Inlägg

Inlägg som ThurahT har skrivit i forumet
Av ThurahT
Skrivet av Nyhet:

Några som ställer sig mot detta är ständiga integritetskämpen Bahnhof. Karlung och gänget är duktiga på att motsätta sig diverse tunga beslut från staten, men i fallet fulstreaming går bolaget rätt väg och belyser kort och gott att detta inte kommer lösa några problem på sikt. Snarare tvärt om.

Jag har lite svårt att förstå den här meningen... Menar du att Bahnhof gjorde fel i diverse tunga beslut från staten tidigare, men nu i fallet fulstreaming gör Bahnhof äntligen rätt?

Skrivet av Nyhet:

Vilken universallösning som faktiskt kommer sätta stopp på fulstreamingproblemen en gång för alla återstår att se vad det blir. Men till dess kan det vara bra att skicka folket som tar beslut om krav på våra operatörer att lära sig grundläggande nätverkskunskap så att tandlösa skitlösningar inte tillsätts.

Hur tror du framtidens lösningar på fulstreamingproblemet ser ut?

Ja, ingen alls är min förhoppning. Vill du ha DPI med blockering som i diktaturer eller ett öppet och fritt nät som Bahnhof förespråkar?

Internet är som ström, vatten, eller värme. En necessitet. Dags att blockera fulströmmen så Stoffe inte kan odla gräs? Eller stoppa fulvattning, eller fulvärmning? Eller ska polisen faktiskt göra sitt jobb istället?

Av ThurahT

Indigo: is turbo!

Av ThurahT

Jag undrar egentligen hur och vad källmaterialet är? I kodsnutten så syns 24 bit vid 44.1 kHz. Det är ingen standard jag känner till. Högupplöst källmaterial från studios borde tillåta minst 48 000 samplingar eller till och med det dubbla av det, 96 Khz. Om källmaterialet är CDDA så borde bit-djupet va 16. Då passar även 44.1 kHz.

Eller är allt artificiell uppskalning på redan digitaliserat material? Blir aldrig lika bra som en analog (för gammalt material) eller digital (nytt material) ursprunglig källa. Filen blir bara större för en tveksam förbättring av kvalité.

Jag är så pass gammal att jag kommer ihåg när spoitfy hade material från bukten på sina servrar men jag kan tänka mig att de har tillgång till bättre källor numera. Frågan är bara vilka och hur de gör.

Om någon vet eller har insyn så lämna gärna en replik.

Av ThurahT
Skrivet av anders190:

Hade hoppats på ett större hopp för just Firefox personligen. Men bra att fler webbläsare ges utrymme förstås. Allt kan inte vara Chrome/ium.

Kört Firefox sen innan det hette Firefox. Firefox på Android så fort det släpptes. Och min MBA M1 kör även den Firefox, men det är typ det enda den egentligen används för.

Fler borde prova Firefox, speciellt om man inte gjort det på många år. Helt underbar browser. Igår, idag och imorrn.

Jag kan bara hålla med. Daily driver på både desk och hand. Sätter man på FirstPartyIsolation och ResistFingerPrinting i about:config och har uBO med alla listor så slår den alla andra på fingrarna när det gäller "privacy" och "integrity" som är så mångas säljord idag.

Innan hette FireFox Phoenix. Och Thunderbird hette Minotaur. De var inne på Grekisk mytologi med namnen. Men de fick inte heta så i USA, så då blev det namnen de har i dag istället. Båda projekten avknoppades från Mozilla Suite. Eller Mozilla Application Suite som var hela Netscape Communicators öppna källkod. Vilket jag använde innan.

För mig som tycker integritet och privatliv är ngt man inte säljer så har inga andra alternativ någonsin lockat.

Av ThurahT
Skrivet av Nyhet:

Till hösten debuteras Apples uppdaterade operativsystem, som blad annat lägger ned "Hej Siri", kommer med journalapplikation och gör widgets interaktiva.

Läs hela artikeln här

Fan va intressant med macfeber här på swec. Är intresset för den överglorifierade bsd-klonen så aktuellt alltså? När berättade ni senast om nya funktioner och förbättringar i Debian eller Arch? Skrivs ju mer om iOS och Apple OS än Steam OS här.

Av ThurahT

Worms till antingen Amiga eller om det var tidig PC. Tror det var runt 96-97 vi spelade det i alla fall.

Det du gjorde var att ha bazookan och samtidigt som du tryckte på avtryckaren så bytte du vapen till minigun och lyckades du så blev varje skott i mingunen ett bazookaskott i stället. Du kunde utplåna halva banan på det här viset.

Det var den kända buggen. Jag hittade en annan. Om du hade hagelbrakaren, hoppade, sköt ett skott, landade på en mina, och överlevde så hade du fortfarande ett skott kvar.. Eller...? Hade du helt plötsligt oändligt med skott? Ja då!

Du kunde panga på så länge lusten fanns.

Av ThurahT
Skrivet av Dinoman:

För att ta hand om den där stora mängden Linux-gejmers.

Vilken jävla arrogant inställning. Bra jobbat! Fortsätt trycka dit de där idioterna som försöker köra system på ett sätt som inte vi andra normala windows gejmers inte gör. Det får absolut inte bli en förändring till ett mer öppet system där ingen ens får betalt sponsorpengar!

Av ThurahT

Kul att få se ett quiz de första man gör efter första halvan semester!
Det här var ganska lätt för en bionörd som jag. Gissade på filmrullelängden och styrkan på lamporna. Lamporna gick nästan o lista ut utan o veta.

Av ThurahT
Skrivet av orig_rejser:

Men borde vara samma som safari har då? Blockar 3e-parts kakor som jag förståt det.
https://www.theverge.com/2020/3/24/21192830/apple-safari-inte...

Undrar hur google tänker när det väl är deras kakor som blir mest drabbade deras och metas

Får gå och köpa gilles dubbla havreflarn med choklad känner jag..

https://www.theverge.com/2019/6/4/18650363/firefox-block-trac... ?

Att blockera 3:e parts kakor hindrar inte en sida/cdn från att se dina redan satta kakor och följa dem runt på sidor du besöker. Det detta gör är väl i stort sett det som FPI och RFP inställningarna i FF redan har gjort i flera år nu. Alltså First Party Isolation och Resist Finger Printing. De inställningarna hittar man i about:config.

Jag är osäker vad skillnaden blir med detta? Känns som en ingentingburgare men att nu är det en defaultinställning.

Skrivet av evil penguin:

Nej, den finns där för att sajtägaren gillar den lösningen.

Det har väl med GDPR att göra. Att du måste godkänna ngt så "avtalet" mellan dig och sidan kan leva upp till reglerna.

Av ThurahT
Skrivet av zhilmoen:
Skrivet av yurini:

Mycket tråkig nyhet! Gillar det mesta med Atom. Snyggt, intuitivt och open source. Kommer fortsätta att använda det så länge det går. Kör endast Linux på alla system.

Bojkottar Microsoft sedan många år så "VSCode" kommer inte på fråga. Fick avsmak när jag provade det. Inom 5 minuter var det avinstallerat. Kändes som att ha ett virus på datorn. Ger för övrigt noll för MS påstådda stöd för open source, deras trovärdighet är förbrukad.

Phew, här var ni ju. Två vettiga röster i ett M$-träsk.

Av ThurahT
Skrivet av UndaC:

Hehe var inte det ett aprilskämt i Super Play/Power?

Edit: jorå!
https://www.retrobutiken.se/viewtopic.php?t=437

Ah! Där ser man Det var SAAB och inte Philips dessutom... Ja, jag blev ju lurad. Kommer ihåg att flera undrade vad som hände med den sedan men detta var ju när internet var i sin ungdom ännu och information var svårare.

Kul att det fanns en forum-tråd med detta mysterium!

Edit: Haha, nu när man ser specifikationen på den så undrar man ju över sin IQ på den tiden..

Av ThurahT

Faan så nära.. Hade faktiskt full koll på samtliga utom 3DO och tjock-Steffe.. Gissade på Gizmo, vilket sänkte en eventuell fullpott.

Jag har ingen grotta men två Nintendo system. Men satt man som barn och lusläste Nintendo Magasinet och sedan Super Power som jag gjorde fastnade de saker..

Är det ngn här som kommer ihåg prototyp konsollen Viking X av Philips?

Av ThurahT

Äsch... 4 kanaler var det ju. Sedan var ms på skärmen en riktig hjärngympa. Kul quiz! Undrar hur många mailansökningar som strömmade in.

Av ThurahT

Det här kan va det lättaste quizzet ever. Men ändå så var det 50/50 på DVI. Tur!

Av ThurahT

Hade noll koll på vad wifi 6 hette. Resten var lätt även om jag kanske inte hade klassat alla frågor som nätverk eller internet.

Av ThurahT

Var nästan hundra på att LG var först med OLED. Vet inte varför jag ändrade mig. Gissade även mellan trettio och sextio-talet.

Bra kluriga frågor. Borde passa @Laxpudding som i micron det här testet. Eller näe, man micrar fan inte fisk förresten.

Edit: såg precis att Laxpuddingen redan var i micron två minuter förut.

Av ThurahT

Oj, ja.. Där försvann ju min fullpotts-streak. Dålig koll då jag själv bara haft fem möss sedan 1998.

Av ThurahT
Skrivet av badkruka:

Hade dålig fantasi så fort man skulle skapa ett namn åt olika karaktärer i diverse spel så jag började döpa huvudkaraktären till Mannen. Började sen att spela CS beta och vi startade clanen GryM- så fick då namntaggen GryM-Mannen som jag tog med mig till Diablo 2 och sen dess har jag hetat GryM-Mannen.

Haha, r/woosh på den, badkrukan.

Jag spelade två multiplayer-spel när det begav sig på den tiden. Tre om man räknar med Motorhead av Digital Illusions. Hej, okkun!

De första var såklart Quake. Eller QW, kort o gott.

Det andra var StarCraft. Jag spelade alltid som Protoss. Jag ville ha ett snarlikt namn som kunde passa på en Protoss zealot eller templar.

De hade ju så coola fraser (Khas Naradah!, En Taro Adun!, Nach Ta Kahla!) och namn (Zeratul, Tassadar, Artanis) att jag blev inspirerad.

Att det nästan blev ett palindrom gjorde inte saken sämre stilistiskt (det var den tiden och jag var den åldern).

Hade bara ett annat nick som användes på allt annat. Men StarCraft hade ThurahT.

Av ThurahT

Jag har ett KeyTronic hemma i garderoben! PS2 bästa porten. Gissade för övrigt på sista frågan. Alla andra var lätta för en gammal räv.

Av ThurahT

Gissade på två.