Inlägg

Inlägg som dakke har skrivit i forumet
Av dakke

jag de-googlade för 6 år sedan, väldigt skönt att inte vara låsta i deras skräp, man blir förvånad hur mycket trams de håller på med, jag fick nog när jag åkte utomlands och vart utelåst från att kolla mailen för "suspicious login activities"

Av dakke
Skrivet av r80x:

Lösningen ligger inte hos ISP. Lösningen är att kunna tillhandahålla dessa medier på ett bra sätt. Det har de inte lyckats med än.

Precis, piracy är "on the rise" för att media bolagen blev giriga och nu ska man ha 7 streaming tjänster som alla kostar 149kr i månaden för att ha tillgång till samma utbud som endast netflix hade 2014 och de gnuggar sig i skallen och undrar varför folk börjar pirata igen... herrregud så svårt är det inte, sluta vara ultra giriga och ge folk en tjänst där det kan nå *.* för 149 kr månaden och 99% av planeten skulle betala för det men för att man byggt hela ekonomin på att titta på föregående års resultat och om man inte drar in mer pengar detta år räknas det som förlust trotts att man gick massivt med vinst.

Av dakke

det är väl absolut positivt att de sätter in tramslösningar? då kan vi fortsätta fulstreama.

Av dakke
Skrivet av Leiri:

Fungerar coredirector i bakgrunden, kan du ställa in det och glömma bort att den ens existerar eller måste man confa den varje gång? För isf kan man ju köra win10.

Du ställer in och glömmer för de program du använder, uppdaterar du till andra program får du lägga till dem också såklart

Av dakke
Skrivet av Leiri:

Du har AMD, bara stora kärnor så du bör inte ha problem alls. Scheduling påverkar ju mest intel. Och win10 har inte ännu fått uppdateringen som både 11 och Linux har där de stora kärnorna får rätt last. Utan encodar du, renderar du, packar ned/upp filer i win10 och gör annat under tiden så kommer lasten flyttas till de små.

Jag sitter på windows 11 och "scheduler" är exakt så korkad som du beskriver att den är i windows 10. Om jag renderar video i sonyvegas och minimerar applikationen så hamnar mycket av renderingen på e-cores.... det är därför jag använder applikationen "CoreDirector" som låter mig styra vilka applikationer som alltid ska ha P-core prioritet. Jag tror ärligt talat hela hokuspokus med w10/w11 "Scheduler" är bullshit, de funkar exakt likadant på båda operativsystemen, det är iallafall min egen upplevelse.

Av dakke

Hade det inte varit för min lathet så hade jag installerat om datorn redan till windows 10, faktum att de fortsätter fucka med explorer och gör den helt obrukbar för oss som fortfarande använder den för att hantera och flytta filer osv förbryllar mig, orkar inte gå in på detaljer men den nya explorer i windows 11 är obrukbar och fylld av buggar. Kör såklart ExplorerPatcher så jag får tillbaka windows 10 varianten men den ska nu försvinna helt i 24h2 så nu kör jag en gpo som säger åt windows 11 att inte uppgradera bortom 22h2, får se hur länge det håller men när jag orkar blir det att blåsa om till windows 10 och köra den tills windows ger upp helt och blir en subscription baserad modell, då får jag tvinga in mig i linux istället.

Av dakke

största problemet för amd på grafikkortsfronten är fortfarande deras drivrutiner

Av dakke

skulle absolut inte förvåna mig om dårarna i eu parlamentet försöker bannlysa all typ av kryptering, de är ju mer eller mindre soviet 2.0, allt skall övervakas och fler myndigheter behöver vi så bottenskrapslöneslavarna förblir förtryckta

Av dakke

Har inte kört windows egna start meny sedan windows 7... sedan blev det classic shell / classicstart, funkar prima, instant, aldrig några prestanda problem, adds eller annat trams, och man kan såklart högerklicka på alla objekt och få en vettig context meny med alla val inte den nya moderna nedbantade skräpvarianten

windows har helt tappat greppet, deras produkt är skräp men lever vidare pga alla verktyg och program som utvecklats för dem.

Av dakke

yay hoppas det är början för slutet på discord eran, jag föredrar teamspeak... då kunde man sitta på 4-5 olika communities samtidigt och muta micen på de man inte var aktiv på osv, discord känns värdelöst för VOIP går bara sitta i en kanal åt gången och med tanke på att kina äger skiten så lär den spionera på allt man gör också

Av dakke

och varför skulle det vara någon skillnad om casino i fråga hade en "licens"? låter mer som kommunistsverige vill ta del av kakan av förfallet av stackare som drömmer om ekonomiska friheten som är mer eller mindre omöjlig att uppnå i sverige utan att vinna på lotto pga av skyhöga skatter och annan byrokrati som står ivägen

Av dakke

jag är fortfarande förbluffad att någon med integritetstänk använder googles egna webbläsare

Av dakke

helt galet att det inte är standardiserat, jag har alltid kört seasonic nätagg och alltid kört samma kablar mellan nätaggen, antar att man ska vara glad att man inte bränt något...

Av dakke

binnad 14900k som är en binnad 13900ks som är en binnad 13900k

Av dakke

rusta.se fortfarande nere efter attacken mot Tietoevry vilket tyder på att de inte betalt och allt är krypterat fortarande, de som är uppe och snurrar hade nog klassisk bandbackup som tar lite längre tid att återställa från men detta var ju veckor sedan nu så rusta är nog rejält fuckade

jag tror det bara är en tidsfråga innan företag börjar hitta tillbaka till selfhosting, när den första riktigt stora cloud hacket blir officellt kommer många få kalla fötter, det är bara en tidsfråga... en stor del av it säkerhet är att minska måltavlan, att köra selfhosting blir din måltavla extremt mycket mindre, inte alltid säkrare, men mindre.... att ha allt hostat på ett och samma ställe, ja... då är måltavlan giantisk och systemen är också gigantiska, detta är en dålig kombination då det är svårt att helt hålla system säkra när de bara växer och växer samtidigt som måltavlan också växer i samma takt.

det är inte heller någon höjdare att alla dessa cloudhosting företag ofta hyr in billig arbetskraft från utlandet som i sin tur enkelt kan bli mutade/social engineer'ade att göra attacker redan från insidan osv.

Av dakke

jag köpte sista generationens intel nuc (13th) och ett fanless chassi och kör det som htpc, det bästa med den är att den faktiskt har inbyggt CEC vilket är väldigt svårt att hitta i htpc världen, nice om man inte orkar slå på tvn, stereo osv när man ska titta på något, bara power on via knapptryck på remote keyboard / via wol eller powerknapp på chassi, allt startar på under 5 sec och som sagt fanless så nada oljud, 4k 60hz utan problem, vädligt nöjd med den setuppen.

Av dakke

jag använder https://www.webhallen.com/se/product/365815-Thermal-Grizzly-W... på mitt 4090, någon som hört något bra/dåligt om denna?

Av dakke

Skulle testat Lian Li Galahad II Performance 360, det är en riktigt bra aio 360, väldigt få reviews dock så många missar den

Av dakke
Skrivet av Peter.77:

Tänkte kolla lite hur folk ställer sig till nedanstående:

Jag köpte en riktig superskrivare från Epson för ett antal år sen. Kopiator, wi-fi, skanner, fotoutskrifter etc. Garantin har gått ut. Skrivaren har fungerat utmärkt men härom veckan kom upp ett varningsmeddelande om att "bläckdynan" är utsliten. Skrivaren blev låst och gick inte att använda.

Jag ringde supporten som säger att dom inte säljer modellen längre och därför inte lagar den. Det går inte heller att laga den på egen hand, eftersom det finns ett chip i maskinen som behöver nollställas.

Jag frågar om Epson tycker att det är rimligt att jag ska kasta en fullt fungerande skrivare. Killen sa att det tyvärr är så och rekommenderade mig att köpa en ny Epson-skrivare. Jag sa att jag inte är intresserad av att gå på samma nit igen och sa hej då.

Efter lite googlande så verkar det som att Epson lägger in denna spärr efter ett visst antal utskrifter, alltså spärrar en fullt fungerande maskin, vilket verkar stämma med tanke på "lösningen" av problemet. Jag googlade vidare och hittade koder att köpa från diverse tjohejsan-sidor för att nollställa chippet. Eftersom det inte fanns något att förlora så kopplade jag inte en gammal slit-och-släng laptop (pga virusrisken) och laddade hem ett program som skulle nollställa chipet. Priset var runt 150 kr men man kunde testa gratis och få ner räkneverket i chippet med 20%. Jag testade gratisversionen och nu fungerar skrivaren helt perfekt igen.

Min fundering är om detta ens är lagligt från Epsons sida? Att stänga ner fungerande maskiner och säga att jag får kasta den och köpa en ny? Hur kan detta inte ha blivit en stor grej som Epson har fått stå till svars för? Är lite som att låsa en Volvo och sedan säga att bilen måste skrotas, men att dom erbjuder nya bilar istället.

haha, been there done that, ja epson är en scam. hela skrivaren låser sig direkt när en färg är slut, du kan inte scanna eller göra något annat förens färgen är ersatt, jag gick på denna scam för 15 år sedan och lustigt att se att de fortfarande kör på samma scam.

TLDR: Epson är en scam, köp ej.

Av dakke

Fan vad illa!! Kalla mig paranoid men varje gång jag skickar tillbaka något dyrare så filmar jag alltid hur kartongen ser ut och vad som finns i kartongen innan jag skickar det.

Samma sak om jag köper något på Ebay så filmar jag alltid när jag får paketet och öppnar det för första gången, allt för att ifall det visar sig vara en tegelsten i paketet och inte ett 4090 så har man något slags bevis, vet inte om det håller i en domstol men det känns tryggare att ha något en bara ord mot ord.

Jobbig situation, jag vet hur jävligt värdelösa amazon kan vara, mitt konto hamnade i någon slags "loop" där mitt konto konstant blev nedlåst för "suspicious activity contact support for assistance" men deras support (vid detta tillfälle, det var ett par år sedan) gick endast att kontakta genom att logga in på kontot... ja kontot som var spärrat, helt korkat.