Inlägg

Inlägg som frong har skrivit i forumet
Av frong
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du någon gång kör en 140mm fläkt eller större på typ 40-50% så hör man en frekvens i dem som kan störa. Inte högljudd men tydlig

Vad är 40-50% för rpm? 40-50% säger ju ingenting.

Av frong

Har nu kört till level 100 (necro), mastercraftat nästan all min gear till 12/12 och gjort all content i säsong 4. Hade inte spelat sedan säsong 0 då jag körde sorcerer till level 100.

Jag tycker det är bra hur de satt upp early game, enkelt att levla snabbt om man vet vad man gör och vill man spela story kan man göra det. Tycker dock att alla waypoints bör följa med över säsongerna.

Tycker dock det fortfarande är samma problem i end game. Finns inte mycket att göra helt enkelt och det finns tusen småändringar man kan räkna upp som till exempel att kunna spawna minibossarna utan att behöva gå in och ut ur instansen varje gång så det tar år och dagar att samla material för att kunna köra tormented-bossarna. Jag har kört pit till level 115 och att göra bossarna till svampar som oneshottar tycker jag inte är särskilt kul, finns bättre sätt att höja svårigheten.

Överlag tycker jag dock det börjar likna något. Med max threat-buggen i Helltides fanns det till och med tillräckligt med monster på skärmen för en gångs skull.

Av frong
Skrivet av edson:

Hoppades slippa det, men det var lösningen till slut

Av frong

Min soundbar har lyckats koppla bort sig från Wifi, får inte kontakt med den i SmartThings. Någon som lyckats lösa det? Provat dra ut sladden, starta om router osv.

Av frong
Skrivet av Bozzeta:

Tror inte det finns någon ekonomi i att ersätta S för MS
Köp en beg X istället.

Tack. Vad skall man hålla koll på vid beg? Starta upp ett spel och se att konsolen inte är bannad?

Skrivet av tyvar1:

Senaste officiella informationen vi fått gällande ny hårdvara är detta:

"Xbox hardware will also continue to be a flagship experience for players and for game developers to launch games on with a robust and innovative multi-year hardware roadmap, including more console and controller options for you this holiday."

https://x.com/xbox/status/1758220204272927087?t=ze8hUEylbwJqT...

Perfekt, tack.

Av frong

Inte ägt en konsol sedan PS1. Har dock game pass och tänkte köra ett series S för att kunna slöspela lugnare spel i soffan med sambon. Kan det var någon uppdatering på gång eller är det lika bra bara att köpa på nästa bästa rea?

Av frong
Skrivet av Enviro:

@jreklund du kommer få så sjukt många pings nu.

*slaps on roof*

Av frong

@jreklund En ärad förstaping

Av frong

Bord: Zon Keyboard4
Switchar: Kailh BOX Pale Blue
Caps: KAT Explosion

https://i.imgur.com/JEXbYfdl.jpg

Av frong
Skrivet av perost:

Det verkar otroligt nog som att kreditkort i USA sällan har PIN-kod, så vissa bensinmackar använder postnummer för att göra det lite svårare att använda ett stulet kreditkort.

Helt sjukt ju.

Av frong

Wtf. Varför? Något skattemässigt skäl eller?

Av frong
Skrivet av jnsson:

Vad då gå via en utländsk butik?

Gissar att hen menar Apple Store?

Av frong
Skrivet av Dreijer:

UPS var enda alternativet hos en ÅF, som tur var fanns ombudsleverans som tillval.
Tydligen har mitt paket ankommit till ombud, men jag har inte fått någon notis från UPS, inget nummer att uppge eller tex BankID-verifiering.
Noterade det när jag slog på mitt kollinr i deras sökportal. Det står dock bara att den levererats, enda infon är min hemadress. Kan inte se vilket ombud den är hos, bara att en ”David” signerat mottagandet. Haha.

Som tur var, så ser jag från ÅF vilket ombud jag valde. Hoppas det paketet är där och jag kan hämta ut det.
UPS är fenomenalt dåliga.

Jag hade ett paket som fastnade på någon sorteringscentral eller liknande i Göteborg. Fick upp ett stort "FEL" när jag sökte på kolli i deras portal så jag ringde till UPS som kopplade vidare mig till stället där paketet låg. Efter 5 minuters diskussion lyckades vi lösa felet, paketet som kom från Google hade tydligen adresserats till ett företag istället för privatperson. All annan information var korrekt. Paketet skulle till ett utlämningsställe, så vet inte riktigt vad problemet var ändå. Men i alla fall så skulle det inte vara några problem att ändra och det skulle skickas ut nästa dag. En vecka senare hade ingenting hänt och det stod samma fel på deras portal. Då orkade jag inte lägga mer tid på det och Google fick ta över ärendet. Det blev en jäkla lång mailkedja där jag lyckades hamna som CC på deras interna maildiskussioner, åkte fram och tillbaka mellan någon företagsjurist och deras kundsupport. Till slut typ 1 månad senare skickades paketet tillbaka per automatik till Google och jag fick tillbaka pengarna. Tror till och med jag fick tillbaka pengarna innan paketet skickats tillbaka till Google för de insåg att inget hände...

Aldrig mer UPS. Kändes som att personalen på Google var lika nöjda som mig...

Av frong
Skrivet av Dr.Mabuse:

På vissa bensinmackar i USA ska man ange postnummer som "PIN"-kod?! Var alltid tvungen att förbetala eftersom "vanlig" pin-kod inte fungerar. USA är ett u-land på många stället. Man kan höra ett moden som hoppar igång när man betalar.

Det har jag aldrig stött på under alla gånger jag vart i USA, och jag har vart i flera olika delstater. Har du någon länk där man kan läsa om det?

Av frong

Otroligt att så många, t.om. på ett teknikforum, verkar vara OK att snabbt gå mot ett totalitärt samhälle. Slippery slope som snabbt skenar och tillsammans med flera tidigare lagändringar håller på att gröpa ur rättssäkerheten och tilltron mot medmänniskor i vårt samhälle.

Av frong

Inte skulle väl Mark göra något sådant omoraliskt.

Av frong
Skrivet av drwlz:

Varför väcker diskussioner om distansarbete så starka känslor hos folk egentligen?

Helt otroligt att man bryr sig så mycket om var folk jobbar. Kunde inte bry mig mindre om mina kollegor är på kontoret eller hemma. Tragikomiskt.

Av frong
Skrivet av CrispVanDahl:

Det är en intressant fråga att ställa sig själv. AI-genererad musik skulle kunna underlätta ur en skaparsynpunkt då vi skulle kunna ta fram till exempel bakgrundsmusik till videos som passar in den stämningen vi vill förmedla. Men då är det just som bakgrundsmusik.

När jag sätter mig ned och lyssnar på musik så är det oftast för att man vill höra vad det är artisten vill ha sagt med sin musik. Kan en AI på ett övertygande sätt bygga ett narrativ eller en berättelse över ett album? En låt eller ett album eller flera album kan vara kulmen av erfarenheter eller ett narrativ eller experiment som bryter ny mark för genren. Samlingen av artisten eller bandets samlade erfarenheter sen de sist skrev musik, de kanske tar musiken eller texterna i en helt ny riktning som resultatet av något de upplevt eller sett. Musik är så mycket större än en samling ljud som tillsammans låter bra eller övertygande. På samma sätt som en konstnär kan använda en duk och färg för att skapa en representation av dennes känslor eller idéer är musiken duken och färgen för en annan konstnär. Det mänskliga försvinner när du tar bort människan.

Som motpol till det så kan såklart AI-genererade musikstycken vara ett verktyg för en artist att skapa med. För många finns kanske inte möjligheten eller färdigheten att skapa det som de visualiserar eller tänker sig och då kan AI fylla den luckan och möjliggöra skapande. Det är så klart enormt komplicerade frågor och det är därför jag i texten försöker lyfta att jag varken är för eller emot generativ AI i sin helhet. Däremot kan användandet av den på vissa sätt problematiseras utan att för den delen vara rätt eller fel. Det är alltid värt att ställa frågor till vad det kan få för konsekvenser även fast fördelarna är många.

För att svara på din fråga dock: Om jag är på en klubb eller fest och det spelas asfet belgisk techno så kommer jag att dansa oavsett om den är AI-genererad eller inte. Ska jag sätta mig och finlyssna på en ny skiva av Circle Takes the Square eller Lana Del Rey vill jag höra vad artisten/bandet har för avsikt att visa mig med text och musik.

Håller med om att det är svårt att dra någon direkt gräns.

Riktar om min fråga lite mer då: Om Lana Del Ray (som jag lyssnar en del själv på och gillar) släpper ett album som du lyssnar på i ett par månader och gillar. Sedan kommer det fram att hon skapat albumet helt med AI som imiterat rösten etc. (Hon har gett ett par prompts per låt bara t.ex.) Skulle du då förkasta det fastän du gillade det innan? Skulle din känslosamma respons bli annorlunda vid nästa lyssning?

Tack för utvecklat svar, frågar genuint. Försöker inte vara jobbig

Av frong
Skrivet av AtreX:

Wait what? Fakturera folk du vet jobbar hemifrån högre än andra? Jag tror inte jag hänger med på logiken här?

Är nog lika "logiskt" som det "gratis" huset...

Av frong

"Ja du trivs bra med att vara bekväm helt enkelt, det är inte alls bra utveckling enligt mig. Vilket tråkigt samhälle om alla bara ska sitta hemma och jobba."

Haha. Folk är ju galna. Samhället påverkas inte ett skit av att jag sitter hemma och jobbar förutom att det blir mer plats på spårvagnen för andra. Hur kan man vara så bitter över att någon väljer att utföra sina arbetsuppgifter hemma? Hahaha, helt otroligt. Gå till kontoret om du gillar det, klart.