Inlägg

Inlägg som talonmas har skrivit i forumet
Av talonmas
Skrivet av SCORPIUS:

Ja, varför skulle inte 1080 räcka? Du kan säkert komma på lika många områden där det räcker som att det inte räcker om du tänker på det ordentligt. Dom är inte för allt.

Varför det inte skulle räcka? Är ju bara att testa valfri som finns med den upplösningen och börja läsa text.

Av talonmas

Om glasögonen var bra på riktigt så hade det varit mer intressant att ha den till en mobiltelefon. Varför ska jag ha deras åbäke som vägde 1,4 kg när jag har bättre processor i telefonen?

Utveckla en bra office app istället och para med glasögon och valfritt bt tangentbord. Då snackar vi!

(Och 1080 per öga? Tror de att man kan jobba effektivt med den låga upplösningen?)

Av talonmas
Skrivet av Pirum:

Drakeformeln är kanske inte facit, men när jag läste nån såndär 5-poängskurs med den fantastiske Curt Roslund som föreläsare kom vi väl fram till att det i Vintergatan kunde finnas intelligent liv på tusentals planeter, eller på endast 0,1 planet, utan att vi satte in "konstiga" värden i formeln.

Men, varför har inte cylonerna redan kommit och tagit kål på oss?

Om vi tänker oss att de löst resandet över oändliga avstånd (varför skulle de lyckats?) så har du fortfarande tidsaspekten. Att en annan civilisation skulle uppstå kan jag föreställa mig. Men att det skulle ske i samma tidsrymd som oss? Vi har funnits så oerhört liten tid av det hela så det blir otänkbart att vi skulle samexistera med nån annan.

Vi är en blinkning i rymden.

Av talonmas

Skönt att vi bor i Sverige där såna här uppgifter redan är publika

Av talonmas
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag undrar hur pass dåligt är dessa "panikändringar" för en AI?
Man tränar AIn genom att "mata" den med en massa information.
Information den använder för att vikta sitt neuralanät.
Om AIn efter träning/utbildning kommer fram till att man skall äta sten, tränar man den med material om att sten är oätligt.
Hur påverkar det viktningarna?

Jag tolkar det som att man använt felaktig/ofullständig information och att man egentligen borde börja om från början med ett större dataset?

Man tränar den på ett mindre dataset men väljer att vikta den starkare på just detta.

Av talonmas
Skrivet av brickerbro:

@talonmas Det är ingen rättighet att få skapa film, det är ingen självklarhet att vi måste ha svenskproducerad film. Producerar man någonting som folk faktiskt vill se så tjänar man pengar, gör man ett kasst jobb så blir det inget. Lite det som är grejen med film, high risk, high reward. Man kan ju tjäna flera gånger sin produktionskostnad om man gör en bra film som inte kostar hur mycket som helst.

Hon bör avgå omedelbart. Parasiter som henne vill vi inte ha i någon statligt ägd position.

Utan svensk film, dvs på svenska, så dör till slut det svenska språket. Jag är trött på att varenda jäkla skylt i stan är på engelska istället för svenska. Jag gillar vårt språk och vill stödja det på alla sätt jag kan. Och SFI tycker detsamma (kolla Nisslings svar på allt övrigt de gör förutom det du kallar skräpfilm).

Av talonmas

Många känslor och många som hatar på kultur. Den dagen man inte stödjer kultur längre, den dagen är starten på fritt fall för ett samhälle. Bara att öppna historieböcker och jämföra kultur i ett land med valfri positiv parameter.

Av talonmas
Skrivet av gonace:

Nah jag vet inte jag, är absolut ett problem med fuskare men ser inte hur man bryter emot upphovsrätten när man utvecklar ett fusk.

Det står väl i artikeln att bryta mot DRM bryter mot amerikanska DMCA och faller under upphovsrätten?

Tror inte det hade funkat i Sverige om vi inte har nån liknande EU lag angående DRM-skydd?

Av talonmas

En soft delete är i sig inget märkligt när det handlar om stora datamängder. Det viktiga är att det rensas permanent vid nollställning av enheten och så verkar ju vara fallet. Inte sett några bevis på motsatsen iaf.

Av talonmas
Skrivet av Thomas:

Nej, och än värre är att grejen med lim på pizzan kom från en reddit-tråd, där det (förstås) var ett skämtsvar. Det är en av många anledningar att jag ser det som idiotiskt att träna AI på reddit, Facebook och liknande; de förstår inte humor/sarkasm utan bara lär sig blint av den text de tränas på.
Utöver det så behöver de kunna lista ut vad som är faktiska fakta och vad som är trolling och liknande, och utöver det även skilja på fakta och nonsens från någon som genuint påstår felaktiga saker.

Fast nu är ju chatGPT ganska bra på att känna igen humor och sarkasm. De behöver nog bara aktivera det på google också

Av talonmas
Skrivet av Ryzer:

Likt allt annat med andra ord. Inget konstigt egentligen, människan är girig och vill alltid ha mer.

Eller så är det så enkelt som att ju mer komplexa chip som tillverkas, desto dyrare är produktionen? För inte menar de väl att marginalerna har ökat år efter år?

Av talonmas
Skrivet av ELF:

En lösning på ett ickeproblem om man bara är ordentlig av sig.

Du har inte barn hör jag. Kan hitta den jäkla fjärren på de mest kreativa ställen!

Av talonmas
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det pratas nu lika mycket om Ai som multimediadator år 1993. Där vissa år 1993 påstod att färgskärm, ljud, cdromspelare, grafikkort som klarade av att visa rörliga var framtiden och de kunde inte ha mer fel. För ingen av mina datorer idag har en cdromspelare.

Bortsett från det så lever vi i en spännande tid. Där allt kommer bli mer anpassat efter individen. Viss reklam är bara meningslöst att ha för vissa användare. Och för att få valuta för reklampengarna så bör den riktas.

Menar du att multimedia försvann?

OT: Är väl inget konstigt att ett reklamföretag visar reklam? Sett "nyheten" på många sidor men känns ganska nyhetsfattigt.

Av talonmas

Hela samhället stavar sämre. Bara att se vilken nyhetssida som helst.

Men samma visa var det när jag var ung (90-tal) fast då handlade det om skrivstil istället. Samhället höll på att förfalla för vi ungdomar skrev så fult och otydligt.

Men vi överlevde, och jag är säker på att dagens ungdomar kommer klara sig de med för att till slut hitta nåt att klaga på hos sina barn

(Datorer fixade så vi inte behövde skriva för hand och AI kommer fixa barnens slarvfel. Allt löser sig)

Av talonmas
  • Vänta tills produkten är i lager

  • Köp på faktura

  • Välj annan butik

Men du går för option 4, skapar en onödig gnälltråd (ja, jag får uppfattningen att du gnäller när jag läser inlägget, ledsen om det är feluppfattat.)

Av talonmas

Jag vill ha en lätt, inte en tunn.

Av talonmas
Skrivet av Napster91:

Homebrew och emulering av "dina lagligt införskaffade backuper" är ju verkligen målet med moddad ps4/konsoll det skriver alla (ingen) under på med handen på hjärtat

Ontopic: coolt.

Kanske bara vill köra Linux på den och ha den till Plex o liknande? Du gör felet att tro att alla tror som du tror jag.

Av talonmas
Skrivet av Mr_Lazy:

Ja men det är ju lika komplicerat, om det ändå är tänkt att snöret skall användas för att dra i en kabel så hoppar man över ett moment genom att dra den extra kabeln direkt.

Fast om den aldrig behövs så är det pengar i sjön. När första pajar efter 10 år så finns säkert en ny kabel du vill ha istället. Inte en tio år gammal som också pajar snart?

Av talonmas
Skrivet av UncleDirty:

Kommer avstå av ren princip, detta är ren mjölkning av pc spelare och jag känner mig tvingad att rösta med plånboken. Spel branchen är för konsoll prioriterad som det är.

Så varför inte köpa en konsol om du gillar spel? För det är som du säger prioriterat

Av talonmas
Skrivet av Mr_Lazy:

Det kan vara smart att dra två TP-kablar i samma rör när du ändå håller på. Så slipper du dra om ifall den ena fallerar eller att du behöver flera valmöjligheter i framtiden.

Jag drog två fiber och en två TP mellan garage och hus. Blev väldigt glad när jag skulle göra om lite i kopplingsskåpen.

Eller så drar du en kabel plus ett snöre? Så kan du enkelt dra vad du vill senare.

Sen verkar många i den här tråden vara samma personer som följer Svenskt Trä's instruktioner när de bygger altan hemma