Inlägg

Inlägg som Bjirn har skrivit i forumet
Av Bjirn
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Inte något problem menar du med att internet Inte krävs för installationen?

Nej, med undantag som jag inte sett själv då som nämns ovan wifi och laptop kanske, men vanlig sladd i nätverkskortet i moderkortet på "vanlig" gaming PC har alltid funkat för mig, dvs när installationen vill nå internet har redan nån default driver installerats som funkar.

Av Bjirn

Vad är det för nätverkskort? låter konstigt att en win11 installation inte skulle få med nån default driver som funkar? Skiva har jag inte använt på 20år men Win10/11 från USB sticka har inte varit något problem på 4-5 datorer jag byggt iaf senaste 5 åren

Av Bjirn
Skrivet av Laddin:

Har kikat runt en del nu på tester, youtubevideos och forum. Bestämde mig för att hugga till på en Dreame L10s Ultra för nu kampanj 6990:-

Känns som att den var hyffsat prisvärd för att få relativt premium-funktioner. Ett steg upp, så kostar det ca 11-12000 kr (Dreame L20, Roborock S8 Pro, Roborock Q Revo MaxV (ej kommit ut i europa ännu men lär landa typ där)). Och sen nästa steg premium-premium 16-17000 kr, jo tjena. Den gamla Q Revo (inte MaxV) är på kampanj/utförsäljning nu för 7700 kr för den som är intresserad. Tyckte l10s-skåpet såg snyggast ut också, till att pryda min lägenhet.

Ja länk tack! Har en på nedervåningen jag är väldigt nöjd med, för 6990kr kanske övervåningen kan bli ren också, trist att släpa den upp för trappen...

Av Bjirn

Drop?

Av Bjirn

Alltså... ganska coolt tycker jag

Av Bjirn
Skrivet av ZyntaaX:

Så är det ju helt klart. Ville mest höra vad folk tyckte och verkar ju som att jag tänker rätt 😁

Atteviks har ett väldigt bra erbjudande på ID.4 Pro just nu + att jag får samköpsrabatt via LRF, därav att priset blir så pass bra. Utrustningsnivån blir något bättre på ID.4an, samma mil, inklusive försäkring men exklusive vinterhjul på båda. MG4an blir ca 5400/månad, ID4an ca 5700/månad. Förmodligen räknar de med högre restvärde på ID4an dessutom. Och ja, privatleasing

Ok, ja du verkar ha fått ett OK pris på ID.4 och ett riktigt svagt erbjudande på MG4, är du nöjd efter provkörningen av ID.4 tycker jag det är ett enkelt val om det står mellan just dessa två erbjudanden. IMHO.

Av Bjirn
Skrivet av ZyntaaX:

Tjo! Önskar lite "köpråd". Har för närvarande en Kia e-Niro där leasingavtalet går ut i Augusti.

Har fått 2 offerter, en på en MG4 Luxury och en på en Volkswagen ID.4 Pro, båda för (ungefär) samma pris och mil, inklusive försäkring samt serviceavtal, ej inkluderat vinterhjul (köper dessa privat). Har provkört MG4 och tyckte den var suverän! Ska provköra ID.4an imorgon.

Rent objektivt, vilken är att föredra? Tänker jag rätt när jag säger att VW bör vara av betydligt bättre kvalitét?

Låter lite konstigt tycker jag? Har du koll på vad som ingår och hur offerten är räknad? Id.4 är ju nästan 150000kr dyrare i list pris?
Låter som du pratar privatleasing, vad har du fått för pris på dessa två då?

Av Bjirn
Skrivet av Hartassen:

Klippen är designade för att visa ljudet, i flest av dem försöker jag provocera fram det själv. Jag kan pausa och starta en youtube video på tvn eller mobilen 10 ggr om utan att det poppar men på datorn gör det nästan det konstant.

Jag tror det finns risk att du visar på två olika saker. Jag har aldrig hört något klick/pop ljud i discord, när jag spelar upp youtube klipp eller annars in-game. Men om jag öppnar en yt video med relativt högt jlud och sen går absolute bananas genom att hoppa fram och tillbaka i videon kan jag få fram ett litet klick ljud. Men känns fullt naturligt om man forcerar spelaren på det sättet, i mobilen eller från AppleTV kan jag inte göra dessa saker snabbt nog för att få fram fenomenet.

Av Bjirn
Skrivet av stefaneriksson123:

Självrisk ca 750kr via hemförsäkring, Folksam.

Lät lågt, vad betalar du då extra för din drulle/allrisk försökring?
Jag har 1500kr i självrisk hos LF, kollar jag på Folksams hemsida står det att självrisken är 1800kr i "Allrisk mellan" och 900kr i "Allrisk Stor" men då lär ju den vara dyrare att teckna också.

Av Bjirn
Skrivet av Aphex:

Det kan vara lite random vilka kort som funkar i vilka automater där, så ha gärna med dig flera. kolla på northmill debit de har bra villkor. Men idealt skulle du hitta något som är mastercard, deras växlingskurser brukar vara bättre. Visa snor nån procent åt sig själva.

Northmill debit var ett bra tips, kollade upp det och verkar vara fria uttag (maxgräns per dag/vecka/månad som var ganska låg, men kan funka) och inget valutapåslag (utöver Visa kursen, men när jag jämför online verkar mastercard skillja mindre än 0,5%). Tack för tips!

Skrivet av SunQ:

De två sista gångerna jag var i Japan (iofs mestadels i Tokyo) så använde jag kontanter en gång och det var i ett litet matstånd långt ut på en av alla tåglinjer påväg till Enoshima.

Jo de går ju långsamt mot kortanvändning i Japan också, här hemma har jag inte använt kontanter på 20 år...
Skillnaden i Japan är att kontanter används överallt och på några ställen är det det enda som funkar, då blir det för mig enklast att använda kontanter till 50%, IC kort(ex SUICA) 30% och sen kort 20%. Även om jag skulle kunna använda kort i större utsträckning.
Ser jag folk använda kontanter i Sverige tänker jag direkt att det är fuffens/svarta pengar och/eller kriminella individer )

Av Bjirn

Har ett Nordea Visa Debit kort idag, men har en längre Japanresa inplanerad. Vet av egen erfarenhet att det går en hel del kontanter på japanresor så skulle vilja förbättra "utväxlingen" jag har nu ~ 1,55% valutapåslag + 40kr fast avgift vid kontantuttag.
Vad finns det för bättre alternativ?
Hittade Lunar kortet (ej kredit dock utan nån sorts pre-paid variant) som hade 0% valutapåslag och 0kr avgift vid kontantutag, dock behöver jag ett fysiskt kort som inte ingick i gratiskortet utan bara med deras avgiftsbelagda tjänst...

Av Bjirn
Skrivet av petter_mattsson:

Så kan det förstås vara. Försökte ändå lyfta fram att det här är spekulationer från Ming-Chi Kuo, en välkänd figur i de här sammanhangen som många lyssnar på eftersom han ofta, men inte alltid, är rätt ute.

Ok, men det står i artikeln "Istället för 800 000 exemplar pratar Apple därför nu snarare om att mellan 400 000 och 450 000 enheter kommer kunna säljas under 2024"
Så är detta siffror från Apple eller gissningar från en analytiker?

Av Bjirn

Körde 34" 21:9 länge och älskade det, men villa ha större skärm och just då var 42" 4K 16:9 OLED det bästa valet för mig, kör de flesta spel i 3840x1600 för att få UW feeling. Nästa skärm blir ultrawide igen tror jag.

Av Bjirn

Ingen erfarenhet av Samsung, men har under 20 år aldrig haft skärmskydd. Spräckt två skärmar i olyckor där ett skärmskydd garanterat inte hjälpt. Haft smårepor såklart, men syns bara med skärmen av i bra ljus, med skärmen på syns inget.
Tål inte hur mobilen ser ut med skyddet på.

Av Bjirn

Detta är prio ordningen

  1. Telefon

  2. Nycklar

  3. Plånbok

  4. iPad

  5. Quest 3

  6. övrigt

Sen beror det på hur bråttom det är och hur länge jag ska vara borta

Av Bjirn

Gött kanske man kan köpa en "extra" för att kunna spela Walkabout Mini Golf med vänner

Av Bjirn

Superintressant att läsa om era erfarenheter, jag kan avslöja hur jag svarat då
Pris, ja är ju inte gjord av pengar men tycker VR är så spännande att jag är beredd att betala för det, hade Apple Vision PRO haft lägre vikt hade jag nog köpt en…
Upplösning, jo det är ju bra men upplevelsen som den är idag är bra nog för mig, kan läsa även mindre text osv.
Vikt/komfort är nog min nummer två kanske.
Prestanda, klart jag vill kunna spela ”crysis” med raytracing i 8K men inte det jag tycker begränsar idag.
Fler spel/appar, alltid kul men hinner inte spela allt jag har installerat idag ändå.

Men FOV! Det stör upplevelsen för mig, den är OK i Quest3 men faktum är att det ändå känns som man upplever världen genom en strut och något jag tänker på ganska ofta när jag är inne i den virtuella verkligheten.

Av Bjirn

Det här tycker jag är största begränsningen i dagens VR headsets

Jag satt och funderade på detta idag och kom på vad jag skulle svarat i denna poll.
Min bakgrund är att jag kört, HTC Vive, sen uppgraderat till Valve index men använder nu mest min Quest 3 (haft en Quest 2 också)
Jag tror inte mitt svar kommer bli det vanligaste så motivera gärna i tråden era svar, skulle vara kul att höra vad andra tycker.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Bjirn
Skrivet av reverend benny:

https://www.youtube.com/watch?v=4aTzuUrdyIc

Mer sådana här sköna innovationer, 600 kilo elbil
Vi behöver inte åka runt ensamma i slagskepp på 2ton för att pendla till jobbet.

Visst en väldigt nischad bil, men det visar ju att det går att bygga smart om man vill.
Sen är frågan vad lagar och förordningar kräver av fordon som framförs, detta är ju en microcar och kan kanske komma undan med att inte ha 500 kilo elektronik som ska övervaka allt.

Superläcker leksak, skulle gärna ha en, men att ta upp jobbpendling känns som "a bit of a stretch"
Inget tak, ingen värme, ingen ABS! eller traction control. Kommer bli som en pantburk man stompat på i en krasch.
Så vet inte om man kan säga att den är byggd så "smart" det är bara avskalat, simpelt chassi, ingen elektonik utöver drivningen, liten motor och litet batteri.

Men visst är den läcker, som en andra/tredje bil man plockar fram en fin sommardag bara för lite njutning.

Av Bjirn
Skrivet av xSean145:

Är det en bra och trevlig servitör eller servitris så dricksar jag 10% i runda slängar.
Mindre bra service 5%.
Inget fel på att göra nån lite extra glad på jobbet men det ska ju vara logiskt också.

Kul att du bjuder till och är generös!
Men varför till just restaurangpersonal? Om man lämnar in bilen på service, bokningen är smidig, trevligt bemötande när man hämtar upp bilen och man får en kort genomgång av vad som gjorts på bilen, sen när det ska betalas, ber du om att få lägga till 10% på fakturan?

Om servicen på restaurangen har varit "mindre bra" som du skriver ovan, varför ska du belöna det med pengar utöver deras avtalsenliga lön?