Inlägg

Inlägg som LeifSandvik har skrivit i forumet
Av LeifSandvik

jag har funderat vidare på diskussionen kring moraliska och etiska principer. Det som slår mig är att moral kanske inte är antingen objektiv eller subjektiv i strikt bemärkelse, utan en dynamisk kombination av båda. Våra moraliska kompasser kan vara formade av evolutionära behov, som självbevarelsedrift och socialt samspel, men de är också starkt influerade av kulturella, filosofiska och religiösa idéer.

Som några av er har påpekat, kan vi ofta observera att moralens ribba sätts av intelligens och överflöd. Detta speglar sig i hur olika samhällen prioriterar sina etiska normer. Jag tycker dock att det är intressant att reflektera över om detta också betyder att vi har en skyldighet att använda vår intelligens till att aktivt förbättra vår moral. Kan vi medvetet utveckla en mer inkluderande och empatisk moral genom att ständigt ifrågasätta våra handlingar och prioritera altruism över självbevarelse?

Vidare, är det möjligt att det är just vår förmåga att reflektera över dessa frågor som särskiljer oss från andra arter och ger oss en unik moralisk agens? Skulle vi kunna säga att denna kapacitet är ett resultat av både biologisk evolution och kulturell utveckling?

Ser fram emot era tankar!

Av LeifSandvik

Firefly season 2!! Kan knappt vänta

Av LeifSandvik
Skrivet av JonasT:

Har en Sony HT-A7000 som jag i det stora hela är nöjd med (även om det första exemplaret fick reklameras efter något år). Kommer nog komplettera med sub och surroundhögtalarna under någon reaperiod framöver.

Jag köpte ett HT-A9 system nu när det ersattes av uppföljaren QUAD, finns några ex kvar lite varstans till vettigt pris. Uppgraderade från en LG SJ9 Dolby Atmos Soundbar från 2017 som då var toppmodell.
Du missar mycket av Dolby Atmos upplevelsen utan surround högtalare. Rekommenderar dig att köpa surround högtalare till din limpa eller ännu bättre, försök hitta ett HT-A9 system begagnat eller nytt. Det är ett rejält kliv uppåt.

Av LeifSandvik

Väntar med spänning på när Sony ändrar från PSN konto till betalande PSN konto. Redo med popcornen här 👍.

Av LeifSandvik

Tror inte att någon här på SC blir förvånad av detta det minsta.

Av LeifSandvik

Igår fick jag hem systemet, och jag är mäkta imponerad. Subwoofern (SA-SW5), den stora modellen, kommer tyvärr inte förrän i början av juli då den är slutsåld. Konfigureringen av HT-A9-systemet gick smidigt, men jag stötte på ett problem med en av högtalarna som inte kunde ansluta till huvudboxen. Efter lite undersökning insåg jag att det berodde på dålig mottagning. Boxen behöver stå öppet och inte vara gömd för att fungera optimalt.

Jag har uppgraderat från en LG SJ9 soundbar från 2017. Trots att SJ9 stödjer Dolby Atmos har jag aldrig riktigt upplevt ett övertygande surroundljud från den. Ljudet är bra, men surroundkänslan har alltid saknats.

Sonys system är däremot något helt annat. Det skapar en slags "ljudbubbla" som är svår att beskriva på annat sätt. Det är helt omslutande och känns nästan overkligt. Jag var särskilt orolig för centerkanalen och hur väl den skulle fungera med TV:n men dialogerna låter verkligen som att de kommer direkt från TV. Var tvungen att dubbelkolla att ljudet inte faktiskt kom från TV :).

Jag hann inte testa mycket mer igår, men jag är redan överväldigad av den bioliknande ljudupplevelsen. Just nu saknas det djupa basljudet som min LG SJ9 subwoofer levererar, men jag uppdaterar er när jag fått subwoofern. Om någon har några frågor är det bara att höra av sig.

Av LeifSandvik
Skrivet av edson:

Kul, ser fram emot ditt omdöme! Vad gav du och har du köpt en Subwoofer också?

Ja, BRAVIA Theatre Quad ser intressant ut men 30k + Sub känns en aning svettigt.
Sitter nöjd med Q995C

21k med Sony SA-SW5 Subwoofer. Sjukt att säga bra pris men av det jag läst och sett så verkar det vara ett riktigt bra pris. Varit nära att köpa en Q995C med...

Av LeifSandvik

Det för mig intressanta är att jag tillhör den mest köpstarka kategorin, höginkomsttagare, gamer och uppväxt med playstation. Trots detta så väljer Sony vägar som gör mig helt förbryllad. Mitt ps5 står orört, jag valde att spela BG3 på en minipc isf på min ps5. Hur detta anses vara smart spelstrategi från Sonys vy förstår jag inte men följande är fakta

1. Jag har sagt upp mitt Psn abonnemang och det är numera oaktivt. Gick med när det startade.
2. Jag har inte spelat PS5 sedan Horizon Forbidden west.
3. Jag har slutat köpa Xperia mobiler och gått över till Samsung.

Sony har helt tappat det efter MeToo händelserna.

Av LeifSandvik

Nu väcker jag denna tråden igen. Efter research så kom jag fram till att detta systemet borde vara nära optimalt för mig. Just nu är det rea på systemet då det ersätts av ny modell. Leverans förhoppningsvis redan nästa vecka. Återkommer då med mer intryck men jag är genuint förvånad att inte fler har detta system.

Av LeifSandvik

Här är en liten uppdatering på grillpåse och snöre. Efter att noga studerat och funderat blev resultatet nu

Det höll på att skita sig som ni kan se med knuten men fick det att funka tillslut. Tack för all hjälp alla.

Av LeifSandvik

Bjuder 1200

Av LeifSandvik

Finns det en subwoofer med systemet?

Av LeifSandvik
Skrivet av thesutex:

Fins många arbetsplatser där telefoner med kamera förbjuds. Nu kan man blocka screenshots med . Vad är problemet med det? Är ju upp till varje bolag att bestämma

Det är ett sluttande plan förstår du väl? Förbjuda Ctrl+C följt av Ctrl+V är väl inte inte upp till arbetsgivaren att bestämma?
Det är så skevt så att man tappar hakan här. Helt otroligt ju.

Av LeifSandvik

Att Microsoft Edge nu blockerar skärmdumpar på jobbet är ett absurt steg mot överdriven kontroll. Vad blir nästa steg? Ska Google förbjuda alla mobilkameror på arbetsplatsen också? Denna riktning är helt fel och inskränker vår frihet som anställda. Det skapar en atmosfär av misstro och paranoia. Istället för att kväva oss med dessa drakoniska regler, borde företagen investera i att utbilda oss om säkerhet och lita på vår professionalitet. Den här utvecklingen är både löjeväckande och upprörande – nog är nog!

Av LeifSandvik

Köp en 5800X3D och en ny gpu, ett 4070 Super eller Rx 7800 XT kommer göra susen för dig.

Av LeifSandvik

Det har säkert redan nämnts men antalet iptv abonnemang av ej godkända leverantörer kommer ju öka efter en sådan här kampanj. Fler får reda på att de kan få allt dom har nu plus massor annat för en bråkdel av vad de betalar nu.

Av LeifSandvik
Skrivet av medbor:

https://www.youtube.com/watch?v=uma9d56BzOs

Man får pilla och testa lite

Det är två trådar, det kan förvilla lite

Haha, tack!! 😀

Av LeifSandvik

Snälla, jag är snart 50 och har fortfarande inte lyckats lista ut hur det är tänkt att man ska öppna dessa. Blir galen ju.

Blir alltid såhär

Av LeifSandvik

Låter som en Soundbar i 10k klassen skulle passa dina behov perfekt. Vad sägs om denna: https://www.netonnet.se/art/ljud/hogtalare/soundbar/samsung-h...

Sen tycker jag du ska ta dig till nån elektronik butik och lyssna på en Soundbar med Dolby Atmos och sen lyssna på 5.1, det är stor skillnad i upplevelse imo.

Av LeifSandvik

Själv är jag trött på NPC som svarar "Hi, have you found the missing relic?" gång på gång. Ai NPC:er ser jag bara som nåt positivt. Vi har i princip fotorealistisk grafik idag men vi saknar vettig AI i spelen. Det är för stor skillnad idag mellan Ai och grafik. Grafiken ligger lång före Ai. Blir konstigt i spelen.