Inlägg

Inlägg som sweisdapro har skrivit i forumet
Av sweisdapro
Skrivet av joakim99:

När var piratkopiering lagligt?

Fram tills lagstiftningen kring att "privatkopiera" saker som OLOVLIGEN lades upp på nätet så var TBP bara en hemsida du kunde privatkopiera ifrån, tror det var 2012

Av sweisdapro
Skrivet av JoePoe:

Bra poäng! Finns det månne några energisnålinställningar i bios som man kan köra med, om man inte behöver allt krut?

det finns det, eco mode är väl det enklaste (hård TDP-begränsning), men vet inte hur mycket det hjälper i idle

Av sweisdapro
Skrivet av agneroc:

Har haft några soundbars genom åren men aldrig blivit nöjd. Kör numer på separata stereohögtalare bara, bookshelf på stativ på varsin sida tv:n (trådlösa KEFs) Kanske inte lika bra filmljud som en bra soundbar men det är nära, mycket bättre ljud för musik imo.

Kör med golvare (Dali 450) vid min TV, tycker det är svårslaget i kvalitet för olika källor

Av sweisdapro
Skrivet av filbunke:

Oops.... Får väl hoppas att någon inte fick för sig att ta en sväng förbi Youtube och tittat på Metropolis efter min kommentar....

Verkar gälla ROTJ, se nedan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_accounting

https://www.slashfilm.com/503174/lucasfilm-tells-darth-vader-...

Tack för länkarna!
Bra att veta att det går sån nöd på Hollywood...

Av sweisdapro
Av sweisdapro
Skrivet av filbunke:

Alec Guniness, den ende skådespelaren som även hade procent i kontraktet, blev lurad på 0,25% av vad filmen drog in, så han fick bara 2,25%, vilket var 0,25% mer än vad hans kontrakt sa.

Edit: han blev lovad ytterligare 0,5% av Lucas efter att filmen gick så bra.

fast detta var inte vad jag ifrågasatte, och egentligen helt irrelevant; jag bad om en källa på att starwars-FILMERNA inte skulle ha gått med vinst

Av sweisdapro
Skrivet av Freezer64Pro:

Mja, med tanke på vad Hollywood accounting innebär så funderar jag på vem som är piraten här.
Som en liten vink, Starwars-filmerna har ännu inte gått med vinst vilket gör att en hel del skådespelare inte fick lön då deras lön var beroende på om filmen gick med vinst. Så vem är mest gniden?

Så om jag ser dessa filmer olagligt sjunker bara George Lucas inkomst. Bäst att tillägga, jag har köpt filmerna.

källa på att de inte gått med vinst?

Av sweisdapro
Skrivet av ratbongo:

Det som är störande med dessa trådar är inte att folk piratkopierar utan att man får se så många ursäkter och omskrivningar till vad man gör istället för att vara ärlig med sig själv. Det känns så patetiskt att inte kunna stå upp för att man tillskansar sig något man inte har rätt till, eller rättfärdigar det med något annat än att man är girig och vill ha och ha utan att betala. Jag bryr mig personligen inte om att folk piratkopierar men vi verkar ha en brist på rakryggade, vuxna människor som åtminstone törs stå för vad de gör istället för att försöka skylla ifrån sig som små barn.

nja, nu är det ju så att de "rakryggade" inläggen rensas för att de bryter mot forumets regler
Och bara för att du kanske inte håller med om de "ursäkter och omskrivningar" som används betyder det inte att de är "giriga"; att kunna förstå någons ståndpunkt utan att hålla med är vitalt till civiliserade diskussioner.

Av sweisdapro
Skrivet av Pirum:

Är det så att lobbyisterna nu kör med "piracy" som term istället för "piratkopiering"? För att lättare kunna sälja in att IPTV, streamingsidor, VPN-plats-fusk och adblock är "piracy", även om det inte direkt är kopiering?

Jag tycker termen "Piracy" är bättre än "piratkopering", fast den borde ju försvenskas.

Extra intressant när tidigare dommar/utredningar (vad jag vet) kommit fram till att streaming inte är "piracy" då ingenting lagras på datorn

Av sweisdapro
Skrivet av Lussarn:

Fan, vi var ju uppe på tre PCB och fyra slots hos dom värsta gissarna. Jag trodde rytktesspridarna skulle vara uppe i minst 1500W, en halvmeter långt och och 5000 dollars innan Augusti är slut... Och så vänder dom helt på steken och säger att det skall bli en bäbis-leksak....

Det här gillar jag inte.

Troligen bara en av dessa som kommer stämma...

Av sweisdapro
Skrivet av Enviro:

Säkert. Projekt som dessa är väl bara for show och inget som används i vardagen. Då är det ju onödigt att ha grejerna ståendes.

tror faktiskt att han har kvar (och använder) en del av sakerna, har starkt för mig att han visat hur han demonterat för att byta ut eller uppgradera vissa av hans tidigare projekt.
Den vattensänkta datorn var väl för övrigt tänkt att vara någon form av backup-server?

Av sweisdapro
Skrivet av Shiprat:

Moddning av klient för live-service spel där man går med på terms and conditions för att spela på servrar med andra spelare, ska nämnas. Det är inte ett pack skins till Skyrim.

Kan hålla med att lagstiftningen är klumpig kanske, men så är ofta fallet med hur folk/företag fälls, därför att de försöker givetvis se till att vara begå brott som är svåra att fälla.

Oavsett good riddance när de använder sina färdigheter för att förstöra för andra istället för göra något rimligt, de förtjänar inget annat än skit.

nja, du har rätt i sak, men DOMEN är inte (mig veterligen) så specificerad, vilket är det jag tycker är problematiskt, vilket ju gör att den även (kan) användas för att slå mot moddning i förlängningen (om det är moddning som kräver att DRM bryts)

Av sweisdapro
Skrivet av kaput:

Det är synd är att man bygger lagrum av egentligen ganska löst relaterad lagstiftning för att komma åt detta. Det blir oprecist, svepande, och kan tyvärr få tråkiga sidokonsekvenser i helt andra frågor också. Har full förståelse för att de som värnar om frihet i den generella reverse engineering-frågan reagerar.

Går det att lagstifta bort rökning på uteserveringar, rätten att slå en båge var man vill, att vara full och skräna på stan, och annat som egentligen bara är störigt för omgivningen utan att faktiskt skada någon, är det motiverbart att i samma anda ge sig på fuskande i spel med specifik lagstiftning också.

Det egentliga problemet är väl sannolikt att lagstiftare sällan är gamers som ser frågan ur den drabbades perspektiv. Inversa kvadratlagen från strålningsläran är väl troligen applicerbar även här, lagstiftarnas intresse för en fråga är omvänt proportionellt mot kvadraten på deras avstånd till den.

+1 på denna
Håller med de som tycker att fuskare i online-spel är avskyvärda, men att lägga en dom som i princip förbjuder moddning är i mina ögon en slippery-slope som jag helst inte vill utforska

Av sweisdapro

bjuder utsatt 400 + frakt

Av sweisdapro
Skrivet av Aje:

Det skulle vara intressant att förstår teamet bakom frontfiguren. Hur mycket jobb gör han själv mm...
Oavsett är det sjukt snyggt och ha-faktorn är i topp!

med tanke på att han inte gör speciellt många videos är jag övertygad om att han gör allt (utom det han säger att han lejer ut)

Av sweisdapro
Skrivet av evil penguin:

Det här måste väl vara någon typ av felsyftning? Inte kan det spela roll vad mottagaren använder för mjukvara?

Det blir ju närmast "hunter2"-tänk isf.

självklart kommer stoppet vara en popup som frågar vilken mjukvara mottagaren av denna skärmdump använder; "använder mottagaren [Edge] eller [Edge Business]?"

Där den i sann P**nHub-anda givetvis bara stoppar dig om du klickar på [Edge Business]

Av sweisdapro
Av sweisdapro
Skrivet av Chris_Kadaver:

Skulle vilja bygga en NAS och lära mig sätta upp egen molnlagring som är så nära underhållsfri som möjligt. Kör just nu bara med extern SSD och har några gamla externa mekaniska diskar som jag backat upp gamla datorer med. Men vill ha något som automatiskt backar upp mobilerna i hushållet. USB-sladdar känns sjukt förlegat. Inte minst när jag måste hjälpa morsan att tömma hennes iphone som hon råkat synka med icloud.

blir lite pill, beroende på hur många maskiner du vill ha; men en maskin med proxmox (och x antal diskar) där du sedan kör VM med Nextcloud/filecloud och någon NAS-OS.
Vad jag vet så har både filecloud och nextcloud möjlighet till automatisk backup av mobila enheter (har inte testat någon av dem dock)

Av sweisdapro
Av sweisdapro

har du smart data?
börjar med 500kr och upphämtning för alla diskarna