Inlägg

Inlägg som pv2b har skrivit i forumet
Av pv2b
Skrivet av TokigaSmurfeN:

Har gogglat fram en del såsom alt f4 eller shift + f10 men inget av dem fungerar, kan inte skriva något i kommandotolken🤷‍♂️

Hur menar du, dyker kommandotolken upp, men du kan inte skriva i den?

Kan det vara så att du behöver klicka i kommandotolken för att kunna skriva något?

Av pv2b
Skrivet av Bjirn:

låter konstigt att en win11 installation inte skulle få med nån default driver som funkar?

Jodå, det har hänt, det råkade jag själv ut för, så det är inte helt ovanligt.

Själv jobbade jag förbi problemet snabbast genom att koppla in ett USB-nätverkskort istället för att klura ut hur man fixar med drivrutinerna, men det ska ju gå att lägga in drivrutinerna på USB-stickan på något sätt eller skippa att skapa MS-konto.

Av pv2b
Skrivet av adobror:

Helt ärligt så förväntade sig köparen bättre prestanda av datorn. Den klassades som guld på deras webshop och ska klara av följande spel: Palworld, FarCry, Assasin’s Creed, COD, Valorant, PUBG, Rocket League, Roblox, Minecraft, GTA, League of Legends, World of Warcraft, Fortnite, CS2, Overwatch , Battlefield, Left 4 Dead, Sims osv .

Vissa spel är väldigt gamla nu, men har svårt och tro att CS2 flyter på "jätte bra".

Det är bra om du skärmdumpar och sparar detta.

Har butiken sagt att datorn ska funka bra med de spelen och du kan visa att datorn knappt är spelbar i något spel så är det ju i sig grund för reklamation. Rent teoretiskt då.

Av pv2b

Oj jäklar, ja det var inte en prisvärd dator på något sätt. Jag hade också känt mig lurad.

Tyvärr är inte bara det att det är överpris på varan något som går att reklamera, det är upp till köpare och säljare att komma överens om ett pris båda känner är okej, och inte genomföra en affär om inte båda är nöjda. Det här kan man bara konstatera är läropengar, och vara glad över att man inte förlorat mer än detta.

Med det sagt så finns det ju konkreta saker som är trasiga på den där datorn som din kompis kan reklamera. Att datorn inte har 32 GB minne till exempel som utlovat är absolut skäl till reklamation. Kunden ska inte behöva acceptera att prisavdrag bara på vad tillägget av +16 GB kostar, då han lätt kan hävda att det är väsentligt för honom att datorn har 32 GB (annars hade han ju inte köpt det, eller hur?)

Angående nätdelens storlek har jag svårt att se att ni skulle kunna reklamera det. Matar man in ett liknande system i t.ex. Cooler Masters PSU-kalkylator får man en rekommenderad PSU-effekt på 357 W. 400 W kanske är lite snålt, och de flesta skulle rekommendera något större för att ha lite marginal, men det är ändå tillräckligt med ett så pass strömsnålt grafikkort som ett GTX 1060. Däremot finns ingen marginal alls för uppgradering av GPU. (Med det sagt, datorn är för klen för att någonsin vilja stoppa in en större GPU i...)

Jag hade personligen inte gett mig på att kolla om CPU:ns pinnar är trasiga eller ej. Säljaren kan hävda att CPU:n är trasig för att du pillat på den. Du kan istället undersöka om det är så att RAM-slottarna fungerar eller ej (vilket i sig kan vara ett tecken på böjda eller saknade CPU-pinnar, men det överlåter du till butiken att diagnosticera, du ska inte behöva göra det själv). Gör de inte det så är det i sig grund till reklamation, och butiken får lösa problemet på något sätt... i bästa fall är moderkortet eller CPU paj och de tvingas göra ett återköp för att de inte kan lösa problemet på annat sätt. (Böjda CPU-pinnar i sig kan vara svårt att argumentera för som skäl till reklamation, så länge det inte påverkar funktion.)

Ett annat tips är att stresstesta systemet med t.ex. OCCT. En fullt fungerande dator ska passera ett stresstest utan problem. Gör den inte det, är den trasig och bör kunna reklameras. Igen, hitta felet, och låt butiken försöka lösa det. I bästa fall så tar de tillbaka datorn för att slippa strulet.

Sen att det finns fysiska skador på grejerna, ja, om de inte påverkar funktion så är det också svårt att reklamera, du kan inte förvänta dig något i nyskick när du köper beg.

Lycka till!

Av pv2b
Skrivet av Fenrisulvfan:

Att ladda hem något från DuTuben är samma sak som att spela in musik från radion på kasettband, något vi betalar skatt för när vi köper lagring.

Jag har inte sagt något annat.

Av pv2b
Skrivet av BigganD:

Jag skulle kunna göra det själv, var hittar man reservdelar som man kan köpa?

Det är ett https://pg.asrock.com/Graphics-Card/AMD/Radeon%20RX%206900%20...

Den här kanske skulle funka? Går kanske att hitta billigare om man lägger mer än 30 sek på att Googla.

https://www.aliexpress.com/item/1005005783022920.html

Av pv2b
Skrivet av pine-orange:

Nej men jag fick mejlet.

Ah, ok. Nä jag är inte så mycket för att fylla i undersökningar. Allt för ofta säger bolagen "det tar bara en minut" sen är det sida upp och sida ner med frågor att klicka på, och så får man inget som matchar besväret. Webhallen finns är på forumet, och jag utgår från att de läser kommentarerna i trådar som hamnar hos dem. Är de intresserade noterar de feedback, är de inte det så skiter de i det.

Det är en av mina absoluta käpphästar att, så fort man lämnar feedback till någon som representerar ett bolag, att de ber en lämna feedbacken igen på ett annat sätt så visar det på att man inte respekterar kundens tid och åsikt, hade kundens åsikt varit viktig hade man skrivit ner den där och då, inte be kunden göra grovjobbet. Därför jag frågade om du jobbade på Webhallen, men du behöver alltså inte känna dig träffad.

Oavsett väljer jag att handla online om det är något jag vill klämma och känna på. Och genom att skriva här på forumet om det så kommer ju det tipset andra till nytta, och ärligt talat bryr jag mig mer om andra medlemmar här på forumet än Webhallens försäljningssiffror och kostnader.

Av pv2b
Skrivet av Cloudstone:

Det är inte moraliskt fel att nyttja Youtube's API direkt. Det är inte samma sak som piratkopiering.

Det är lite mer komplicerat än så, det finns absolut sätt att utnyttja Youtubes API på som är omoraliskt, men jag kan konstatera att ladda ner enstaka Youtube-filmer för att kolla på dem offline, eller för att utnyttja citaträtten inom upphovsrätten, är inte omoraliskt. Inte heller att blockera annonser - i slutändan är det användaren själv som väljer vad hen vill titta på.

Att ladda ner något från Youtube *kan* vara piratkopiering, om man t.ex. laddar ner något som finns på Youtube utan upphovsmannens tillstånd, men är i de flesta fall inte det.

Av pv2b
Skrivet av pine-orange:

Glöm inte fylla i deras medlemsenkät om man vill påverka Den skickades på mejl för inte så länge sedan.

Jobbar du på Webhallen?

Av pv2b

Jag har en M.2 NVMe på 250 GB liggandes om det är av intresse, d.v.s. om det inte är ett måste att det är 2.5"

Av pv2b

Webhallen behöver bli bättre på att visa upp produkterna i butiken. Själva existensberättigandet för fysiska butiker är ju att kunna klämma och känna på grejer. Ofta är grejerna bakom disk och expediterna vägrar bryta förpackningar. Då kan man lika gärna bara beställa på nätet och kolla på grejerna hemma och skicka tillbaks istället... (där har man som konsument bättre skydd än när man köper över disk)

Av pv2b

Alltså, du har en dator som redan idag klarar av allt du behöver göra, och enda problemet du ser är att fläktarna varvar lite väl mycket när du spelar spel.

Jag kan inte se att det finns någon separat CPU-kylare i inköpslistan, så jag antar att du kör med AMD:s stockkylare (Wraith Prism)? Byt ut den till en lite större tornkylare så kommer det få ner ljudnivån om det är från CPU:n det kommer.

Du kan t.ex. slänga in en Thermalright Phantom Spirit 120 SE för typ 500 kr. Sen kan du köpa en ny dator om några år när du faktiskt behöver en ny.

Eller en Be Quiet Pure Rock Slim 2 för något ännu lite mindre och tystare.

Av pv2b

IP-adressen för skrivaren hittar du enklast via skrivarens kontrollpanel.

1. Tryck på Menu.
2. Tryck på eller för att välja alternativet Nätverk och tryck sedan på OK.
3. Välj därefter de menyalternativ som du vill konfigurera.

https://support.brother.com/g/s/id/htmldoc/mfc/cv_dcp1610w/sw...

Tyvärr stod det inte jättemycket mer än så, men du bör kunna hitta IP-adressen där.

Av pv2b
Skrivet av infigo:

Sen dess är jag rätt paranoid men drar inte ut vid minsta smäll, får komma i närheten först.

Det där är inte särskilt smart. Om du väntar på att åskan kommer nära är risken istället att du själv träffas av åskan om du rör vid en inkopplad kabel precis då åskan slår ner. Åskan skiter i några millimeter isolering.

Ska du koppla ur p.g.a. åska så är det innan åskan kommer nära, är åskan redan nära ska du låta allt sitta i!

Av pv2b

Jag kopplar inte ut någonting, men jag bor i Stockholm. Inga luftledningar här att oroa sig över.

Av pv2b

Svårt att veta var problemet är, men om outlook tror att filerna är tomma kan det ju bero på lite olika saker.

Jag hade velat utesluta två grejer:

1. Något problem med någon slags molnsynk eller liknande (Onedrive eller så). Svårt att veta vad du ska göra då jag inte vet vilken molnsynk du kör (prova skapa en mapp direkt under c:\ och lägg filerna där, de mapparna brukar inte vara molnsynkade, och bifoga filen därifrån)
2. Något slags antivirusprogram eller liknande som blockerar tillgång till filerna från din mailklient.

Det låter som det här är en jobbrelaterad fråga, det kan vara bättre att du kontaktar din arbetsplats IT-support med detta utifall det är något de centralt hanterar

Av pv2b

Svårt att veta utan att se vad mottagarna får för fel när de försöker öppna filerna.

Av pv2b
Skrivet av Sweedland:

Haha. Tack. Snurrigt värre. Jag kollade källkoden och där gör den ett typecast EFTER att den gjort kontrollen att det är en uint32. Fattar nada.
Jag håller på och jagar felet. Den returnerar följande "Python returned the following error: <class 'TypeError'>
bad argument type for built-in operation".
Att klistra in källkoden här från mitt Pythonscript är onödigt då koden bara är def funknamn(hex_file, sno) och sen funktionsanropet som spökar. Jag har inga konstiga typecasts etc.

Det är absolut inte onödigt att posta koden som orsakar felet, det är ju nödvändigt för att hitta vad du gör fel och utesluta attt det ärdin kod. (För vad skulle det annars vara?)

Du behöver dock inkludera varifrån hex_file och sno kommer dock

Av pv2b
Skrivet av Sweedland:

Nu när jag tänker efter kan jag eventuellt ha hela eftermiddagen idag använt formatet (int)(xxxxxxx) och inte int(xxxxxxx). Så där galet blir det när jag sitter o nöter med ett problem. Bättre o gå o lägga sig en stund och reflektera.

Du det galna är att det faktiskt fungerar!

pvz@pvz-ryzen:~$ python3 Python 3.12.3 (main, Apr 10 2024, 05:33:47) [GCC 13.2.0] on linux Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information. >>> (int)(1234) 1234 >>>

Men det funkar inte av anledningen du kanske tror. I ett språk som C så är ju (int) hur du gör en typecast, och om du, i C, skriver (int)(1234) så kommer det parsas så här:

(int)(1234) ^^^^ Typecast till int ^^^^^^ Paranteserna här grupperar ett (matematiskt) uttryck, som bara innehåller en term, 1234.

Men i Python blir det istället så här:

(int)(1234) ^^^^ Paranteserna runt int grupperar ett uttryck, resultatet av detta blir "int". Ungefär som en funktionspekare. ^^^^^^ Här representerar parantesen en argumentlista, inte ett uttryck, och paranteserna behövs

Så det är bara av ren "tur" som (int)(1234) funkar i både C och Python.

(int)1234 däremot, vilket om jag ska gissa är vad du försökte skriva, funkar bara i C, eftersom paranteserna krävs för att det ska bli ett funktionsanrop i Python.

int(1234) funkar på samma sätt inte i C, eftersom paranteserna krävs för att det ska bli ett funktionsanrop.

Hoppas jag gissat rätt på vad som blev fel där igår

Av pv2b

Vänta lite, googlade på det där funktionsnamnet, och tror jag hittat något. Kan det vara pynrfjprog som du försöker använda?

Om man läser källkoden för funktionen så framgår det att libben anropar is_u32 på argumentet, och den funktionen ser ut så här:

def is_u32(value): return isinstance(value, int) and 0 <= value <= 0xFFFFFFFF

Du måste helt enkelt se till att du har en int. Jag ser att du försökte skriva ((int)24523913) för att konvertera serienumret, och nej, det kommer inte funka. Det är inte så typkonverteringar ser ut i Python. Men du kan prova int(24523913)? Funkar på strängar också.