Inlägg

Inlägg som TotalF har skrivit i forumet
Av TotalF
Skrivet av Enviro:

Smiling Friends är verkligen peak underhållning!

Började kolla igen nyligen också, men är bara några avsnitt in. De håller definitivt. Hur är de senare säsongerna nu? Vill minnas att det var en skvätt dissapoint.

Min 18åring fick in mig på bojack och Bobs Burgers men just smiling friends klarade jag inte, är nog den tecknade stilen jag inte pallar. Men de två första är episka bägge två

Av TotalF
Skrivet av Necrophor:

Boy Kills World
6.5/10

Trodde först detta var en film baserad på en serietidning, men tydligen är den skapad av regissören som även gör sin debut med sin egenskapade värld. Det finns väl inte så överdrivet mycket till story, men den har ändå ett par twist and turns som passade väl in och gav en rätt bra "eftersmak".

Men det är tydligt att detta är en film som skall efterlikna 90-tals spel och serier som utspelar sig i en väldigt dystopisk värld där en lättsam och komisk förhållning blandad med ultravåld. Tänk Tankgirl möter Ultraviolet som även inkluderar influenser från tidiga fightingspel (arkad) och t ex Streets Of Rage.

Så kort och gott en B-film med riktigt hög budget och grymt bra skådisar. Tyvärr faller det komiska/lättsamma en aning för mig, men Bill Skarsgård gör ett ypperligt jobb att med endast ansiktsuttryck matcha det berättarrösten säger. Meeeen det är något som fattas för att denna skall/kommer klassas som en b-films klassiker i framtiden.

Men är man sugen på riktigt grymma fighting-scener, lite ultravåld i en lättsam anda i en sjukt mörk och dystopisk värld är denna dock helt klart sevärd.

Edit:
Denna skulle kunna ha gjort sig extremt bra som en serie ala 10 avsnitt, om de hade lyckats hålla samma kvalité tror jag faktiskt den hade kunnat få en riktigt fanskara som gjort den till en blivande klassiker.

Håller med om allt. Den får dock en extra poäng för mig pga bills inre röst görs av röstskådisen som gör både Archer och Bob, från Bobs Burgers. Surrealistiskt att höra Bob svära och komma med sköna oneliners

Av TotalF
Skrivet av eFoppa:

Bathys spelar bättre än wh1000xm5 imo, men personligen tycker jag inte skillnaden motiverar priset. Har väl inga problem ekonomiskt med Bathys men känns lite bortkastat. Ungefär som att jag föredrar min vanliga espressomaskin hemma, men till bilen har jag precis beställt en portabel variant. Jag skulle inte använda den portabla hemma eller släpa med den stora på resor. Behöver man verkligen toppkvalitén på ljudet för ett par trådlösa när de ska användas ute i icke optimala förhållanden? Bara en tanke.

Står inte företaget för inköp av dessa eller får ni välja fritt själva mot ersättning? Tänker om det krävs i jobbet så borde väl dem komma med vettiga förslag?
Vår kundservice kör med Epos https://www.eposaudio.com/en/se/headsets och de verkar nöjda.
Men finns säkert en uppsjö liknande.

Tack för inputen - efter tips från en annan så laddade jag hem Wavelet och den gjorde mina Sonys lite "punchigare" så bestämde mig för att det fick räcka för trådlös lyssning. Känns ok även om focal har en lite speciell plats i hjärtat som första, lite mer äkta, hifi jag köpte.

Av TotalF
Skrivet av harmacy:

Jag skaffade en Philips 7000-serie multigroom trimmer förra året, brukar använda 1mm,2mm,3 till 7mm-distanserna.
Haft skägg sen november nu, just för att det går lätt att få det snyggt med trimmern.
Enda nackdelen är att den inte går att använda med sladd, så tar batteriet slut mitt under rakning får du vänta tills den laddat.
Hur som helst så rekommenderar jag den.

Köpte en sån idag och använde precis. Enkel att jobba med och lätt att ställa in så man fick bra längd. Råkade korta ner skägget lite väl mkt men det ser ju jämnt ut iaf så är väl bara en träningssak. Tack för tipset

Av TotalF

Skäggtrimmer - behöver tips. Har en Oster 97 som jag kör håret med men finns inte clip ons till den så behöver en skäggtrimmer för finputsen och för olika längder - vad rekommenderas?

Av TotalF
Skrivet av Petersv:

I alla fall framställs i filmen partisaner som hjältar vilket bevisats dom inte var, samt har Hollywoods filmer om Balkankrigen varit demoniserande falska.

Kanske rimligare då att säga "Jag gillar inte de här filmerna för att..." istället för "Alla i Hollywood är avskyvärda"?

Blir liksom lite haltande resonemang att dra allt och alla över en kam bara för att man inte gillar en försvinnande liten del av det som producerats.

Av TotalF

Äldsta ungen har talang och ritade mig tillsammans med en av mina all time favorites till födelsedagen 🤣🤣🤣

Av TotalF

Att ha en "känd" röst till en ai's röst är såklart eftertraktat och skulle ge lite extra mervärde för slutkund, iaf för en del av segmentet.

Min personliga åsikt när det gäller att ersätta voice over-proffs med ai är dock samma som tanken på att köpa en tavla framställd av en ai - nej tack. När det gäller film, tv, spel, konst osv så vill jag att det produceras av människor.

Iaf när det gäller en kontaktyta så personlig för upplevelsen som rösten. Att en ai hjälper till med bakgrunds processer i cgi t.ex känns mer ok så länge en människa faktiskt regisserat slutresultatet.

Men förstår att det inte är framtiden. Pengarna styr.

Av TotalF
Skrivet av JoeSun:

Whaaat! Bästa tipset i år! Jag har alltid först klickat in mig i tråden och sedan på asterisken för att komma till första olästa.
Idag är en ny dag i mitt nya liv här på Swec! Tack @TotalF

Hah!! Samma feeling här.

Nu måste du bara "lära om". Har flera gånger idag kommit på mig själv att göra som jag alltid gjort och skapat mig ett extra klick i onödan. Vanans makt är stor

Av TotalF
Skrivet av anders190:

Har tappat energin rejält sedan igår så får vänta lite till med att svara på alla bra inlägg som kommit till tråden.

De har gjort lite tester (typ dagligen nått eller några tester) men inte fått något svar på vad de ser. Blodtrycket har varit ner på typ 110/70 ett par gånger (jättelågt) så blir någon förändring med blodtrycksmedicin. Oftast ligger jag runt 130-140/90-95.

Mage och tarm bråkar, inget vidare i dagsläget.

Hoppas ni har det bättre där ute och fått vila ut 1 maj.

Vill inget mer än att skicka lite kärlek åt ditt håll. Vi känner inte varandra men många av orden du skriver här om Livet, o stort och smått, triggar höga igenkänningsfeelings.

Du är en av ett fåtal som jag hajar till när jag ser namnet och läser vad du skriver, lite granna oavsett vad det handlar om. Du har hjälpt/svarat mig ett par gånger och det har alltid vart uppskattat och gett myskänsla.

Det var det hela, jag hejar på dig Anders!

Av TotalF

Vill passa på att slå ett slag för den här QOL-funktionen som jag blev uppmärksammad på i den här tråden.

Tldr: i Följda Trådar - tryck på symbolen direkt till vänster om trådnamnet för att direkt komma till Sista inlägget.

Säkert känt för många men okänt för mig med många års swec-häng under bältet

Av TotalF

Oooh, wings of fury. Det la man många timmar på

Av TotalF
Skrivet av nu1mlock:

<Uppladdad bildlänk>

Ååååååh, TACK!!!

Hade inte en aning om den, har alltid trott det var en grafisk symbol

Av TotalF

Poängen är att slippa trycka på den, trodde det var uppenbart men kanske kunde vart tydligare.

Det vore en quality of life, inget annat.

Av TotalF

Följa Trådar - gå direkt till sista lästa inlägg

Mobilklienten, funkar säkert likadant i stationära.

När jag klickar på en tråd i Följda Trådar hade jag uppskattat om jag kom direkt till nyaste inlägget istället för till första sidan i tråden.

That's it.

Av TotalF

Skilsmässa kopplat med disponibel inkomst uppgraderade mitt dåvarande 3070 till ett 4090. En av få saker jag unnade mig för lite extra feelgood - och det funkade

Av TotalF

Nu på morgonen har SweC vart fullständigt osurfbart för mig här i Norge, och som jag skrivit tidigare är det enda siten som beter sig på det här viset.

Testade att köpa en vpn-tjänst och sätta platsen till Sverige och det har fungerat smärtfritt sedan dess. Trist att man måste ta till en sån lösning för att surfa forumet men men...

Av TotalF
Skrivet av jnsson:

Tack, försökte olika sökningar för att hitta men just den missade jag

Av TotalF

Orkade inte skapa en ny tråd för att säga att Epic store ger bort utmärkta Dragon Age Inquisition GOTY edition gratis fram till 23e.

Länky

Av TotalF

Captain Fawcett's skäggsax, börjar bli ohanterligt utan nåt att enkelt rätta till bångstyriga strån som inte vill som resten vill...