Inlägg

Inlägg som roxkz har skrivit i forumet
Av roxkz

Har personligen aldrig lyssnat på en limpa som låtit speciellt bra.. Klart bättre än TV-ljud men inte i närheten av en hygglig surroundanläggning.

Sedan är det ju klart mer än nog bra för många. Och dessutom en relativt billig lösning. Tycker mest det är struligt med limporna personligen, betydligt mer som går fel.

Av roxkz

För sent som vanligt, men bättre sent än aldrig antar jag...

Av roxkz
Skrivet av anders190:

Hej, lillasyster som skriver här. Min bror gick tyvärr bort tidigt på morgonen den 12e maj på sjukhus med hela familjen vid sin sida. Otroligt nog var den här plattan olåst och lösenordet här sparat, annars hade vi gått miste om mycket viktig information inför begravning och bodelning som han inte hunnit skriva ner på andra ställen. Han skrev i sina böcker men jag är också in här och läser det han skrivit när jag behöver tröst och vill höra hans "röst". Tack för all peppning och omtanke ni gav honom, jag är er evigt tacksam.

Jag bor inte så långt från honom i samma lilla bebyggelse och hade en rätt bra kontakt med honom för ett antal år sedan.. Var ofta förbi på fika och pratade.. Tyvärr tappade vi kontakten med tiden...

Beklagar sorgen. 😟

Av roxkz

Skumt! Hur ser det ut i task manager? Hur många trådar/kärnor syns? 14700k har ju fler e-cores... Ren nyfikenhet bara.

Av roxkz

Snabbaste Nvidia-kortet jag hade råd med i budgeten när nytt kort behövdes. Var inte svårare än så... Blev ett 4070 Super från fyndhörnan.

Av roxkz
Skrivet av medbor:

För de minsta storlekarna har du helt rätt, men man kan inte ha alla olika, bits är enklare för att få mer heltäckande utbud

Alla för egen del, inga bits förutom till minispärrskaftet och skruvdragaren.

Av roxkz

Personligen avskyr jag set med lösa bits, vill ha riktiga mejslar när jag skruvar. Av flera anledningar...

Men det är bara jag, vet flera som älskar dessa bits-set.

Har tre wera-set och ett ESD-set från wiha med småmejslar.

Av roxkz

Kör 100% SSD i arbetsdatorn sen några år tillbaka, var inte gratis att få nog med utrymme för att fasa ut den sista mekaniska disken. De sitter numera i ett externt chassi samt en NAS för 'långsam' lagring.

Har idag 4st M2-diskar i datorn (2x1TB och 2x2TB) samt en 2.5" SATA på 4TB.

Av roxkz

Bra att det är ett tag kvar innan släpp, sitter bra på mitt 4070 Super. Duger utmärkt för mitt casual-spelande.

Av roxkz
Skrivet av Aka_The_Barf:

vad gör alla med chromecast? Det mesta finns väll redan i dagens smarta tv's eller har jag missat något?

Köpte en för rätt länge sedan att ha på hotellet vid resor men den fungerade inte utan wifi och kunde inte logga in på wifi sidor som hotell brukar ha så det fick bli en enhet som speglar telefon skärmen direkt till tv'n utan wifi istället. Glömt vad den hette. men idag känns alla dessa enheter överflödiga då allt finns i tv'n?

Personligen tycker jag att min TV inte har något på internet att göra.
Tror inte jag rört något på fjärren utöver powerknappen sen över ett år tillbaka när den köptes...

Av roxkz
Skrivet av Calle2003:

Har du en K modell?

Yes! 😁

Av roxkz

Inga problem på mitt håll i alla fall, tuggar på som vanligt med min 13th gen. Undrans vad exakt det är som ställer till det.

Av roxkz

Aaah, lagom till mitt 4070 Super Demo-ex jag plockade upp.

Av roxkz

Inte sista riktigt och inte heller ny... Men har varit för upptagen för att hinna med att posta.

Ett smärre renoveringsprojekt, men det är ju inte helt fel.
Ignorera röran i bakgrunden, vårstädning på G.

Av roxkz

Inget jag har märkt av i alla fall, men bra det undersöks för de som drabbats.

Av roxkz

Bose QC45 troligen, ovärderliga vid mitt dagliga pendlande.

Av roxkz

Jag har aldrig haft en USB-C laddare dö, och jag använder dagligen ett par-tre olika för att ladda allt från lurar till telefon och laptop. Inte heller har en enda kabel slutat fungera trots att en av dem sett daglig användning och åker nerknölad i en väska varje vardag. Den är inne på sitt tredje år nu.

Av roxkz
Skrivet av Cranzle:

Sen säger farsan att laminatskiva är betydligt bättre än spånskiva, vad säger ni? För jag kommer undan mycket billigare och lättare om jag kan köpa typ ett sånt här skrivbord:

https://www.gerdmans.se/kontor-och-konferens/stolar-bord/konferensbord-m%C3%B6tesbord/bord-duo-t-rak-skiva-lxb-1600x800-mm-eksvart

Det är spånskiva med laminat på, så likväl spånskiva. Vissa dyrare tillverkare har kärna av MDF om man betalar mer däremot. Tror inte skrivbordet du tittat på där är stabilt nog åt dig om jag ska vara ärlig. Har en av deras större skrivbord, och det är stabilt nog för mig och allt jag gör.. Men kan även utan större ansträngning få det att skaka om jag vill.

Av roxkz
Skrivet av Svensktiger:

100% användarfel.
Byter man nätagg så byter man även alla kablarna.

Hur man byter kablarna om man inte får några nya kablar med?

Av roxkz

Nej, fungerar inte bra nog när jag testat det i någon form än så länge. Kör en AT2020 mikrofon genom nvidia broadcast och ett par Beyer Dynamic DT 880 genom ett Focusrite Scarlet 4i4. Val av lurar är inte för ljudets skull utan för att de klämmer minst, av de lurar jag testat, på öronen och skalmarna på glasögonen mot huvudet när jag sitter längre perioder. Komfort är högsta prio, allt annat är sekundärt för lurarna på hemmakontoret.

På tåget/jobbet/skolan kör jag Bose QC45.