Inlägg

Inlägg som HugSeal har skrivit i forumet
Av HugSeal
Skrivet av car2ns:

Hehe, okej. Trodde nivån var här var högre än så på diskussioner men antar vi är i sandlådan. gl hf.

Otrevliga kommentarer är överlag rätt onödigt, men det gäller för dig också. Om du i ett inlägg beskriver någons inlägg som bajs och börjar prata om någon annans instängda luft blir det lite märkligt när du i nästa inlägg börjar prata om sandlåda för att du får svar på nivån du lade diskussionen på

Av HugSeal
Skrivet av ThomasLidstrom:

Låt oss dra detta till sin spets:
1. En männsika som studerar skådespeleri/regi/manusförtattande/etc gör det med hjälp av material som behandlar vad andra redan har gjort
2. En AI använder material som människor gjort för att lära sig

A) En skådespelare/manusförfattare/regisör behöver inte betala royatlies, informera inspirationskällor
B) Man vill att en AI skall informera om källor som använts och betala lämplig royalty

Same same but different?

Självklart skall vi skilja på plagierande och nyskapande.
Men har vi inte redan tydliga regler för att definera vad som är plagiering?
Där skall samma regler gälla för männoskoskapat material som AI genererat.
(och ja, att återskapa en persons röst är plagiering)

Grejen är väl också att en AI inte "lär sig". Den plockar bitar från allt den tränats på och pusslar ihop dem bäst den kan.

Av HugSeal
Skrivet av nevada:

Det är märkligt att regelverket ska vara så luddigt och ologiskt.

Fast särskilt luddigt är det väl inte, det är ju rätt tydliga regler på vad som gäller för en sparkcykel som ska framföras på allmän väg. Att försäljare medvetet försöker smyga med att varan de säljer inte får användas och att regelverket är ologiskt kan jag dock köpa.

Min syn på elsparkcyklar (utan att någonsin ha kört en själv) är att fordonet i sig är väldigt bra för stadstransport. Litet, smidigt och tyst. De stora problemen jag har med cyklarna är hur dåligt de hanteras av många användare och uthyrningsföretag.

-Uthyrare tar inget ansvar för att de strösslas överallt och ofta "parkeras" mitt på och blockerandes en väg. Att de är små och svåra att se gör det bara farligare.

-Förare som inte har någon koll på regler som gäller och susar ut över övergångsställen, sicksackar sig fram som en fara för andra, ofta två på cykeln och utan några skydd. Det är ju dock inget unikt för just cyklarna, men mängden hyrcyklar som strösslas över städer gör det mer påtagligt.

Av HugSeal
Skrivet av Petersv:

Patetiskt av Scarlett att inte låta dom ha liknande hennes röst, kunde hon bjudit på. "Stackars" Scarlett med alla sina miljoner, en ai har liknande hennes röst.

Du har en flashig laptop, då kan du ju bjussa mig på lite datorkomponenter?

Av HugSeal

Varför skulle det inte kunna vara glapp på en sladd?

Men om datorn legat urladdad i ett år så har du troligen förstört batteriet, vilket förklarar varför det inte laddas.

Av HugSeal

Ska ni printa minis är det resin som gäller. Ni bör dock vara medvetna om att det inte bara är att köpa en modell och klicka print. Förarbetet i form av kalibrering är lite jobb, efterarbetet är en hel del jobb, oxh plastvätskan är rätt otrevlig, kräver en del skyddsutrustning.

Av HugSeal

Ikea har också helt okej knivar för priset. Men jag skulle tro att om kniven blir slö av en användning så är det sliptekniken du behöver jobba på. Min första gissning är att du inte tar bort råeggen (burr på engelska). Den kan kännas jäkligt vass men viker sig direkt.

Av HugSeal
Skrivet av Ondrejkaas:

@DoZeN nu vet jag inte riktigt vilka som har ringt dig, men om vi tar det jag säljer som ett exempel. Om jag säger till dig att du kommer få bredband med en trådlös router. Du kommer få 100mbit, förklarar hastighetsgarantin. Att du kommer få en digitalbox, jag förklarar vilka funktioner den har, hur många kanaler man får. Vilket pris kunden kommer betala samt bindningstid och startavgifter. Tycker du att det är en klar bild?

Nej, inte om den ges över telefon. Det är för mycket villkor och siffror att hålla i huvudet och alldeles för lätt att något missas när det inte är nedskrivet så det kan gås igenom en sak i taget.

Av HugSeal
Skrivet av Alpha77:

Detta är också otroligt dåligt, händer ju någorlunda ofta att dom säger i videon att vi kan inte tala om det här för det tycker inte youtube om.... borde finnas lagstifning mot censur?

Jag har nog inte en enda gång sett att någon säger att de inte kan prata om något för att videon kommer tas bort eller liknande, alla gånger jag sett någon nämna det handlar det om att de inte vill bli av med reklamintäkterna för videon. Mycket kan man beskylla google för men är det deras fel att sponsorer inte vill betala för att synas i samband med vissa videor?

Det finns lagstiftning mot censur, den nämner däremot inte att alla ska ha rätt att göra sig hörda via vilken plattform som helst.

Av HugSeal

Och om det är möjligt, spara plats i budgeten för en extra skärm och ett externt tangentbord om du inte har det.

Av HugSeal
Skrivet av m4gnify:

Kan detta vara något? https://elscooterkollen.se/elscooter/registrera-elscooter-som...
Idiotisk lag iallafall. Finns väl ingen max effekt lag för bilar eller mopeder? Bara hastighet.

Det finns regler för maxeffekt för moped klass ii, det finns också regler kring maxeffekt för lätt motorcykel. Det som de har gemensamt med elcykel är att det är fordon med begränsningar. Att göra jämförelsen med en bil som är blir då lite märklig.

Där har vi istället begränsningar på saker som vikt jämfört med exempelvis en lastbil.

Av HugSeal
Skrivet av pine-orange:

Testa att inte hälla ut mjölk när korken är i vägen

Det funkar inte när den ibland fjädrar tillbaka och täcker hela öppningen under hällning.

Av HugSeal

Gissar på att de har en massa avgifter som står för mellanskillnaden.

Av HugSeal
Skrivet av DennisOlof:

Den duger nog men man kanske behöver en eller två APs till i huset att koppla till denna 4G enhet. Enklast kan vara någon form av t.ex. TP-Link Deco liknande system. Alltså att man har ett WiFi man kör i huset där en av dessa Deco enheter kopplas med en RJ45 kabel till 4G routern som står placerad i ett fönster eller liknande i det väderstreck där mobilmasten finns som man kör mot.

Man bör också kolla med sin mobil inomhus vad man får för mottagning på 4G så man vet om det system man tänkt sig duger eller om det måste till flera saker som bättre 4G prylar för mottagningen. Har man lite tur får man mycket bra fart på 4G men det är mycket beroende av vart man bor, vart masterna finns och en mängd andra faktorer.

Ja justja, är det dålig wifi-täckning i huset går det ju att haka på en extra AP. Rätt säker på att jag har några gamla routrar liggande som skulle funka som det.

Tack för tipsen!

Av HugSeal

Billig router för mobilt bredband

Hej!

Jag har en bekant som nyligen har flyttat. Hen har möjlighet att få in fiber till sommaren så tänkte klara sig med ett mobilt bredband fram tills dess. Huset är 114kvm uppdelat på två våningar, inte mycket betongväggar och sådant att tala om så det borde inte vara så mycket som äter upp signalen.

Användningsområdet är huvudsakligen att kunna strömma video till mobiler och tv, ett par tre enheter simultant som mest.

Har kollat på något i stil med den här:
TP-link Archer MR200 4G-router med modem AC750 - 4G-router

Har någon erfarenhet av den eller förslag på något annat? Målet är att hitta något som kan levereras snabbt och som fungerar tillräckligt väl fram till sommaren.

Av HugSeal
Skrivet av Gurrrra:

Jävlar, det där var by far det högsta priset jag sett för en hifi-kabel!
Kan ju dock ge dom att dom där kablarna potentiellt faktiskt kan ge en ljudlig o mätbar skillnad iom att den där lilla klumpen på kabeln kan innehålla nån kondensator o resistor eller liknande för att kanske filtrera bort lite av toppen o på så vis ge ett sk "varmare" ljud, vilket ironiskt nog INTE kan kallas för transparent. O inte heller finns det nånting i varken material eller RND-kostnad som gör att den bör gå ens i närheten av 1,4 mille, utan det är enbart för att separera köparen från en oerhörd mängd pengar som går rakt ner i tillverkarens ficka.

Det är lungt, du får ju en halv mille i inbyte om du byter in din gamla sketna opuskabel vid uppgraderingen.

(Fast då kan de väl sälja opuskabeln för mer än nypris eftersom den är "inspelad")

Av HugSeal

Så rent och skärt bedrägeri då?

Av HugSeal
Skrivet av eFoppa:

Det har jag inte heller påstått. Jag har enbart kommenterat att en annan medlem är korrekt när han säger att soundstage och imaging inte är mätbart.
Du är fri att bevisa motsatsen. Jag frågar en gång till ifall du missade min fråga; vad är det som mäter dessa egenskaper och hur påverkar mätvärdena resultatet?

Inte jag. Diskutera det med dem som hävdar det.

Nej, och det är irrelevant för poängen. Om det vore relevant så förklara hur du mäter dessa egenskaper hos högtalare.

Jag har svarat att man kan mäta mycket. De flesta som designar högtalare gör rigorösa mätningar och använder sen öronen för att se att slutresultat också stämmer överens med deras filosofi. Kanske för att allt inte går att mäta?

Som sagt du kan börja med videon och sen söka ”can soundstage and stereo imaging be measured in speakers?”. Jag orkar inte leta artiklar åt dig. Men om du påstår att dessa egenskaper kan mätas borde väl detta inte heller vara nödvändigt??

"Det enda psuedovetenskapliga påståendet är att allt går att mäta" är vad du svarade mig. Om det inte var vad du försökte få det jag sagt att betyda, varför ens nämna det?

Du är den som pratar med mig kring mätningar och du har varit rätt ihärdig i att säger emot mig när jag bara försökt reda ut vad det är som inte kan mätas och vilken del av ljudet som existerar bortom ljudvågor och fysikens lagar (säger inte att du är den som sagt detta).

Så det är irrelevant att vi uppfattar ljud med ljudvågor när vi pratar om det går att mäta ljudvågor? mmmkay?

En annan sak jag skulle kunna börja med är en av alla dessa artiklar som finns, har fortfarande inte fått någon länkad dock?

Men jag skall vara ärlig, jag kommer nog inte svara mer. Har försökt förstå vad det är som inte kan mätas i en ljudvåg och varför det skulle göra någon skillnad vad som omvandlar en signal om slutresultatet är identiskt. Jag har fått invändningen att allt inte kan analyseras vilket är ett rimligt påstående som kan diskuteras.

Men sedan har jag också fått reda på (säger inte att det är från dig) att ljud tydligen har någon komponent som ligger utanför fysikaliska lagar, att jag är jante så att det smäller om det för att jag inte ser att någons inkomst är relevant för diskussionen, och fortfarande har ingen förklarat varför det går så bra att mäta in och placera ljud i rummet när det gäller att producera musik men inte går att göra för andra saker.

Det blir liksom rundgång när jag har fel eftersom jag inte köper dyra prylar och har en tilltro till fysikaliska lagar, och då tröttnar jag.

Av HugSeal
Skrivet av MsSmith:

Det är ingen som har sagt emot dig eller någon annan gällande att spela in.

Det handlar enbart om att beskriva en typ av karaktär som uppenbarligen är svårbegriplig. Du är fortfarande den som tjatar om din teknik - aldrig har du nämnt något om att du ens haft möjligheten att lyssna på något bättre.

Du har själv svarat på det sista:
Gurrrra håller inte med dig, alla högtalare och förstärkare låter likadant, ibland med lite DSP påläggning.

Självklart är det inte så. Spelar roll hur mycket man kan mäta, fysik eller teknik, om du medger att de spelar olika. Det jag säger, igen, är att en DSP inte fixar att en sämre högtalare låter som en bättre, oavsett hur precis mätning vi har. Vet ej varför detta är så svårt att begripa.

Så om något spelas in, hur är inte det en signal som mäts in?

Vad har gurra sagt att alla högtalare och förstärkare låter likadant? Jag har inte sett det i denna tråden åtminstone. Som du själv skriver, "ibland med lite DSP-påläggning". Då spelar de ju inte lika till att börja med.

Jag vill bara veta vad det är som inte är mätbart, om det nu är så uppenbart så förstår jag inte varför det är så svårt att skriva det i ett inlägg? Det är ju tydligen någonting som händer med ljudet utanför fysikens lagar, men kan du inte bara tala om för folk vad det är eftersom det tydligen är så uppenbart?

Av HugSeal
Skrivet av MsSmith:

Att mäta och spela in ljud så som en orkester och placera allt på rätt ställe kräver mycket utrustning av alla slag med en hel del handpåläggning efteråt. Det ska sedan trattas ned till att återges i en eller flera högtalare i hemmet. Att spela upp ljud, borde väl därför vara var ämnet ligger.

Jag säger inte emot mig själv och jag drog upp jantelagen för att specifikt du verkar ha hängt upp dig på en "dyrare" högtalare och min "framgång" när jag har lyft fram att det handlar om en "bättre" högtalare och att man måste ha vissa egenskaper för att vara intresserad nog för att komma till en högtalare i den prisklassen och tycka att det är värt det. Du säger att du inte bryr dig, men du är nästan den enda som tjatar vidare om det.

Fortfarande handlar det inte enbart om fysik eller teknik, det är bara du som pratar om det, och ju snabbare du inser det dessto bättre.

Så det kräver mycket utrustning och handpåläggning, men det går ju uppenbarligen att göra. Tyder inte det på att det finns en ganska god förståelse för hur signaler behöver manipuleras för att placera ljud?

Du är den som flertalet gånger talat om för folk här hur framgångsrik du är och hur du bara vill ha det bästa, och jag är den som har hakat upp mig? Den köper jag inte.

Okej, så ljuduppspelning handlar inte enbart om fysik eller teknik? Vad är det då som spelar in? Vad är det utanför fysiken som omvandlar signalen tills den når dig som en ljudvåg?