Under CES 2023 låg en stor del av Samsungs fokus på nya välvda skärmar med det breda bildförhållandet 21:9. Lite i skymundan avtäckte elektronikjätten även Odyssey Neo G7 G70NC för den taiwanesiska marknaden samt i hemlandet Sydkorea. Nu avslöjas att den jättelika skärmen är på väg ut till resten av världen.

Trots samma namn ska modellen inte förväxlas med redan existerande Odyssey Neo G7 från 2022, som har en välvd 32-tumspanel. De två skiljer sig på flera punkter, där nykomlingen är bolagets första datorskärm som kombinerar kvantprickar och Mini LED i en platt panel. Därtill är modellen enorm och mäter in på 43 tum med ett bildförhållande på 16:9. Den VA-baserade Mini LED-panelen är även bestyckad med kvantprickar och funktionen local dimming. Hur många dimming-zoner skärmen är dock inte känt.

odyssey_neo_g7_dl3.jpg
odyssey_neo_g7_dl4.jpg

Upplösningen är precis som i 32-tumsmodellen 3 840 × 2 160 pixlar, men uppdateringsfrekvensen är något nedskruvad och landar på 144 Hz. Även den maximala ljusstyrkan skiljer sig från 32-tumsmodellen och nymkomlingen ska nå en typisk maximal ljusstyrka på 400 nits. Vad gäller certifieringar återfinns VESA Display HDR600 samt stöd för HDR10+. På anslutningsfronten har Odyssey Neo G7 dubbla HDMI 2.1-portar samt en enkel Displayport 1.4 och det finns även stöd för Bluetooth samt Wifi.

Skärmen har även inbyggt stöd för streaming och applikationer via Samsung Gaming Hub, genom vilken flertalet av de stora molntjänsterna för spel, film och serier går att nå. Samsung Gaming Hub blir dock inte finnas tillgänglig på modeller som säljs i Norden. Samsung Odyssey Neo G7 G70NC säljstartar i Sverige under februari månad med riktpriset 15 195 kronor.