Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av andra94:

Halloj nu börjar sommarsäsongen o lite deff så nu tänkte jag försöka knåda ihop ett lågkaloripizza recept

Några tips på hur jag får ner kalorierna i degen? Lågkalori ost man kan få på?

Jag brukar inte använda så mycket ost, en boll mozarella i vatten räcker till 2-3 pizzor för mig beroende på storlek, blir inte så många kalorier per pizza.

Av Hejss
Skrivet av Flightmanone:

Jag kollade i orbx central under "my products"
Stockholm bromma var omarkerad klickar man där kommer man till sidan för köp fast man redan äger flygplatsen konstigt de håller väl på att uppdaterar?

Jag installerade v1.4.0 för en liten stund sedan via orbx central, funkade bra.

Av Hejss

Tog en flygtur i helikoptern runt Stockholm. Ser väl överlag bra ut men gamla stan brevid slottet ser väldigt konstig ut. Och på Karolinska har dom inkluderat en modell av en helikopter på en av plattorna. Kan tycka att man åtminstone ger helikopterplattorna lite extra kärlek och fixar såna detaljer.

Av Hejss

Webhallen finns väl bara i södra Sverige?

Av Hejss
Skrivet av Felixark:

I F2 idag så van O'sullivan från P15 vilket visar att Monaco race kan vara intressant även fast det tort går hoppas att vi får se några omkörningar i F1 idag.

Problemet är ju främst F1 bilarnas storlek i kombination med hur smal banan är. I Formula E förra året så var det över 100 omkörningar om jag minns rätt. Så visst kan Monaco vara ett kul race, men inte med de f1 bilar vi har idag.

Av Hejss

Midi keyboard är bra, dom ger inte ifrån sig några ljud själv utan behöver kopplas till dator/surfplatta för att man ska höra något. Dom är lättare än en synth då synthen går att spela fristående.
Fördelen med midi är att du kan använda alla appar som finns för detta syfte, en synth kan vara svårare att koppla in då många saknar usb

Av Hejss
Skrivet av Thomas H:

Sen är jag kanske inte personligen så förtjust i tanken på att behöva använda en mikrofon för att prata med personer i spelet, men det är väl egentligen en annan fråga.

Jag tror att om man implementerar det väl så får spelaren förslag i text på saker den kan säga till NPC:n, skriva något eget eller säga något, det passar ju inte alltid att man sitter och pratar högt när man spelar när andra personer i hemmet också är närvarande

Av Hejss

Jag ser fram emot att alla frågor man ställer till chatgpt besvaras med:
- That is a stupid question
- Duplicate question, removed.

Av Hejss
Skrivet av dblade:

Ja, det är ganska trevligt att ha en ny expert-polare vid din sida att bolla alla dina idéer med. I ett öppet landskap så måste man dock hålla sig till lite halvtrög textbaserad kommunikation. Senaste nVidia Chat RTX stödjer speak to text och då kommer man ifrån promptandet.

Hursomhelst, jag har använt det här länge nog nu och kan se in i framtiden.

Varje person har nu tillgång till flera AI-drivna team, var och en med sina egna distinkta personligheter och egenskaper. Istället för traditionella möten, erbjuder dessa team interaktiva demonstrationer där varje AI-team, under ledning av sin AI-chef, presenterar sina framsteg från de senaste timmarnas arbete. Denna modell kan appliceras inom en mängd olika fält, från mjukvaruutveckling till marknadsanalyser och produktutveckling.

Efter varje presentation ges möjlighet att ge feedback direkt till AI-teamet, vilket de sedan använder för att finslipa och förbättra sitt arbete till nästa session. Detta skapar en iterativ process där vi tillsammans med AI-teamen kan forma och styra projektens riktning på ett effektivt och kontrollerat sätt.

Denna teknik kan revolutionera hur vi närmar oss problemlösning och projektutveckling. Genom att kombinera AI:s analytiska förmåga med mänsklig feedback och intuition kan vi skapa en symbios som inte bara effektiviserar arbetsflöden utan även främjar innovativ tänkande. Denna framtid är inte bara en vision, det är en möjlighet att omdana vår interaktion med teknik, och i slutändan, hur vi springer snabbare än våra konkurrenter!

Du har altså sett Github copilot workspaces:

Av Hejss
Skrivet av Baxtex:

Skriver folk ChatGPT som en skill/kompetens på Linkan? Det är lite som att skriva vilken webbläsare och sökmotor man kan? 🧐

Jag tror att man mer skriver det för att signalera att man är positiv till att använda AI.

Många målar ju upp AI som djävulen själv och svär att aldrig använda det och sådana personer vill kanske företag undvika.

Av Hejss

Försäkra bara det du inte har råd att förlora.

Av Hejss

Newey har nu uttalat sig om sina planer:

“I think with Mandy, my wife, and the dogs, we’ll probably go travelling, get a motorhome or something and go down through France and just enjoy life. Then maybe at some point, I don’t know when, I’ll say, ‘right, this is going to be the next adventure’. But right now there is no plan.”
Formula1.com
Så det låter som att han inte kommer fortsätta hos något annat lag, iallafall inte direkt.
Och med det så kan alla som trodde jag är Fred Vasseur släppa sina misstankar

Av Hejss
Skrivet av Tempel:

Om han nu skall fortsätta så finns det ju fler än Ferrari som är intresserade men du kanske har lite inside som så säkert nämner just de...

Jag vet inte hur du kan tolka frasen "Jag skulle inte bli förvånad om" som ett säkert uttalande men då har du helt enkelt misstolkat mig.

Av Hejss
Skrivet av Tempel:

Med tanke på att han skall sluta nästa år. Då är han 66, mycket av hans storhet är att han jobbar nära förarna för att förstå deras känsla av bilen och det kan man inte utan att vara med på banan. Att börja för ett nytt team så handlar det inte om 1 år utan jag ser minimum 3 år och helst 5 år för ett kontrakt och då är han farligt nära 70 eller tom över det och med tanke på den utökade kalendern så är det ju inte ett mindre åtagande idag jämfört med för bara 5 år sen. Så sitta i Maranello är inte att tänka på utan det är fortsätta i cirkusen. Visst han kan vara intresserad att göra sig själv ännu mer odödlig som konstruktör men det känns som det är svårt att bli större än han redan är.

I slutet här berättar han om sin första stora planerade segling, känns som en tydlig önskan om ett annat liv... https://www.youtube.com/watch?v=WPkb-bXrChw

Det är ju helt upp till Newey och Ferrari att bestämma om det går eller inte, allt annat är bara spekulation. Men det faktum att det inte har kommit något direkt uttalande från Newey själv om att han inte tänker fortsätta inom F1 leder mig att tro att han inte stängt dörren ännu iallafall.

Av Hejss
Skrivet av Tempel:

Jag vet att det är svårt att kombinera saker för dagens ungdom. Men ålder, en tydlig önskan att göra nått annat och ekonomiskt oberoende är alltså kombinationen som du skall ta hänsyn till.

För nån som är betydligt yngre så faller ett väldigt stort incitament som du har när du är i mogen ålder att göra andra saker även om Nico Rosberg tyckte att det fick räcka när han var 31 trots att han lätt hade kunnat tjäna $100M enligt han själv om han fortsatt några år till och inte är i närheten av den förmögenheten även om han med alla mått mätt är oberoende även han.

Frågan är väl om Newey har en tydlig önskan om att göra något annat. Att man är lite till åren är ju ingen garanti för att man slutar, det är ju både Lawrence Stroll och Helmut Marko bra exempel på.
Jag skulle inte bli förvånad om Newey skulle jobba för Ferrari men mest i fabriken och inte så ofta ute på racen. Ett fint hus utanför Maranello och en båt parkerad vid kusten medan man designar F1 bilar, man kan ha det sämre när man når pensionsåldern

Av Hejss

https://www.bbc.co.uk/sport/articles/c84z8qklqvzo.amp

Väldigt mycket rykten nu om att Adrian Newey ska lämna Red Bull. Ska bli intressant att se hur detta utspelar sig. Om Newey lämnar, kommer då Verstappen att lämna också? Och vad händer med Horner?

Edit: Nu officiellt bekräftat:
https://www.formula1.com/en/latest/article/breaking-red-bull-...

Av Hejss
Skrivet av klein:

Var inte Kustartilleriet ett eget vapenslag? Vad menar dom med att försvarsmakten bildades 1994? Dom byte namn ifrån Krigsmakten 1973..Hade handdukar det stod Krigsmakten. ( Mycket bättre namn )

Kom med lite rolig förkortingar istället

SOLIS ( Så Ondlädligt lågt Innan Slutet )
BASSE ( Behörig att se Solisar exicsar )

Kustartilleriet var tillsammans med flottan marinen. Idag består Marinen av flottan och amfibiekåren

Av Hejss
Skrivet av Vernt:

Lilla Napoli har ett tips om detta som jag testat, köra den på ett papper och sedan när botten blivit lite gräddad (typ efter 1 minut, men man får ju testa sig fram) så drar man ut pappret och puttar av pizzan. Jag upplevde att det resulterade i en bra botten.

Jag har gjort likande. Brukar klippa pappret i formen av ett pingisracket och dra ut efter en liten stund. Har man väldigt varm ugn funkar det dock inte då pappret förkolnas

Av Hejss

Någon som provat att förvärma stålet på induktionshällen innan man stoppar in det i ugnen?

Jag provade lite kort och stålet blir ju snabbt varmt på det sättet men gör det någon skillnad och är det praktiskt?

Av Hejss
Skrivet av DasIch:

Alonso borde lära sig av Checo. Abu Dhabi när Checo höll tillbaka Lewis var mästerligt utfört.

Alonso gjorde ju ett fantastiskt bra jobb med att hålla tillbaka Lewis i Ungern för alpine. Men denna gången gick han över gränsen