Inlägg

Inlägg som infigo har skrivit i forumet
Av infigo

Päronen har skaffat en hybrid och har ingen laddbox än, den laddar bara 3.6KW så inget fancy
Funderade på vad som behöver göras.
I stan har de 16A huvudsäkring på bara garaget som jag fattade så där är det tämligen simpelt med box skulle jag gissa. Men var lite osäkert vad som krävs vid en installation.

Sen speciellt på landet är det 16A för hela huset...vad behöver man för att kunna ha en box där? Där är det nog svårt att spara pengar på att ladda om man lägger 2000kr per år om man ska upp i 20A säkringsklass mot att bara köra bensin de veckorna man är där...+ effektariff där snart låter det som också. Så klarar man sig på 16A där om man laddar snigelfart?

Man vill undvika shuko kontakt laddning iaf, speciellt då typ alla uttag/faser på landet har redan annan last på sig

Av infigo
Skrivet av pv2b:

Det där är inte särskilt smart. Om du väntar på att åskan kommer nära är risken istället att du själv träffas av åskan om du rör vid en inkopplad kabel precis då åskan slår ner. Åskan skiter i några millimeter isolering.

Ska du koppla ur p.g.a. åska så är det innan åskan kommer nära, är åskan redan nära ska du låta allt sitta i!

Jag drar självklart ut den innan den är rakt ovanför. Hör åskan ca en mil eller mer om det kommer söderifrån som igår. Nära är fortfarande mer än 1-2 kilomoter

Av infigo

Inte lika nogrann i lägenheten. Men förlorade en dator (var rätt gammal då), 3 switchar och en t300 rs ratt i ett åsknedslag 2020 vid föräldrarnas hus.
Datorn fick smällen via ethernet uttaget (då allt annat var urkopplat) och switchen närmast var den som missats att dras ut.
Sprängde fiberskåpet på gatan också. Grannen rapporterade att det såg ut som smält ost i fiberskåpet , de var där och kikade när nätägaren bytte hela altet.
Allt som hade missats att dras ut bortsett vitvaror dog i smällen.

De tror blixten slog ner i ett träd några meter från fiberskåpet och kom in den vägen eluttagen och nätverksswitchens lilla klump var för klen för att överleva. Kan nog omöljligt gått via fibern

Sen dess är jag rätt paranoid men drar inte ut vid minsta smäll, får komma i närheten först.

Av infigo
Skrivet av benonikenobi:

Action direkt 😅

Och sen mer snoze än racet kan vara. Hoppas på någon action i racet iaf. F2 racet var rätt bra

Av infigo

För mig är det till största del krav att det är en thinkpad. Blir bara frustrerad på andra laptoppars tangentbord.
Trackpoint är stort + för mig också. Så svårt att välja annat. HP har pytte pilar, vilket dell börjat med också och resten av industrin, msi till råga på allt kör ofta på knäppa non iso layouter.
Så håller mig till mina thinkapads. Har också bra IO på nästan alla maskiner, en lappis ska ha 1-2 usb-c, 2 usb a, hdmi, ethernet, hörlursuttag. Annars måste man ha massa donglar och skit med sig.

Av infigo

Har använt parsec lite nu för att brorsan skulle köra lite maskininlärning för exjobb på min speldator när jag är borta och jobbar.
https://parsec.app/
Då delar laptopen sin skärm och kan ha virtuella skärmar (den featuren har jag inte testat) som blir tillgängliga. Allt ligger på hosten och skickar en bildström.

Sen kan jag väl tycka att det är enklare att bara ha en hub som stödjer flera skärmar om din laptop klarar det. Worst case kan man ju köra en displaylink adapter lösning för de kan ge fler skärmar på laptopen än en enkel hdmi eller DP klarar men de är inte lika roliga som en native usb-c multi hdmi/dp dongle men iaf bättre än att streama skärmar över nätverk.

Av infigo
Skrivet av Krassegrand:

Hur öppnar jag konsollen (terminalen?) som admin?

På Windows 10 så sök cmd i Windows sök så borde den kommando prompten/cmd dyka upp, högerklicka och välj kör som administratör. Borde vara samma i w11
Enligt guiden så specificerar den inte att köra som admin. Men tror man behövde det.

Av infigo

Träffat på det problemet ett antal gånger innan, lite störande. Diskpart i windows kan rensa disken när den blir skrivskyddad efter man har använt den som ubuntu installations sticka. Inte lyckats rensa disk partitionerna vare sig i gparted eller i konsollen i ubuntu eller i vanliga hanteraren i windows, bara diskpart verkar skita i det och kör ändå.
MEN VAR FÖRSIKTIG. Finns inga skydd för fippel i diskpart. Sätter du fel så wipar du fel disk men är samma som andra.

https://www.diskpart.com/diskpart/delete-partition-4125.html
Öppna konsollen som admin, skriv diskpart och tryck enter sen:
Se till att du väljer rätt nr, den kommer visa diskar och partitioner vid list disk/partition
● list disk
● select disk 1 (1 is the sequence number of the disk where the partition you want to delete is)
● list partition
● select partition 1(1 is the sequence number of the partition you want to delete)
● delete partition (delete partition override)

Av infigo
Skrivet av GuessWho:

Vad?

Du menar Linus Tech Tips Linus ?

Deras LTT Store säljer bl.a. skruvmejslar, ja.
Deras Vanliga skruvmejsel finns i färgerna
All Black
Black and Orange
Retro

De har även
LTT Screwdriver - Noctua Edition
Finns i färgerna
Brown
Beige

De har även tänkt att sälja en LTT Precision Screwdriver,
men verkar som att den inte går att beställa ännu.

De har även T-shirtar och annan merch

Deras vanliga skruvmejsel kom först fanns i färgerna enbart svart eller svart och orange fanns före Noctua edition.

Uppenbarligen har de något samarbete eftersom de har tillstånd att sälja en som heter Noctua Edition.
Men som sagt hade de den vanliga utgåvan tidigare och åtminstone vad jag vet har inte Notcua varit inblandad i utvecklingen av den.

Jag vet inte, det låter som att du är arg bara för att vara arg.
Som att du först är arg och sen letar efter en ursäkt.

Hur är det "sålde ut sig" av Noctua att de tillåter LTT Store att sälja en brun skruvmejsel?

Det låter som du drar på väldigt höga växlar.

Vad har Noctuas Airflow Amplifier med att göra att LTT store säljer skruvmejslar, ryggsäckar, t-shirts, mm ?

Kan man undra. Vet de har en bra relation för LTT har sålt Noctua fläktar (kommer inte ihåg specifik modell, men någon av industrial modellerna då de var svarta) med LTTs orangea gummikanter. Detta har jag för mig var innan noctua släppte chromax serien som just var svart med färgade kanter. Så inte förvånad noctua tillät dem göra en i deras färgschema och tror inte noctua hade mer input än att färgerna ska matcha tillräckligt bra till deras fläktar

Av infigo

Förvånandsvärt bra ändå. Har inte hört hälften av citaten och 1/3 av alla gamla rävar

Av infigo
Skrivet av Aka_The_Barf:

Oavsett vad ni väljer ska det vara lätt att byta ut och uppgradera. Jobbigt att riva en hel vägg eller bila upp betongen för att en shelley "puck" slutat fungera

Eller behöva rycka ut eller lämna en installation oanvändbar vid flytt.
Dimmrar, fasta armaturer, brandlarm och fasta högtalare (typ takhögtalare) räknas som byggnadstillbehör och ska ingå om man inte kommit överens och skrivit att de inte gör det.
Tror definitivt man kan bli ersättningsskyldig eller skyldig till att kunna åtgärda om t.ex dimmrar inte fungerar efter flytt om de är beroende av en ansluten hub…eller man tog med sig dem helt.

Av infigo
Skrivet av BrutalSwede:

Jag tror att de flesta som fulstreamar kan googla sig till en lösning på mindre än 10 minuter om de verkligen vill fortsätta.

Eller hitta en av 1000 andra sidor...jag hade alldrig hört talas om dessa sidor, har redan några bra. Vill nästan testa de här bara för att se om de är vettiga lol.

Av infigo
Skrivet av denstore:

Jag trodde knappt det fanns någon fulstreaming kvar. Nu när allt nytt kommer efter någon månad på de ordinarie streamingsajterna så känns det ganska meningslöst Men jag saknar RAR-hubbarna. Där kunde man hitta bra gamla filmer…..

Varför skulle det inte finnas kvar? Ett klick bort i godtagbar kvalitet från alla olika miljoner streamingtjänster på en enda plats. De jag har koll brukar landa någon dag efter på fulstreamingen....inte för att jag testat *host*.
Ibland landar det ju före på fulsiten än vad det gör på den riktiga...typ vissa discovery exclusiva tog 2 veckor att nå sverige...på discoverys egen streaming tjänst...samma dag på fulsiten

Av infigo

MDU har en preparandkurs som jag tyckte var väldigt bra när jag började Civil i robotik, kanske lite overkill för datateknik för de läser mindre matte men väldigt givande tycker jag som ändå kom direkt från gymnasiet och också läste matte 5 innan. Mycket man fick förnyat och även lärde sig.
Tyckte den var rätt tuff på sitt sätt för den var så komprimerad men samtidigt bättre än brorsans "här har du matteläxor att göra under sommaren" som chalmers hade. Man kom in i pluggvana och pluggtänk redan innan det började på riktigt och var väl förberedd.
https://www.mdu.se/utbildning/kurser/preparandkurs-i-matemati....

Edit. Datateknik verkar inte kunna läsa den....

Av infigo
Skrivet av Leiri:

Undvik patchen på pc. Gör ingen nytta alls utan förstör bara tusentals mods istället. Som alla redan fixade allt som patchen fixar. Fixar inte prestandan någonstans.

De har heller inte ännu efter 100 år fixat ljusstakarna. Det finns hundratals belysta ljusstakar i spelet utan flamma. Samma sak i fallout 76.

Jag funderade på att köra några timmar survival med mods. Bara kört spelet vanilla när det och alla dlc kom....men får vänta tills modsen är omkompilade eller vad som krävs.

Av infigo

Ohh no.
Byter dns till cloudflare eller google.
Anyway

Av infigo
Skrivet av Patrik356b:

EA: Electronic Arts = Utgivare av spel (de har ju Need For Speed, Sims 4, NHL, Madden, etc)
EA: Early Acces = spel som inte är redo att släppas på rikigt ännu. (test versioner med andra ord)

Borde ju utgå från namnen att de är två olika saker.

Jag tror att han du svara var ganska sarkastiskt. Att EA spel oavsett är typ early access och inte är klara när de släpps är poängen där

Av infigo
Skrivet av izzie:

Han är tvärt emot en av de mest likable personerna på griden. Att man inte tar på sig skulden innan alla beslut tagits är en del av sporten.

Men enkelt att hoppa på tåget av DTS-crowden som inte vet något om motorsport, såklart.

Hur är han det? Vet inte en enda person som gillar honom. Han är dryg i intervjuer, långsam och gör idiotiska saker på banan.
Även efter han fick straff så skyller han på andra när man ser tydlig i onboard att han inte ens tittar på bilarna han har framför sig.

Av infigo

Jag hade kanske gjort det på vissa indie spel. Där jag vet att det är några få utvecklare...eller ensam utvecklare i vissa fall....men då har de ofta typ en patreon eller annat sätt redan...och man vet att de får pengarna.

Detta låter som en ren moneygrab från en enorm spelutvecklare som vill tjäna mer pengar eller betala utvecklarna mindre.

Av infigo

Huller om buller på 2 bord........
En byrå där det är något sorterat och en låda med strökablar och grejer.
Man städar och sen tar det två dagar så är det kaos igen.