Inlägg

Inlägg som N!klas har skrivit i forumet
Av N!klas
Skrivet av Skogswald:

Admittedly skar det lite inom mig när jag läste detta. Åldersnojan sätter in och sådär. Fan, jag kommer ihåg mitt åttasiffriga (ja jag vet, dom riktiga legenderna hade sjusiffrigt) ICQ UIN# innantill men jag kommer inte ihåg vad jag åt till frukost igår. Minnet är lite märkligt.

Oj, legender till och med! Jag har (hade) 6 siffror och fler andra här i tråden. Vi börjar nog mer bli gamla. 😉

Av N!klas
Skrivet av G.Lindqvist:

Någon som lyckats med att återställa sitt lösenord på ICQ hemsida? Jag får bara upp
"You cannot recover the password"

https://icq.com/password/en/#

Jag får ett mail med återställningslänk men via den så krävs sen ett mobilnummer som jag antagligen inte har kvar.
Mitt nummer är 6-siffrigt, börjar på 6 och de kan skicka mailet så uppenbarligen har de kvar uppgifterna än (jag knappade bara in mitt icq#). Mailet inleds med "Hi, förnamn efternamn!".

Anger mitt nummer men det är antagligen fel.
"Cannot send an SMS to this number"

Av N!klas
Skrivet av boogey:

Vill minnas att flykten från ICQ till MSN Messenger i Sverige började så smått redan i Windows ME och att det sedan gick väldigt fort när XP kom. Hade ett par enstaka kontakter på ICQ så körde faktiskt Pidgin ett tag, men sen pallade jag inte mer och övergav dem.

Lustigt hur vissa program tog över i olika länder. I USA var det väl AIM som gällde, och Yahoo! var väl stort på sina ställen. Såg att ICQ hade över 40 miljoner dagliga användare 2010, så någonstans måste det ha fortsatt vara första-alternativet?

ICQ har varit poppis i Ryssland så antagligen där.

Av N!klas
Skrivet av G.Lindqvist:

Ja, tror också de gjorde någon utrensning av konton vid ägarbyte. Så man kanske inte alls kan komma åt sitt konto nu?!

Vet inte men det hade kanske varit trevligt innan det såldes till olika företag, varav det senare är ryskt.

Av N!klas
Skrivet av G.Lindqvist:

Magiskt! Kul att kunna söka fram sitt gamla ICQ-konto! Hittade det, men hur i h-lvete kommer man in på det?! Det hade varit najs innan de stänger ned för alltid!

Jag kommer inte åt mitt men jag har tydligen varit inne och uppdaterat bland annat mitt efternamn, det var dock många år sen. Man verkar inte kunna återställa via mail längre och mitt telefonnummer verkar jag inte ha reggat. :'(

Av N!klas

Ni som postar era nummer, tänk på att de är sökbara och en del har fullständiga namn. Kanske inte alla som vill koppla ihop sitt konto med för- och efternamn.

Av N!klas
Skrivet av Joppis:

Magisk tid! Tror jag hade nummer 7498553. Använde flitigt klienten Miranda IM. Att sätta "away message" var standard. Typ "På förfest hos Mange och sen Kåreeeen!".

😎

Mitt är "Festa!" såg jag. Kanske inte är samma sak som away message. Nån bio kanske.

Kolla ditt här
http://kimdara.com/icq/icq-number.html

Av N!klas

När jag började i gymnasiet 1998 använde alla ICQ. Vi var bland de första som fick varsin bärbar dator i skolan.
MSN gick man över till sen. Har nog åtkomst till det fortfarande.

Går att söka på nummer här till exempel.
http://kimdara.com/icq/icq-number.html
Jag har tydligen skrivit "Festa!" som status eller vad det nu kan ha kallats.

Av N!klas

Bubbelplast finns i alla fall billigt på tex Jula, Biltema, Clas Ohlson, Bauhaus mfl.

Av N!klas

Vilken Windows-version?
Om det är tex Windows 10 eller 11, sök på "diskrens" så kommer Diskrensning upp som resultat. Högerklicka och välj "kör som administratör". Kolla om den kan frigöra en del åt dig.

Av N!klas

Av vilken anledning tycker den så?

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11

Kör https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/download/2.6.... och kolla vad den klagar på.

Av N!klas

Absolut men helst inte lagringsmedia.

Av N!klas

Jag hade raderat de två recovery-partitionera, utökat C och gått vidare med livet
Man kan skapa en ny recovery i efterhand om man vill. Jag gjorde det här om månaden men man måste inte ha den. Det går som sagt att köra samma från ett usb-minne vid behov av återställning.

Av N!klas
Skrivet av bigmac_macuser:

Finns här för 59kr/flaskan inkl moms

Fraktfritt vid 10-pack står det om det kan vara till glädje. Verkar billigast hittills

http://grufmanbil.se/produkt/10405/

Lite högre pris nu men fortfarande billigt.
Ny adress och shop:
https://www.isopropanol.se

Av N!klas

Jag betalar för familj men vill absolut ha SponsorBlock! Hoppas att SmartTube på TVn kommer fortsätta att fungera men jag är orolig.

Av N!klas

Problemet du har nu är att den har klonat allt men du kan inte utöka C för att det ligger två recovery-partitioner i vägen. Det icke allokerade utrymmet måste ligga direkt efter C för att du ska kunna utöka. Det är inget man bara kan kasta om enkelt vad jag vet tyvärr. Det går att ta bort recovery-partitionerna och man kan klara sig utan men jag gissar på att den ena är för fabriksåterställning från Acer (om du någonsin skulle vilja göra det) och den andra är för bara Windows (kan köras från USB om det skulle behövas i framtiden). Du har å andra sidan redan en backup av grejerna (gamla disken). Du kan dock inte ta bort partitionerna direkt i Windows diskhantering för att de rapporteras som systempartitioner.

En del klonverktyg fixar att ordna om det och utöka C automatiskt. Vet dock inte hur det är med CloneZilla. Till exempel Acronis TrueImage som man får med när man köper en SSD från tex Kingston eller Western Digital gör det.

Av N!klas

4 men kan nästan se ut som 8 (ht) om man kisar lite.
Precis bytt ut min stationära från 2012 som hade i5 gen 3 till en bärbar med docka från 2019 som har en i5 gen 8. Första och enda datorn här hemma som uppfyller kraven för Windows 11. Spelar inte och kör inga tunga grejer. Duger utmärkt för mig.

Av N!klas
Skrivet av tonii:

Har upplevt det här fenomenet några gånger men kommit fram till att det finns så oerhört många sätt att spåra människor på idag så att det upplevs som att telefonerna lyssnar på vartenda ord som man yttrar.
Mer troligt vet Google (et. al) att någon du umgicks med igår sökte på just "stenskott" i någon variation och att ni har delat samma geografiska position/nätverk under tillräckligt lång tid för att det ska trigga något i deras algoritmer som sedan skjutsar ut snarlik reklam till dom inblandade.
Sen får man inte heller glömma att man inte minns reklam som inte är relevant och att man lägger extra mycket vikt vid att relevant reklam visas när man har varit med om något som berör det. Så fort du stannar extra länge på en reklam så kan du också räkna med att du kommer få betydligt mer av den varan under en period.

Håller med. Jag kan ibland prata om grejer med mina barn som jag sen får reklam för. Det brukar vara så att någon har googlat på något relaterat, kollat Youtube om berört ämne osv. Har aldrig misstänkt att det är Google Home eller mobilen som skulle spela in något. Det finns alltid en förklaring som är mer rimlig än att företag i hemlighet skulle avlyssna oss. Vilken katastrof det skulle bli när det kom fram. Har platshistorik och mycket annat påslaget så de har massor med olika sätt de kan aggregera data på. Wifinätverk, platser, mobilmaster, vad folk i närheten söker på, vilken typ av butiker man ofta verkar besöka och mycket annat. Jag VET att det är jag som är produkten och tycker inte att det är jättejobbigt..

Av N!klas

Nya Outlook är verkligen gräsligt. Var finns till exempel knappen för skicka och ta emot? Har letat, finns inte i nya.
Känns ofärdigt, segt och rörigt.
De har tvingat på bytet ett par gånger men som tur är går det att byta tillbaka rätt lätt (för tillfället...). Den installerar Outlook (New) i bakgrunden plötsligt och startar man gamla mail-appen (som är perfekt, snabb och avskalad) så öppnas plötsligt nya outlook istället. Man får avinstallera skiten, sen går det en tid och så kommer den tillbaka..

Av N!klas

Unmanic kanske?