Inlägg

Inlägg som oatp1b1 har skrivit i forumet
Av oatp1b1
Skrivet av adfactory:

Jodå men då blir det några skramliga Jabra lurar gjorda för typ 5 minuters teamsmöten, jag får välja hyfsat fritt sen får jag stålar tillbaka

Tycker Jabras Evolve-serie håller bra klass. Jag har visserligen inte haft dem 12 timmar i sträck men i alla fall 4-5.

Av oatp1b1
Skrivet av Unbalanced:

Sorry om det är emot reglerna att dra upp en gammal tråd, visste inte om jag skulle skapa en ny eller bara ta min gamla tråd igen.
Men är i samma läge igen och länkarna har expirat som rekommenderades.

Min fråga är densamma, Behöver köpa nya kuddar till mina Sennheiser HD800s och har googlat och ser att en sida vid namn Fruugo har ett antal olika (som alla ser likadana ut men varierar i pris mellan 200-400kr)

Gör inget om det är tredjepart delar bara dem är bekväma och bra kvalite, kom gärna med era rekommendationer.

De enda som rekommenderas av internet är såvitt jag vet originalet, Dekoni och ZMF. De två sistnämnda kommer ändra ljudet.

Av oatp1b1
Skrivet av Toivo83:

Går att inrikta sig vidare om man vill upp mer i lön, därav "bara"

Dock är jag extremt nöjd där jag är och skulle inte byta trots att folk byter från yrket till industrin.
Vi haft nu senaste året bara i huset jag jobbar 4-5 bortfall om jag räknar rätt.

Håll i bakhuvudet att du gör större samhällsnytta än 95% av de som svarar i tråden (mig själv inkluderat).

Av oatp1b1
Skrivet av Nitobert:

jag tror mig ha provat allt som går, även höjt ljudnivån i mobilen som apputveckare

Alltså har du höjt de lägre frekvenserna i tillverkarens app?

Av oatp1b1
Skrivet av Nitobert:

efter att har provat många olika och dom fyller inte mina krav på ljud så ska jag lyssna på Focal Bathys, men undrar om det är några här som har lyssnat på dom och har en input?
det som retar mig hittils upp till Steelseries arctis Nova pro och sony m5 är den sunkiga ljudkvaliten på musik, det finns ingen bas och steelseries låter sämre än biltema på hög volym

Tycker du inte att Sony M5 har bas kan du hoppa över Bathys, för de har betydligt mindre än Sonyn. Har du testat med EQ?

Av oatp1b1

Ska förhoppningsvis göra något åt allergi hos samtliga i hushållet.

https://imgur.com/PVUsCVh.jpg

Av oatp1b1
Skrivet av mrqaffe:

Magnepan i ett kalt rum ?

Väldigt möblerat rum, bredbandsabsorbenter på sidoväggarna. Ingenting bakom högtalarna som sig bör.

Av oatp1b1
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Hur förvarar ni er hifi-utrustning? Har ni vanliga ikea-bänkar eller hifi-rack? Fick precis min yamaha-förstärkare och underskattade hur djup (och tung) den är, således är jag på jakt efter något att förvara den i. Här med en vanlig förstärkare för skala.

<Uppladdad bildlänk>

Jag har ett vintage sideboard med utsågat bakstycke. Snyggt och rymmer mycket.

https://imgur.com/lDxUHVg.jpg

Av oatp1b1
Skrivet av Mindfighter:

Avslöjade kanske vad jag mest lyssnar på live där.

Ja men då är jag helt enig. Gick på Stravinskys Våroffer förra veckan och det trycket är lite svårt att få till hemma.

Av oatp1b1
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Köpte precis denna! Behöver egentligen inte en förstärkare men så kom ett begagnat ex upp och jag kunde inte motstå.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Akkelis ser det ut som?

Av oatp1b1
Skrivet av Mindfighter:

Testade multibit mot sigma-delta dac och även om det inte var tal om någon enorm skillnad så nog var den där, ytterligare ett steg mot känslan att höra musiken live, vilket är det optimala sättet att uppleva musik (live alltså, finns ingen utrustning i världen som slår det!)

Skulle säga att det beror på vilken typ av musik. Klassisk musik i en bra lokal så absolut, däremot har typ 99% av andra liveakter och/eller lokaler riktigt dåligt ljud så det skulle jag inte säga är en måttstock. Jag brukade gå en hel del på Debaser och Pustervik men till slut tröttnade jag på att det bara hördes diskant och bas med en ljudvolym på 100 dB. Festivalspelningar brukar lida av detsamma. Live är en upplevelse och (bör) inte vara ett mål för hur ens anläggning ska låta, då kan man lika gärna lyssna på en klockradio imho.

Av oatp1b1
Skrivet av Edd1e:

Aaah, tack för det tipset! Brukar föredra att besöka butiker dock, gillar viben!
E-MU Teak ser gode intressanta ut. Helt glömt bort dom där. Hur varma blir dom för dig vid längre användning?

Köpte min ZMF från honom och hade dem på hemlån veckan innan. Kan starkt rekommendera Arkaudio.

Gällande E-mu teak tycker jag inte att jag brukar bli speciellt varmt om öronen. Väldigt bekväma är de däremot. Sen har jag väl inte haft dem på mig längre än 4-5 timmar i sträck så jag kan inte svara för mer än det.

Skrivet av Calle:

Har kört med kusinerna till E-MU Teak i 10+ år (Denon AH-D2000, AH-D5000). Är så nöjd att det inte blir att jag skaffat något annat.
För mig är komforten kanonbra och jag kan ha på mig dem i timmar utan problem. De läcker dock en hel del ljud.

Skulle vara kul att testa E-MU Teak för att jämföra!

Jag har haft D5000 i många år också och det är små skillnader som ändå är till Teaks fördel, speciellt att diskanten känns mycket mer balanserad. Det Teak (eller D5000 heller) inte är speciellt bra på är storskalig musik, IMHO, och var det som gjorde att jag köpte nya lurar.

Av oatp1b1
Skrivet av Edd1e:

Håller med dig helt och hållet, tjorvigt som bara den tyvärr. Använder IEM (ist. för slutna) för tillfället men bara tanken av att spendera en till varm sommar med IEM's är mardrömsbränsle.

Mjo det måste bli en resa för att testa Aeon 2 Noire och Celestee. Gillade Aeon 2 Closed men hade tjocka glasögonskalmar då vilket strulade till förseglingen.

Oooh nice, grats till Auteurs också! Jag har inte hört den modellen men ZMF är onekligen suveräna. Nästa års köp tror jag blir en lur från dom. (Måste också säga att jag känner "ZMF-låde-lukten" av den där bilden, hah.)

Arkaudio har Aeon 2 Noire för hemlån om du betalar porto. Focal Celestee reas väl ut atm, så bra tillfälle att kolla dem.
Lite svårt att få till demo, men kan rekommendera E-MU Teak som jag själv har annars.

Av oatp1b1

Nya hörlurar. ZMF Auteur Classic.

https://imgur.com/taHqE3z.jpg

Av oatp1b1
Skrivet av Edd1e:

Har någon här bra idéer på slutna (helst planar) lurar under ~10-15K? Funderar på Drops Dan Clark Aeon X men är lite skeptisk till att beställa från staterna överlag. Övervägde Sundara Closed också men den ljudbilden passar mig inte alls (och har inte tillgång till EQ för ändamålet).

Finns väldigt få runt mig som har slutna, endast hört DC Aeon 2 Closed, DT 1770 och HiFiMans huvudvärksfabrik Audivina.

Letade själv efter slutna lurar nyss men gav upp eftersom det känns som alla har för mycket kompromisser vilket jag inte vill ha i den prisklassen. Slutade med att jag köpte nya öppna och behåller mina E-MU Teak som jag ändå är rätt nöjd med.
Låna hem ett par DCA Aeon 2 Noire och testa? Finns ju ändå några ÅF i Sverige.

Jag köpte ett par nya hörlurar för första gången sedan 2017. ZMF Auteur Classic.

https://imgur.com/taHqE3z.jpg

Av oatp1b1

Sedan kan man även eftersträva färgat ljud och icke-teknisk perfektion. Jag lyssnar nästan enbart på klassisk musik och har hur det låter i ett bra konserthus som måttstock för min anläggning hemma, och jag skulle säga att jag har kommit tillräckligt nära. Och det med utrustning som mäter rätt dåligt.

Av oatp1b1
Skrivet av SpiikeN^:

Det är såklart det ”fina” och aristokratiska sättet att se det på. Men också så jävla naivt. Lite samma som med riksdagsledamöter. I teorin vill man att alla som sitter i riksdagen ska göra det av fri vilja och inte för stålarna, och därför klara sig på en minimilön om säg 25.000:- kr i månaden. Men testa genomför det förslaget och se vilken kompetens vi får hos riksdagsledamöterna då

I vår förening får man inget styrelsearvode, vi plockade bort det för ett gäng år sedan. Det är inget som hindrat att det är relativt kompetenta som valt att vara ledamöter (jag själv inkluderat ). Det ligger ju i ens eget intresse att huset och ekonomin hålls efter på ett bra sätt.

Av oatp1b1
Skrivet av edsbyn:

Ni som har 6 veckors semester, är ni övertidsavlösta?

Jag hade 32 dagar innan jag blev övertidsavlöst, sedan 37 dagar.

Av oatp1b1

Hade tidigare separat jobbtelefon men eftersom jag alltid behöver vara anträffbar blev det rätt bökigt att ständigt bära med sig två telefoner. Bytte således till att enbart ha en jobbtelefon som även används privat. Får acceptera att min AG "ser" hur jag använder telefonen inklusive sociala medier etc.

Av oatp1b1

Din förstärkare har inga rör. Det är troligtvis någon lampa som tänds när du spelar för högt, typ soft clipping eller liknande.