Inlägg

Inlägg som Rebben har skrivit i forumet
Av Rebben
Skrivet av bluetrain:

Visst borde man kanske få ett rejält och kännbart straff. Kanske 10-15 år i fängelse. Men lite väl magstarkt att skjuta någon i någon sorts summarisk rättegång, som det verkar i klippet? Får mig osökt att tänka på Filippinerna och president Duertes försök att komma tillrätta med våldet genom att godtyckligt låta poliserna skjuta vem de behagar, utan risk för åtal. Visst bör vi stävja och motverka all form kriminella handlingar men jag är ändå en stark anhöngare av rättsstaten. Det måste vara rent spel och folket måste kunna lita på statens institutioner.

Det är ett humorklipp. Om hur filmbranschen ser på piratkopiering

Av Rebben

Gör att det kostar 500 istället men betala tillbaka alla ärenden som inte avvisas. Enkelt, fixat och kostar inget för de som gör seriösa anmälningar.
Det får aldrig kosta att anmäla charlataner.

Av Rebben
Skrivet av bluetrain:

Du skulle väl inte stjäla en bil? Eller en handväska??? Eller en bildrörsbsserad teve??

Exakt. Piratkopiering är också ett brott - med allvarliga konsekvenser!!!

Källa: https://m.youtube.com/watch?v=_FtE0S-IyY0

https://www.youtube.com/watch?v=qPEeaxI0OPU

Av Rebben
Skrivet av dlq84:

Majoriteten av youtubers intäkter kommer därifrån, hade youtube stoppat det hade youtube dött som platform när alla slutade lägga ut videor.

Det spelar väl ingen som helst roll. Om jag köper en tjänst eller produkt så förväntar jag mig att jag skall få det jag betalar för. Jag skiter fullständigt i om de har råd att överleva. Gör de inte det så är produkten inte så bra och värdefull som de tror och då skall de fixa problemen eller gå i graven.

Det finns ingen rättighet om att kunna jobba som youtuber, precis som inom alla andra jobb. De som är tillräckligt duktiga kommer att kunna leva på det, precis som inom alla andra jobb.
Övriga får ha det som hobbyverksamhet, ingen kan kräva att få jobba med precis det som den vill.

Jag kan inte bli läkare för jag är kass på vård, ej heller författare för jag är kass på att skriva. Astronaut är nog också uteslutet för jag är allmänt kass, det får jag leva med.

Det är precis samma sak som när elitidrottarna gnäller över att de inte får in några pengar. Men ta ett jobb där du får in tillräckligt då, att få elitidrotta är ingen rättighet.

Av Rebben

Vad oväntat.

Av Rebben
Skrivet av riche:

Vilken arbetsgivare? / hur många har såna vilkor?
Nästan sign me up. *g*

Håller med dig till 100% annars, men det låter nästan lite för bra.

Nej de har inte sådana allmänna villkor men om de vill ha mig kvar så är det det som gäller. Ja det eller höja min lön ordentligt. De valde den första vägen.

Av Rebben
Skrivet av Yatagarasu:

Finns öronkuddar med kylgel att köpa till exempelvis AT-ATH M50. Säljs liknande till Astro A40/50 och andra populära lurar som har bra ljud 😁

Inte riktigt samma sak som de där Omen-lurarna, men.. Nära nog!

Kylgel fungerar bara tills kylgelen är mättad på värme. Inget för längre användningar.

Av Rebben

Jag fick sluta med over-ear och on-ear.
Jag har hörlurar på mig 12-16 timmar om dagen och utvecklade till slut svamp bakom öronen. Nu får jag köra in-ear istället.

Av Rebben

Om AMD kunde göra en zen5-uppföljare med x3d till AM4 så skulle den tälja guld.

Skrivet av Mordekai:

Jag fattar verkligen inte varför inte nVidia ger sig in i konsolkriget light. Har de en deal med Nintendo att inte skapa en konkurrerande platform (Nintendo kanske fortfarande ångrar Playstation-härvan).

Det skulle äta upp väldigt mycket produktionskapacitet för väldigt låga marginaler. Inte vad Nvidia vill ha, skall de göra något skall de ha väldigt bra betalt. Konsoler ger en liten vinst per chip men många chip sålda. Nvidia vill sälja få chip till hög vinst.
Switchen har en SoC som är gjord på en uråldrig nod som inte konkurrerar med deras moderna gpu och ai-chip produktionsmässigt.

Av Rebben

Om min arbetsgivare inte ger mig det jag vill ha så går jag någon annanstans. Så enkelt är det.

Vad som gör att jag söker nytt jobb:
Kontorslandskap. Sätter inte min fot där, aldrig någonsin.
Obetald lunch.
Oflexibla arbetstider. Jag kommer och går när jag vill inom rimliga tider. Så länge mitt jobb blir gjort så har de inget att gnälla på.
Obetald resa till jobbet. Från att jag går ut genom ytterdörren till jag kliver in igen går stämpelklockan.
Oflexibel arbetsplats. Vill jag jobba hemma så gör jag det. Jag gör det inte ofta då jag föredrar att vara på plats men jag bestämmer själv.
Planerad semester. Jag tar upp till 1 vecka semester när jag vill utan planering.

Detta är min arbetsgivare mycket medveten om.

Av Rebben
Skrivet av HugSeal:

Grejen är väl också att en AI inte "lär sig". Den plockar bitar från allt den tränats på och pusslar ihop dem bäst den kan.

Precis som oss människor. Vi är maskiner precis som AI's är, bara mer komplicerade.

Av Rebben

4057739

Jag provade faktiskt att logga in för nått år sen på och blev översköljs av spam från datingservices och liknande. Det var helt oanvändbart

Av Rebben
Skrivet av Petersv:

Du som har en sjuk kärlek till Hollywood. Inte bitter eller avundsjuk, allra minst på patetiska Hollywood. Hollywood har demoniserat folk när det gäller krigsfilmer och då menar jag inte enbart andra världskriget, men även där gjort filmer där dom porträtterar sig som hjältar och ljuger. Force 10 From Navarone är typisk Hollywood skit. Vill inte göra detta till politiskt tema. Känner folk från Balkan alla sidor, varit på Balkan och filmerna dom gjort om Balkankrigen är allt annat än sanning.

Det är klart det inte är sanning, Styrka 10 är fiktion baserat på en novell som också är fiktion. Varken författaren eller manusskrivaren har hävdat att det är en verklig händelse.

Av Rebben
Skrivet av zogez:

Dags att rensa upp bland allt mygel med hemarbete. Många som gör allt annat än att jobba på sin då kallade arbetstid. Handla träna hämta barnen mm.. inte konstigt mycket är dyrt när anställda i företag/kommun/ inte gör rätt för sig . Onödiga personalen kostnaden. Mygel på hög nivå.. värsta är att folk skryter helt öppet om det..

I nästan alla studier som gjorts så producerar hemarbetare mer värde på samma tid som en på-platsarbetare. Visst kanske de jobbar mindre tid men oftast jobbar de mycket effektivare.

Av Rebben

Lättast är väl att instifta några ordentliga straff för bedrägeri mot privatpersoner. Typ ett finger per bedrägeri. När fingrarna tar slut får man gå på de större lemmarna tills vi har ett huvudtorso som kan jobba som halvkroppskudde, dörrstopp eller kuvertslickare på försäkringskassan.

Av Rebben
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Som är stulet.

Man får inte sälja saker som passerat bäst före. Det är snarare dumpster diving.

Skrivet av SweViver:

Som tur är, så är golfen lite av ett undantag idag. Idag ägs och sänds de bästa golfsändningarna och tävlingarna av saudiarabien och dess prinsar och inte amerikanska pengahungriga organisationer. Araberna visar fritt alla tävlingar och evenemang gratis på Youtube. Jag pratar om LIV Golf såklart, dit nästa alla de bästa golfspelarna i världen redan gått över till, från PGA Touren. Allt gratis på Youtube och tillgängligt för alla, vart som helst. Att det är oljepengarna som betalar kalaset är inte mitt problem, men jag slipper iaf betala nästan 7000kr per år till Viaplay för att kolla på slö PGA golf med trötta kommentatorer.

Men golfen har alltid gått att köpa på sidan om. Långt innan LIV Golf. Noppe och Pompe skall ju ha sitt på sitt eget vis.

Av Rebben
Skrivet av Olof_von_Knorring:

I den här jämförelsen vore ju köttbiten du köper på annat håll stulen från ICA. Kallar du det för moral?

Snarare en entrecote med utgånget bäst före för kvaliteten är betydligt lägre.

Av Rebben
Skrivet av Shadee:

Nyckeln ligger i att sluta låsa det mest eftertraktade bakom en massa skräp som man inte vill ha. "Nja, för att få köpa den här oxfilèn, så måste du köpa 4 kotletter först". Kass jämförelse, men det är lite då det känns i sport-streaming-djungeln just nu.

Erbjud sport som ett enskilt paket, en liga, en speciell sport eller "follow my team". Gör ett endags-abonnemang typ Sportlördag, där man får se alla matcher som sänds på lördagen (tänker då på PL här) - som alternativ till att köpa hela klabbet.

Blir ännu mer splittring bland tjänsterna nu när Disney+ har skaffat rättigheterna till Europa-league och Conference League. Då tror man att Viaplay kan sänka priset för att de har mindre sport men...

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dR5Jlo/disney-sander...

Allsvenskan har gått att se för 200:-/månad, men nu sammanslagningen med Max blir det låst bakom paket också.

Till sist så nåde dig om du gillar golf för då måste du ha fetaste abonnemanget hos Viasat, typ 649:-/månad eller något, och sedan slanta upp 149:-/månad till för att se golfen. Som jag dessutom tror det är bindningstid på. MEN vill du kunna se golf från USA också, så är det fetaste paketet hos Cmore också (eller de har väl bytt namn? Tv4 någonting)?

Golfen har oftast haft gräddfil för överklassen skall ha bättre villkor än pöbeln. Flera leverantörer erbjuder V sport golf separat och har alltid gjort det. Ingen annan sport får egen körfil.

Skrivet av Olof_von_Knorring:

Ja. Stjäl de entrecote på ICA också om de tycker priset är satt för högt för att ha råd att köpa den lagligt?

"Det är ditt fel att jag stjäl, du har satt för högt pris så jag måste."

Illegal strömning av idrott är visst en öm tå för många här. Jag är förvånad, vanligen brukar iaf 50-75% av kommentarerna uppvisa någon slags moralisk stake.

Det handlar ju precis om moral. Företagen pungslår de som vill följa sina favoritsporter med orealistiska priser.
Har jag inte råd med entrecoten i affären så köper jag kött på annat håll.
Det handlar precis som under piratkopieringsdagarna att de erbjuder en dålig service till ett dåligt pris och då löser folk det på andra sätt.
Löser man det kan man tälja guld precis som Netflix gjorde innan de började pissa ner sig.
Erbjud en bra tjänst till ett bra pris så kommer folket helt enkelt.

Inget företag skulle göra något som helst för min skull så varför skulle jag bry mig om dem? Företagen är inte våra vänner, de är där för att tjäna pengar på oss. Kunde de ta alla våra pengar utan konsekvenser skulle de inte ens se sig över axeln innan de nappade åt sig dem.

Av Rebben

När de tar bort reklamen och jag bara behöver betala för det jag verkligen vill se skall jag fundera på saken. Jag skall inte behöva betala för ett paket när jag endast vill se en sak.

Jag vill se SHL - TV4 play+ sport total. 549:-/månaden
Jag vill se F1 - Viaplay total. 699:-/månaden

Redan där är jag uppe i 1248:- i månaden. Jag gissar att minst 1000:- av dem betalar all sport och film utöver som jag inte vill titta på.

Av Rebben
Skrivet av olga32:

Varför skulle den heta RDNA "5" om det är en total omdesign? Då lär den väl heta någon annan flosklig förkortning med en etta efter.

RDNA5 är inte bara en hårdvarudesign utan även en standard/kravspecifikation och en instruktionsuppstättning. Olika designer kan använda samma instruktioner och specifikationer. Således bygger RDNA5 på RDNA4 även om de gör en komplett omdesign om de utgår från samma instruktioner och specifikationer.