Inlägg

Inlägg som LessHack har skrivit i forumet
Av LessHack
Skrivet av Sarato:

Det är därför Reddit inte är en bra plattform att träna upp sitt AI på.

Ja i alla fall för fakta. Att träna ai för att bygga karaktärer eller dialoger så tror jag nog ändå Reddit har en del att ge. 😁

Av LessHack

Äntligen kan man få lite dyrare produkter 😁👍

Av LessHack

När copilot uppgraderingen kommer jag uppgradera till 11 så fort de gått någon vecka så man kan se att de inte blir något knas med hela systemet.

Av LessHack

Plot twist, är Valve som köper Microsoft.

Av LessHack

Fasiken känns som det var rätt nyss man uppgradera datorn och börjar redan kännas som en sten. Blir nog en upgradering slutet av 2025.

Av LessHack

Äntligen.

Av LessHack
Skrivet av medbor:

Ja, ett 4090 har garanterat mer TOPS än en dessa NPU som pratas om här, men såklart en helt annan prisklass och inte optimalt i alla lägen

Moderna grafikkort har ju tensor-kärnor, och det är ju precis detta som är en NPU egentligen

Skillnaden är nu att dessa byggs in i CPU/SoC så de finns tillgängliga för annat än spel

Okej, det jag hör att jag vill ha npu inbyggd i allt i mitt nästa bygge. 😅

Men får kanske duga med Grafikkort ett tag till då.

Av LessHack
Skrivet av evil penguin:

Hur lång tid tror ni det tar tills Microsoft säljer annonsplats i Windows med USPen att annonserna matchas med användare baserat på vilka träffar Windows får när det söker i recall å annonsörernas vägnar?

Några minuter. Men tror de kommer undvika annonser utan blir väll mer som "rekommendationer" eller förslag från Co-Pilot där det passar in i samtalet.

Av LessHack
Skrivet av medbor:

En CPU kan utföra samma beräkningar som en NPU, men fruktansvärt långsamt
Ett grafikkort från någon senare generations mellanklass och uppåt kan göra dessa beräkningar lika snabbt som en NPU
En NPU kan göra beräkningarna fort och framförallt mer energieffektivt (mer relevant för bärbart)

Ah tack för mer info. Så grafikkort duger hittils. Men känns då som att de skulle vara bäst att ha Npu antingen inbyggt i cpu eller gpu också eller ha en separat npu i datorn, vad som nu blir möjligt. Då behöver grafikkortet inte anstränga sig på saker som npu kan klara för lägre energiförbrukning dessutom. Spännande ska bli kul att se nästa generation av data delar.

Av LessHack
Skrivet av evil penguin:

Det är i grund och botten en ny typ av specialiserad beräkningsenhet.

Det verkar väl i nuläget som att vissa nu aktuella, samt framförallt kommande, CPU-generationer kommer ha NPU-funktion integrerad i CPUn.

Det verkar inte i nuläget typiskt vara en grej att köpa till en NPU separat, eller andra integrationer eller lösningar (iaf för konsument), men det ska väl inte helt uteslutas att andra paketeringar uppstår över tid.

Okej, nu hänger jag med. Tack för en bra beskrivning.

Av LessHack

Kan swe, förklara lite mer vad Npu är?
Kommer jag kunna köpa en sån del till min sationära snart? Behövs då nytt moderkort? Eller kommer npu vara fast satt med kommande Grafikkort eller Cpu?
Har bara hört npu och undra om det fanns en enkel förklaring. 😅

För övrigt. Häftig laptop. Första gången jag varit intresserad av en bärbar. Lär inte köpa en, men den var intressant.

Av LessHack
Skrivet av Kyraal:

Alla har inte alls accepterat att alla stora företag samlar in data, och det är inte på något vis nödvändigt att acceptera att AI tränas fritt på all information på Internet. Det gynnar ingen, förutom dessa företag, att ge upp vår data och rättigheter på det viset du förespråkar.

Jo, jo inte acceptera som att man gillar det, men att det händer. Inga direkta stora protester mot det eller annat. Några nya lagar hit och dit som påverkar kommer ibland, men inget som stoppar det, bara saker som får de att ändra på hur de gör det. Väldigt få som avinstallera alla google produkter, facebook med mer från mobiler och helt undviker att ha konton på de och andra sociala plattformar. Vilket är att acceptera att ja jag kommer bli spårad och jag kan lika gärna använda deras tjänster.

Precis som personer i helhet i längde kommer fortsätta använda internet, de populära sidorna, även trots all kommer använda din data för att träna ai. Lite protester nu, men de dör ut så fort AI träning av alla data blir mer och mer normalt.

Av LessHack

Dags att börja acceptera/inse att allt som finns på internet är öppet för AI träning. Varken om man säger nej till det eller ej.
(Precis som att alla accepterat att alla stora företag samlar data om de)

Av LessHack

Mängd Vram och stöd för program som Daz3D.

Av LessHack

Jag vill ha flera ai cloner av mig då jag dör...
Så hoppas de är enkelt att godkänna det. 😁

Av LessHack

Beror ju på vad du anser är genererat. Text är det genererat för att jag använde rättstavnings ai i min bok? Då kommer allt vara genererat i framtiden? (Vissa som tycker det).
Är den genererad för att jag använde AI för att förbättra några stycken med bättre synonymer och meningsbyggnad så mitt budskap kom fram tydligare och bättre? (Igen en del som tydligen tycker det och då kan man nog säga att allt blir genererat i framtiden).

Men enligt mig är det bara AI "Förstärkt" så länge grund texten (i det här fallet) är skriven av människor och tror det kommer vara så på alla bra skapelser långt fram. Istället för att skriva karaktärens alla repliker. Kanske de skriver som ett dnd blad, karaktärens dåliga aspekters och positiva, vad den gillar och inte, hur denns attityd ska vara, vilket typ av språk den använder, och sen gen den en del input på hur den skulle svara på olika viktiga frågor så programmet lär sig om vilken typ av humor och repliker "catch phrases" den har med mer. Görs det bra kommer replikerna som sedan spotas ut låta som något den förväntade karaktären skulle säga. Bara att istället för att figurer i spel säger exakt samma sak 100 gånger blir det variation som då kan anpassas till situationen och miljön. Som att bland annat kanske kommentera din plötsliga humörsvängning du får efter precis räddat Jorden, men sedan kör över varenda person du ser på gatan.

Tror det kan bli väldigt roligt, behöver ju inte betyda att jag vill ha 5 timmars samtal med varenda npc, men att möjligheten finns är ju inget som skadar någon. Kanske kan övertala nästan vem som helst att joina dig, eller prata omkull onda fienders planer eller göra allianser i spel genom samtal kan bli väldigt spännande i en del spel.

Samma med bilder med mer: (Varning personen ritar inte naket, men lättklädda figurer)
https://www.youtube.com/watch?v=C8HZG_ER7VQ (Krita och SD).
Här visas hur mycket enklare det kan bli för artister att rita. Är det sedan något det inte gillar i bilden kan det ju sedan ritas till helt manuellt, men det där är framtiden.

I 3D också är AI väldigt bra på att ta bort det "3D aktiga ur 3D bilder, men fortfarande någon som måste skapa hela bilden. Som denna jag gjorde för ett tag sen som exempel.
- 3D bara

- 3D + AI

Många tycker även detta är helt AI genererade, med då säger jag bara men låt allt bli det då, för varför ska jag sitta i flera timmar extra bara för att förbättra ljuset, texturerna, ansiktsuttrycken för att komma närmare det jag vill, (och ändå inte komma nära det jag får från ai) då jag kan få det klart på under 30 minuter?

Det var mina tankar om det.
(Poängen sammanfattning: AI är inte en sak, det är ett verktyg och resultatet varierar beronde på hur det används)

Av LessHack

Ja det är ju inget fel på korten i sig, är ju mest programvaran som saknar konkurrent kraft. De behöver satsa mer på utvecklare av funktioner så amd faktiskt har möjlighet att använda alla kraft i korten. Tillexempen så fungerar ju inte ens amd med vissa program som exempelvis Daz3D. Spelar ingen roll hur bra kortet är i sånna situationer om det inte går att använda.

Blir ai så bra som många förutspår dock kanske äntligen de kan utveckla lite bättre kompatibilitet med allt som finns och förbättra features som ray tracing och göra egen shadow play (om det inte har fått det än).

Men ja de verkar inte vara så bra på den sidan än och inte sätt stora ändringar så fortsätter de som nu kommer de aldrig ikapp. Är väll större odds att Intel går om de så.

Av LessHack
Skrivet av Kyraal:

Nu riskerar jag att trampa på tårna på alla de tuffa alpha-karlarna i tråden här, men jag förstår faktiskt kritiken mot reklamen. Den är ganska tondöv att släppa i ett klimat där miljontals oroar sig för att mista sina kreativa jobb till teknologi. Fast sådana empatiska tankar nöts säkert bort när man är så jävla hård att man käkar spik och mutter till frukost.

Det är ju det som gör den kul, tondöv och tjuvad. Är ju standarden för Apple. Sen behöver man inte börja "gråta" för att någon får en att börja tänka på otäckheter. Att säga att man inte håller med eller ogillar vad den står för är ju kul för att skapa diskussion. Problemet med alla nej sägare nu för tiden är att de ska gömmas och alla ska be om ursäkt för allt. Förstör ju hela grejen med uttryck. Konst, art och allt där mellan är ju för att se olika synsätt och idéer, där man gärna inte ska hålla med om allt. Men nuförtiden ska allt vara så att ingen blir stött och då blir allt tråkigare. Det är det de flesta blir störda på när företag ger med sig på klagande.

Släpper man allt fritt blir personer tvingade att hantera olika synsätt och inte tro på allt de ser och läser. Är bättre för samhället och är det jag hoppas ai kan lyckas med då man gör att vem som helst kan få en källa att uttrycka sig.

Av LessHack
Skrivet av Madsoul:

Ursäkten kom efter "kopierings rykten" börja spridas, LG's reklam från 2008. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=SblMbEsMq8Q

Haha fantastiskt.

Av LessHack

Fråga har det här börjat? För märkte att en sida jag använde plötsligt slutat fungera. Inte en fulstreaming utan en tv kalender där man kan se när alla nya serier släpps (nationellt). Finns inget sätt att streama eller annat, men är nu omöjlig att komma in på om jag inte använder en väldigt spesefik inställning på min vpn eller bara surfar in där med mobilen. Vilket jag tycker är väldigt skumt, men inte lyckats söka mig till andra med de problemet. (För att testa om de kanske var dns grejen, så tog jag en allmänt tjänd ful site också och kolla om jag kom in på den, men det gick. Vilket gjorde allt bara ännu mer konstigt.)