Inlägg

Inlägg som Goedendag har skrivit i forumet
Av Goedendag

Ett problem är att profitkvoten har en tendens att falla över tid. Men det är en tendens så det finns motsättningar. När det trycks pengar som företag kan låna med en låg ränta kan företag ignorera deras sjunkande profitkvot. Nu blir företag tvungna att ta till åtgärder för att försöka höja profitkvoten igen och då blir deras kunder mindre nöjda med deras produkter och priser.

Av Goedendag

Youtube är inte glada med mig och uBlock origin--det är okej, jag kommer ändå att fortsätta titta på det skräpet.

Av Goedendag

Beijing svarar på Bidens CHIPS Act med Big Fund III på 47,5 miljarder dollar - Kinas största investeringsfond för halvledare någonsin.

Citat:

Kina har upprättat landets största investeringsfond för halvledare någonsin för att driva på utvecklingen av den inhemska halvledarindustrin, det senaste försöket från Beijing att uppnå självförsörjning när USA försöker begränsa dess tillväxt.

Den tredje fasen av National Integrated Circuit Industry Investment Fund har samlat in 344 miljarder yuan (47,5 miljarder USD) från centralregeringen och olika statsägda banker och företag, inklusive Industrial & Commercial Bank of China Ltd., enligt Tianyancha, en onlineplattform som samlar officiell information om företagsregistrering. Fonden bildades den 24 maj.

Källa: Fortune/Bloomberg: Beijing answers Biden’s CHIPS Act with the $47.5 billion Big Fund III—China’s largest-ever semiconductor investment fund

Av Goedendag

EKs monter.

Av Goedendag

Netflix betalar inte skatt i Sverige idag. Sluta skattefiffla. Slutade de skattefuska skulle kanske inte punktskatter behövas. Samma gäller även andra stora utländska företag som fuskar med skatten som t.ex. Apple. Förslaget känns lite halvhjärtat. Alla EU-länder borde kräva att dessa företag betalar skatt så att det finns pengar till att försvara de lokala språken och kulturerna i EU från amerikansk och brittisk kulturimperialism.

Det skulle bli ganska tråkigt om alla länders kulturer plattades ihop till en amerikansk monokultur.

Av Goedendag

Mardrömmen som får PC-spelare att vakna mitt i natten. Det är mycket som Microsoft skulle kunna göra med Steam. Krav på att användare måste ha Windows 11 (eller 12) och en sprillans ny processor och ett grafikkort som klarar det senaste DirectX för att köra Steam. Integration med Linked-In.

Av Goedendag

Top China chipmakers SMIC and CXMT push to scrap foreign inputs
Drive to adopt local alternatives for supply chain comes amid U.S. pressure

Nikkei Asia: https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/Top-China-chipmakers-SMIC-and-CXMT-push-to-scrap-foreign-inputs

Av Goedendag

Låt inte Microsoft döda PC-gaming, Gabe. Låt dom inte upprepa manövern med Nokia.

Av Goedendag

Baka

Av Goedendag

Kommunala eller statliga bredbandsleverantörer är ett alternativ när firmorna på marknaden väljer att inte leverera vettiga tjänster till medborgare.

Av Goedendag
Av Goedendag

Det är roligt när det går bra för svenska utvecklare men fattar dom inte att Helldivers är satir, inte en instruktionsmanual.

Av Goedendag

Tror ni de kan ha valt en LCD med högre ljusstyrka för bättre användbarhet utomhus och det är därför det inte blev någon OLED-skärm på första modellen?

Av Goedendag

Det börjar bli väldigt uppenbart att deras västerländska konkurrenter och deras återförsäljare börjar känna av konkurrensen från Shijiazhuang Donghua Jinlong Chemical Co., LTDs industriklassade högkvalitetes-glycin. Jag kommer aldrig mer köpa glycin från europeiska tillverkare som både är dyrare och har sämre kvalitet.

Av Goedendag

Brukar inte företag säga att de "inte bedriver välgörenhet". Right back at ya. På en marknad konkurrerar aktörer. Steve Jobs fattade det. Gabe fattar det.

Om dessa tjänster har kopplingar till narkotika kommer TV- och media-branschen sluta konsumera droger som är kopplade till organiserad brottslighet? Kommer de genomföra drogtester regelbundet för alla deras medarbetare eftersom drogar kan ha kopplingar till olagliga IPTV-tjänster?

Av Goedendag

Vi har problem med låg vinstmarginal på våra spel. Låt oss sluta sälja våra spel i massa länder, minska vår omsättning och marginal, skapa förutsättningar för piratkopiering i dessa områden, samt ge en andel av våra kunder en anledning att inte tycka om oss. Sonys ledning är riktiga genier.

Av Goedendag

Skulle rekommendera Helldivers 2 till EA-chefen om han är ute efter propaganda i spel.

Av Goedendag

Forbes blogg: "U.S. Labor Board Rules Apple Illegally Interrogated Staff And Confiscated Union Flyers"

Skrivet av Bloomberg:
  • The move affirms earlier findings of administrative law judge

  • Apple has faced more labor organizing in past few years

Apple Inc. illegally interrogated staff at its World Trade Center store in New York City, the US labor board ruled Monday, marking the latest rebuke of the iPhone maker’s labor practices.

Bloomberg: Apple Illegally Interrogated NYC Retail Staff, US Labor Board Rules

Av Goedendag
Av Goedendag
Skrivet av Maximo:

Nu är det ju inget problem alls att skaffa PSN konto i ett seriöst land som Sverige eller Australien. Det här handlar inte om oss eller EU.

Om företaget Sony väljer att inte sälja tv-spel i ett land är landet inte ett "seriöst" land? Valve klarar av att sälja tv-spel i dessa länder på Steam. Jag tycker det här mer verkar vara ett Sony-problem.