Inlägg

Inlägg som underd0g76 har skrivit i forumet
Av underd0g76
Skrivet av Poka64:

Uppgraderade till 600 för en liten stund sedan för att var billigare än det jag hade för stunden (150). Finns det någon anledning att byta ut min nuvarande router från Tele2 (C2) till det som skickas ut till mig nu (C4)?

Jag kör just nu bryggat läge ska sägas med en Asus router.

Egentligen inte iom att du kör bryggat.

Av underd0g76

Man måste alltså använda deras "AI" för att generera fram en handling i stället för att själv skicka in ett färdigskrivet manus. Inte undra på att manusförfattare och andra kreatörer oroar sig.

Av underd0g76
Skrivet av cp_:

Alla dessa skittjänster där man måste registrera ett konto, ange address, e-post telefon m.m. för att köpa en biljett.

Kanske en reglering om att det skall vara möjligt att köpa tjänster/varor utan att behöva delge hela sitt liv hade varit något att undersöka. Jag vill kunna handla och få biljetter till min e-post utan att de sparar mer uppgifter än nödvändigt om mig.

Eller en anonymiserad tjänst som bouncar till din riktiga e-postadress.

Av underd0g76
Skrivet av Baxtex:

Dubbel DRM, woho!

Iaf ingen kinesisk spionmjukvara i Steam. Än.

Av underd0g76
Skrivet av Pirum:

Jag tycker ju inte det, men en del har resonerat ungefär som att : tjänsten kostar pengar. Betalar man inte pengar (utan fultankar) är man pirat. En del tjänster betalas med reklam. Blockar man den betalar man inte, och är pirat.

En känd förespråkare är Tech Tips Linus - https://x.com/LinusTech/status/1486925588199718912?lang=en

Detta har ännu inte dykt upp i den svenska debatten, gissningsvis för att de som köper lobbyister inte är särskilt reklamfinansierade.

Aningen off topic, men frågan är om exempelvis Youtube räknar besökare med reklamblockerare som tittare?

Som jag fattat det får Youtube content creators (inte mycket) betalt per antal views. Om Youtube räknar in reklamblockerande besökare som tittare spelar det väl i slutändan ingen roll för content creators och inte heller Youtube, de får ju betalt för insåld reklam vilket fall som helst. Men de kanske får betalt per tittare av reklamsäljarna?

Vad spelar det egentligen för roll om man verkligen ser på reklamen. Jag kan ju som tittare även stänga ögonen och hålla för öronen och på så sätt blockera reklamen i min privata sfär. Jag menar, i alla fall tills det att vi får implantat i huvudet som spelar upp reklam för oss 24/7.

Av underd0g76
Skrivet av Pirum:

Är det så att lobbyisterna nu kör med "piracy" som term istället för "piratkopiering"? För att lättare kunna sälja in att IPTV, streamingsidor, VPN-plats-fusk och adblock är "piracy", även om det inte direkt är kopiering?

Jag tycker termen "Piracy" är bättre än "piratkopering", fast den borde ju försvenskas.

Adblock är 'piracy'? Källa?

Piracy = pirateri kanske?

Skrivet av ratbongo:

Det som är störande med dessa trådar är inte att folk piratkopierar utan att man får se så många ursäkter och omskrivningar till vad man gör istället för att vara ärlig med sig själv. Det känns så patetiskt att inte kunna stå upp för att man tillskansar sig något man inte har rätt till, eller rättfärdigar det med något annat än att man är girig och vill ha och ha utan att betala. Jag bryr mig personligen inte om att folk piratkopierar men vi verkar ha en brist på rakryggade, vuxna människor som åtminstone törs stå för vad de gör istället för att försöka skylla ifrån sig som små barn.

Folk vill inte ha ban-hammaren i huvudet. Det är förbjudet att diskutera att man piratkopierat

För övrigt, sedan Steam kom så gick piratkopieringen av spel ned, likadant med Spotify och illegal nedladdningen av musik. Samma sak när Netflix var nytt på marknaden. Men sedan blev det som det blev.

Citat från Steams grundare Gabe Newell: "The easiest way to stop piracy is not by putting antipiracy technology to work, it's by giving those people a service that's better than what they're receiving from the pirates." (Källa)

Av underd0g76

Tele2 (tidigare Comhem) 300/10Mbps i avsaknad av fiberalternativ.

Av underd0g76
Skrivet av Mörksuggan:

Räknas alla kassettband och VHS i denna skara av lagrad magnetband?

En viktigare fråga är om de magnetband för lagring omfattas av CopySwede-skatt?

Apropå offline backup på band. När jag var ung och fjunig var jag praktiserande och ensam IT-tekniker en sväng på en kommunal verksamhet när ordinarie gick på semester, vilket innefattade byte av någon typ av bandbackup som kördes dagligen. Det var viktigt att rätt dags band hamnade i backup-enheten, vilket var en piece of cake. Men det var även viktigt att de laddades åt rätt håll, vilket en dag inte gick som det skulle. Då fick man ringa kommunens IT-support och be om hjälp att få ut bandet igen, vilket heller inte gick enligt plan, så de fick skicka ut en tekniker för att lösa problemet. Skämmigt värre.

Av underd0g76
Skrivet av Findecanor:

Idag är en del av priset på en biobiljett skatt som går till Filminstitutet. När fler filmer streamas hem till folk istället för att visas på bio så går Filminstitutet miste om skatt, kan man tycka. Inte konstigt att hon ber om den här skatten då.

(Detta borde ha stått i artikeln, f.öv)

En del av priset på inträdet för att få lyssna på Fonografen var säkert skatt också. Det finns en anledning till att vissa kulturyttranden inte alltid hänger kvar när utvecklingen går framåt. Filminstitutet får väl starta en egen streaming-tjänst och satsa på kvalitativa produktioner.

Som nämnts i tråden redan - mer skatt löser ingenting om det bara är skräp som skapas.

Av underd0g76
Skrivet av nu1mlock:

Jag är inte användaren du svarade till, men jag skulle säga att du har missförstått något rejält. Användaren hade självklart massa skins, knivar och liknande värt 22 000kr på Steam. Men efter att användaren klickade på en phishing-länk så blev allting stulet.

Jag vet inte vad det har med fuskande attgöra.

Aha, ja om det är så så är det bara att beklaga. Tänkte att användaren loggat in med sitt Steam-login på någon obskyr fusk-site.

Edit:

Ändå sjukt att man kan sitta på 22 000 kr i värde på virtuella föremål, vad säger Skatteverket? Tycker det mesta med Steam är bra men absolut inte handeln med virtuella föremål.

Av underd0g76
Skrivet av Catcode:

Finns ens Bitcoin om 200 år? Finns ens Facebook om 200 år? Finns ens Microsoft?

Den viktiga frågan finns ens USB kvar om 200 år?

Den viktigaste frågan är väl ändå om mänskligheten finns kvar om 200 år.

Av underd0g76
Skrivet av hockexx:

Tar de bort Notepad så är det färdig-uppdaterat. Ge mig virus istället, det är det värt.

De kommer säkert ta bort och sen baka in Notepad i Microsoft 365-prenumerationen.

Av underd0g76
Skrivet av ch1llone:

Gör som jag, tryck på en hack-länk och förlora 22000 kr items på 5 sek! problemet fixat! gör också att du aldrig nånsin rör steam igen

Så du menar att du försökte fuska i ett spel, klickade på en länk och förlorade ditt Steam-konto till en hacker?

Rätt åt dig i så fall...

Av underd0g76
Skrivet av kaput:

Det fortsatte vara rätt stort i Ryssland när MSN tog över i väst.

Minns att övergången här gick jäkligt snabbt, nästan över en natt. Funderat på varför. Lyckad strategi att leverera MSN med Windows i kombination med att ICQ lusade ner sin klient med animerade reklambanners etc?

Har ett svagt minne av att det var reklamen som drastiskt minskade viljan att starta programmet igen. Messenger var väl reklamfritt (då).

Av underd0g76
Skrivet av superapan:

Jag kommer till och med ihåg mina siffror.

2344150. Lite för enkelt att glömma bort.

Visste inte ens att ICQ fanns kvar, trodde att det dött ut i mitten av 2000-talet.

Av underd0g76

Vår farbror lånade oss ett Intellivision någon gång i början av 80-talet. Föga förvånande gjorde intrycket av spelet Pong en livslång gamer av mig. Livsfarliga grejer!

Av underd0g76
Skrivet av Drygman:

Är långt ifrån expert på amerikanska företagstyper men är rätt säker på att Valve är ett "aktiebolag" men precis som @evil penguin säger inte är börsnoterade.

Av de källor som finns så sägs det att Gabe Newell äger mer än 50% av aktierna i Valve och jag gissar på att det inte handlar om pengar för honom utan snarare att Valve lever vidare även när han själv inte längre finns, att göra en sån affär där både han själv känner sig nöjd och resterande aktieägare bör han se som en win-win.

Aha, där ser man.

Av underd0g76
Skrivet av Drygman:

Till er som ser denna affär som negativt, vill ni utveckla? Jag förstår att det minskar konkurrenskraften genom att ta bort en aktör, men av alla potentiella köpare måste Microsoft vara en av de bättre, eller hur?

Med tanke på Gabes ålder och den summa pengar (om ryktet stämmer) som kommer att presenteras för ägarna, ser jag ett förvärv som högst troligt. Samtidigt tror jag att det kommer med en del krav från Valve. Jag ser personligen GitHub som en av de mer lyckade affärerna Microsoft har gjort, trots att Microsoft redan hade sin egen Git-plattform.

Valve är inte ett aktiebolag. Valve gör som de vill. Pengarna behöver inte alltid styra.

Microsoft är ett aktiebolag. Microsoft gör som aktieägarna vill. Pengarna styr alltid.

Av underd0g76

Ok, bra, men vad hjälper det om strömmen bryts en längre tid. Något man sett är hur ryssen konstant försöker bryta strömförsörjning och annan infrastruktur i Ukraina. Om något borde varje län se till att ha redundant strömförsörjning i första hand.

Av underd0g76

Skulle vara dödsstöten för Steam. Men det är väl tanken.