Inlägg

Inlägg som nevada har skrivit i forumet
Av nevada

En till grym skiva som släpptes förra fredagen.

Av nevada
Skrivet av makatech:

Riktigt skön, tack för tipset.

Det är sjukt att man aldrig hört talas om vissa band som funnits länge som passar ens musiksmak till 100%. Bara att börja beta sig igenom alla skivor nu

Av nevada

Det är märkligt att regelverket ska vara så luddigt och ologiskt. Det är nog inte många som tänker på konsekvenserna när dom susar omkring på sin olagliga spark. Om det händer nåt så kan man bli skuldsatt för resten av livet, är det värt det? Det är väl nästan bara hyrsparkarna som är någorlunda lagliga och ett fåtal andra modeller som typ ingen kör med.

Av nevada

Grym skiva som kom i fredags. Skitigt men härligt riffig.

Av nevada

På kontoret så blir det typ 2 timmars frukost på morgonen med diverse löst snack som inte direkt bara har med jobbet att göra. Sen tar många rejäla luncher på uppemot 2 timmar inkl. efterföljande fikapaus på kontoret men redovisar bara 30-60 minuters lunch. Så att påstå att folk är effektivare på kontoret är ju bara ren bullshit... Synd att man blivit intvingad 3 dagar i veckan. Så mycket effektivare och lugnare och trivsammare att jobba hemifrån.

Av nevada
Skrivet av gothenburg:

Så då är vi klara med att eftersom det är en cykel om den är inom ramarna så behöver man ingen trafikförsäkring.

Men någon annan som har något om ursprungsfrågan att tillägga?

250w är alldeles för klent för vi som är lite tyngre. Så tyvärr så måste man bryta mot lagen om man vill ha nåt som går att åka på.

Av nevada
Skrivet av Necrophor:

Personligen skulle jag inte säga att det är värt det oavsett då jag är beroende av mitt körkort och "olovlig körning" är då ändå något av det lindrigare man kan råka ut för, i värsta fall det du säger och det kan bli ruskigt dyrt.

Därför jag undrar lite över Webhallens beskrivning då jag tvivlar på att den kommer med CoC intyg och är mopedbesiktad, så det blir en helt felaktig beskrivning och information till ev köpare. Även om det yttersta ansvaret vilar på en själv bör man inte skriva som de gör, då ett vanligt körkort "täcker" AM beteckningen för mopeder, men det gör den inte mer laglig att framföra såvida den inte är just mopedbesiktad.

Tror inte jag har sett en enda elspark (inte ens de med tre hjul och sadel) som är mopedbesiktade och har CoC-dokument, samt märket för det någonstans på elsparken.

Nä det säljs nog inte en enda laglig mopedklassad el-scooter i Sverige vad jag har sett.

Av nevada
Skrivet av Necrophor:

Det kan jag mycket väl tänka mig, relativt nytt dock, men jag tror rätt många missar att de inte kommer med CoC-dokument eller är mopedgodkända/besiktade från början och därför inte ens får framföras annat än på inhägnat område.

Ja och blir man inblandad i en olycka med dessa olagliga fordon så kan det ju bli riktigt dyrt så är det värt risken egentligen?

Av nevada

Nytt album idag, låter riktigt bra.

Av nevada

Grym skiva som släpptes i fredags.

Av nevada

Nya skivan släppt idag.

Av nevada
Skrivet av -=AgV=-:

Lite sent svar kanske, men ditt problem är att VRAM blir fullt.

Det är därför strömförbrukningen sjunker även om du fortfarande har 99% GPU-användning. Byar osv har fler assets som laddas in helt enkelt.

I 4K very high (oavsett om DLSS används eller inte verkar det som) så ökar VRAM-användningen till runt 11.5GB efter ett tag.

Så fort spelet kommer nära VRAM-gränsen så börjar data skickas till RAM, och frameraten sjunker som en sten. Du löser troligtvis problemet genom att sänka texturer från very high till high.

Vet detta eftersom jag på skoj testade spelet med mitt gamla RTX 2080 (8GB VRAM). Det funkade förvånadsvärt bra i 3440x1440 på high, en liten stund... Sen kom det en cutscene i en by och frameraten sjönk till 17 fps som lägst. Sänkte texturer till medium och sen funkade det utan problem (en del texturer blev riktigt fula, rekommenderas inte).

8GB VRAM funkar i 1080p high, men inte mer.
12GB funkar i 1440p very high.
4K very high kräver 16GB.

edit: Har spelat ca 40h nu, med RTX 4070 Ti Super 16GB, i 3440x1440 very high, med DLAA. Ingen krasch hittills och frameraten ligger oftast runt 80-100, med enstaka dippar ner mot 70-75 i större byar osv (CPU-begränsat med min 5900X, very high är rätt krävande). Spelet är i stort sett helt befriat från stutter med, vilket är ett trevligt undantag nuförtiden...

Tack för tipset, sänkte textures till high och alla prestandaproblem försvann direkt.

Av nevada
Skrivet av Öltorp:

Givetvis en smaksak. Prova dynamic tone mapping i stället för HGiG. Tycker bilden blir alldeles för mörk i HGiG.

En sak jag funderar på är om man kör dynamic tone mapping med en pc, ska man undvika att köra windows hdr calibration tool då? Vad jag har läst så ska man kalibrera upp till 4000 nits på max luminance om man kör med dtm och det går ju inte i det verktyget. Kör med inställningarna härifrån: https://www.patreon.com/posts/lg-2023-oleds-82545589

Av nevada
Skrivet av TotalF:

Missat, ja. Lite oklart vem som gör/i te gör vad och varför en amerikan skulle ha åsikter om det?!? Genuint förvånad här

Sällan det dyker upp som tema öht.

När man själv var över hos kompisar som ung på 80-talet var det mer regel än undantag att man fick sitta och glo i polarens rum i trettio minuter. Fika blev man alltid bjuden på, men inte middag.

Trodde inte det fortf pågick så ja, blev överraskad och gnällig.

Fast det där är väl lite komplicerat också. Om kompisen alltid kommer över, men ditt barn aldrig är hos kompisen blir det ju lite snedfördelat. Jag skulle iallafall inte alltid bjuda på mat om mitt barn aldrig blir bjuden på mat hos kompisen.

Av nevada

Årets skiva släpptes idag. Får fan tårar i ögonen under vissa stycken. As death comes reaping är min nya begravningslåt.

Av nevada
Skrivet av Necrophor:

Och tydligen har Sonata Artica precis släppt ny platta, aldrig riktigt fastnat för dem och alltid tyckt det låtit "generic power-metal deluxe"... men de har onekligen en ganska stor och fanatisk fanbase. Kan nog inte säga att detta får mig att ändra uppfattning.

https://www.youtube.com/watch?v=149wEiyRQCk

Dom var bättre förr. Denna tex.

Av nevada
Skrivet av Lembritt:

Jag fick lära mig att gå på vänster sida på vägen när jag var liten.
Tror vi fick lära oss det i lågstadiet, då hade vi även flera lektioner utomhus om trafik och dylikt.

Man ska gå på vänster sida när man delar väg med fordon som kör på höger sida, annars ska man gå på höger sida. Men för det mesta är det tyvärr vilda västern då folk inte bryr sig eller fattar...

Av nevada

6497 kr att betala. ISK:n gör ju så att man aldrig mer kommer att få tillbaka pengar. Tur att bolånet gör så att det balanseras lite iallafall...

Av nevada
Skrivet av Edvin1:

Jag vet faktiskt inte. Men med skärmen har du garati.

Det har man på tvn också.

Av nevada
Skrivet av Alling:
  • 240 Hz

  • 480 Hz

  • Annan storlek

  • DisplayPort

  • Matt yta

  • USB

Finns säkert fler tänkbara anledningar.

Inga direkta superrelevanta anledningar förutom storleken då.