Inlägg

Inlägg som GSXswe har skrivit i forumet
Av GSXswe

Hos mig så ingår 100/100 fiber i bostadsrättsföreningens avgift, men jag har uppgraderat till 1000/1000 och det kostar mig då 399kr/mån vilket är överkommligt tycker jag. 500/500 skulle kosta 299kr/mån.

Av GSXswe

Annonsen är avslutad

Av GSXswe

SÅLD!

Av GSXswe

Första köparen ville få till löning på sig att betala så jag avvaktar tills dess, glömde uppdatera här. Om den blir såld då så tar jag bort annonsen, annars uppdaterar jag här igen efter löning.

Av GSXswe

Är en som ska kolla på den idag som erbjuder mer.

Av GSXswe

Stationär dator med Threadripper 1950X och 128GB RAM

Hej,

Har en maskin som jag inte behöver längre som jag tänkte kan komma till nytta för någon annan. Säljer datorn som ett paket, orkar inte hålla på och stycka upp och sälja tyvärr.

Är registrerad med en skarp Win 10 Pro licens och är installerade med det just nu. Jag har kört mest Proxmox och Ubuntu på maskinen, ska eventuellt kunna funka med VMware 7.x vad jag hört men har inte testat själv så kan inte verifiera det.

Specs:
-----------
CHASSI: Fractal Design Define 7 XL (5st 140mm Noctua fläktar)
MB: Asus Rog Strix X399-E Gaming
CPU: AMD Threadripper 1950X (16 Core 32 Threads)
KYLARE: Noctua NH-U14S TR4-SP3 CPU cooler
RAM: 128GB Total - Corsair 4 x 32GB 2666Mhz CL16 (CMK128GX4M4A2666C16)
GPU: MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB
PSU: EVGA GQ750W
DISK: Kingston NV1 M.2 NVMe 500GB

ENDAST AVHÄMTNING! Saknar kartonger och dylikt för att kunna skicka den. Har maskinen uppkopplad så det finns möjlighet att se att allt funkar som tänkt på plats.

Mvh, Janne.

Läs hela annonsen här

Av GSXswe
Skrivet av nikwid:

Varför hatar du att vara på kontoret om jag får fråga? Låter ju inte som du har rätt jobb eller kollegor eller chef om du behöver söka tillflykt bort från kontoret?

Jag kan förstå de som har långt att resa och som har väldigt självständiga roller som kräver lite interaktion med andra. Klart det är praktiskt att jobba hemma. Men det är viktigt att komma ihåg att verksamheter byggs av människor, och människor behöver mötas och interagera. Digitala möten fungerar bra i många avseenden, men de fungerar så mycket bättre om de kompletteras med att ses fysiskt ibland. Kanske inte ses i konferensrum, utan då är kaffe-pausen desto viktigare.

För min del är det att jag inte behöver interagera med människor, trivs bra utan kontoret. Men den största anledningen är spara pengar och tid på resor/luncher samt kunna arbeta utan att bli störd. Men alla är olika, vissa älskar att sitta på kontoret och babbla.

Av GSXswe
Skrivet av Nozomi:

Hbo ska väl sägas upp och gå till discoveryolus eller paramountplus?

https://www.vulture.com/article/is-hbo-max-going-away-warner-...

Nja, dom gör om lite bara tydligen.

Av GSXswe

Jag fick i alla fall nog av prishöjningarna och avslutade mitt Netflix idag, får räcka med HBO så länge.

Av GSXswe
Skrivet av stgr:

Skaffa tex Coinbase kort, så kan du använda det att betala med u affär. Tex

Nja, för stora summor för det.

Av GSXswe

Fy fasen, känner nu att det var tur att jag tog ut mina pengar i tid när det bara blir svårare och svårare med allt krypto relaterat...

Av GSXswe
Skrivet av Releaces:

Tog personligen ute lite crypto genom Safello.. Ganska smidigt. Rapporterar dom till Skatteverket? Måhända. Tror dock det är upp till dig att göra det, men det gäller även Binance, Coinbase och alla andra legitima ställen att enkelt sälja crypto mot fiat.
Antar dock att du kan skaffa ett Binance kort, ett Crypto.com kort och börja spendera / ta ut i kontanter vid köp på Ica osv.

EDIT: Jag hade valet att lägga till i princip alla svenska banker som uttagskonto/insättningskonto på Safello. Hurvida bankerna godtar pengarna utan att lyfta ett ögonbryn, vet jag ej. Fungerade med min bank. Men jag pratar småsummor - tusenlappar, inte hundratusentals kronor.

Det är du personligen som har ansvaret för att rapportera saker till Skatteverket rörande dina affärer, så det kommer alltid vara ditt fel om nått är fel, Lika bra att spela deras spel och ha ryggen fri, det är en hel del jobb första gången men sen förstår man sig på hur det funkar så är det inte lika rörigt nästa gång.

Men rör det sig om några tusenlappar hade jag nog inte orkat heller...

Av GSXswe
Skrivet av relevantia:

hur går det till om man skickat sepa transaktioner från nordea till diverse olika sidor 2021 där man har inaktiverat majoriteten av dessa konton (kan inte få ut papper från dessa sidor) och handlat hundratals olika crypto men nu fallit tillbaka på 1-2 crypto som förvaras i en wallet där man får sparränta som utbetalas dagligen?

hur funkar pappersbiten då sas?

resultatet (sepa ut totalt kontra portfolio) ligger på minus om det har ngt med saken att göra.

vilka papper önskar banken om man skickat 400k sepa (flera mindre transaktioner) och några år senare tar tillbaka dessa på 300k med 100k förlust? banken ser sepa transaktionerna redan...

så jag antar att banken blir mer ivrig om det handlar om vinster eller?

jag har inte deklarerat ngt heller om det har med saken att göra, har ju lekt med 100-tals olika krypton på sidor där jag inaktiverat mina konton.

hela reglementet kring krypto och skatteverket/bank känns invecklat.

400st A4 papper, kan man redovisa med usb-minne?

Om du skickat transaktioner mot krypto exchanges från din bank då finns det papper på transaktionerna, går troligen att lösa om du har någolunda koll vilka tider / datum det rör sig om och mot vilka exchanger så banken kan spåra transaktionerna.

Utan det så är det nog rätt kört om du inte har tillgång till kontona längre och inte har transaktions listor uttagna, man kommer se det som försök till penningtvätt troligen och inte vilja röra vid det ens med tång. Bankerna är super försiktiga efter Swedbank röran....

Du kan alltid göra en mindre transaktion per år under 50.000kr mot ditt konto, har du fler konton i andra banker kan du göra samma där, men skifta summan lite fram och tillbaka. Men gör du fler insättningar så KAN dom börja kolla upp dig och ställa frågor. Gäller även överföringar från utlänska banker till svenska, så man kommer inte runt det den vägen heller.
En annan väg kan vara som beskrevs ovan, man tar ut ett kreditkort kopplat mot sina krypto tillgångar och spenderar dom genom att köpa saker.

Men att skippa skatteverket är dock inte en bra ide tycker jag personligen, är bara en tidsfråga tills EU kommer kräva in underlag från krypto exchanges så folk inte ska kunna smita undan skatterna. Då kommer skatteverket få information om alla som försökt smita runt reglerna om det finns kvar i systemen. Det är min gissning i alla fall, kanske inte dom närmsta 1-3 åren men när det väl händer så är det inte så kul om man skippat det. Restskatt är inte och leka med i Sverige....

Hoppas det löser sig och att du får ut allt som tänkt och på rätt sätt.

Av GSXswe
Skrivet av Figgeduni:

Hade du 100% av alla transaktioner du gjort eller saknades några? Kunde du föra över pengarna direkt efter du varit in med papperna eller var du tvungen att vänta på att dom skulle gå igenom alla 400 A4 och godkänna dom? Utöver det vad var det för slags frågor du fick svara på?

Skönt att höra iaf att det går att använda sig av den vanliga "vita" vägen för dom som inte vill hålla på att försöka ta sig runt systemet.

Jag saknade lite transaktioner från tidigare år, 2017/2018/2019 pga att vissa exchanges stängt ner och inte finns längre, men det var rätt små summor i sammanhanget. Fick inga frågor om nått sådant från banken, får se om Skatteverket vill veta nått mer längre fram men verkar inte vara några större problem vad jag hört.

Innan mitt möte med banken gjorde jag en liten överföring (1000kr) till ett tomt konto så att dom kunde se var pengarna skulle komma in ifrån. Själva mötet var på en tisdag och på söndagen samma vecka så började jag föra över en större summa (delade upp mina överföringar i två) från Binance till ett av mina konton på Nordea.
Överföringen tar 2-3 dygn och pengarna var inne på tisdag mitt på dagen. Banken sa att dom kollar på papper m.m. när överföringen kommer in därför valde jag att dela upp pengarna i två omgångar. Om dom vill kolla genom papperna så kan det ta en stund innan pengarna släpps in på kontot och då kan följd frågor komma från dom, men känns som det mer är en försiktigthetsåtgärd.

Frågorna från banken var dels standard frågorna som dom måste ställa pga penningstvättslagen, dvs samma frågor man får fylla i ibland på internetbanken. När dessa var uppdaterade så frågar dom saker i stil med att hur började du och hur köpte du dina tillgångar. I mitt fall har jag köpt via mitt bankkonto så jag kunde hänvisa till att jag har en lista (bland mina papper) på datum jag köpt och att motsvarande summor finns i deras system runt samma tidpunkter och borde vara lätta för dom att hitta. Man får berätta var i från man köpt och hur, var man tradeat m.m. Är en hel del sådana frågor så mötet tog drygt en timme innan dom var nöjda.
Tyckte att dom skötte det hela väldigt bra och var trevliga och hjälpsamma, dock så kan dom inget om krypto så man får ha en låg enkel nivå på samtalet.

Ja, jag vill inte se mig över axeln resten av livet pga att man försöker smita från skatten, är inte värt det.

Av GSXswe

Kan ge en uppdatering i mitt fall, allt har löst sig och Nordea var väldigt tillmötesgående måste jag säga. Gick till mitt närmsta kontor med ca, 400st A4 papper som sammanställde transaktioner m.m. under dom senaste åren och svarade på en massa frågor dom hade. En vecka efter det mötet så förde jag över mina pengar från Binance till mitt konto på Nordea utan problem.

Har även pratat med Skatteverket och fysiskt lämnat in min självrättelse till dom på deras kontor här i stan samt rättat min nuvarande deklaration enligt instruktioner från dom via telefon, så nu är alla papper inne på den punkten också samt skatten är inbetald på mitt skattekonto så bara att vänta och se.

Måste säga att det gick mycket lättare överlag än jag trott, men kanske har att göra med att jag förberett mig massor och hade all möjlig information redo för alla typer av frågor, samt att jag hade en bank som inte är helt negativ inställd till kryptovalutor.

Av GSXswe

Kan ge en uppdatering i mitt fall, allt har löst sig och Nordea var väldigt tillmötesgående måste jag säga. Gick till mitt närmsta kontor med ca, 400st A4 papper som sammanställde transaktioner m.m. under dom senaste åren och svarade på en massa frågor dom hade. En vecka efter det mötet så förde jag över mina pengar från Binance till mitt konto på Nordea utan problem.

Har även pratat med Skatteverket och fysiskt lämnat in min självrättelse till dom på deras kontor här i stan samt rättat min nuvarande deklaration enligt instruktioner från dom via telefon, så nu är alla papper inne på den punkten också samt skatten är inbetald på mitt skattekonto så bara att vänta och se.

Måste säga att det gick mycket lättare överlag än jag trott, men kanske har att göra med att jag förberett mig massor och hade all möjlig information redo för alla typer av frågor, samt att jag hade en bank som inte är helt negativ inställd till kryptovalutor.

Av GSXswe

Kan ge en uppdatering i mitt fall, allt har löst sig och Nordea var väldigt tillmötesgående måste jag säga. Gick till mitt närmsta kontor med ca, 400st A4 papper som sammanställde transaktioner m.m. under dom senaste åren och svarade på en massa frågor dom hade. En vecka efter det mötet så förde jag över mina pengar från Binance till mitt konto på Nordea utan problem.

Har även pratat med Skatteverket och fysiskt lämnat in min självrättelse till dom på deras kontor här i stan samt rättat min nuvarande deklaration enligt instruktioner från dom via telefon, så nu är alla papper inne på den punkten också samt skatten är inbetald på mitt skattekonto så bara att vänta och se.

Måste säga att det gick mycket lättare överlag än jag trott, men kanske har att göra med att jag förberett mig massor och hade all möjlig information redo för alla typer av frågor, samt att jag hade en bank som inte är helt negativ inställd till kryptovalutor.

Av GSXswe
Skrivet av pokerproffset:

Kan man skicka pengar från revolut till skatteverket för att betala skatten på vinster från krypto?, fick brev för en månad sen att mitt Swedbankkonto stängs av i maj så bytte till SEB, men vill inte utmana ödet så vill helst inte föra över något till SEB, utan det får vara mitt lönekonto, så får jag öppna annat konto i någon bank för att betala krypto skatt eller om det går genom Revolut?

Sitter i dessa funderingar själv, nån som sitter på svaret? Vågar man föra över större summor till Revolut för att sedan skicka det direkt till Skatteverket? Är ju Swedbank i bakgrunden på Skatteverkskontona, ställer det till det??

Av GSXswe
Skrivet av alact:

Min spontana fråga, och som en del redan har ställt, varför spenderar du inte pengarna med Crypto.com kortet? Det är gratis att skaffa det och du får 1% cashback. Det måste väl vara mycket smidigare än att flytta pengarna fram och tillbaka?

Det är en hel del skatt som ska betalas, sitter inte på sådana summor så måste sälja och föra över pengar...

Av GSXswe

Tackar för återkopplingen, ja jag förstår lite mer nu. Kanske är bättre att göra flera mindre överföringar i stället och se hur det går, men kommer krävad en del överföringar då för att få ut hela summan.

Sedan funderar jag på om det underlättat att använda en bank mellan som typ Revolut eller liknande för att göra det hela enklare eller om det bara ställer till det mer?