Inlägg

Inlägg som Libra-75 har skrivit i forumet
Av Libra-75
Skrivet av Edvin1:

Jag tycker Silent hill remake påminner för mkt om resident evil. Det är distinkta spel med olika vibe. Det visuella i SH remake känns väldigt splittrat. Ljus, texturer och skuggor ser mkt bra ut. Men ansiktena? De känns "fel" på något vis. Låg-budget. De har inte alls "fått till det".

Ja, det är ju inte allt som ser ut som det håller hög klass i remaken tyvärr. Jag hoppas bara att dom inte har ändrat känslan och atmosfären som originalet hade. Det var ju en väldigt stor del av varför jag gillade spelet. Men vi får väl se när det fullständiga spelet släpps. Om det blir köp till fullt pris, när det dyker upp på rea eller inte alls.

Av Libra-75

Tycker State of Play i det stora hela var en stor axelryckning. Tycker dom spenderade alldeles för mycket tid (ungefär 10 minuter av dom drygt 30 minuterna dom hade) på multiplayer spelet i början. I stort sett det enda som såg ut som det kan vara intressant var Silent Hill 2 Remake och Monster Hunter Wilds. Silent Hill 2 för att jag är en stor fan av originalet och hoppas att dom har lyckats med denna och Monster Hunder Wilds för att jag har förhoppningar om att det ska vara ganska likt World i stilen (då det visuella går åt det hållet iallafall).

Av Libra-75
Skrivet av Tobi the Dobi:

Nu kan vi nog överleva sommaren.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Är sjukt avis. Bor i hyreslägenhet så det är tyvärr inte möjligt att installera "riktig" AC här. Min lägenhet blir riktigt varm under sommaren, så AC skulle vara riktigt nice. Köpte en portabel AC för några år sen, men den har samlad damm sen dess, då den inte klarade av att kyla min lägenhet alls, plus att den har väldigt hög ljudnivå. Antagligen är den för klen (och billig).

Av Libra-75
Skrivet av Kotte456:

Det finns (fanns?) 2 olika gröna. Kanske det som hänt? Tog själv i hastigheten "fel" grön, luktar inte gott. Vid en närmare titt så upptäckte jag att den illaluktande är lite ljusare i färgen.

Ja, jag har råkat göra samma sak. Märkte det inte förrän jag började använda "skiten". Luktade helt annorlunda än vanlig original varianten, som jag alltid köper annars. Upplevde den som sämre och mindre effektiv också.

Av Libra-75

Blev klar med The Incredible Adventures of Van Helsing 2 igår. Även om jag gillade spelet så kändes det lite "off" i jämförelse med 1:an. Jag hade extremt svårt att komma nånstans med utrustningen då drop raten på allt var så extremt låg (i jämförelse med första spelet). Hade ända till mot slutet av spelet svårt att få ihop både pengar och annat så att jag kunde uppgradera min utrustning. Jag hade gärna sett en lite högre drop rate. Men även denna del kändes solid i övrigt.

Av Libra-75

Blev klar med The Incredible Adventures of Van Helsing 2 igår, så nu har jag gett mig på 3:an. Känns solid så här långt.

Av Libra-75

The Incredible Adventures of Van Helsing II.

Av Libra-75

Blev klar med The Incredible Adventures of Van Helsing idag. Helt klart en solid titel.

Av Libra-75

Huvudorsaken var väl att det var den bästa prestandan jag kunde få för min budget vid inköpstillfället. Hade siktet på ett 3080 för att jag ville kunna köra med ray tracing, men tillgången var begränsad och priserna ganska dåliga när jag var på jakt, så det blev ett 6800XT till slut. Så den "kompromissen" innebär ju att jag får skippa ray tracing i dom flesta spelen, men å andra sidan så har kortet 16GB VRAM istället (för 10 eller 12), så det är ju ett plus. Det mest krävande jag gör med kortet är spel och jag spelar i 1440p, vilket går bra i dom flesta spelen, men det finns några titlar där kortet inte riktigt räcker till på ett tillfredsställande sätt. Så jag får väl se hur länge till kortet "duger". Jag hoppas att kunna köra minst 2-3 år till iallafall.

Av Libra-75

Amorphis LIVESTREAM – Rock Hard Festival 2024 | Rockpalast

Dom körde en konsert med Mystic Prophecy igår också.
Mystic Prophecy LIVESTREAM – Rock Hard Festival 2024 | Rockpalast

Dom ska tydligen köra en live konsert med BAEST idag kl. 14:30 också. Här kan man se vad dom har kört och kommer att köra.

Av Libra-75
Skrivet av Pantburk:

Tjoho.

Blir det något supande i afton?

Mvh
Pantburk

Supande vet jag inte. Men jag tog mig ett litet glas Plantation - Isle of Fiji (rom) ikväll.

Av Libra-75

Ayreon - Fate Of Man LIVE, med Brittney Slayes (Unleash the Archers).

Detta fick mig att tänka på att det hade varit kul om Brittney kunde gästa Avantasia.

Av Libra-75

Amorphis - Drowned Maid LIVE

Av Libra-75

Började spela The Incredible Adventures of Van Helsing igår. Har börjat att spela det flera gånger, men nu tänkte jag verkligen försöka att ta mig igenom hela. Har haft det (och 2:an och 3:an) i min backlog på Steam ganska länge nu. Än så länge känns det helt okej.

Av Libra-75

Nytt från BAEST.

Av Libra-75

SSD. SATA SSD på gamla (win10) burken och NVMe (M.2) på senaste (win11) burken. Skulle definitivt inte vilja gå tillbaka till HDD, skulle bli galen på uppstartstiden.

Av Libra-75

Blev klar med Syberia: The World Before (PC) idag. Helt klart över förväntan. Efter 3:an, som var lite av en besvikelse, så var förväntningarna inte dom högsta. Men det här var ett rejält lyft i jämförelse. Allt kändes mer putsat och genomarbetat. En riktigt trevlig upplevelse. Kan definitivt rekommendera detta till dom som uppskattar point and click äventyr med fokus på story, karaktärer och pussel.

Av Libra-75
Skrivet av Wesslan1:

Gillade senaste Syberia skarpt och fina minnen av 1-2. Önskar flera mysiga äventyr som dessa. Föredrar dessa framför riven/myst stilen.

Senaste spelet är Death Stranding: Directors cut, häftig värld. Lite väl mycket zigzackande på kartan med paket men håller ut för cool story, grym grafik, bra musik mm. Vill ju också bygga klart alla jäkla vägar

Gissar att jag är ganska nära slutet nu och det har helt klart varit över förväntan. Gillar den här typen av spel, men tyvärr så är ju point-and-click äventyrsgenren väldigt liten idag. Skulle gärna se fler bra spel i genren.

Älskade verkligen Death Stranding och ser fram emot uppföljaren. Byggde zip lines till dom flesta ställena, så det gjorde att grinden inte blev så jobbig.

Av Libra-75

Unleash the Archers släppte sitt nya album (Phantoma) idag. Första intrycket är att det låter bra över lag. Kanske inte deras bästa album så här långt, föredrar nog när dom håller sig till power metal och där Brittney drar på ordentligt med rösten. Men det finns nån låt där hon trycker på lite mer. Men det finns även låtar där det låter lite för "radiovänligt" (snällt) för min personliga smak. Här är en av dom låtarna som jag personligen gillar mest från albumet.

Av Libra-75

Nej, inte än. Tycker det är för dyrt än så länge och jag har egentligen inget omedelbart behov av att skaffa ny skärm. Men det är fullt möjligt att att min nästa skärm blir en OLED, speciellt om priserna går ner om/när det blir mer standard med OLED. I så fall blir det nog även en OLED TV som nästa TV när det är dags.