Inlägg

Inlägg som Navicula har skrivit i forumet
Av Navicula
Skrivet av kundun:

Ska ni jobba i butik i sverige hade jag stark rekommenderat att gå med i Handels fackförbund https://www.handels.se, dom har koll på löneläget.
Har jobbat i branchen själv och det finns gott om konstiga arbetsgivare så man behöver nån större i ryggen.
Skulle killgissa att grund lönen ligger mellan 20-30k.

Tackar för svaret! Jag har varit där och läst på, dock var det fattigt angående information för "utlänningar" som vill gå med i facket innan anställning.

Av Navicula

Har spanat lite i tråden vad gäller löner och kollektivavtal inom handel/butiksförsäljning/retail, eller vad det nu kallas där på svenska sidan, men jag får ingen överblick av lönelandskapet. Jag och en vän från Finland söker parallellt arbete i Sverige, han är helt ny i branschen med standard gymnasieexamen och jag har cirka 6½ erfarenhet + 2 yrkeshögskoleexamina med inriktning på affärsverksamhet, webbutveckling, front-end och juridik. Så till frågan, vad kan jag önska i ingångslön och vad kan han önska i ingångslön? Skänk oss Finländare era löneskills =,)

Av Navicula

Swec var som bäst då det publicerades 2 nyheter per vecka - och då ordentliga sådana. Är så oerhört trött på dagligt spam om småsaker som "intressanta" forumtrådar eller nån liten läcka om ett obskyrt grafikkort eller youtube video.

Av Navicula
Skrivet av Swedishchef_90:

Glömt lösenord
Logga in
Ta bort
Profit

Facebook kräver alltid identitetsbevis/pass för att logga in om det har gått länge. Grejen är den att jag inte vill logga in, allt ska raderas helt enkelt, utan att röja mid identitet för meta. De har min e-mail och ett gammalt konto som inte ens ska vara där.

Av Navicula
Skrivet av mollemu1:

Jag är ganska närvarande men inte så lätt med en 13 åring. Han har ett bra språk och ton när han spelar med andra men det händer när han efter lång spänning förlorar och blir arg på sig själv. Är själv helt okunnig på datorer men jag läste någonstans att t.ex VPN kan fångas upp som fusk och ett system men jag vet inte.
Han har spelat länge och vet vad han förlorar så jag tror verkligen att det måste vara något med datorn. Kan ha installerat något annat som också Epic känner av som otillåten programvara. Det som känns surt är att supporten inte kan ge oss ett svar. Vi vill båda veta och främst jag för om det är för dåligt uppförande så kommer jag banna honom från många andra spel också. Det är konsekvenserna och som sagt det vet han. De förklarar det väldigt konstigt att de inte berättar anledningen och hänvisar till en sida där det finns exempel på saker som kan leda till tillfällig eller permanent banning.

Vid framtida spelande är det en god idé att installera windows på nytt (helt ren installation!) och undvik all extra programvara som körs i bakgrunden, inklusive vpn. Om det börjar trilla in bans efter det kan du vara säker på att det inte var datorns fel. Uteslutningsmetoden.

Av Navicula

Radera Facebook utan tillgång till konto

Hej gott folk,

Raderade facebook-kontot för cirka fem år sedan (trodde jag) och nu plötsligt får jag meddelande till min e-mail med uppdaterade privacy policies och där finns också gammal info som stämmer, t.ex användarnamn. Kontot finns alltså kvar. Jag vill radera det permanent men har inget lösenord, jag är inte intresserad av att återuppliva allt genom att skicka in pass/ID bara för att kunna radera det permanent enligt nån svensson helpdesk artikel.

Hur kan jag radera mitt gamla facebook konto utan att logga in? Meta har uppenbarligen min e-mail och andra uppgifter kvar.

Av Navicula

Om en unge sitter och svär över ett datorspel är det dags att ta bort det nöjet. Permanent ban tyder ju också på fusk genom programvara eller mycket dåligt beteende. Är det flera bans i olika spel tyder det ju på programvara som fångats upp av spelens anti-fusk.

Av Navicula

Planerar Steam att släppa uppdateringen detta år, någon som vet?

Av Navicula
Skrivet av Svensktiger:

Skulle kolla över vad din DNS håller på med.

Hur ser man DNS statistik och hur vet man vad som är lämpat för youtube? Upplever också att jag haft latency-spikes i spel det senaste året över finska ISPn Telia Sonera.

Sedan våren 2019 har jag haft buffringsproblem med youtube men då har jag bott på olika ställen, olika ISPer, olika datoprer och webbläsare... Riktigt skumt. Kan de vara så att de jagar ens gmail med flit?

Av Navicula

Båda är äckligt söta eller fyllda med beska. Det gick att äta praliner med nötter men det är ju ett minne blott nu.

Ät Fazers choklad istället. Bättre pris/prestanda om jag ska formulera det i forumtermer

Av Navicula
Skrivet av Baxtex:

Ja, märker ofta att dey blir sämre när man rengjort dom. Brukar använda diskmedel och vatten.

GÖR ABSOLUT INTE DET. Köp en vettig torkduk från optiker och glasögonputs, du håller glasögonen fria från oxidering, rispor och missfärgning i många år.

Har optiker i familjen som rensat bland alla scams och osmarta kunder de senaste 40 åren - använd inte diskmedel, tvål, hushållspapper eller andra grova tygbitar. De är "för bra" för glasögon, speciellt plastmodeller.

Av Navicula
Skrivet av Mikos:

Finns sätt att få VLC att spela från skiva

VLC kan inte spela upp de blu-rays som jag köpt, vill ju få menyer & undertexter att fungera också. Jag är medveten om tredjeparts-tillägg och diverse projekt men inget som är gratis och fritt från meckande. PMa om jag missat något.

Skrivet av benonikenobi:

Hej. Nej, det var längesen nu. När jag använde det vill jag minnas att det var cleant 😊

Aha okej, jag läste att deras programvara tidvis presenterar reklam. Det är alltså borttaget nu?

Av Navicula
Skrivet av dlq84:

Blir lite konfunderad, vad är det med just flygning som gör att vanliga hörlurar anpassade för barn inte funkar?
Typ: (länk)

Har du aldrig åkt flyg? Det bullrar och brummar som tusan, speciellt om det är ett mindre propellerplan. Jag antar att TS letar efter lurar som kan stänga ute allt oväsen men ändå hålla sig inom en viss decibel för att inte skada ungarnas öron.

Av Navicula

(yep, supernecro på min egen tråd)

Skrivet av benonikenobi:

https://www.leawo.com/blu-ray-player/

Testade denna ett par gånger. Funkade att spela upp utan problem och utan reklam. 100% gratis

Använder du fortfarande Leawos blu-ray spelare? Jag undrar om programvaran innehåller bloatware, adds eller annat skräp.

Av Navicula

Varje gång jag kör igång webbläsaren öppnas ett hiskeligt stort antal flikar som nästan krashar systemet. Webbläsaren är nu obrukbar då alla dessa flikar inte kan stängas ner manuellt, måste stänga ner programmet snabbt som attan, tydligen är det en hel mapp med sparade låtar på YT (alltså mina bokmärken) som öppnas automatiskt vid start. Vet någon hur jag tömmer denna lista UTAN att starta webbläsaren? Informationen måste ju lagras i installationsmappen någonstans. Notera att detta inte handlar om att radera bokmärken, utan istället radera informationen om "senast öppnade" flikar.

EDIT: Löste problemet genom att stänga av internet, öppna webbläsaren, stänga alla flikar manuellt, slog sedan på internet igen och startade webbläsaren.

Av Navicula

Det finns mycket små magnetlarm i form av klistermärken som kan fästas på allehanda elektronikprodukter och mindre kartongförpackningar. Dessa kan deaktiveras med en stark magnet som ofta finns i butikers kassadiskar.

Av Navicula

Fysiska böcker. Det som jag gillar hamnar i bokhyllan. Lånar också en hel del forskningslitteratur från bibliotek, det är mycket lättare att ha böcker framför sig och lägga bokmärken i dem istället för att ha femtioelva PDFer och webbläsartabbar som kräver inloggning varje gång.

Av Navicula
Skrivet av Tizzue:

Här jobbar man som undersköterska i hemtjänst Jobbar dagar kvällar och helger och får ut runt 15 i månaden efter skatt

Blir så arg när jag läser denna typ av inlägg. Det är ett yrke som är tungt både fysiskt och psykiskt samt kräver ständigt uppdaterade kunskaper, ändå får den yrkesgruppen man såpass lite lön. Att sitta framför en dator och knacka kod är inte värt mer, speciellt inte då den personen blir gammal och själv behöver vård...

Hur som haver, jag själv forskar i helt andra ämnen för tillfället. Det är knapert men vardagen ger stor frihet. Min bakgrund är webbdesigner, grafiker och högnivåpsråk.

Av Navicula
Skrivet av mangemani:

vad kan ni rekommendera?

Via HBO skulle jag rekommendera:

  • Chernobyl (kärnkraftens hemska effekter & ett korrupt sovjet)

  • Gentleman Jack (dam under tidigt 1800-tal som inte håller sig till normen)

  • Boardwalk Empire (smuggling, sprit, skottlossningar och affärer i tidigt 1900-tal)

  • Band of Brothers (klassisk serie om ww2...)

  • 30 Monedas (gigachad präst som håller mörkrets makter i schack)

  • The Pacific (mer ww2 men denna gång i härliga djungeln)

  • City on a Hill (polisserie som utspelar sig under 90-talet i usa)

  • His Dark Materials (alternativa universum, storskaliga komplotter, cgi djur & sociala orättvisor)

  • Unknown Soldier (finlaaaaannndd)

  • Romulus (brutal men ärlig serie som utspelar sig i det begynnande sydeuropa)

  • The Handmaid's Tale (usa blir en teokratisk stat då födslotalen faller, männen förslavar kvinnor)

  • The New Pope (en modern-take på den kristna religionens mysterier & dess följare)

  • Spawn (tecknad serie från 90-talet, rå och tankeställande, soldat säljer sin själ till djävulen)

  • The Third Day (kort serie om ett litet ösamhälle som får för sig att en besökare är deras messias)

  • Wellington Paranormal (komedi från nya zeeland, två inkompetenta poliser löser spökliga mysterier)

Av Navicula

Under 6 år cyklade jag till jobbet under alla årstider, lite mer än 5km. Det var uppförsbacke hela vägen och blåste motvind. På vägen hem vände alltid vinden och så var det motvind igen... Under vintern var det sällan ordentligt plogat.

Blev genomsvettig och hade ett BMI som låg under gränsen för svält, alltid trött och hungrig, hade inte råd att skaffa bil & kollektivtrafik fanns inte. Att cykla är lämpligast för överviktiga människor, resten kan åka bil eller ta elfordon.