Inlägg

Inlägg som Delerium har skrivit i forumet
Av Delerium

Har 1000/1000 via Telia och det ingår i vår föreningsavgift. Ofta är det betydligt billigare om föreningen tecknar avtal åt alla i fastigheten jämfört med om man ska göra det var för sig.

Av Delerium

Kör AdGuard för Safari på min Mac och det fungerar bra.

Av Delerium

Jag reklamerade en MacBook Pro som var 2,5 år gammal hos Apple och fick skärmen utbytt kostnadsfritt. Limmet hade släppt och det var ett ganska känt problem även om det inte fanns något utbytesprogram. Skulle datorn åka i golvet så tar jag det på hemförsäkringen.

Av Delerium
Skrivet av jnsson:

iPhone 6 kommer inte heller stödjas om jag sett rätt att den stannade på iOS 12

Ja och den är från 2014 så heller inte ny. Men iPhone 6S från 2015 kommer att stödjas ett tag till.

Av Delerium

iPhone 5S släpptes 2013 så det var ändå ganska länge det fungerade.

Av Delerium
Skrivet av Laxpudding:

Lite retoriska motfrågor med liknelser från andra områden i livet med snarlika frågeställningar

Kläd-liknelsen:
Om din kompis köper en skräddarsydd kostym, är det då någon vits att ta hans mått och sy om din kostym efter samma mått? Eller är ni så pass olika individer att det inte blir bra?

Är det verkligen värt att lägga pengar på att få en skräddarsydd kostym?

Musik-liknelsen
Ifall du och din kompis både köper likadana gitarrer men ha köper en som är stämd av personalen i affären, är det då någon vits att vrida på stämskruvarna till exakt samma positioner på din gitarr också? Eller är gitarrerna så pass olika individer att det inte blir bra?

Är det verkligen värt att lägga pengar på att få sin gitarr stämd?

---

Poängen med den kalibrering är att få TV:n att återge film och bild så som det är skapat, utan att TV:n hittar på sitt eget godtycke. Har man kunskapen och intresset kan man göra det själv i varierande grad. Saknar man kunskapen men har intresset kan det vara "värt det" eftersom man då får en bekräftelse och dokumentation på att det är rätt.

Saknar man det intresset av att få bilden så som så bilden ska ut, då är det givetvis inte "värt det".

Då förutsatt att butiken i fråga och har ett ärligt och korrekt uppsåt med kalibreringen. En del försöker bara mjölka pengar. En korrekt utförd kalibrering ska ge en rapport och detaljerad beskrivning som kan härledas till din TV, förslagsvis via TV:ns serienummer eftersom – drumroll – exemplaren är individer. Om man endast får ett papper med inställningar eller inget papper eller ingen rapport alls om vad som ändrats, då har man blivit blåst.

Går skillnaden mellan två massproducerade TV apparater att se med blotta ögat eller är det bara ytterst små skillnader? Så vida det inte är väldigt stora skillnader vilket det är mellan min och min väns kroppar så är väl inte jämförelsen riktigt relevant?

Av Delerium

Jag köpte en ny okalibrerad G3 65" för ett tag sedan.

Om min kompis har köpt en likadan modell som är kalibrerad i affären, är det då någon vits att lägga in kalibreringen på min TV också eller är dom så pass olika "individer" att det inte blir bra?

Är det verkligen värt att lägga pengar på att få en TV kalibrerad i affären innan köp?

Av Delerium
Skrivet av BasseBaba:

Kul att det går framåt, men känns ju tungt att droppa 30-40k på en iPad/mac som blir krossad ett år senare….

Det gör inte så mycket. Har en MacBook Pro 16" med M1 Max och den presterar fortfarande riktigt bra och kommer förmodligen hålla sig i många år till. Även folk som har MacBook Air M1 verkar vara nöjda. När nya modeller lanseras brukar man kunna göra bra deal på fjolårets modeller.

Av Delerium

Minns att ATI sålde fler varianter som var betydligt billigare. Radeon 9700 Icke Pro var lägre klockat. Radeon 9500 Pro var klockat i samma frekvens som Radeon 9700 Icke Pro och hade 128 bitars minnesbuss i stället för 256 bitars. Dock så kunde man via mjukvara aktivera 256 bitars minnesbuss och därmed få en rejäl prestandaförbättring. Lyckades man dessutom klocka upp det i samma hastighet som ett 9700 Pro så hade man gjort en riktigt bra affär.

Jag hade för övrigt ett Radeon 9800 Icke Pro som jag flashade med ett Pro BIOS och det klarade den hastigheten utan problem.

Av Delerium

Jag brukar normalt sett ha ett enklare namn bara bestående av boxtäver. Men det hjälper inte.

Av Delerium

Hög kvalitet i kombination med bra prestanda minskar behovet av att byta ofta. Jag har kvar min iPhone X som jag köpte ny år 2017. Den får fortfarande uppdateringar regelbundet även om den kör iOS 16 och inte det senaste iOS 17.

Av Delerium

Minns när jag handlade mitt första grafikkort på gamla Intet Data. Ett Diamond Monster 3D 4 MB som såldes på utförsäljning för någon hundralapp.

Av Delerium
Skrivet av stoffe_83:

Ett voodoo 5500 vore häftigt om det tillverkades oxå. Nu när 4500 och 6000 nytillverkas.

Det gör det. Med 128 MB minne och VGA, DVI, HDMI.

https://www.zxc64.com/vsa100_based/0_62934_changeling_agp_128...

Av Delerium
Skrivet av stoffe_83:

Någon som vet pris och vad kortet motsvarar i prestanda mot andra 3dfx kort?

Mycket intressant för oss retrodatorister 🙂

Voodoo4 4500.

Anthony Zxclxiv som bland annat tagit fram Voodoo5 6000 korten säljer även ett liknande kort med en VSA-100 krets.

https://www.zxc64.com/vsa100_based/0_62946_mini-me_pci_64mb_g...

Av Delerium

Teknikern på Power tror också att felet ligger i mjukvaran på TV:n, WebOS. Routern har jag fått gratis av Telia då vår BRF har avtal med dom. Jag kan givetvis betala själv för att köpa en annan router men det känns lite trist att behöva göra det. Telia säger att om jag lyckas få ur LG vilken typ av säkerhetsfunktion det är man behöver inaktivera så är det möjligt att dom kan göra det åt mig. Telia har tillgång till fler parametrar att ändra på när dom loggar in på min router än vad jag som konsument har.

Av Delerium

Jag kör med kabel och det fungerar bra. Dock så kan jag inte använda AirPlay från min MacBook Pro utan Wi-Fi nätverket aktiverat.

Av Delerium

Wi-Fi problem med LG G3 och Telia F1

Jag kan inte få min LG G3 65" att ansluta till min Telia F1 router. Jag har testat att göra fabriksåterställning både på routern och TV:n. Jag har även testat att splitta 2,4 GHz och 5 GHz signalerna. TV:n får upp båda nätverken i listan och med full signalstyrka men felmeddelandet kvarstår. Jag har även med hjälp av Telias support bytt Wi-Fi kanal (detta går inte att ändra själv då den står på auto) från 16 som den låg på och testat med 36 och 44 utan resultat. Det enda som hände var att jag fick sämre prestanda på mina övriga enheter. Att ändra brandväggen från Medium till Low hjälper inte heller. Jag har testat att ta med routern till Power där jag köpte TV:n. Vi testade att ansluta TV från Sony och Samsung samt några datorer och det fungerade hur fint som helst men ingen av LG apparaterna i affären kunde ansluta. Mina övriga enheter som jag har hemma, en MacBook Pro 16" 2021 och en iPhone X ansluter utan problem så problemet verkar ligga i WebOS. Varken Telias Eller LG:s support vet vad det kan bero på. Är det någon här som har en idé?

Kan tillägga at det fungerar fint att ansluta min TV till min iPhone X om jag delar ut Wi-Fi och även till gymmets öppna Wi-Fi som ligger en bit från fastigheten.

Av Delerium

Slog till på en LG G3 65" för 19000 kr hos Power härom dagen. Gör sig bra på väggen. Utöver LG:s rea har de 20% rabatt på hela sortimentet mellan 19-21 april samt att man får 1000 kr för sin gamla trasiga TV.

https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/lg-65-oled-evo-g3-4k-tv-o...

Av Delerium
Skrivet av Lonian:

Man köper ju alltid fjolårets modell och då finner man priser på runt 10-12 tusen. Jag hade tur och fick tag på lg oled c2 tvn på 42 tum för 9000kr.

Ja precis dom är alltid svindyra vid lansering. TV:n jag gav 19000 kr för nu kostade 41490 kr för ett år sedan.

https://www.sweclockers.com/nyhet/35870-kraftig-prisokning-fo...

Av Delerium
Skrivet av Delerium:

Slog till på en LG G3 65" nu på rean för 24000 kr inklusive inbyte av gammal trasig TV. En del pengar men tycker den gör sig bra på väggen.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Gick förbi Power idag igen och såg att de har 20% rabatt på hela sortimentet mellan 19-21 april. Gick att dra av det på TV:n jag köpt då man har öppet köp. Så 19000 kr landade det på inklusive inbyte av gammal TV.

https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/lg-65-oled-evo-g3-4k-tv-o...