Inlägg

Inlägg som Gender Bender har skrivit i forumet
Av Gender Bender
Skrivet av FX9:

Jag får alltid mina fakturor på posten. 1 gång om året får jag 4 fakturor

Får bara årsbesked som talar om hur mycket jag ska betala tillbaka för året. Betalningsplanen hittar jag bara på Mina sidor. Såg någon annan som fick sina via e-faktura, så jag får ta och kolla upp det till nästa inbetalning.

Av Gender Bender
Skrivet av Selmalagerlöf:

eller så är det för att det sker så mycket anmälningar att dom ser det som en intäkt istället för att hjälpa folk.

Lite som CSN och påminnelseavgifter. De skickar inte ut några fakturor, och glömmer du att logga in på CSN för att betala fakturan à la Hedenhös så åker du på en påminnelseavgift på hissnande 450 kr.

Av Gender Bender

Anna Croneman får väl ta och höja priserna på svensk film, så får vi se hur bra det blir. Alla vet ju att svensk film inte kommer bli bättre av mer pengar. Budgeten är sällan ett problem. Svenska filmen Avgrunden släpptes ungefär samtidigt och hade samma budget som Godzilla Minus One. Gissa vilken film som vann en oscar?

Av Gender Bender

Det är fan så att man blir lite smått förbannad av sånt här. Det är ändå ett ganska stort bolag med många stora kunder vi snackar om, och inte något jävla garderobföretag. Min otekniska mamma har fan starkare lösenord än dessa IT-stollar! Skäms på er!

Av Gender Bender
Av Gender Bender

Kommer nog aldrig hända. Valve har för hög kultstatus för att låta sig säljas. De vågar ju inte ens släppa HL3 för att inte riskera att förstöra sitt rykte.

Av Gender Bender
Skrivet av Molotov:

Hur blir datorn infekterad av alla dessa virus mm av att bara ansluta utan att göra nått vidare?

De sveper hela nätet för att hitta svagheter och kryphål. Detta är en anledning till varför man inte ska köra gamla system på nätet.

Av Gender Bender
Skrivet av Tauri85:

Wow det var värre än väntat. Hoppas på patch!

Patch? Det är en UE5-titel med extra allt. Kommer krävas ny hårdvara.

Av Gender Bender
Av Gender Bender
Skrivet av GuessWho:

Hur gör de då med folk som är ihop men inte bor tillsammans, eller kanske bor tillsammans ibland men inte alltid?

Kan vara
Särbo
Långdistansförhållanden

Eller kanske
Veckopendla
Jobba till sjös
Har ett jobb med mycket resor

I vissa fall kan det vara folk som är gifta med varandra.

Exempelvis om någon har 4 hotellnätter i annan stad/land så är det ju inget man ändrar folkbokföring för.

Vet inte hur folk som veckopendlar gör.
Säg om de har ett gemensamt hus och den som veckopendlar har en lägenhet i samma stad som jobbet. Var ska de vara folkbokförda då ?

Hur påverkar sådana situationer sån här kontodelning ?

Tjänsten lär sig om vilka enheter som vistas en längre period i hushållet. Exakt hur denna process ser ut i detalj vet jag dock inte, men den loggar IP-adresser, MAC-adresser m.m.. Är du borta en längre period så kan du behöva ett eget konto, och är man särbo eller har distansförhållande så är man ju inte i samma hushåll och måste ha egna konton.

Av Gender Bender
Skrivet av laxan96:

Jag ringde HBO supporten för ett tag sedan när vi fick mejlet angående ändringarna på mitt abonnemang med 50% livstidserbjudandet.

Enligt supporten skulle vi som har haft erbjudandet fortsatt få 4K upplösning sen får vi väl se om det stämmer och isf hur länge de håller i sig.

Frågade även om möjligheten att uppgradera till Premium med bibehållen rabatt men var inte möjligt. Däremot sa de på telefonen att man kunde uppgradera till sport abonnemanget med bibehållen rabatt (inte av intresse för mig).

Blir intressant om det stämmer med upplösningen eller om de har ändrats/sa fel.

Det var vad jag också fick sagt. Vi kommer betala för standard, men få behålla alla funktioner vi har haft med HBO Max, inkl 4K. Men allt kan som sagt ändras i framtiden.

Av Gender Bender
Skrivet av pv2b:

Ja, fast i det här fallet är ju frågan "Delar du ditt streamingkonto?" Och det är inte streamingbolaget som ställer frågan, utan Sweclockers, som vi måste förutsätta använder ord som faktiskt betyder vad som menas.

Netflix själva använder den terminologin som ett exempel: https://help.netflix.com/en/node/123277

"A Netflix account is meant to be shared by people living together in one household."

Eller på svenska:

"Ett Netflixkonto är avsett att delas av personer som bor tillsammans i ett hushåll."

Om du lever tillsammans med någon, och ni använder samma konto när ni kollar, så är det kontodelning. Även enligt strömningsbolagets egna definition av ordet.

De räknar även ett konto som ett hushåll.
https://help.netflix.com/en/node/124925
"A Netflix account is meant to be shared by people who live together in one household"
"A Netflix Household is a collection of the devices connected to the internet at the main place you watch Netflix"

Netflix syn på ett Netflix-konto är att det är till för hela hushållet, något som fler streamingtjänster börjar haka på. Man säger ju liksom inte att man delar med sig av sin el med de andra i hushållet bara för att man står på avtalet, utan elen är ju en självklarhet att alla har tillgång till. Drar du däremot en elkabel till grannen för att han/hon ska slippa betala abonnemangsavgiften så kan man säga att du delar med dig av din el.

Av Gender Bender

@Chassi-Jesus
Nope, funkar inte

Nej men skämt åsido, riktigt grymt!

Av Gender Bender
Skrivet av pv2b:

Du kallar det ju själv för "delar", självklart är svaret ja om du delar det med andra i ditt hushåll. Vad skulle det annars vara?

Streamingföretagen delar inte din uppfattning om kontodelning. Ett konto är kopplat till en extern IP-adress (oftast hushållets). Har du kontot kopplat till ditt hemnätverk så är det således, enligt deras definition, inte kontodelning om andra i hushållet utnyttjar det. Det streamingtjänsterna menar med kontodelning är om du delar ditt konto utanför ditt nätverk/hushåll, och hur du som kontoägare väljer vilka enheter i ditt hushåll som ska ha tillgång till streaming är en helt annan sak.

Av Gender Bender

Borde inte allt man skriver på nätet vara upphovsrättsskyddat? Det kvittar ju vad som står i avtal osv, jag kommer alltid ha ideell upphovsrätt till denna litterära poetiska dikt till kommentar, som i mina ögon är ett ovärdeligt verk av högsta originalitet. Ingen på internet har i världshistorien komponerat ett sånt här stycke text på en lördagseftermiddag. Det vore stöld utan dess like om Sweclockers sålde detta mästerverk till ett AI-företag utan att ange mig som författare.

Av Gender Bender

Billigt (relativt i alla fall) och tillgängligt.

Av Gender Bender
Skrivet av r80x:

Är inte så säker på att alias och allmän anonymitet skulle tas bort utan snarare att ditt konto är kopplat till dig och att du ansvarar för vad som sker under kontot. Liknande regler som om du har ett öppet Wifi hemma, du ansvarar för eventuella olagliga aktivitet som sker på det. Jag välkomnar gärna att folk tar ansvar för vad de skriver och gör.

Jag är inte för att alla ska behöva skylta med sina namn och/eller annan info. Min åsikt är däremot att kränkningar som sker online i ett samhälle som skiftar om till digital socialisering behöver tas på allvar.

Idag kan du skapa ett konto men en burner-mail och vpn sen kan du skita på vem helst, hur som helst.

Jag tycker dock att det bör begränsas till de stora sociala medierna och kontrolleras hårt.

Möjligheten att kunna koppla vad som skrivs till en person när innehållet bryter mot lag är jag för, vilket jag också skrev i mitt första inlägg. Det enda jag är emot är huruvida identiteter kopplade till konton kan röjas av privata aktörer. Låt oss säga att du skriver något lagligt men kontroversiellt, allt som krävs är att en extrem individ/grupp kommer över datan i ett cyberangrepp, och vips så kan ditt liv vara i fara. Jag vill veta hur detta ID-krav ska implementeras innan jag tar någon ställning i frågan. Kommer det finnas någon risk att obehöriga kan komma över identiteter bakom konton och dess inlägg? Något sådant skulle jag aldrig kunna ställa mig bakom. Men om bara polisen har tillgång till det vid en ev brottsutredning så kan jag gladeligen stötta det. T.ex. att varje konto tilldelas ett nonsensnummer som kan knytas till dig personligen, ungefär på samma sätt som att en IP-adress kan kopplas till en person utan att röja denna persons identitet online.

Av Gender Bender
Skrivet av r80x:

Sociala medier är väl oftast kopplat till ditt namn eller kanske ditt band/företag/hoppy som åter igen oftast är kopplat till ditt namn.
Ser inte riktigt vilken integritet vi kränker med att se till att rätt person loggar in på rätt konto och får stå för vad de säger. Om jag förstår det rätt så gäller det sociala medier, inte forum mm så man kan fortfarande trolla runt på flashback, SweC och många andra ställer om man nu får abstinens.

Jag är vanligtvis väldigt kritisk till i princip allt som kränker den personliga integriteten, har skrivit om det i otaliga nyheter exempelvis här men detta är nog ett av de få förslagen som jag inte tycker kränker integriteten mer än vad det kanske kan hjälpa, speciellt bland unga. Finns absolut inget fel att ha åsikter, även om de är starka, inget att skriva om de heller men som det är nu så är alla sociala medier ett minfält av psykisk ohälsa och toxisitet i båda riktningar.

Nu förutsätter jag att ID-kollen handlar just om en ID-koll, är det du och vem är du? Inte att det ska samla mer uppgifter utan snarare göra inloggningen ännu säkrare och lägga ansvaret på dig som användare att faktiskt få stå för det du säger.

Skulle hjälpa till med bottar och allt möjligt förhoppningsvis.

Är gärna öppen för en diskussion då dessa tankar är tagna ur luften precis nu. Har kanske inte tänkt igenom allt och kanske inte ser hela bilden än.

Även forum som här på Sweclockers faller under samlingsbegreppet sociala medier, vilket skulle innebära, om saker och ting inte görs på rätt sätt, att du kanske inte skulle få heta r80x, utan du var tvungen använda din riktiga identitet "Namn Namnsson". Och skulle du få heta r80x, vem ska hantera ID-kollen? Det skulle krävas ett väldigt stort skydd för att inte riskera att identiteter kommer i fel händer.

Av Gender Bender

Har delade åsikter om detta. Det är positivt på så sätt att det sätter stopp för trollkonton, nätmobbning osv, men det sker på bekostnad av ens personliga integritet. Min enda fråga är egentligen, HUR ska företagen skydda våra identiteter från hackers när de inte ens kan skydda våra email och lösenord? Att få email och lösenord läckta på nätet är en sak, det är något man kan ändra, men att få ens identitet läckt kan vara oerhört farligt. Här är väl den bästa lösningen att man får ett anonymt ID som endast polis har en möjlighet att kunna koppla till en faktiskt person, på samma sätt som att man kan skapa tillfälliga virtuella bankkort. Vid misstanke om brott så kan polisen i så fall göra ett utdrag från en databas som inte är uppkopplad mot internet.

Av Gender Bender
Skrivet av liten_lemmel:

Bra att det trycks på emot diverse Kinabaserade företag som säljer random skit!

Men: "Det andra är att produkterna som Temu rekommenderar anses vilseledande då de inte baseras på vad du är intresserad av eller handlat förut." Vem handlar baserat på historik eller vad som rekommenderas? Man vet väl vad man är ute efter och söker upp det. Handlar folk verkligen produkter som visas i fälten "Andra som köpt vara A köpte även dessa varor?" eller bara köper för handlandets skull? Jisses.

Det är nog väldigt vanligt att folk impulsköper saker när de ser något. "Åh en sån här kanske skulle vara bra, bäst att passa på när det är så billigt". Jag har själv impulsköpt en och annan sak.