Inlägg

Inlägg som CrispVanDahl har skrivit i forumet
Av CrispVanDahl
Skrivet av Necrophor:

Det finns en kung bland Soundbars som ingen av dessa kommer i närheten av;
Nakamichi DRAGON

Den kan t om tävla med en "riktig högtalar-setup".

Utöver det får jag hålla med om att Sony gjorde något helt fantastiskt med HT-A9 och det är intressant att de faktiskt fortsätter utveckla den delen. Helt klart ett vinnande koncept hur man skapar en ljudbubbla utan att rummet eller att placering av högtalarna behöver vara optimala för att få ut något ur dem. Att de även är platta och kan väggmonteras är ännu ett steg framåt \m/ (Uppföljaren Quad alltså, inte ht-a9 som är runda).

Ja, kan bara hålla med, tyvärr är den ruskigt dyr att importera.

Av CrispVanDahl
Av CrispVanDahl
Skrivet av Dem8n:

Vart tog Sonos vägen i testet?
Helt okej priser för vad man får, Samsung har aldrig lyckats få till det, Sony får till det men är deras ständigt nya kompatibla med deras äldre så det går att bygga ut långsamt till att täcka hela hemmet?

Sonos gör bra grejer, gillar deras Arc tillsammans med Era. Tyvärr får de ta plats på en annan lista eftersom Arc inte släpptes i år. Men den är en bra produkt.

Gällande Sonys system är subbarna och surround-högtalarna kompatibla med denna generation samt den förra som släpptes för ett par år sedan. Jag hoppas dom låter den samexistera även med nästa generation. Deras nyare A/V-receiver är kompatibel med de trådlösa enheterna så hoppas de har för avsikt att låta de existera som en form av ekosystem.

Av CrispVanDahl
Skrivet av Jimi84:

Vilket skämt, 17k, 30k.. för någon designprydnad?

Varför bara inte läggar pengarna på en surround setup istället, mycket trevligare upplevelse totalt än en sminkad låtsasgris som försöker vara något.

Jag antar att du inte har hört varken HT-A9 eller Bravia Quad? För att få en påtagligt bättre upplevelse krävs ett system som kanske inte alla har plats för/ vill göra plats för.
Det är nästan som att det finns olika lösningar som passar olika människor olika bra.

Av CrispVanDahl
Skrivet av Gainsgoblin:

Fingret i luften kanske?

Erfarenhet, provlyssningar, veckor och månader av min fritid lagd på efterforskningar och andra tester. Har jag lyssnat på alla system i artikeln? Nej, och jag rekommenderar alltid en provlyssning innan köp. Men att säga att jag enbart går efter en speclista är inte riktigt sant.

Av CrispVanDahl
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Är lite förvirrad, har ni testat dem (då det står "testlabbet") och hur ser isåfall metodiken ut? När jag läser artikeln ser det mest ut som speccarna listas.

Det var en miss från mitt håll, bilden korrigeras så fort vi kan. Det är inte ett regelrätt test, mer en genomgång av utbudet av årets modeller.

Av CrispVanDahl

Har 1000/1000 via Bahnhof.
Betalar 449 kronor fram till i sommar, därefter går det upp till 549, så ett helt okej pris.

Av CrispVanDahl
Skrivet av lindahlj:

Kanske lite om vad som hänt på området gällande "riktiga dockor".

Skrivet av backspace:

Framtidens "anime waifus" kan inte komma fort nog för somliga...

Skrivet av Pågenbröd:

Om det kommer Waifus kommer jag lätt att köpa en sådan, trots att jag har en fru.

Dåligt sexliv är ett dåligt sexliv.

Skrivet av Viceroy:

En AI-genererad porrfilm vore intressant att se men det är nog inte vad som efterfrågas. Bara ni hårdbevakar AMD så är jag nöjd! 😉

Är ni riktigt duktiga på att trolla eller har sommarsolen gjort att ni drabbats av kåtma? vad är det som händer.

Av CrispVanDahl
Skrivet av DavidtheDoom:

Prisa gudarna, återbäringen är här! 😁

Årets höjdpunkt! Taipei kallar!

Av CrispVanDahl

För tillfället är det Stellar Blade.
Än så länge ett riktigt roligt spel, bra stridssystem när man vänjer hjärnan vid hur det fungerar.
Lagom utmanande och känns belönande när man bemästrar olika combos.

Av CrispVanDahl
Skrivet av petter_mattsson:

Mitt resultat: 2/10.

Ett sällsynt dåligt resultat.

Den var faktiskt anmärkningsvärt svag!
Jag fick starka 6/10.

Av CrispVanDahl
Skrivet av Leiri:

4 grafikort
2 40 series som delar drivrutin
2 30 series som delar drivrutin

~2 min per drivrutinsinstallation ~4 min time wasted där.

Bencha spelet, är ju bara ETT spel, tar väl inte mer än en minut eller så, kanske gånger 3 rundor per kort per DLSS konfig, för att få ett genomsnitt.

Hur mycket tid tror du det tar? 8 timmar? Lol.

Jag tror mer att det handlar om stress att de MÅSTE få ut innehållet Day 1, som att spelet försvinner Day 2 och att innehållet helt plötsligt är irrelevant. Tycker de bör ta lite mer tid eller skaffa en till i redaktionen som kan hjälpa till?

Frågan är varför du tar åt dig om det var Jonas? som gjorde den här artikeln. Kanske är det en krönika du försöker få ut till helgen där du hatar allt och allt om framtida teknik du bör fokusera på istället? Du har bara 16 timmar kvar av veckan. För inte ser man mycket i form av nyheter på siten. Så man undrar var dessa 8 timmar går. En idé för er något som skulle kunna vara intressant: Gör en "a day at sweclockers redaktion" där ni går in i vad ni gör, kanske en videoinspelning. Så får man en lite mer insyn. Självklart kan viden vara skriptad och alla har manus oc hser ut att jobba men vem vet. Kanske är realiteten som Google där folk sitter och dricker kaffe 7 timmar om dagen och skriver något på twitter i en timme.

Jag och Jonas arbetar på testredaktionen tillsammans och våra publiceringar och arbete skapas inte i ett vakuum.

Du kommer med en del förslag men tar dig tiden att försöka göra sig lustig över sättet vi arbetar på. Vad är din poäng och vad förväntar du dig att få ut av det?

Uppenbarligen tycker du inte om vad vi gör så det kostar dig exakt noll kronor att inte läsa dem.
Om du har för avsikt att få fram feedback är det en ganska dum idé att ha det tonläge du har.

Av CrispVanDahl
Skrivet av Leiri:

Vad gör ni 8h om dagen?
Om ni inte har tidspress varför stressa?
Varför inte testa 3060ti/3080 samt 4070 och 4080 med dlss? Kan ju inte ta mer än max en timme då jag tvivlar på att ni kör en omformatering mellan varje byte.

Haha nu får du tagga ned lite.
Vi försöker att vara så tillmötesgående som möjligt när det kommer till att ta till oss feedback. Om du inte har för avsikt att föra någon form av konstruktiv diskussion finns det väldigt lite anledning att svara på frågor.

Läs det jag skrev en gång till.
Vi arbetar 8 timmar om dagen.
Vi har generellt ganska begränsat antal timmar med ett spel innan vi vill publicera ett speltest, alltså måste vi prioritera vad vi fyller de timmarna med.

Av CrispVanDahl
Skrivet av katerina:

Skulle vara intressant att veta hur hög fps man kan få med dlss/fsr här. Är 100% mer realistiskt? Och rtx 5090 ger 50% mer prestanda. Så 300 fps då i hemska 1080p.

Ok att detta är krävande men om ett år är alla spel såhär krävande.

Såå…Här har vi ett argument mot 1000hz-skärmar. Det är inte realistiskt att du kommer mycket högre än 240hz. Inom de närmaste fem åren. Det är den ungefärliga livslängden mot en skärm. Så njut av din nya lg g4 med 144hz refresh rate och strunta i ”utvecklingen” mot snabbare skärmar. Nu vet jag att anti-blur-sekten kommer att svara, men jag tillhör alltså inte den. 😊

Att få 100% extra går om man vill. Man kan ju såklart leka med upplösningar, uppskalning, interpolering och detaljnivåer hur mycket man vill för att få dubblerad bildfrekvens. Sätter du spelet i low, ställer systemets upplösning till 720p, DLSS Ultra performance och Frame-gen på så kan du nog få jättehög FPS i utbyte mot att det ser risigt ut.

Skämt åsido är det såklart väldigt individuellt vad man själv accepterar som en spelbar upplevelse. Jag tycker personligen att DLSS Performance på en 4K skärm ser bra ut om man sitter med handkontroll framför TV:n, sitter man med en 4K-skärm på skrivbordet är det ju såklart en annan upplevelse. Är det FSR som gäller brukar min kvalitetsgräns gå vid typ Quality, möjligtvis Balanced. Min subjektiva åsikt är att jag värdesätter en jämn bildfrekvens över en så hög som möjligt.

Av CrispVanDahl
Skrivet av Leiri:

Varför ens be folk köra med DLSS om ni inte orkar testa?

Varför är era mantimmar begränsade? Måste ni ha ut testet så fort som möjligt? Varför inte bara ta den tid det tar och göra ordentliga kvalitets tester där man undersöker allt det viktiga?

Man får ett mycket stressigt intryck av en del av er.

Våra mantimmar är begränsade för att vi har dygnets 24 timmar att disponera som de flesta människor. Vi jobbar 8 timmar om dagen. Ibland får vi tillgång till ett spel innan release, ibland inte. Om vi får tillgång innan release brukar det inte vara jättelångt innan. Generellt brukar vi få tillgång till en spelkod vilket gör att vi kan ha en testrigg igång. Vi vill ha ut ett test så nära release som möjligt då det är ungefär då det är som mest relevant för de som är nyfikna på om det är värt att ge sig i kast med ett spel eller inte.

Att vi inte skulle orka testa DLSS är direkt osant. Vi prioriterar som tidigare nämnts att få in fler modeller än att testa färre modeller med olika uppskalningstekniker. Som tidigare nämnts tar vi med oss feedbacken med önskemål om DLSS i speltester och då med fokus på en eller ett par modeller från Nvidia respektive AMD.

Att vi ger ett stressat intryck eller inte orkar testa något kan jag inte riktigt svara på. Vi försöker att göra våra tester så bra och läsvärda som möjligt. Vi kan inte täcka alla baser eller önskemål i varje test men försöker ju såklart alltid att vara så bra som vi kan vara.

Av CrispVanDahl
Av CrispVanDahl
Skrivet av mrazster:

Är det verkligen så tungdrivet, finns det belägg för det rent grafiskt, eller bara jävligt dåligt optimerat ?

Det är kanske det mest grafiskt imponerande spelet jag har sett. Det är därtill GPU-begränsat typ hela tiden. Det är alltså inte frågan om ett spel som begränsas av att processorn används ineffektivt. De optimeringar som går att göra är att ställa ner detaljnivån.

Skrivet av Magnus303:

"Lumen" och "Nanites" i all ära.
Något UE5 brukar snacka om.
Men inte ett ord om raytracing eller path tracing här.
Brukar inte tas upp i samband med just dom här för mig lite luddiga "flummetoderna" där jag aldrig fått klart för mig vad dom gör egentligen och vad som utnyttjas hårdvarumässigt.
Normalt så brukar ju alltid RT on/Off eller tom pathtracing on/off också testas.
Men inte ett ord om det här alltså....
Och snack om att DLSS varmt rekommenderas vid högre upplösningar, men inget test av det heller. Det som man verkligen behöver veta.

Alltså kortfattat Lumen är belysningsmodellen som används i spelet. Lumen GI är motsvarande till exempel RTGI alltså Ray tracing Global Illumination. De uppfyller ungefär samma slutresultat men på olika sätt. Hur du reglerar det i Hellblade II är inte med en RT on/off knapp utan justeras med vilken nivå av till exempel GI du väljer.
DLSS brukar inte testas i dessa speltester då vi enbart kan jämföra resultatet med andra kort som har möjlighet för DLSS. Då mantimmar är begränsade väljer vi att testa flera kort istället för ett fåtal kort i med alla olika uppskalningsmetoder och olika inställningsnivåer.

Av CrispVanDahl
Skrivet av aaaaaaaaaa:

En vanlig 120mm fläkt som kommer med en tratt och bordsstativ som du betalar typ 1000:- extra för.
För dessa pengarna skulle jag hellre köpa premium-fläktar från exv. vornado.

De verkar ha missat den viktigaste funktionen i en bordsfläkt, dvs. att fläkten -roterar-. Ingen vill sitta i konstant drag.

Det kan man såklart tycka. Värt att tänka på med Noctua är att de när de designar en produkt tar de väldigt god tid på sig för att den ska leva upp till kraven de själva ställer på att den ska vara precis som de vill. De verkar ha väldigt lite utrymme för "tillräckligt bra" utan gör hellre om proceduren för att få till det som de tänkt sig. Hade de behövt designa tratten för minimalt luftläckage? Hade de behövt forma den på det viset som den är för att nå optimal prestanda? Hade de behövt ta otaliga år på sig för att släppa en uppföljare till NH-D15? Nej förmodligen inte. Men devisen "är något värt att göra är det värt att göra ordentligt" verkar vara det som gäller.

I slutändan blir det ofta dyra produkter, det är förmodligen inte heller för alla. Men för de som tycker om deras filosofi och produkter är det nog ett kul köp.

Av CrispVanDahl
Skrivet av backfeed:

Har väntat på skrivbordsfläkten sedan jag såg första prototypfotot för snart 100 år sedan, men ... den är en besvikelse på tre punkter:

  1. Varför ingen USB-strömmatning?

  2. Förbannat fult amatörgaragebygge till stativ

  3. Priset ... alltså, de måste ju skoja.

Jajja. Kanske får bli att köpa fläkt + fläkttrumman/huven/vaddennukallas och sedan fixa resten själv.

Min teori är för att deras vanliga fläktar går på 12v. Då är det lättare med att ha en kontroller som drivs genom en väggadapter. Noctua har ju också 5V-versioner av A12x25 som går att driva direkt via en USB port. Om jag inte är helt ute på hojen är det väl absolut vanligast att en USB-port levererar just 5V.

Skrivet av baselica:

VARFÖR ÄR DE INTE BRUNA!?!?!?!?

Ska fråga om det nästa gång vi träffar dem.

Av CrispVanDahl

Rocket sover.