Inlägg

Inlägg som Gurrrra har skrivit i forumet
Av Gurrrra
Skrivet av danedi:

Men surface har en enorm nackdel. den kör windows

Tidigare hade jag sagt "va lol nä det är ju en fördel!!11", men me tanke på Win11 är o vad Win12 säkert kommer bli så har du nog rätt. Fan vad bitter jag är på var Microsoft är på väg med deras gamla fina OS :\

Av Gurrrra
Skrivet av suna:

Jag skulle verkligen vilja se dig göra en film som avatar på 3 månader..

edit:
eller menar du bara själva inspelningen och skippar resten som krävs för att göra en film?

Jag menar själva inspelningen som herr Caprio o skådespelarna är med på. Andra parter är med desto längre ja, typ producent, manusförfattare, regissör osv.
Sen har vi alla dom som sitter o jobba med VFX osv, beroende på film så kan dom sitta ganska många månader (vet jag av egen erfarenhet tillomed), men ändå så får dom inte ens i närheten samma lön (o credd) som skådisarna. Ibland kan dom gå minus tillomed, som Rythm and Hues Studio som fick en Oscar för Life of Pi samtidigt som dom konkade pga samma film (vilket det var en del rabalder om när det skedde).

Av Gurrrra
Skrivet av weawer:

Så kan man göra. Men vill man banta kostnaderna så tror jag vissa överlever på bara ett par millioner dollar per år istället för ett par 10 tal millioner dollar per år. Visst dom kan inte köpa sina vanliga 4 lyxyachter per månad men tror det går bra ändå. Det är lite som när fotbollsklubbarna klagar på att de har för lite intäckter samtidigt som dom pröjsar fantasisummor för stora spelare per match.

Jag kommer inte gråta ifall caprio åker på en paycut ner till 5 mil dollar per film istället för ca 20. Det skulle spara in c 10% på budgeten på många stora hollywood filmer.

Fem mille är ganska mycket överkant det med. En filminspelning tar väl en månad eller tre kanske, plus kanske lite förberedning, rehearsals så osv, säg 200k USD för en film o dom har fortfarande en riktigt bra årslön.

Av Gurrrra

Content content content!

Av Gurrrra

Alltså inte en chans att orginal-SW-filmerna inte skulle ha gått med vinst än. Möjligtvis att dom nya gått sämre med tanke på vilken dynga dom är, men orginal-trilogin lär ju ha gått med vinst flera gånger om vid det här laget.

Av Gurrrra
Skrivet av serverfel:

Jag har slutat helt. Trodde inte så många idag fortfarande orkade sitta och tanka hem skit.

Gör rätt för dig och betala vad det kostar. Man får mer för pengarna än någonsin tidigare. Och det är lättare och snabbare än någonsin tidigare.

Är väl dock inte speciellt krångligt att pirata, o dessutom så kan man ju få bättre kvalitet än vad streaming idag kan erbjuda.
O när det gäller dom lite mer dedikerade musiktrackerserna så kan man också välja vilken utgåva av ett album man vill ha, t ex en vinylrip eller kanske en väldigt tidigt CD-utgåva som inte har blivit söndermastrad som många nyare utgåvor är.
Det är faktiskt en oerhört stor fördel med framför allt piratsidor för musik att det till slut blir en av dom absolut största o bästa arkiven för utgiven musik. Det är ju detta som var det mest tragiska när what.cd stängdes ner av den franska polisen för några år sen, det var ett stort o fin bibliotek som antagligen inte fanns någon annanstans.

Av Gurrrra
Skrivet av Dem8n:

Piratandet kommer att öka i takt med prishöjningarna.

Alltså jag tycker inte priserna är problemet i sig, man får ju ändå ganska mycket för pengarna när det kostar nån hundring för att få tillgång till massa filmer o serier, utan problemet är den oerhörda fragmenteringen. Själv skulle jag kunna betala kanske en 300kr iaf för en tjänst där så gott som alla filmer o serier finns i 4K o HDR, alltså som ett Spotify för rörlig bild. Att behöva krångla runt med tio olika tjänster för att se det som kanske är intressant är oerhört krångligt o bara dumt, då ser ju piratkopiering betydligt mer lockande ut.

Av Gurrrra

Ja jag har en kompis som säger att han tycker det är alldeles för krångligt att hoppa mellan olika streamingtjänster för att se dom få grejer som faktiskt är sevärda, så därför är han en del av den där fjärdedelen. Jag håller med han om att han tycker verkligen det behövs nåt likt Spotify där ALLT finns för att det ska vara värt att betala för det, o då skulle han kunna betala kanske en 200-300 spänn i månaden tillomed.

Av Gurrrra

Dumt att laga nåt som inte är trasigt, därför sitter jag fortfarande med Win10.

Av Gurrrra

Appropå både Aliens o Terminator 2 så fick jag precis den här rekommenderad o kom direkt o tänka på den här tråden. Har inte sett nån av 4K-utgåvarna av dom själv men efter att ha sett det här så kommer jag hålla mig kvar vid 1080p. AIn har ju fått gå helt bärsärk o förstört hur mycket som helst.
Vad har hänt med Cameron egentligen? Börjar han bli gammal o gaggig?

Av Gurrrra

Att det är en Thinkpad, har 4K OLED skärm, tunn, nästan så dålig CPU (men ändå modern o effektiv då) o så lite RAM som möjligt för att hålla priset nere men att den kan avkoda h265 bra. Jag använder ju min laptop enbart som klient för Parsec att styra min desktop med, så allt jag vill att laptopen ska vara är en bra skärm, bra tangentbord, har en röd nipple, är liten, lätt, sval o inte kostar femsiffrigt.

Tyvärr vet jag att den laptopen inte finns, men den står på önskelistan iaf! Tänker mig iaf att den typen av laptops borde bli populärare då jag antar fler o fler jobbar remote på samma sätt som mig.

Av Gurrrra
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag är rädd att Hollywoods monopol och skådesperalstjärnornas sjukt höga löner kan vara över.

Själv ser jag fram emot att ha en AI-baserad streaming tjänst där jag matar vad jag vill se (tex "episk fantasty", "breath taking action", "sarcastic humor"). Sedan genererar AIn ett manus som den renderar i en serverfarm och visar.
Underhållning som jag vill ha det, när jag vill ha det. Det blir mycket svårt att slå.

Mmmm mer överflödskonsumption ska vi ha! Dom människor som vill skapa konst, film, musik osv osv ska få sina grejer rent utsagt drunknade av AIns eviga spam. Dystopin närmar sig med stormsteg.

Av Gurrrra

Facebook har ju redan blockerat markering o kopiering av text på deras mobilwebsida (vilket är både irriterande o töntigt), så det här lär dom väl också implementerar asap. Får hoppas Vivaldi o andra lite öppnare webbläsare håller sig borta.

Av Gurrrra
Skrivet av Fearnox:

Om man jämför med att måla en tavla. Om AI tränas på en person målar av och efterliknar en konstnär, är det/borde det vara tillåtet?
Vet inte om man ska jämföra det så, men känns ändå som ett intressant exempel.

Det borde inte vara förbjudet, men faan va lame det är oavsett! Visst ta lite inspiration, men kom på nåt eget istället för att göra samma lika som nån annan.

Av Gurrrra
Skrivet av Petersv:

Scarlett blev sur och hotade för att en annan kvinnas röst användes som liknade hennes, patetiskt.

Det är iofs helt totalt jätteuppenbart att det är Scarletts röst man vill efterlikna, speciellt med pricken över i:et efter att VD tweetat "her", så det är inte konstigt nånstans att hon blev sur.

Av Gurrrra
Skrivet av FX9:

Nej tack...blind på köpet vill jag helst undvika

Hur ska vi annars kunna få en autentisk upplevelse av en atombombsexplosion hemma i vardagsrummet??

Av Gurrrra
Skrivet av AllMessedUp:

720 Fungerar & kollar ibland på filmer med denna upplösning som jag tankat ner. Så länge ljudet är bra.

Men vill nog ändå dra min gräns där.

Each to his own

Av Gurrrra

Nemen vilken överraskning att dom skulle dribbla bort livstidsrabatten på det där fula sättet :/
O jag kommer fortfarande aldrig förstå att dom väljer att byta namn från HBO till nåt så töntigt o intetsägande som Max. Så känns som det blir väl ännu en random streamingservice i mängden med nå enstaka intressanta serier att kolla på ibland.

Skrivet av AllMessedUp:

Hur kan folk inte vara nöjda med 1080? Förstår inte hur det förstör er upplevelse. Absolut att bilden inte är lika detaljerad, men hur tänker man ens på det?

Framför allt när man sitter flera meter från Tv:n.

Jag är glad att jag inte är så kräsen ialf!

Du kan inte nöja dig med 720p då? Eller 480i? Eller var går din gräns?
Jag kan iaf nöja mig med 1080p om det är det enda som finns, men annars så väljer jag alltid 4K då skillnaden i skärpa är så pass tydlig, även på 2-3 meters avstånd från en 55".

Av Gurrrra
Skrivet av medbor:

Sen tillkommer ju ögats lilla område av fokus, rent tekniskt sett skulle man kunna uppdatera bara små delar av skärmen oftare

Inom ögats fokus så når de flesta en upplösning som motsvarar över 16K i upplösning över hela synfältet (något sådant i alla fall, minns det från någon diskussion om VR med Carmack)

Sen vet jag inte hur mycket ögats kontinuerliga intag av ljus påverkar. Det finns ju ingen ’uppdateringsfrekvens’ på ögat som på en kamera, så att ens prata om diskreta bildrutor som del av en signal kanske inte är helt rätt här?

För att uppnå Nyquist på hela synfältet pratar vi nog miljoner Hz om inte mer. Tror verkligen inte det måste vara målet här

Ja nån slags roveated rendering med både upplösning o framerate skulle kanske kunna optimera det hela en del, men hur exakt o hur mycket är nog ganska oklart.

Nä ögat har väl ingen uppdateringsfrekvens på så vis, men iom att skärmar har det så har vi fortfarande bundna till dom.

Möjligt att det är miljoner hz vi behöver för the super ultimate experience i alla lägen, men om vi snackar om vanliga skärmar där vi uppskattningsvis inte kommer behöva så mycket mer än 8K o att vi då har en uppdateringsfrekvens på 20khz så kommer vi kunna ha nåt som flyger fram o tillbaka längs hela bredden på skärmen på en sekund o den kommer inte lida av nån oskärpa eller aliasing. Men så ja för ännu snabbare rörelser så kanske vi kan ha nytta av mer än 20khz tillomed, men mhz blir nog ganska overkill oavsett, precis som 24bit/192khz är extremt overkill för ljud.
Har inget exakt svar iaf, men jag är väldigt nyfiken på vad för skärmteknik vi sitter på lagoms tills jag dör, är vi måhända uppe i 32K 100khz 30knits?!

Av Gurrrra
Skrivet av medbor:

Den där videon har så konstiga antaganden om många saker

Jag kan läsa text som visas i 1FPS, den blir inte oskarp, bara hoppar runt
Mänskliga ögat är inte en kamera
Ögat hoppar mellan punkter (ryckigt) inte sveper nödvändigtvis flytande längs ett rörligt mål

Det finns absolut många förbättringar med höga frekvenser, men ’utsmetat’ blir det inte. Fortfarande skarpa bilder när bilden är på skärmen. Det man mest tjänar är ju latenser och hur fräsch bilden som visas är

Vid 1fps o en text rör sig över skärmen så kommer dina ögon hoppa runt med den ja, men öka frameraten o dina ögon kommer till slut hoppa runt till att följa med den mjuk, men samtidigt skapa rörelseoskärpa också.
För om en text glider runt på skärmen o den rör sig kanske 500 pixlar i sekunden o du har en uppdateringsfrekvens på 60hz så kommer texten bli suddig är du följer den med ögonen tack vare dina ögons persistence of vision, o följer du den inte med ögonen så kommer den också bli suddig av samma persistence of vision men den suddigheten kommer upplevas som "hackig" med hyfsat tydliga steg (aka temporal aliasing). För att helt bli av med både typerna av suddighet när en text (eller vadsomhelst annars) rör sig 500pix/s så MÅSTE du komma upp i 500hz (eller egentligen 1000hz med en viss mängd inbyggd motion blur för att göra Nyquist nöjd).
Dock kan ju faktiskt grejer röra sig i över 500 pixlar i sekunden o därför kommer vi behöva ganska rejält med hertz om vi nångång i framtiden vill att våra skärmar ska bli som ett helt äkta "fönster". Har sett uppskattningar om 20khz, men det beror nog lite på hur hög upplösning en skärm har samt FOV.