Inlägg

Inlägg som GuuFi har skrivit i forumet
Av GuuFi

Problemet är att det kommer generera så mycket dynga att bra kvalité blir omöjligt att hitta, precis som allt annan content.

Kan tänka mig att det kan bli bra short stories, inte mer än så.

Av GuuFi

Var fjärde var nog att ta i.

Säkert CopySwede som gjort oberoende undersökningar för att komma fram till det antalet...

Av GuuFi
Skrivet av DLM:

Jag kör YT Permium och aktiverad Adblocker i Chrome. Upplever i perioder att YT blir seg som sirap och har tyckt att YT kunde släppa på alla Adblock-sprärrar om man har YT Premium då det inte är relevant. Nu verkar det ju dock som att det är Adblock som pajjar YT? Dock stämmer det inte om jag läser det du skriver? Då verkar det ju iaf som att det är YT (Google) som medvetet förstör för användaren?

Kör själv YouTube premium och Ad blocker på både jobbdatorn och privata, känner inte igen det där problemet.

Har YouTube igång runt 10 timmar per dag så skulle nog reagera.

Av GuuFi

Om man är osäker så finns alltid 5700X3D som andra också nämnt, ger väldigt mycket för ganska lite relativt till alla andra alternativ.

GPU är väl upp till dig och om det behövs, låter inte som det är den som är flaskhalsen i ditt fall.

Skrivet av BumbiBeer:

Kanske jävligt dum fråga men jag har ingen koll alls.

Om jag nu skulle byta CPU & GPU, måste man rensa hårddisken och installera om OS osv eller är det bara att byta delarna, koppla in allt och tuta och köra som vanligt?

Behövs inte, vill du så kan du köra DDU för att rensa gamla drivrutiner, oftast behöver man bara göra det om du stöter på något större fel.

Både AMD och Nvidia har förbättrat sina uninstallers, sällan det behövs extra åtgärder.

Verkligheten idag är inte som förr i tiden där man behöver blåsa om Windows vid minsta fel eller installera om allt, blir oftast problem om man gör större ändringar som att ändra plattform från en till annan, vare sig det är från AMD/Intel.

Du måste däremot se till att ha Bios version 4403 eller nyare på moderkortet innan du installerar den ( kör senaste så får du med alla andra förbättringar ).

Av GuuFi

För filer finns redan verktyg som TreeSize och AgentRansack för snabb sökning osv, dessa verktyg har funnits i åratal och är tusen gånger effektivare och ger visuell feedback, UI över CLI alltid när det gäller sånt här junk.

Har egentligen inget emot skript om de är bra, finns det verktyg som gör det bättre och snabbare så väljer jag dem 10/10 gånger, har några script-nissar på jobbet som tror de är gurus när de bygger enklare skript som det redan finns verktyg för.

Läsa någon annans skript är som att läsa dålig handstil, går inte få något grepp alls vad som ska ske.

Har för övrigt 10+ skripts som jag kör dagligen på jobbet för att MS inte kan bestämma sig om de ska köra allt via PowerShell eller via deras admin-UI, dessa skript får man modifiera 3-4 gånger per år då MS ändrar i princip allt med inloggning och parametrar att göra.

Av GuuFi

Så när man tränar AI så är det ok att läsa privata meddelanden?

Annars är det i princip olagligt.

Av GuuFi

Tomma ord, men folk kommer fortsätta köpa deras produkter vilket är synd.
Det har hållt på med det här i för många år.

Av GuuFi

Har ibland av misstag sökt något på nätet med nyinstallerad dator och Edge ( Bing ), det man får är 10 länkar till något som inte har något med din sökning att göra och resten är helt värdelösa träffar.

Av GuuFi

Har nog köpt en current gen konsol när det släpps, har alltid gillat GTA ( single-player ) bättre på konsol.

På PC sitter jag och växlar mellan mouse/keyboard och gamepad beroende på om det är fordon eller inte.

Av GuuFi

Trollfabrik... De vill skapa nya lagar/regler för att någon trollar dem.

Välkommen till internet S, det tog en stund.

Går det här igenom så får man flytta från landet på riktigt, att det ens når en diskussion är helt ofattbart.

Av GuuFi
Skrivet av zogez:

Dags att rensa upp bland allt mygel med hemarbete. Många som gör allt annat än att jobba på sin då kallade arbetstid. Handla träna hämta barnen mm.. inte konstigt mycket är dyrt när anställda i företag/kommun/ inte gör rätt för sig . Onödiga personalen kostnaden. Mygel på hög nivå.. värsta är att folk skryter helt öppet om det..

Finns nog lika många som kommer till kontoret och inte gör något vettigt heller, det är samma personer som inte klarar av att göra sitt jobb remote, tar inte lång tid att sålla ut dem från mängden.

Har aldrig hört någon skryta om det, måste en lokal grej.

Av GuuFi
Skrivet av Ceogar:

Mina enda två kompisar som har 7800x3d har båda gjort det. Inte för att de ville utan för att de blev tvungna pga crasher, stutter osv pga värmeutveckling och stabilitet.

Finns egentligen 2 alternativ för varför det händer.

1. BIOS från Asus/Gigabyte/MSI som hade buggen som i princip brände sönder CPU:n, har inget med 7800x3d utan kan hända andra CPU's också.

2. Kylaren är felmonterad eller underdimensionerad, senare alternativet är osannolikt om man inte kör någon skitgammal pruttkylare som inte ens är gjord för denna generation.

Att uppdatera BIOS är något man bör förvänta sig med alla nya plattformar, oavsett vem den kommer ifrån.

De 3st 7800x3d jag har varit med om att installera har varit plug and play och då den inte kräver så mycket av kylningen är topprestanda mer eller mindre garanterat.

Av GuuFi

Frågan är väl mer, behöver de slå Nvidia?

Bara för att Nvidia släpper ett monsterkort per generation så klarar sig de flesta med näst bästa, där har de ju kunnat tävla hyfsat bra i flera generationer.

Av GuuFi

Gå in i Dokument -> My games -> Fallout 4 och leta fram fallout4prefs.ini och ändra iPresentInterval till värdet 0, då låser du upp fps men Fallout 4 kan börja bete sig skitkonstigt över 100 fps, karaktären börjar flippa ut totalt någonstans vid 200-300 ( händer främst inomhus i små ytor ).

Fallout 76 har exakt samma problem och där får man pilla på Fallout76prefs.ini, i mitt fall slutade fullscreen fungera helt efter detta och har fått köra borderless window.

Av GuuFi
Skrivet av Hulle:

OT men detta är så irriterande. Det gäller nästan alla varuhus i de här "standardlådorna" till hus, Rusta, Elgiganten, Jula, ÖoB osv... det är alltid noll mobiltäckning så fort man gått 10 m in i butiken.

Hur svårt ska det vara att bara ha något som vidarebefordrar signaler?

/hulle.

Det är ganska svårt faktiskt.

Du måste ha tillstånd från hyresvärden, sen behöver du anlita hantverkare som borrar hål som sedan tätar hålet och gör det brandsäkert.

Sen har du ansvar för att ta bort skiten och återställa hålet när du flyttar ut, blir lagom roligt när plåten ska återställas ( om det monteras i väggen ).

Hamnar säkert på 100k ex moms med håltagning/kabeldragning/montering, man får sälja många balar toapapper eller vad nu folk köper från Rusta innan man tjänat in det.

Att en kund som spenderar 10-15 minuter i butiken har mobiltäckning är inte högsta prio i en lågprisbutik som Rusta, sen har de väl självhjälpsterminaler i flesta butiker nu också.

Av GuuFi
Skrivet av Fraggle1988:

Gjorde det ENDA jag inte gjort hittills... En DDU.. Och tro f******n att 3d mark flyter på utan problem nu, Diablo 4 likaså (efter att den fått fixa sina shaders vilket den inte gör i det spelet när det startas första gången som i Starfield tillexempel)..
Det var ju trots allt efter en uppdatering detta började. Suck, vad trött jag blir på mig själv!

Mycket problem med shaders nu, inte bara med AMD, i CS2 får folk shader stutters titt som tätt helt från ingenstans.

Vissa spel blir helt ospelbara när cachen blir korrupt, går knappt komma förbi startmenyn i spelet.

Av GuuFi

Kan vara lite vad som helst.

Värme och throttling kan vara en orsak, du bör kunna se både CPU och GPU temps AMDs mjukvara under Performance - Tuning, håll öga på temperaturerna när det händer.

Edit: Såg inte att du kollat detta redan...

Kan också vara korrupt shader cache, testa rensa den via AMDs mjukvara, sök bara på Shader Cache så kommer du till inställningen.

Efter nollställningen så kommer den behöva cacha om alla shaders första gången den renderar dem i spelet, så förvänta dig lite hack, sen när den har gjort det en gång så bör det fungera normalt.

Av GuuFi
Skrivet av Tobbe_Man:

10% avdrag känns som en bra kompensation 👍 bra att Ts uppdaterar i vad som händer så Proshop inte bara får skit för de som hänt.

De förtjänar dock inget annat än skit, att det behöver gå så här långt gör inte saken bättre?

Jag har inte haft problem med de få beställningar jag gjort från Proshop men fungerar det så här dåligt så förtjänar de allt skit de kan få.

Att de löste det för en kund efter hur många vändor som helst gör dem inte till några hjältar direkt.

Av GuuFi

Blir iFixit nästa gång jag köper nytt kit, gamla lär väl hålla 10+ år till, har klarat mig med Mako både hemma och på jobbet.

Mest för att stödja dem och vad de håller på med, att ge pengar till någon random kinesfabrik/Corsair ger inte samma känsla.

Av GuuFi
Skrivet av Prophet^:

ska du byta pasta så byt pads samtidigt men se till att forska lite och se vilken tjocklek du behöver på dom då vissa kort är kinkiga med det

Detta är viktigt, ibland skiljer sig storleken på padsen mellan olika platser också, Gigabyte hade ett kort med 3 olika tjocklekar på RAM enbart och sen annat på VRM osv.

En halv mm känns som lite men padsen trycks bara in så mycket innan något annat ger vika, sen har man hotspots och får sämre temps än innan bytet.