Inlägg

Inlägg som Jumpcut har skrivit i forumet
Av Jumpcut
Skrivet av flamur:

Okej låter smidigt. Vet du om det funkar lika smidigt för oss som är teams baserade?

Vet inte tyvärr. Men https://www.visualised.se är dom jag har köpt av. Du kan kolla med dom, riktigt bra service.

Av Jumpcut
Skrivet av evil penguin:

Åtminstone "på sikt" tycker jag snarast att det låter väldigt sannolikt att också släpper ARM64-modeller, åtminstone om Windows-på-ARM-satsningen med Snapdragon Elite X osv får ordentligt fotfäste.

Dock känns det väl som att de släpar efter lite generellt och lär göra så även i detta avseende...

En sådan med Linux på. Vilken dröm.

Av Jumpcut
Skrivet av flamur:

Tusen tack för tipset. Har läst mer om dessa nu och det verkar ju riktigt modernt och smidigt.

En fråga. Om jag kommer in till ett sånt rum som extern gäst med detta uppsatt och endast vill visa en powerpoint - hur löser detta systemet det?

Jag loggar in på samma wifi och ... ? 🤔🤷‍♂️

Hos oss är det genom att köra sin egen zoom klient (behöver inte var inloggad) och bara välja "share screen" - då får dom fylla i en kod som visas på skärmen. Koden byts ut mellan varje delning.

Av Jumpcut

Undrar om dom på sikt har planer på att även köra ARM-cpu? Hade varit riktigt nice.

Av Jumpcut
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Exchange i molnet är inte piggare: att sköta mail via webb-API kanske fungerar om man inte använder mail särskilt mycket, men att göra bulkoperationer på hundratals eller tusentals mail har aldrig varit långsammare eller mindre tillförlitligt än idag, vilket är löjligt med tanke på hur mycket datorkraft som finns tillgänglig både på klient- och serversidan.

Den enda jag har tyckt tagit oändligt lång tid är message tracking. Men annars har jag inte stött på något som strulat speciellt mycket. Nu har jag iofs inte haft en tenant med mer än typ 1000 users.

Av Jumpcut
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

.

För att svara på ett av exemplen @Jumpcut gav, som jag råkar vara personligen bekant med:
Exchange är en "OK" mailserver, men ingenting jag skulle exponera oskyddat mot Internet. Det är en stor svart låda som gör farliga saker utan att du som administratör kan ha full koll på delarna.
Den stöder inte proxy protocol, så om du placerar den bakom en gängse lastbalanserare så måste du hålla koll på tidslinjerna i separata loggar för att kunna urskilja vem som gjorde vad. Vill du se båda bitarna av information samkörda? Betala (i pengar och/eller tid) för en SIEM-lösning. Vill du ha multifaktorautentisering för din webbmail? Tredjepartsprodukt.
Den stöder inte - idag tvingande - funktioner som automatisk DKIM-signering av mail, så du måste ändå ha en kompetent MTA som smarthost för utgående post.
Spamfiltreringen är snällt sagt rudimentär, så du måste ändå ha en kompetent MTA som filter framför lösningen.
Till slut sitter du och betalar för din Exchangeserver och för licenser och/eller att ha någon som driftar en robust maillösning som tål lite stryk och kan göra sånt som Exchange inte kan utanför den..

Jag trodde vi pratade om tjänster. Exchange som onprem är trött.

Av Jumpcut
Skrivet av Harddrive:

har man jobbat tillräckligt länge med Microsofts tjänster så inser man att allt verkar bara bluff och båg, ingenting går att lita på - nästan ingenting fungerar.

Okej. Du får gärna lista lite konkreta tjänster här.

Jag är själv extremt nöjd med:

Teams
Exchange
Intune
Sharepoint
Copilot
Dynamics

Av Jumpcut

https://neat.no/bar/

Har såna på jobbet, då kan man köra helt trådlöst, även gäster. Men har bara testat det med Zoom. Är inte så säker att det funkar lika bra med andra lösningar.

Av Jumpcut
Skrivet av Pågenbröd:

Äh, man drar klassikern.. svag krona och efterfrågan, inflation

Svag krona stämmer ju bra, både nu och ganska långt tillbaka.
Inflation stämmer ju också bra just nu.
Tillgång och efterfrågan, ja det är ju två ganska väl etablerade fundament inom ekonomi och Nvidia säljer allt dom kan producera.

Så, ja.. Ser ut som att priserna fortsätter vara på en hög nivå.

Av Jumpcut

Har varit kund länge. Är lvl 24, blir 25 vid nästa köp.

Jag funderar på långsiktigheten och hållbarheten i Webhallens strategi. Alltså hur man väljer att agera på marknaden. Det går ju inte helt bra för bolaget medans det finns konkurrenter som det går bra för? Man kan ju inte enbart skylla på marknaden så att säga. Min känsla (inte helt originell, det fattar jag) är att Webhallen inte lyckats hänga på och ställa om utan man har kört på med sitt (en gång i tiden) lyckade koncept. Lite som Kodak, man gör det man är bra på tills ingen vill ha ens produkt längre och då går det fort.

Ett par tankar:

1. Kundtjänst. Kundtjänsten har inte den kvalité man kan förvänta sig länge. Konkurrerar man med pris kan kundtjänsten få vara (mer) usel. Men Webhallen är långt ifrån billigast. Så vad är då strategin med kundtjänsten?

2. Sortiment. Känns som Webhallen inte riktigt har det sortiment man kan förvänta sig som nörd/gamer längre. Det är lite mer Elgiganten idag. Fattar att man bränt sig när man labbat med olika typer av kategorier som kanske inte riktigt hör hemma på Webhallen. Jag har köpt mycket saker på (galen) rea, typ stekpannor, doftljus etc. Men vilket sortiment ska man ha? Här finns det andra ÅF som är betydligt vassare.

3. Adderat värde. När man säljer samma saker som "alla andra" och inte konkurrerar enbart på pris. Vilket adderat värde har man då att ta till för att bli en vinnare på marknaden? Snabb tillgång till produkter, bra service, koll på grejerna man säljer? Vad tror VD är det som ligger rätt i målgrupp de närmaste fem åren?

Av Jumpcut
Skrivet av Ozzed:

Just det här med hot om stämning skulle de ju kunna ta till oavsett hur det verkligen ligger till i skuldfrågan. De har definitivt råd med dyrare advokater öm vad hon har. Fast det är klart. Om de vet med sig att de egentligen är skyldiga så spelar de högt.

Nu är det ju inte USA utan Canada, så det är inte riktigt lika läskigt med en defamation suite. I värsta fall handlar det om runt en mille i ersättning. Den potentiella vinsten för LMG är ju väldigt liten och risken för en ny PR-katastrof stor.

Som sagt, det är nog inte så svart eller vitt. När folks karriärer och självkänsla är med i spelet kan det hända både det ena och det andra.

Av Jumpcut
Skrivet av Ozzed:

Något är skumt med hur LMG valt att hantera det hela.

Äh.. Det är nog inte mer skumt än att en mediarådgivare sagt att dom tjänar mer på att inte stämma än att stämma. Det är ju ganska stor risk att "big corpo" som klämmer åt en enskild person tar sig väldigt illa ut i ett PR-perspektiv.

Min personliga tro i detta är att båda parter nog är skyldiga till olika fel. LMG har nog inte skött sig fläckfritt (vilket hintas i det som skrivs) och den enskilda anställde har nog heller inte skött sig perfekt.

Genom att skriva som dom gör hänger dom ju ett indirekt, men konkret, hot över huvudet på Madison. = Inget mer bråk nu, annars stämmer vi dig.

Av Jumpcut
Skrivet av Petersv:

Det är ju fruktansvärt integritetskränkande. Ogillar Bill Gates, detta gör ju honom ännu mer ondskefull.

Vad har detta med Bill Gates att göra?

Av Jumpcut
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det var bara 1 exempel, som var passande på just ett teknikforum, finns väldigt många andra implikationer.

Nej, det var inte passade, det var ju helt urbota dumt?

Socialdemokraterna: Vi vill att man identifierar sig för konton på SOCIALA MEDIER.

Fenrisulvfan: Detta kommer påverka försäljning av teknik på så sätt att folk som inte kan så mycket om teknik kommer bli lurade eftersom dom tvingas identifiera sig vid köp och säljarna då kan få reda på att dom inte kan så mycket om teknik.

Av Jumpcut
Skrivet av Fenrisulvfan:

Han köper en dator anonymt, om alla som köper dator måste berätta vem dom är, så kan butiken behandla kunden efter kundens historik, social status eller politiska åsikter.
Jahaa, så du är sosse, betala 10% extra tänker butiken.

Skulle Steve Burke ha gått in och köpt datorn som sig själv i sitt eget namn så hade nog personalen ansträngt sig väsentligt mer för att datorn skulle vara så bra som möjligt.

Yes, but no.

Du tror på allvar att en random person på Walmart vet vem Steve Burke är? Du tror också på allvar att det har något med tråden att göra?

Av Jumpcut
Skrivet av Pirum:

det känns som att de internt hade mått bra av att ha haft fler röster och åsikter ventilerade de senaste 30-35 åren, det hade förmodligen lett till mer socialdemokratisk politik och högre stöd för dem.

Jepp, dom har gjort sig själva ganska irrelevanta genom att inte tillåta den diskussion som kunde hållit dom relevanta. Lite som det här förslaget dom nu kommer med skulle kunna göra med diskussioner på Internet. Men, att hitta NÅGON sorts lösning på problemet vore ju bra, för som det är nu är inte okej heller.

Av Jumpcut
Skrivet av Neon:

Så vem ska äga kopplingen, och vem ska kunna knyta ihop ett anonymt konto med den riktiga identiteten? Hur säkerställer man att denna information aldrig kan komma på villovägar? Hur säkerställer man att man inte senare inför nya lagar som breddar nyttjanderättigheten, och så vidare?

När det gäller nivåsystemet, så är risken stor att folk kommer blockera allt från nivå 1 och kanske även nivå 2, vilket gör det mycket svårare för viktig information som inte passar i vanliga kanaler att nå fram. Om man anser att åsiktskorridorerna är starka idag, så lär de bli ännu starkare med en sådan här lösning.

Jag vet inte. Jag är inte den som ska lösa det.

Av Jumpcut
Skrivet av Fenrisulvfan:

Hur vet man om t.ex. en affär behandlar alla lika om man inte kan handla av dom anonymt?
Kolla klipp som Beve Sturke på YouTube, där en kunnig person låtsas köpa som en vanlig Svensson och se hur man blir behandlad.
Edit: länk https://www.youtube.com/watch?v=PTni-Vfrf9c&list=PLIDq52ViG5_...

Fattar verkligen inte vad detta inlägg har med tråden / ämnet att göra.

Av Jumpcut
Skrivet av Thursday:

Det centrala här tycker jag är det faktum att jag som är öppen med både namn och bild i sociala medier inte kan välja bort dem som väljer att vara helt anonyma. Jag tycker förslaget är dumt, det vore betydligt bättre om kravet var att det ska finnas en möjlighet i dessa plattformar för att bekräfta sin identitet, samt att användare ska kunna välja vilka som ska kunna kommunicera med dem.

Jag ser tre nivåer av användare:
1. Fullt autentiserad och publika uppgifter (namn)
2. Fullt autentiserad men dolda uppgifter, där systemet vet vem man är, men inte användarna
3. Icke autentiserad

Jag kan då välja att exempelvis nivåerna 1 och 2 kan kontakta mig, och då vet jag att om en person på nivå 2 exempelvis sysslar med olaga hot så kan polisen få fram vem det är. Detta är en frihet jag idag som användare absolut inte har, på någon plattform egentligen, och det kan jag se som ett problem.

Precis!

Nivå 2, om man kan lösa det på ett säkert och smidigt sätt tror jag löser ganska mycket. Även om man är publikt anonym så vet man om att det går att hitta vem man är relativt enkelt och förhoppningsvis får man bort dom grova sakerna men att man ändå vågar skriva saker som är inom lagens gränser. Problemet är ju såklart dom åsikter man för fram nu som senare blir olagliga eller ses som förkastliga (opinionen har ju en tendens att vända).

Av Jumpcut

Vi får köra 2 dagar hemma i veckan på mitt jobb. Min fru har samma upplägg på sitt jobb. Det betyder att vi kan jobba hemma upp till 4 dagar totalt per vecka vilket underlättar enormt då vi har småbarn. Vi kan båda få ihop jobbet, arbeta 100% men ändå fixa hämtning/lämning och andra aktiviteter utan den värsta stressen. Senaste året har det varit en enda VAB-dag (tack i ur & skur), men året innan var det galet och då var nog både arbetsgivarna och vi själva tacksamma för att vi kunde köra hemma några dagar medans barnet ändå mest låg och sov.

Jag har sett studier på att det finns en fälla i att många kvinnor städar och tvättar samtidigt som dom jobbar hemma, men i vårt fall tycker jag det blivit bättre jämställdhet av att jobba hemma, för jag kan dra igång en maskin, dammsuga, diska eller liknande mitt på dagen så är det gjort när min fru kommer hem.

Skulle det ändras till att vi inte får jobba hemma något alls skulle jag nog överväga att byta jobb.