någon plats borta från tangentbordet där vi finner att det är lätt att fokusera och koncentrera sig. Vill man ha tag i någon omgående så ringer man.

Personligen har jag alla former av notifieringar i teams och outlook avstängda eftersom det stör när det rasslar in irrelevant skit hela tiden och jag svarar sällan direkt på meddelanden, oavsett status i teams och oavsett om jag är på kontoret eller inte, eftersom jag är upptagen med att göra mitt jobb. Vill man ha tag i mig omgående så får man allt prata med mig, antingen genom att komma förbi min plats på kontoret när jag är där, eller ringa när jag jobbar hemifrån.

Av Hurtigbullen

WinAmp byggde på Amp. Jag kör gärna WinAmp, men har blivit av med binären.

De av oss som körde OS/2 minns säkert också WarpAmp och senare WarpMedia som också byggde på Amp. WarpMedia hade jäkligt coolt stöd för skins där man inte var bunden till rektangulära fönster:

http://www.os2voice.org/VNL/past_issues/VNL0302H/wmtp8.jpg

Källa: http://www.os2voice.org/VNL/past_issues/VNL0302H/vnewsf5.htm

PS: För de som undrar; hålrummen mellan "nackarna" i Futurama-skinnet är transparenta. Hade man ett terminalfönster bakom spelaren så såg man texten scrolla förbi i hålrummen och ev. musklick i hålrummen gick till fönstret bakom.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Viceroy:

Fullständigt haveri! Japanska och schweiziska turister lär ju se oss som ett U-land i det avseendet.

Vi är ett U-land i det avseendet.

Tågtrafiken är numera en jävla katastrof, hade nyligen en vän på besök, tågresa via Göteborg, normalt knappt 5 timmars resa med byte i Göteborg. Nu var det sex jävla byten med bussar och skit och åtta timmars resa. Dessutom ville ersättningsbussen för en sträcka inte acceptera den inköpta biljetten, så extra biljettköp krävdes. I vintras blev samma vän under hemresa avslängd mitt ute i skogen sent på kvällen av en ersättningsbuss, under en snöstorm, efter att bussens chaufför helt plötsligt meddelat att ersättningsbussen inte skulle åka den sträckning som först sagts. Det höll på att sluta riktigt olyckligt och inte ens en jävla ursäkt från operatören.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Aeig:

Det är ett enormt mygel och fusk inom kommunal och regional verksamhet.

Oavsett vilken dag i veckan man skall söka en tjänsteman så kommer man till en telefonsvarare, "är åter" nästa dag eller flera timmar senare.

De är aldrig på plats, ineffektiva och kostar ofantliga summor skattepengar, borde klassas som korruption

Mvh

Låter mest som skitsnack. Morsan jobbade stor del av sitt arbetsliv inom kommunen. Dom var sjukt överbelastade inom sin verksamhet. Dom hade sjukt lite tid i snitt på sig att besluta i ärenden och en del ärenden var komplexa och tog en massa tid och sen skulle dom vara på plats och hjälpa till i nåt ärende eller besöka rätten eller nåt annat uppdrag. Vi fick ha hemligt nummer hemma, för annars ringde det folk hem vid alla tider på dygnet för att skälla och gnälla om en det ena eller det andra (vilket hände varenda jävla gång numret av en eller annan anledning läkte ut).

Tycker gott du kan kritisera kommunen och ansvariga politiker för hur dom styr upp organiserar verksamheten, men sluta gnäll på enskilda tjänstemän. Jag tror nog att majoriteten av dom jobbar och sliter bäst dom kan.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Bobiri:

Ne tacka fan för kontor och heja arbetsgivare som tvingar tillbaka folket. Man vet själv hur lite det jobbas hemifrån. Värsta som finns är att försöka få tag i personer som bara jobbar hemifrån. Helt omöjligt.

Du menar att du vet hur lite du själv jobbar när nu jobbar hemifrån. Att extrapolera och generalisera utifrån sig själv är vanligt, men sällan rättvisande.

Själv jobbar jag hemifrån 4 dagar i veckan. Får massor gjort och det är sjukt mycket enklare att få tag i kollegor som jobbar hemma, speciellt dom som sitter på andra sajter. Dom som sitter på kontoret är ju sjukt svåra att snacka med, går liksom inte att snacka i kontorslandskapet utan att störa, vare sig i telefon eller IRL. Jag jobbar snarare mer och fler timmar än när jag var på plats varje dag och jag har dessutom mer tid över eftersom jag slipper pendla och kan planera min tid. Tar jag en 5 minuters paus kan jag lassa i tvättmaskinen, på nästa paus kan jag stoppa tvätten i torken och vill jag göra veckohandeln under en långlunch går det bra det med.

Av Hurtigbullen
Skrivet av k4rst3n:

Overcast.

Tack för svaret. Säkert ett utmärkt val för de som använder iPhone. Jag kör dock Android så jag kan inte prova.

Av Hurtigbullen

Hehe, som gynnare av The Skeptics’ Guide to the Universe borde jag ju kunnat skriva namnet rätt

@ztenlund & @Makkusu Tack för tipset, jag ska prova AntennaPod!

Av Hurtigbullen

Google podcast läggs ner, vad ska man använda istället?

Jag har använt Google podcast på telefonen för att följa mina favoritpoddar, men nu lägger ju Google ner sin podcasttjänst.
Tydligen tycker dom att man ska använda Youtube-music istället, en tjänst som dessvärre inte kommer att ha en av mina favoriter, The Skeptics’ Guide to the Universe.

Jag tror att mina favoritpoddar kommer att finnas på Spotify, men jag kommer dessvärre inte riktigt överens med Spotify-appen när det kommer till att lyssna på podcasts.

Så därav frågan, vad finns det för bra alternativ till Google Podcast för att lyssna på poddar på telefonen?

Av Hurtigbullen

Ett förslag på nästa produkt att recensera: https://aneedspain.com/products/2z
En extern USB 3.0 hårddisk på 10TB för 363 kr Kanske tom ett tips för fyndtråden

Av Hurtigbullen
Skrivet av Starric:

Så länge jag kan stänga av det med en enkelt inställning så är det inte världens undergång.

Jo det är det, vänta bara tills du ska supporta din gamla mamma eller nån äldre släkting eller vän. Då är alla förändringar av ondo och leder till förvirring.

Av Hurtigbullen
Skrivet av Svantesson666:

Rekommenderar dig att byta launcher. Gjorde väldigt stor skillnad på min Shield Pro. Jag bytte till Projectivy Launcher och ångrar bara att jag inte gjort det tidigare.

Jag kör med originallaunchern utan uppdateringar och har autouppdatering avslaget. Försökte byta nån gång, men fick inte till det, men med originallauncher utan uppdateringar så slipper man ju reklam också.

Kör en 3:e parts launcher på Xiaomi S Boxen som mamma har. Jäkligt avskalat och nice. Tanten är 83 år och när Tele2 klantade sig så ingen bild fanns så kom intresset för att få igång den burken och starta SVT Play och minsann, med den avskalade launchern som jag stoppat dit så lyckades hon få igång det själv.