Fyra olika testexemplar och flera månader av ihärdigt lyssnande krävdes för att expertmedlemmarna i SweClockers fokusgrupp slutligen skulle ge tummen upp. Med kompetenta utvärderingar och massvis av feedback i bagaget känner sig produktchefen Daniel Ridley trygg med att modellen som valts utgör en bra grund för den fortsatta utvecklingen:

Nu har vi äntligen fått fram en mycket bra grundmodell som de flesta känner sig nöjda med. Förutsättningarna finns där och nu ska vi finslipa modellen ytterligare ett par snäpp innan vi går vidare till produktion.

T2.jpg
T1.jpg
T3.jpg

Av deltagarna i fokusgruppen anser en klar majoritet att testexemplar nummer fyra är den bästa kandidaten för Inets första headset i Taurus-serien. På plus-sidan nämns lång batteritid, hög komfort och goda materialval, men även enkel och stilren design som snarare för tankarna till studiohörlurar än typiska gaming-modeller.

När det kommer till ljudkvaliteten uppskattar många den kraftfulla basåtergivningen, medan andra anser att det låter tungt och dämpat. De flesta är dock nöjda med mikrofonen och ger goda betyg till röstupptagningen. Just kalibreringen av ljudet är också vad Inet lovar att fokusera extra mycket på i den fortsatta utvecklingen av produkten:

Vi utgår ifrån den feedback som inkommit och kommer nu att arbeta med bena ut detaljerna. I praktiken handlar det om att göra rätt avvägningar och fixa till bristerna så att slutprodukten blir någonting som medlemmarna verkligen uppskattar. Jag vill passa på att tacka alla som deltagit, alltid lika imponerande med all den djupa kunskap som finns på SweClockers!

En av deltagarna sammanfattar intrycken:

Jag tycker man är något på spåret här med en djup och behaglig bas som kan få huvudet att vibrera, ihop med ett relativt starkt mellanregister och en behaglig diskant. Överlag välbalanserat och det sniffar definitivt på sina konkurrenter i prisklassen.

[...] bra ljud, bra komfort och designmässigt tilltalande. Klart trevligaste headsetet av de vi testat och en värdig vinnare. Små detaljer kan man hoppas rättas annars kanon!

Med fokusgruppens arbete i hamn kommer nu Inet att inleda den avslutande fasen av projektet och ta fram en uppdaterad kravspecifikation till tillverkaren. Därefter beställs prototyper som ska justeras och godkännas innan produktionen inleds. Enligt den nuvarande tidsplanen beräknas Inets headset dyka upp på butikshyllorna någon gång under sommarmånaderna.

linje7.jpg

Läs mer om utvecklingen av Inets headset

  1. Inet storsatsar på eget headset – utvecklas med SweClockers medlemmar

  2. Medlemmarna tycker till om headsets – svar från Inets undersökning

  3. Inets headsetsatsning fortsätter

  4. Möt fokusgruppen som ska hjälpa att utvärdera Inets hörlurar

  5. Fokusgruppen sätter tänderna i det första testexemplaret inför Inets headset

  6. Tufft läge i utvecklingen av Inets headset

Är du nyfiken på hur arbetet fortskrider och vill ställa frågor till @Inet? Skriv i den tillhörande diskussionstråden!

Sponsras av Inet

inet-logo-rgb-pos.png

Denna artikel produceras i samarbete Inet som betalar för publiceringen. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.