Inlägg

Inlägg som Gorrsnus har skrivit i forumet
Av Gorrsnus

Ett av symptomen för covid var ju att man tappade all smak. Så om man köpte ett RGB-munskydd var det sannolikt redan för sent.

Av Gorrsnus

The Forest och Valheim är mycket underhållande att spela tillsammans.

Vill också slå ett slag för GTA Online. Man kan spela allt content med vänner i en privat lobby utan randoms (förutom vissa heists som kräver 4 spelare). Det har kommit rejält med innehåll på elva år, så man kan utan problem sänka hundratals timmar i Los Santos.

Av Gorrsnus
Skrivet av Aphex:

Jimm's PC Store avslöjade inte vem eller vilka företagets slutliga ägare är vid tidpunkten för publiceringen.

Låter heeelt legit jajamen.

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ägs inte Jimms PC av Caseking? Dvs samma som äger overlockers.co.uk?

Oavsett fel av dem men Jimms är inte längre en liten lokal butik utan del av en koncern.

Största felet ligger väl hos Luminor Oy dock.

Jepp. Jimm's PC Store ägs av Caseking, vars styrelseordförande sitter i Berlin och heter Kay-Kiril Kostadinov.

Av Gorrsnus
Skrivet av MrAdde:

Med en omsättning om 16,7 miljoner euro 2022 så är detta mer än 10 % av hela företagets omsättning. Jag finner det extremt osannolikt att man inte förstod direkt att det var något lurt. I bästa fall har man stoppat huvudet i sanden och räknat sedlarna, i värsta fall vet man precis vad man gjorde och räknade sedlarna ändå.

För att sanktionerna ska bita är det helt kritiskt att både de som exporterar och de som "tvättar" varorna får någon form av kännbar konsekvens. Annars är det lagar som inte verkställs och därmed blir menlösa. Undrar hur många människor som dött av dessa 3500 drönare och hur mycket skattepengar det kostar finnarna att kompensera Ukraina med motsvarande kapacitet? Du vet, mot grannen som antingen hotar sina grannländer med kärnvapen så fort de öppnar mun eller bedriver expansionskrig mot dem.

Därtill hade Jimm's sålt elektronik till samma firma för export till Ryssland redan innan kriget. Efter att kriget bröt ut och sanktionerna mot Ryssland verkställdes fortsatte beställningarna, denna gång för export till Turkiet. I bästa fall var de vansinnigt blåögda, i värsta fall hjälpte de medvetet till att undkomma sanktioner.

Källa på finska.

Av Gorrsnus

Mitt fläskiga Corsair Carbide Air 540 har hängt med i över tio års tid och jag har inga planer på att byta ut det. Luftflödet är i toppklass och dessutom är det perfekt när man har stora händer och finmotorik som en cementblandare.

Av Gorrsnus

Förstår inte vad de ska ha reklam i Outlook för. Apple klarar av att leverera ett lättanvänt och funktionellt mailprogram utan extra kostnader eller annonser, Microsoft har nog råd med det också.

Nåja, jag gjorde som flera andra i tråden och bytte till Thunderbird. Lite ovant i början, men nu är vi sams.

Av Gorrsnus
Skrivet av Varg:

Ön från Wind Waker i Wallpaper Engine. Den går efter dagsljuset.
<Uppladdad bildlänk>

Den har jag också på min bärbara.

På den stationära har jag haft en av James Webb-teleskopets första bilder sen den publicerades, Carinanebulosan:

Av Gorrsnus
Skrivet av 2pac:

Akira är väll en del av Putins nerdarmé? Då är syftet att sabotera och skapa oreda. Inte att tjäna pengar.

Jo. Rimlig tajming för ett litet raseriutbrott med tanke på att Sveriges Natomedlemskap förväntas vara fullbordat innan veckan är slut. Finska myndigheter upplevde ett ökat antal DDoS-attacker i samband med Natointrädet också.

Av Gorrsnus

PS5 känns ganska ovärt just nu, jag använder främst min för PS-exklusiva spel numera. Nu när PS+ har blivit så våldsamt mycket dyrare har jag även sagt upp det och spelar nästan enbart på PC.

Av Gorrsnus
Skrivet av mihon:

Kanske inte är så farligt då, men har bekanta somr sportintresserade och där springer det iväg.
Endel ligger på 1500 i månaden under säsongerna.

Det är rena rånet. Vill man kolla på t.ex. Formel 1 måste man ta hela sportpaketet med Champions League, NHL, CHL, UFC och golf för 45€/månad (540€/år), och jag räknar med att detta kommer att få en höjning också.

Jag bytte till en F1TV-prenumeration för 10€/mån istället, men funktionen att casta från F1TV-appen till min LG TV gick sönder mitt i förra säsongen efter en uppdatering. Det är verkligen inte lätt att vara en betalande kund för tillfället.

Av Gorrsnus

Är det nu man ska krypa till korset och erkänna att man är en dubbeldippare? Jag kommer säkert att göra samma som med GTA V. Köpa till konsol på släppdagen och spela genom allt soloinnehåll. När det släpps till PC köper jag det på Steam för att spela onlinedelen med kompisarna.

Av Gorrsnus

Från luftrenare till hobby-NAS. Häftigt koncept, laddstationerna för kontrollerna var riktigt snyggt löst, borde vara industristandard.

Av Gorrsnus

Väck mig när man kan smätta fast dem på armen som reflexband.

Av Gorrsnus
Skrivet av Wiggin:

Men...då förstod jag ju hela grejen med NFT i alla fall!

Vilken överraskning detta blev.

Man är nästan lite skadeglad när man tänker på alla arroganta cryptobros som dumförklarade en så fort man hade minsta tillstymmelse till hälsosam skepticism gentemot deras apbilder.

Av Gorrsnus

Nä, hyperaketen har lämnat jorden utan mig. Men det är kul att folk verkar ha roligt med det, man får gratulera Bethesda till ett lyckat släpp.

Av Gorrsnus

Och där avbröts den årliga autodebiteringen till Disney+. Som mest hade jag fyra aktiva streamingtjänster, nu är jag nere i noll.

Av Gorrsnus
Av Gorrsnus
Skrivet av SellahiR:

Våra har hetat Sally och nu Lisen, namn jag tycker låter som en hushållerska i fantasilandet.

Vi körde också på betjänttemat och döpte vår till Edgar.

Av Gorrsnus

Katt- och råttaleken fortsätter i sedvanlig ordning, det lär inte ta länge innan annonsblockerarna får en workaround för det här också. Det går ju inte att använda internet utan uBlock Origin längre då reklamerna bara blir längre och störigare. Jag kunde stå ut när reklamklippen låg på 5-6 sekunder i YouTube-videorna, men nu tar de på tok för mycket plats.

Men det är väl ett medvetet val för att valla användarna till premiumtjänsten, som ju "bara kostar en pizza i månaden" precis som allt annat som brukade vara lättillgängligt förut.

Av Gorrsnus

Project Zomboid på en privat server med tre vänner och custom settings. Zombierna är långsamma shamblers, och respawn är avstängt. Vi har hållit på ett par veckor med att konvertera en övergiven lagerbyggnad till högkvarter och rensat bort de odöda ur grannskapet. Nu kan vi äntligen ta oss obehindrat till närmsta bensinmack för att hämta bränsle till vår generator, så kylar och frysar hålls igång. Vi har en odling på taket och en fiskesjö nära basen, så förhoppningsvis överlever vi vintern. Igår hämtade vi en gjutjärnskamin från en stuga i skogen.