Inlägg

Inlägg som Elfving88 har skrivit i forumet
Av Elfving88

7800x3d och har 32 gb. Använder inte alltid över 16 gb. Men installerade ett spel då tex var jag uppe på 24 gb. Så ska man ha nya dator idag ska man nog satsa på 32-64 gb.

Av Elfving88

Pröva byta dns till cloudfare

Av Elfving88
Skrivet av dr. Dunkel:

Vem skulle få för sig att köpa trådade BT-lurar? Jag kommer inte ens på något så korkat att jämföra med.

Står inte på förpackningen när man köper dem.

Av Elfving88

Mina airpods pro blev stulna. Så jag gick på coop och köpte billiga hörlurar. Skrattade även när bluetooth connected ljöd i den trådade hörluren. Dem gick sönder på 2 månader. Köpte billiga jbl inears hörlurar. Vägrar köpa airpods pro igen om det inte finns en ny version. Faktist nöjd med hur mycket bas de gav i jämförelse. Men dem ramlar ut hela tiden och är stora och skaver ibland. Anc är inge bra. Bästa hörlurar jag har nu är sony xm4 headphones med ett eget eq. Men kommer nog försöka skaffa nya airpods pro i framtiden med tex foam toppar för att få mer bas. Är väl en del av befolkningen som tar hellre överdriven bas i bekostnad av äkta high fidelity ljud kvalite.

Av Elfving88

Jag är en av dem som har köpt ps5 spel och har inte ps5. Förhoppningsvis ser ps5 pro bättre ut. Annars gömmer jag den.

Av Elfving88

I epic launcher välj direct x 12 streaming assets.
Välj fps motsvarandet skärmen eller lite mer.
Spela någon match så spelet vänjer in sig.

Av Elfving88

Har inget spel som skriker Ps5. Zelda botw på switch (wiiu versionen var så seg). Ps4 har ett enorm spelbibliotek. Men ps5 eller xbox series x har jag inget som tilltalar mig över ps4.

Av Elfving88
Skrivet av rallyharry:

Tog ett nytt nummer i samband med att jag bytte telefon, så aldrig haft det kopplat till iphone.

Sent svar kanske, saker kom före

Jo men inte numret som är problemet. Mailen som imessage skickar till istället.

Av Elfving88
Skrivet av jnsson:

Fast i o med att han haft telefonen i 1 år så känns det långsökt med iMessage, då borde han haft problem tidigare tycker jag

Problemet är vad jag tror!

Han skaffar samsung. Inte stängt av imessage. Kanske har iphone kvar eller något sådant. Kanske har en annan apple produkt osv. Gör ingen skillnad för lösningen just nu tyvärr.

Kompisen skickar sms men problemet är att han väljer att skicka till hans imessage konto ”mail” och inte mobil nummer. Så det skickas i god tro men kommer inte iväg som sms. Så kompisen bör radera sms på sin mobil. Låta samsung skicka ett sms så löser det sig. Eller kolla över sina imessage inställningar.

Av Elfving88
Skrivet av Chromatic:

Aldrig förstått det där med att saker inte håller så länge, massor med studier säger att VHS-band är helt obrukbara inom 30 år, men hur många har man inte känt som kört igång sin bröllopsfilm från typ 80-talet helt utan problem...

Skulle överföra vhs i december till pc. Har gjort det några ggr. Men inte alla vhs som har överlevt eller ser bra ut idag.

Av Elfving88

Imessage

Skrivet av DavidtheDoom:

Har du tidigare haft Iphone och imessage-anslutit ditt telefonnummer?

Tror samma sak

Av Elfving88
Skrivet av poktirity:

Kan tänka mig att ditt minne från åldern 1-3 år inte är fullständigt.

För ett tag sedan hittade jag fjärrkontrollen längst ner i kassen när jag var ute med återvinningen.

Hittar kattsand, sprayflaskor, febertermometer, barnmat, pennor, skrapa för målarfärg osv i jobbets pantmaskin. Väntar på att hitta elektronik nångång. 😅

Av Elfving88

Har alltid hitta appleteve fjärren. Men i början av veckan var den borta 3 dagar. Såg att man kunde söka med iPhone remote. Hittade den snabbt. Låter onödigt tills man behöver den 😅

Av Elfving88

60 grader är ju normalt

Av Elfving88

Ser hellre att hockeyklubbarna har streaming av matcher direkt bundent till förening. Själva shl är grunden. Men när man blir medlem i sitt hockeylag. Får man rabatt på matcher. Se matcher. Men vill man betala mer så får man bakom kulisserna material osv.

Av Elfving88
Skrivet av mrqaffe:

Men de har ju sedan länge skrotat sin mobilsatsnig som aldrig blev nått, de är ur takt.

Dem misslyckades stort att få ihop windows 8 och mobilerna som deras nya framtid. Microsoft borde ha plöjt enorm del av deras utveckling på app utvecklare. Folk köpte lumia mobiler och var nöjd. Men apparna fanns inte. Jag skulle kunna se en förvandling av att microsoft släpper sin butik på android och samkör med googles appar 10 år. Släpper laptops osv tills folk inte förstår skillnaden. Sedan så kommer mobiler med windows i. Behövs ett till. Apple är duktig men behöver lite mer konkurrens. Android i all ära. Är lite för spretig för sitt egna bästa. Alla tillverkare gör sina egna ui och samma för utvecklare. Så om 10 år kanske xbox phone inte är något konstigt.

Av Elfving88

Skulle testa något benchmark och se om telefonen slutar funka. Killgissar att det antingen överhettar eller minnet kanske som är felande. Kanske ringa apple?

https://support.apple.com/en-us/101944

Av Elfving88
Skrivet av THB:

Car S.O.S.

En riktigt bra bilrestaureringserie med mycket tårar och feelgood.
Fuzzbot och Tim Shaw är klockrena presentatörer.

Det är så skönt med en serie i denna genre som faktiskt fokuserar på bilarna och givetvis att hjälpa folk istället för all scriptad och fake drama som annars verkar vara huvudrollen, framförallt i de serien från andra sidan pölen.

10 av 10 skiftnycklar.

Den finns faktiskt som 1080p på iTunes.
Samt som AI remastered 2160p på YouTube.

Sökte på appletv butiken. Fanns inte. Kanske usa affären?

Av Elfving88
Skrivet av OGG000:

Hej Sweclockers. Det var ett tag sedan jag byggde min dator och den börjar kämpa med 100% cpu-användning och lagg även i enklare spel som Valorant. Jag letar efter att uppgradera CPU, moderkort och RAM, men jag skulle vilja ställa några frågor först.

Nuvarande setup
- CPU: Intel Core i5 4690K
- RAM: 24GB DDR3 (2x8+2x4)
- Moderkort: Gigabyte GA-Z97P-D3
- GPU: GeForce GTX1070 Dual 8GB
- PSU: Fractal Design Integra M 550W
- Lagring: Samsung 860 QVO 1TB + Toshiba 1TB 7200rpm
- Chassi: Phanteks Eclipse P360A
- Windows 10 Home 64-bit OEM

Jag har 3 st 1080p skärmar, med den mittersta som är 144Hz.

Vad jag främst använder min dator till:
- Spel: Valorant, Witcher, moddat Skyrim VR, moddat Minecraft (FTB).
- Programmering: Python, Data Science

Uppgradering
Baserat på vad jag har läst så verkar 7800X3D vara ett mycket bra val just nu, men jag är inte säker på vad jag ska ha för moderkort eller RAM. Jag funderar på följande uppgradering:

- CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D 4489kr
- RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Vengeance 1449kr
- Moderkort: ASUS TUF Gaming B650-E WIFI 2390kr

Frågor

1. Är uppgraderingen rimlig för min setup?
2. Är mitt PSU (550 W) tillräckligt för uppgradering?
3. Kommer min Windows-version att klaga när jag byter moderkort/cpu/ram?
4. Jag kommer att uppgradera till en m.2 (kanske två för att dual boota med Linux) någon gång i framtiden. Påverkar detta mitt val av moderkort? Finns det t.ex. olika m.2 hastigheter jag bör överväga?
5. Jag funderar på att uppgradera GPU (kanske till en 3090 för ML/AI) vid något tillfälle. Påverkar det mitt val av moderkort? Jag förväntar mig att behöva uppgradera PSU för den GPU-uppgraderingen.

Tack för hjälpen!

4. M2 hastigheter gör lite för pengarna. Köp dem snabbaste gör lite för datorn i helhet. Men välj moderkort med minst 2 st m2 så kan du uppgradera frammöver.

Av Elfving88

Mitt bygge på proshop. (Hade hårddiskar och rtx 3060 sedan innan).

Skulle nog öka nätaggregatet högre för att klara framtida gpu.