Systemrekommendationer för spel - Hur förhåller man sig till dessa 2023?

Permalänk
Medlem

Systemrekommendationer för spel - Hur förhåller man sig till dessa 2023?

I och med diskussionerna kring vad Starfield kräver för hårdvara, hur det är optimerat och inte så slog en fundering mig. Hur ser man egentligen på det här med minimumkrav och rekommenderad hårdvara till spel egentligen? Utan att fastna specifikt vid Starfield, det finns ett par andra trådar som är lämpliga för det, så är väl ändå konsensus att rekommenderad hårdvara inte räcker till riktigt enligt vad många upplever.

Olika spelstudios lär ju ha olika syn på minimumkrav och rekommendationer och någon SIS-standard finns det ju inte så här kan ju spannet bli stort tänker jag.

Så, hur ska man förhålla sig till vad olika utvecklare rekommenderar? Gäller det enbart i en viss upplösning, är det enbart för att få igång spelet eller kan man förvänta sig viss nivå på inställningar, 20-30 fps eller kan man kräva högre med rekommenderad hårdvara o.s.v. Eller bortser man helt från/lägger ingen vikt vid vad som rekommenderas numera och väntar in tester på Youtube?

Jag är nyfiken, hur ser ni på saken (rent generellt och inte enbart Starfield) och vad tycker ni att man ska kunna förvänta sig av minimikrav och rekommenderad hårdvara?

Permalänk
Medlem

Minimikrav: Du kan spela spelet, men du får nog dra ner grafikinställningarna rätt rejält.
Rekommenderade krav: Nu börjar spelet se ut som det var tänkt, men glöm att spela med den allra bästa grafiken.