Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace

Fler tjänster med sämre utbud där man måste ha flera tjänster för att se det man kanske är ute efter så är det ju kanske inte så konstigt!

Av gonace

Har alla dessa människor läst boken "Hur man får tillbaka piratkopiering som i början av 2000-talet"?

Av gonace
Skrivet av SCORPIUS:

Skiter i vad dom bryter emot. Fusk online ska BORT.

Håller helt och hållet med, men här skulle jag säga att problemet ligger hos de som utvecklar spelen och inget annat. Det finns ju också bevis på att platformar eller spelutvecklare tjänar bra med pengar på fuskare.

Varför har vi annars "ban vaves" för t.ex. Valve utvecklare spel, och sedan reas spelet ut timmar eller dagar efter att dessa "ban vaves" skett.

Vad extremt tydligt när detta skedde när CS:GO inte var gratis, "ban vave" innan en major och sedan reades spelet ut direkt efter. Klirr i kassan!

Det vat exakt samma sak när jag spelade Destiny och Destiny 2 och var en av aledningarna till varför jag slutade spela det spelet.

Av gonace
Skrivet av Bobiri:

De dömdes ju så uppenbarligen så gör dom ju det?

Skrivet av talonmas:

Det står väl i artikeln att bryta mot DRM bryter mot amerikanska DMCA och faller under upphovsrätten?

Tror inte det hade funkat i Sverige om vi inte har nån liknande EU lag angående DRM-skydd?

Jag förstår absolut tankesättet men jag håller inte med om det, att gå runt är inte samma sak som att köra "decompile" och gräva i källkod. Nu kanske dessa har gjort det, vad vet jag.

Men det jag menade är nog kort och gott att man, enligt mig, inte behöver bryta sig in i källkod för att utveckla ett fusk. Och att gå runt något inte är samma sak som att gå igenom.

Här tycker jag nog mer att lagarna i så fall ger utrymme för att tolka saker på ett för mig felaktiga sätt. Men jag är ju inte direkt någon jurist eller advokat så min tolkning av lagarna kanske inte heller är "korrekta".

Skrivet av frankof:

Någon stans måste(?) hacket in i spelet och det kräver att du hittar något i spelets kod som du kan utnyttja, reverce enginering är väl någon typ av intrångsbrott

Beror ju helt på vad det är för fusk, att läsa och manipulera minnes adresser är ju inte att "hacka spelet" direkt och kräver ingen kunskap om källkoden för spelet. Här finns det ju sätt att fuska själv, detta främst i "single-player" spel geno matt använda t.ex. Cheat Engine.

Men detta fall som nämns i denna artikel är ju väldigt skild ifrån att spela ett "single-player" spel och ändra värden i minnesadresser.

Av gonace

Nah jag vet inte jag, är absolut ett problem med fuskare men ser inte hur man bryter emot upphovsrätten när man utvecklar ett fusk.

Av gonace

5/7, nästan lika bra som Dark Knight.

Skönt och sido, väldigt upp och ned tycker jag

Av gonace
Skrivet av XPerion:

Jag kan garantera 100% att du också har kläder och massa saker i hemmet är tillverkad från nåt koncentrationläger i Kina. Så skippa det med moral snack när du själv är inte mycket bättre än andra. Våran svenska favorit möbelvaruhus IKEA 25% tillverkningsvolym kommer också från Kina. Ska vi alla svenskar bojkotta och sluta köpa från IKEA också?

Jikes vilken katastrofal tankegång, det gäller att välja sina strider och vad jag vet finns varken IKEA eller de kläder jag köper som kunder till arbetsläger i Kina.

Om det sedan stämmer eller inte kan man ju diskutera, men att välja bort företag som bevisligen använder denna typ av arbetskraft är väll inte så konstigt.

Det är orimligt att man ska kunna ta ställning till något man inte vet om, men nu när vi vet att arbetsläger används för dessa butiker så är det enda rätta att inte handla där.

Av gonace

Skulle vara intressant att veta om personer som köper ifrån Temu också skulle köpt produkter tillverkade av judar i tyska arbetsläger? 🤷‍♂️

Av gonace

Det verkar också troligt att de använder arbetskraft ifrån arbets/koncentrationsläger, så att handla ifrån Temu kan ju anses som vara rätt jädra omoraliskt.

För att sammanställa ett exempel så verakr det som satt bommul och läder kommer ifrån området Xinjiang där över en miljon Uigurer är placerade i arbetsläger.

Skrivet av XPerion:

Har beställt mycket från Temu och kommer fortsätta med det. Har aldrig fått några problem. EU kan gnälla hur mycket dom vill. På tal om kund manipulering.

Om du nu får reda på att dessa produkter kan vara producerade av minoriteter i kinas ökända arbets/koncentrationsläger, kommer du fortsätta köpa därifrån då?

* https://www.freedomunited.org/news/temu-evades-responsibility...
* https://www.bbc.com/news/business-67752413
* https://globalaffairs.org/bluemarble/how-shein-and-temu-get-a...
* https://www.theinformation.com/articles/temu-flip-flopped-on-...

Av gonace

Instagram, TikTok, Snapchat, Facebook, är la "all the same" när det kommer till att vara skadligt utan handlar nog i så fall om mer var på skalan av skadligt dessa ligger på.

Av gonace

Vad som får mig att dela konton och/eller pirata är ockerpriser för t.ex. Viaplay, vill man se Hockey VM om man inte har linjär TV så kostar det 399kr.

Helt orimligt högt pris för att se en turnering, då slutar det ju bara i att jag inte ger dem några pengar och ser turneringen på ett sätt så att de inte får ett öre. (Gubbgnäll)

Av gonace

Tänk på att oanvänt minne är "bortkastat" minne därför ska man nog inte stirra sig blind på hur mycket "ledigt" minne man har eftersom ditt OS kommer att cache saker allt eftersom du använder din dator.

Av gonace
Skrivet av Hamno:

Startar lite skamset på 5000 kr + f

Vi möts halvvägs så låt oss säga 7000kr + f så är det din!

Av gonace

När det kommer till kompetativa spel så gäller hög FPS om inte bryr jag mig mindre om det är 60 FPS eller 300 FPS.

Av gonace
Skrivet av ipac:

Yes, vad bra. Inte för att det lär göra nån stor praktisk skillnad men förhoppningsvis retar det nån snyltare iaf.

Jag ser inte att detta komma stoppa något, det kommer göra att folk får söka upp lösningar online och 5-10min senare är de igång igen.

Av gonace

Jädra gött med ännu mer förvirring kring Intels namngivning!

Av gonace

IPSec over L2TP har aldrig fungerat speciellt bra under Windows då den integrationen har varit skakig i åreatal, detat är något som även Microsoft erkänt.

Av gonace
Skrivet av Leiri:

Fungerar Adobe Suite än? Alternativet som alla tjatar om till Photoshop är ju ljusår bakom sett till funktioner.
Jag spelar mycket online så Linux går ju bort där.

Nope, Adobe kommer bara bry sig den dagen då det är "värt det" för dem att göra mjukvaran körbarn under Linux och det verkar vara långt, långt borta, om någonsin

Av gonace

Körde PuTTY förut, men i och med WSL så behöver jag inte längre PuTTY!

Av gonace

HPE MicroServer Gen 10 Plus Xeon E-2224 Fyrkärnig 16GB

Säljer nu min HPE MicroServer Gen 10 Plus som agerat pfSense box under en längre tid men eftersom jag bytt ut denna till en Ubiquiti lösning så har jag inte längre någon anvädning för denna.

HPE MicroServer Gen 10 Plus Xeon E-2224 16GB

Enligt SHT (servethehome) en utmärkt plattform

Citat:

Pricing, of course, will vary, but this is an excellent platform. The ease of use, and frankly, compatibility with every major OS is extremely useful. If you have a lab of some sort and need to try different OS images, then this platform is going to work well because it is based on a very standard hardware base that mirrors higher-end servers.

Läs deras recension här: https://www.servethehome.com/hpe-proliant-microserver-gen10-p...

Köparen betalar eventuell frakt och är inte inkluderat i priset!

Läs hela annonsen här