Inlägg

Inlägg som car2ns har skrivit i forumet
Av car2ns
Skrivet av mrazster:

Om du vill kliva ur sandlådan så får du nog börja med att se över dina egna kommentarer.

Din kommentar är både löjeväckande och skrattretande.

Jag har gärna en vuxen och saklig konversation, men då får du nog kliva ur din drömvärld och öppna ögonen först.

Att skriva bestämt varför ett företag köpt något, är taget ur sin egen hjärna. Det jag menade med min benämning "instängda luft", för Microsoft har inte själva sagt detta eller ens antytt det.
Jag tycker det inte är sandlådenivå, det är däremot antagande om den andras person. Som den personen gjorde som jag besvarade, som du sen citerade ... Att skriva fördomsfulla antaganden som är felaktiga som sanningar, är och kommer vara lika med bajs = noll värde.

Varför är min kommentar löjeväckande och skrattretande? Microsoft är tydliga med att dom omfamnar open source-världen när det kommer på tal. Dom äger dessutom Github.

"Since 2017, Microsoft is one of the biggest open source contributors in the world, measured by the number of employees actively contributing to open source projects on GitHub, the largest host of source code in the world."
-Wikipedia (källorna till ovan finns angivet där).

Det är inte min drömvärld och mina ögon (och öron) är öppna. Vad är det du vet som gör att ovan inte stämmer?

Av car2ns
Skrivet av HugSeal:

Otrevliga kommentarer är överlag rätt onödigt, men det gäller för dig också. Om du i ett inlägg beskriver någons inlägg som bajs och börjar prata om någon annans instängda luft blir det lite märkligt när du i nästa inlägg börjar prata om sandlåda för att du får svar på nivån du lade diskussionen på

Att skriva bestämt varför ett företag köpt något, är taget ur sin egen hjärna (sin egna värld etc). Det som jag menade med min benämningen "instängda luft" för att fördomsfulla människor är överlag otroligt instängda i sina tankar och har svårt att lyssna på omvärlden om den går emot deras åsikter. Microsoft har inte själva sagt detta eller ens antytt det som han skrev. En extrem överdriven version som inte ens är taget från verkligheten = det är bajs (skitsnack) i min värld, att skriva saker som sanningar, som inte alls är sanning överhuvudtaget. Om det tolkas som sandlådenivå, att skriva ordet bajs, om saker som är bokstavligt talat är skitsnack eller "bull shit" om man ska använda ett engelskt utrycks om inte har ordet bajs eller skit i sig, så du förstår varför jag använde ordet bajs.
Jag tycker det inte är sandlådenivå, det är däremot antagande om den andras person. Som den personen gjorde som jag besvarade, som du sen citerade och som jag nu besvarar.

Av car2ns
Skrivet av mrazster:

Se till att ta rätt dag i dosetten i fortsättningen och ge fan i farfars Cocillana.

Hehe, okej. Trodde nivån var här var högre än så på diskussioner men antar vi är i sandlådan. gl hf.

Skrivet av Rixxz:

Jo men tjena

Tjaba!

Av car2ns
Skrivet av Joppis:

Säg hej till Microsoft Deck 2.0! OS är nu utbytt mot Windows 12 och enheten har fått en stooor dedikerad knapp för Co-Pilot. Tryck på knappen och så spelar Microsofts servrar åt dig och du kan fokusera på annat. Åh just det, var tionde minut är det reklampaus för MS övriga produkter.

Första meningen, lär faktiskt jävligt nice dock Resten av bajset du skrev är ju bara extremt, inte ens i närheten av en sanning ...

Skrivet av medbor:

De enda som satsar på någon annan pc-plattform för spelande än windows, detta skulle bara handla om att köpa upp konkurrensen

De måste ha blivit lite skrämda av Steam Deck

NU är ju Microsoft rätt stor open source-kramare, så att dom skulle bli skrämda för att Linux blivit lite större, har jag svårt att tro. Steam Deck är ju dessutom en produkt som Microsoft inte har en produkt i, exempelvis.

Skrivet av Follow90:

Tror det med, mina tankar är att steam deck har öppnat upp så pass mycket för linux att fler och fler programmerare kommer sikta in och få sina produkter även på linux, låt säga det börjar med spelbranchen och om den kommer igång kanske även programvaror mm med börjar gå åt linuxhållet och om både programvaror och spel börjar fungera på windows så är windows rejält hotat då windows vad jag vet är deras största inkomstkälla och om linux som är gratis börjar hota dem kan hela windows börja bli hotat.
Jag personligen kör windows idag enbart pga att mitt cadprogram inte funkar på Linux annars hade jag gått över.
Kör google meet istället för teams.
Kör thunderbird istället för outlook
Kör libreoffice istället för windows office
Företag kör windows idag för det är ett säkert kort och man typ alltid gjort det men jag personligen hatar alla nya uppdateringar i tex office, känns som man måste lära sig saker man kunnat tidigare igen för de ändrat layouten tex än kört samma spår och bara utökat funktionerna, därav gillar jag libreoffice.
Jag upplever att intresset för steam är just att vara en linuxdödare så de kan fortsätta dra in pengar i sitt operativ och fortsätta har stor majoritet användare och inte låta linux ta sig in i bilden.

Microsoft är väldigt stora fan av Linux och hela open source-världen. Så att dom skulle köpa något för att "döda Linux", är taget helt ur din egna instängda luft.

Av car2ns
Skrivet av Svensktiger:

Låt mig gissa på att det handlar mer om att förstärka det mobila än att göra det fysiska nätet mer omfattande.
En redig fiberlina till varenda torp skulle ju i princip kunna vara immunt mot allt utom fysiska attacker.

Det stoppar ju inte om vägen ut ifrån Sverige på något sätt bryts. Vad jag förstår så ska det vara ett mindre internet, där allt inte går att nå, men det som behövs, vid en kris. Men jag kan ha förstått detta projekt fel, isf så förstår jag inte syftet med detta projekt ...

Av car2ns
Skrivet av Allexz:

Nu är detta INTE ett typiskt linux förespråkande.

Men jag finner det extremt intressant att uppdatering av linux distributioner är hyllade för i princip konstant innovation, förbättringar av äldre verktyg, nya funktioner som är grymma etc.

Medans Windows alltid har gått i cykler.
En bra version, en usel version, en bra version, en usel version. I princip alla som kör windows känner till denna utantill.
Precis som att alla vet att gränssnitten blir sämre utformade, text växer och stora rutor överallt och navigeringen har blivit rent av usel.

Jämför hur mycket skärmyta som finns i t.ex Windows2000 där all text och alla rutor är minimala och platseffektiva och jämför det med nyare windowsgränssnitt där en miniräknare som standard tar upp 1/4 till 1/2 skärm beroende på upplösning.

Hur kan det komma sig tro, att Macos uppdateringar är generellt uppskattade? Att linux uppdateringar är fantastiska nyheter och att windows uppdateringar gång på gång är totalkatastrof? Det har inget med användaren att göra. Så mycket vet jag.

Är ju en stor skillnad på Linux-användare och Windows-användare. Mångfalden inom Windows är ju nära på oändlig medan Linux används inte direkt av massor med äldre eller icke teknik-kunniga.

Det där att varannan är usel, varannan är bra stämmer inte, om man räknar in alla versioner som släppts. Dessutom hatade folk Windows Xp när det kom men älskades när 7:an kom. 7:an hatades, men älskades 8:an kom. 8 hatades när 8.1 kom och 8.1 hatades men hade något som 8:an saknade; vanlig startmeny som saknades av många. När 10:an kom så höjdes 7:an till enorma nivåer medan 10:an hatades. Sen kom 11:an och då älskades 10:an. Varje ny förändring har alltid möts av massiv kritik och det gamla har då höjts till skyarna.

MacOS har inte en så stor användarskala och får ibland kritik för saker och ting. Linux har rätt många distar, så osäker på om du menar kärnan eller dom olika distarna som uppskattas till 100%? Dessutom, som jag redan nämnt så är användarna av Linux en helt annan typ av grupp än den otroliga mångfalden som använder Windows. Det går inte att jämföra rakt av, även om båda är operativsystem.

Så jo, det har utan tvekan med användarna att göra också plus företagen som gör operativystemen och även hårdvaran OS:et körs på. Det är inte så svart och vitt som du försöker få det att vara.

Nu vet jag inte vad du har gjort på din dator, men min kalkylatorn är i samma storlek som på Windows 2000-tiden. Se wikin här för att se bilder på att du bara snackar skit när det gäller storleken på ditt exempel av kalkylatorn: https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Calculator

Skrivet av LessHack:

Nej inte om du följer Windows utveckling hittils (med en nypa salt). Varanant windows blir oftast hatat (och är ofta onödigt eller uselt) och vartannat lyckat. Så är bara vänta på 12. Väldigt vanligt skämt inom Windows.

Otroligt stor nypa salt. Varje Windows blir hatad. Dessutom om man nu skulle säga att varannan windows är hatad så stämmer inte det heller, om man inte äter massa salt och inte räknar varje Windows utan bara dom som passar in i "varannan Windows" ...

Jo det är ett vanligt skämt, men det är en myt som aldrig verkar dö ut.

Skrivet av lindgrenar:

Mmm, fast skillanden nu är väl att Microsoft trycker in både reklam, "nyheter", inställningar som ändras tillbaka, samt diverse andra saker som man endast kan beskriva som rövhattiga rakt in i deras OS, även för Enterprise.

Reklamen på appar att ladda ner, håler jag med om är onödigt. Men personligen är jag otroligt lite inne i startmenyn och rattar runt. Söker efter allt så ser startmenyn otroligt lite, så för min del är det inte en så stor sak. Det är ju inte reklam som är in your face. Lite som reklamen på google.se. Den är inte heller in my face så den stör verkligen inte mig när jag "googlar". Stör den reklamen dig?

Det kallas utveckling. Inställningar etc som ändras och ändras tillbaka ibland är ju oftast bara positivt! Ja, jag gillar inte att Kontrollpanelen och Inställningar fortfarande co-exist, jag vill dom ska bara ta bort Kontrollpanelen och lägga in det sista som inte finns i Inställningar ännu. Men utveckling kan ta tid, acceptera det eller inte är upp till var och en. Men hata ett helt OS enbart pga det, som exempel, är ju rövhattigt.

Vad mer exakt är rövhattigt enligt dig, som även gäller Enterprise?

Av car2ns
Skrivet av LessHack:

Hinner de släppa 12an runt då 10an slutar funka hoppar jag hellre på den direkt 😅

Kommer inte hjälpa. Alla som är haters av "det nya Windows", kommer såklart vara hater till Windows 12. Precis som när Windows 11 kom, och när Windows 10 kom, och när WIndows 8.1 kom, och när Windows 8 kom, och när Windows 7 kom, och när Windows XP kom, osv osv osv. Det är samma visa varje gång ett nytt Windows kommer. Dom som hatade Windows 10 och älskade Windows 7, älskar Windows 10 idag och hatar Windows 11.

Är det något som är säkert så är det folks hat till senaste Windows och älskandet av "det föregående Windows" plus att solen kommer slockna en dag.

Otroligt tröttsamt. Speciellt på ett teknik-forum.

Skrivet av Dizzö:

Stannar på Win 10 och stänger av Windows update.

Herregud! Hoppas du i samma veva drar ut nätverksladden!! Fattar inte folks inkompetenthet med att inte ha säkerhetspatchar installerade etc när man har datorn på Internet. Fattar inte folk risken med det? Hur tror ni alla DDOS-attacker går till? Att folk som sitter med opatchade gamla OS som inte är säkra och används i ett bot-nät. Min mamma som är 68 år gammal, förstår till och med viden av att ha en dator som är oskyddad på nätet. Hon rockar Windows 11, utan att någon har hjälpt henne uppgradera eller "lära" henne hur det nya OS fungerar. Hon surfar vidare och betalar räkningar samt kollar Play-kanaler ibland som tidigare. Klarar hon detta, så klarar folk på ett teknikforum som Sweclockers detta.

Av car2ns
Skrivet av mrpijey:

"Dessutom fungerar det bara med inloggning via Microsoft-konton och inte lokala konton."

Haha, hard pass. Hela meningen med enhetskryptering är att kryptera informationen och se till så att så få som möjligt har access till den, och då tänker jag absolut inte ha det knutet till Microsofts cloud där man inte har en aning om vad de gör med ens information. Och Connected Standby? lol....

Tack, men nej tack, fortsätter glatt med Veracrypt, Bitlocker och lokalt konto.

Nyfiken fråga; var förvarar du din Bitlocker-nyckel någonstans? Är den kedjan säkrad så att säga?

Av car2ns
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det hjälper inte om du inte också stoppar kontakt med dessa gamla system över utdaterade protokoll: legacyservrar i ett Windows-AD kräver i en del - ibland ganska allvarliga - avseenden att hela AD:t är mindre säkert, exempelvis. Har du ett helt separat AD för legacysystemet? Hur kommunicerar du med det i övrigt? Det finns inget säkert sätt att interagera med gamla Windowsversioner inom ramarna för Microsofts protokoll.
Och även för icke-Microsoftsystem: ju äldre systemen är desto större chans att inloggningsuppgifter och andra hemligheter löper i klartext eller via protokoll som snabbt kan översättas till klartext över ditt nätverk och underlättar för någon som redan har en fot inne att ta sig vidare och ställa till med mer skada.
Alltså: isolera gammal skit om man nödvändigtvis måste köra den.

Helt rätt. Exakt detta som måste göras med ALLA som kör Windows 10 från och med den 15:e oktober 2025.

Av car2ns
Skrivet av Tallem:

Logg-filer skrev jag inget om, du kanske missläste "logga ut"?

SMB (om jag tolkar det rätt) har vi inte heller problem med. Det är annat som utforskaren i Win11 bara gör kasst. Tidigare hade jag problem med att det inte gick att klicka på sökfältet eller andra delar av den, detta verkar som tur är ha fixats. Nu är det annat skit som att dropdown-listan vid sökfältet ibland inte försvinner. ZIP-arkiv som inte packas upp, utan att jag bara får en tom mapp istället.
Sen är det småsaker som man fortfarande stör sig på, typ menyn för högerklick.

Nej jag blandade ihop ordet logg med dig .... Är trött småbarnsförälder och man ska inte läsa texter innan första Monstern är drucken ... Det var andra som hade skrivit om loggfiler

Oj, zip-filer som inte packas upp har jag aldrig stött på, från någon. Intressant, skulle så vilja se detta irl. Synd vi inte jobbar på samma företag, hade varit superintressant att se och lära sig och försöka åtgärda felet. Det andra har jag inte haft strul med, att klicka på sökfältet har alltid funkat, sen Windows 7. Däremot att visa saker stannar kvar, inte bara just dropdownlistan utan ibland även "skuggor" av fönster man minimerat etc. Det har jag dock stött på sen Windows 95, så osäker på om det just är något som är Windows 11 isolerat. Kanske är mer frekvent för vissa på Windows 11? Min upplevelse är att det kommer och går genom åren. Oftast är det nada med såna artefakter.

Av car2ns
Skrivet av Klockan:

De vill ha mitt lösenord. Med mitt lösenord och tillgång till min dator kan man låsa upp bitlocker.
Det är garanterat mindre säkert att sprida sitt lösenord på det sättet.

Ja dom vill ha lösenord för att låsa upp saker, men dom vill inte ha det i klartext ... När du skriver in i ditt lösenord så skickas det som en kalasbomb av massa tecken etc så, nej, dom vill inte ha ditt lösenord på det sättet du skriver på.

Däremot om du sparar lösenord i webbläsaren, har den som en lösenordshanterare, ja då finns det en större risk att någon kan få tillgång till det lösenordet (plus alla andra lösenord du har) men inte Microsoft. Är ditt hat så stort att du inte kan se skogen för alla träd?

Av car2ns

Yrke: IT-drifttekniker
Utbildning: Datorintresserad sen 90-talet och 486-tiden. Teknikprogrammet med inriktning datorteknik på gymnasiet år 2001-2004. Arbetslivserfarenhet inom IT sen 2010.
Ålder: 39 år
Erfarenhet: 14 år.
Lön: 50200 kr innan skatt.

Av car2ns
Skrivet av Klockan:

Jag vill inte att Microsoft har nycklar som kan låsa upp min Bitlocker.

Det har dom inte, så det behöver du inte oroa dig för. Vart du än har läst/hört det så är det falskt.

Skrivet av Tallem:

Jobbar som teknisk konsult inom byggsektorn, så vi jobbar med modeller, ritningar och dokumentation. Vi jobbar med IT i den grad att vi sitter vid datorerna hela dagarna, men vi skulle inte klassas som IT-sektor. Aldrig hört talas om SIEM innan och det verkar inte vara applicerbart på min bransch.
Det finns som sagt programvaror som t.ex. Chaos Desktop och ProjectWise (🤢) som nyttjas av både stora och små organisationer. Men det är också många gånger man hämtar modeller eller annan information via tjänster som Byggnet, eller bara får det bifogat i ett mail. Dessa filer är oftast smidigast att då hantera med Utforskaren innan de är sparade i projektspecifika mappar.

Nog för att detta är Sweclockers, men det finns fantastiskt mycket folk som använder datorer hela dagarna, men som ändå inte jobbar med IT.

Okej! Ja nej vet att många på Sweclockers inte är ens tekniskt lagda, utan bara är intresserade av att sitta framför en dator etc. Däremot när vi går in på såna här ämnen, så är det konsigt att reagera starkt på saker man kanske inte ens har koll på. Därför jag ställde frågan. Tror nära på alla kontorsnissar, oavsett arbete, sitter framför en dator.

Eftersom du skrev logg-filer så antog jag du jobbade på något sätt nära IT eller på IT, men då förstår jag problemet för dig. Du borde ta kontakt med din IT-avdelning och belysa ditt problem och jobba med dom att hitta en annan lösning att läsa loggfilerna. Det finns verktyg!

Det är lustigt att höra att någon har så mycket problem med utforskaren och SMB, för har jobbat med flertalet människor och inte hört eller stött på liknande enorma våg av problem. Därför jag blir intresserad och undrar hur, var och kanske varför.

Av car2ns
Skrivet av JBerger:

Man som sysadmin kan införa hur mycket superduper säkerhetsåtgärder som helst med firewalls å annat gött, men det kommer ändå bli att Gerda på ekonomi vill se den där roliga kattbilden som hon fått skickat till sig från "Anette på HR <notvirus@youarefooled.com>".

Så är det. Därför man också har backup med fungerande restore som inte är nåbar för Gerda på ekonomi att fucka upp med ransomware. Så att man kan läsa tillbaka Gerdas grejer och kanske hennes avdelning i värsta fall men tack vare säkerhetsåtgärderna så spred det sig inte till utanför hennes bubbla utan stannade som absolut värst Gerda och hennes avdelnings gemensama filer.

Av car2ns
Skrivet av medbor:

Kärnan i windows var ju länge (95 - w7) ett stabilt ui som alla förstod som hade använt en dator. Windows 11 skulle aldrig min pappa klara att använda. Det känns som de gör en hel generation till analfabeter

De vill väl helt enkelt få in lite snabba pengar på nedgången av deras marknadsandelar?

Min mamma (68 år gammal) klarar av Windows 11 utan problem. Hon till och med uppdatera sin dator själv från Windows 10 via Windows Update, utan att ringa sin son (jag) för att fråga vad det var. Jag såg att hon hade Windows 11 helt plötligt på sin dator. Hon är nöjd, använder den på exakt samma sätt som tidigare när det var Windows 10 och har inte förändrat något av vad hon gör eller hur hon gör det. Kan din pappa använda en dator behjälpligt ens? Har han en smartphone? Sitter han regelbundet framför en dator? Isf borde han klara av Windows 11 lika bra som Windows 10. Det är ju inte som att han ska få från att köra bil till att köra lastbil liksom. Det är en nyare bil istället för en gammal bil och så stor skillnad är det inte mellan bilarna, bara lite hur man startar bilen, ändra radiokanal etc men dom flesta kan hantera det utan problem. Jag undrar allt detta därför att skillnaden på Windows 10 och 11 är inte så stor som folk vill få det att vara. Man når saker och ting på samma sätt som tidigare. Min mamma är en typisk gammal person som inte riktigt klarar av teknik, men Windows 11 och iPhone klarar hon av galant på det sättet hon använder dom på. Gör bankärenden, kollar Facebook och mailen samt diverse slösurf och streamar via diverse Play-kanaler ibland.

Skrivet av Hubertus:

Varför är det så känsligt att vara kritisk till Microsofts utveckling? Vissa tycker det är ett jävla gnäll och andra tycker det är teknikfientligt. Andra insinuerar att man inte ens använt Windows 11 när man har synpunkter. Om man nu tycker att Windows utvecklas åt fel håll har man full rätt att föra fram det.

Jag fick i uppdrag att hyfsa till ett par installationer av Windows 11 åt ett par bekanta nyligen. Det som var mest slående hur rörigt det var. Diverse folk i tråden har för fram att "det går att ändra i inställningarna". Det är ju bra men det bör vara lätt att hitta inställningar som berör ett visst område.

Det är alldeles för mycket Bosse, 65 över de som försvarar Microsoft här. Fortfarande så fascinerade av Windows så de inte kan ha distans. Jag hävdar fortfarande att det är jag som ska bestämma över min dator, inte Microsoft.

Jag undrar hur många här som faktiskt loggar ut på det här sättet och därför klagar, samt hur många som klagar för att det är en ändring i Windows 11 och den rubriksättningen som valdes av Sweclockers. Det blir inte krångligare att logga ut, bara om man loggar ut på det sättet som beskrivs. Finns andra sätt att logga ut som inte är krångligt.

Jag skulle ge dig ett tips att SÖKA i inställingarna. 9 ggr av 10 kommer du hitta det du vill ändra utan att röra ner dig och leta manuellt. Sök-funktionen är bra i Windows 10 (till och med i Windows 7), men den är bättre i Windows 11. Söka är ditt nya sätt när du får uppdrag att "hyfsa till" en dator åt en bekant.

Skrivet av Tallem:

Nej jag har inget problem med att logga ut, gör det egentligen aldrig men mitt svar gällde inte heller den frågan utan vad som verkar vara din syn på att Microsoft "attackeras".
Antalet filer jag sitter med kan vara uppemot hundratals om dagen, och nog för att många i min bransch även använder andra filhanterare än utforskaren, men det finns fortfarande flertalet tillfällen om dagen som den är framme för någon uppgift.
Du verkar fast inställd på "jag har inte problemet, så därför kan det inte existera". Som din syn på Teams t.ex.. I stort sett hela vårt företag har haft problem med att "nya" Teams hänger sig på ett sätt eller annat, kan vara vid skärmdelning, när kamera slås på, eller annat kul tillfälle.

Vad jobbar du med? Jag har jobbat som IT-drifttekniker sen 2011 (Inom IT sen 2010 dock) och SMB och utforskaren har aldrig varit ett problem, suttit på Windows 11 sen publika betan. Jobbat inom båda stora och lite mindre stora företag. Just nu inom en myndighet och jag har inte dom svårigheter som du har. Om det är 100-tals loggfiler, varför effektiviserar du inte ditt flöde och implementerar ett SIEM-verktyg? Som du är inne på att många "i din bransch" använder andra filhanterare, så antar jag du syftar på ett SIEM-verktyg? Till och med powershell skulle kunna hjälpa dig att samla alla på ett ställe, strukturerat och automatiskt! Får du inte tid till det (fullt förståeligt, jag vet hur mycket jobb man har inom IT) eller är det kunskaper som är bristfälliga och du inte vet hur?

Av car2ns

Jag som har två datorer, en bärbar och en stationär, tycker att online-konto med Onedrive som "backar" upp profil-mappen tycker det är helt underbart! Tillsammans med Chrome och onlinekonto även där som synkar allt i Chrome så behöver jag inte ens fundera på att det spelar någon roll vilken dator jag sitter på. Allt finns på båda datorerna (förutom spel såklart, men går ju att Streama spel via Steam så i sak kan jag lira alla spel på båda datorerna utan att installera etc). Jag tycker onlinekonto, både i OS och i Webbläsare är så smutt! Sen att påtvinga, det vet jag inte, man borde kunna få välja.

Men en nyfiken fråga till er som är anti onlinekonto i Windows? Har ni onlinekonto i ert val av webbläsare? (Firefox, Edge eller Chrome). Om ni har det och använder funktionerna med synk etc, varför är det så illa med liknande konto även på OS-nivå? Vad är skillnaden för er att det ena är helvetes bajs medan det andra är jordgubbstårta med extra grädde? Är genuint intresserad då jag inte får ihop det i huvudet att ena är dåligt och andra är bra.

Av car2ns

Ytterligare en ny funktion som kommer till Windows 11 och var är alla kommentarer? Lustigt att det blir hatstämning direkt på andra nyheter som släppts till Windows 11 men här är det i princip helt tyst trots flera timmar sen artikeln släpptes. Är i CHOCK

Alla ni haters här på forumet av Windows 11 och/eller Microsoft, var är ni? Har ni inget att säga om detta?

Av car2ns

Det här är ju jättebra. Att program ska kunna ändra sånt här är ju jättedåligt. Bättre att man gör det på ett ställe, som även andra OS har som iOS exempelvis. Där måste många ändringar göras i Inställningar och appar som vill att man ska lägga till något visar en bild eller en kortare guide för hur man aktiverar appen så den får tillgång till något som GPS eller liknande. Jag tycker detta är rätt. Man ska gå till rätt ställe för att ändra det man vill ändra, appar ska inte få gå in och pilla på saker annat än sina egna saker. Är man emot detta är man bara stuck in sina old ways. En SPoC är det bättre alternativet än spretighet. Helt plötsligt har mamma 68 år bytt webbläsare bara för att hon "tryckte bort en ruta som kom upp" utan att förstå vad rutan faktiskt sa och gjorde ... Ska man ändra någon inställning för operativsystemets upplevelse ska man gå till "Inställningar" för operativsystemet och inte kunna göra det från höften via en tredjeparts app.

Av car2ns
Skrivet av Pepsin:

1998 är ändå rätt modernt. Var det inte Tysklands snabbtåg som körde Windows 3.1?

Tunnelbanevagnarna C20 i Stockholm körs på Windows 3.11 som är tyskt. Osäker på om det är ändrat nu i och med uppdateringen av både inredning och annat i vagnarna så kan ha blivit uppdaterade även där. Men annars rullar dom på Windows 3.11 ombord på vagnarna

Av car2ns
Skrivet av hasseb64:

Myt: är att använda en online lösenordshanterare istället för en lapp på bordet eller i skrivbordslådan

Förstår inte myten. Vad menar du?