I början av sommaren gick startskottet för ett nytt projekt på SweClockers. Inet storsatsar på att ta fram ett eget headset och samarbetar med experter från forumet för att hitta en OEM-modell som ska stå till grund för den fortsatta utvecklingen. Efter breda undersökningar och djupa analyser står det klart att inget testexemplar ännu hållit måttet.

inet2.jpg

Vårt första sample, som var ett starkt kort på papper, lyckades inte övertyga varken oss på Inet eller deltagarna i fokusgruppen. Intrycket från detta exemplar är dock klart bättre än det första. Vi är eniga med det mesta av feedbacken som kommit in. Det finns en del förbättringar att göra med ljudbilden, men framförallt är det passform och materialval som inte duger.

Efter att ha tagit emot feedback från fokusgruppen om testexemplar nummer två konstaterar produktchefen Daniel Ridley att inte heller denna modell är tillräckligt bra för att kunna vidareutvecklas. SweClockers expertmedlemmar uppskattade inte passformen och den väl tilltagna storleken:

De är så enormt stora. Nästan helt omöjliga att ha på skallen även på det minsta läget. Kuddarna känns dock bra och är av minnesskum men hade kunnat vara lite tjockare.

När det kommer till ljudkvaliteten går åsikterna däremot isär. Vissa anser att ljudet drar åt det varmare hållet och passar bra för spel och film, men inte upplevs lika njutbart vid musiklyssning i hög volym. Andra menar att ljudet bjuder på en god "allround-upplevelse". Även mikrofonen får kritik eftersom flera deltagare uppfattar att den plockar upp för mycket bakgrundsljud.

Här har vi återigen en varm ljudbild med klarare klang och lite större ljudscen än första samplet. För mig påminner det en hel del om Qpads storsäljare i QH-serien. Viss distorsion på högre volymer och inget direkt favoritljud för musik men återigen "allround".

Med två testexemplar diskvalificerade, ett exemplar hos fokusgruppen och ytterligare en modell på ingång sätts nu hoppet till framförallt den sistnämnda. Detta headset är expressbeställt och speciellt framtagen av fabriken utefter feedback som inkommit under arbetets gång. Daniel Ridley förklarar:

Vårt sista testexemplar landar snart hos fokusgruppen. Detta har tagits fram med fokusgruppens feedback som underlag, det tillverkas just nu i fabrik och är klart inom kort. Vi är extremt spända på att se hur det mottas av expertmedlemmarna.

Nu fortsätter arbetet med att undersöka testexemplaren, som sedan kommer att följas av utvärdering, revidering och testning för att slutligen resultera i en skarp beställning hos tillverkaren. Om allt går vägen ska Inets headset finnas på butikshyllorna strax efter årsskiftet.

timeline-bara-en-linje-v2.png

Läs mer om utvecklingen av Inets headset:

  1. Inet storsatsar på eget headset – utvecklas med SweClockers medlemmar

  2. Medlemmarna tycker till om headsets – svar från Inets undersökning

  3. Inets headsetsatsning fortsätter

  4. Möt fokusgruppen som ska hjälpa att utvärdera Inets hörlurar

  5. Fokusgruppen sätter tänderna i det första testexemplaret inför Inets headset

Är du nyfiken på hur arbetet fortskrider och vill ställa frågor till Inet? Skriv i den tillhörande diskussionstråden!