Inlägg

Inlägg som JasBC har skrivit i forumet
Av JasBC

är inte detta marknadsföring riktad mot barn?

Av JasBC
Skrivet av danskung:

Testa chat gpt 4o nu när det ändå är gratis vet jag, så kanske du får en idé. Bara ett tips 😉

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/976/824/913.gif

Av JasBC
Skrivet av GizmoTheGreen:

ja, hur trodde du det skulle va? lampan ska helt själv läsa dina tankar och gissa när den ska tända eller släcka "smart?"?

fjärrstyrd lampa är första steget, sen för du ju konfigurera själv. om det är en mobilapp eller "smart hub".
röstkommando, klockslag, skymning, gradvis, när du kommer hem efter din telefons GPS eller rörelsesensor. finns mycker båda inne i befintliga slutna system eller med öppna alternativ som kör på t.ex en raspberry pi.

det pusslar inte ihop sig själv, det kommer du tyvärr inte undan.

Med tanke på att vi har kunnat göra allt det där sedan 80-talet så är dagens "smarta" produkter väldigt dumma. . .

Av JasBC

Förstår fortfarande inte varför jag ska bry mig om AI. S-Voice var coolt i 5 minuter när jag var 12 och sen dess har jag ignorerat allt som har med den här genrens idioti då göra.

Dessa datorhallar stjäl bara ström som våra idioter till politiker givit bort, för inte fan kan man kalla det att de förhandlat om saken, till världsimperiets storföretag som i gengäld skulle leda till hundratals nya jobb men som inte fan lett till något alls. Nej fy fan alltså för denna idioti.

Av JasBC

Lägenhetens fiber är låst till Telia, de vill ha 569 (eller så var det mer, inte säker) kronor i månaden för en 100/100-uppkoppling. Det är skrattretande, så jag kör mobilt bredband från Comviq för 299 kronor i månaden istället. Får i skrivande stund 50/30 bakom VPN på den 5 år gamla mobilen, på den kabelkopplade stationära datorn är det uppe i 120+/80 och på laptopen är 80~100/50 vanligt med AX-wifi. Är nöjd med mitt abonnemang men jag tycker 299 borde vara standardpris och inte något rea-erbjudande som bara gäller i två år.

Av JasBC
Skrivet av Steefzar:

De kan ju börja med att fixa något som har varit broken sen 2018. Att kunna dela sin skärm med ljud på deras officiella Linux klient. Speciellt när man har Nitro som inkomstkälla...

Sjukt det där, fick byta till Vesktop för att kunna dela skärm som det är menat. Liksom om man inte lägger resurser på sin egna klient kunde de väl iallafall givit oss Linux-folk lite zen och tagit bort hotet om att få sitt konto bannat för att man använder tredjepartsklient?

Av JasBC
Skrivet av talonmas:

Skönt att vi bor i Sverige där såna här uppgifter redan är publika

Som bud som måste ha med er kunder att göra så är det faktiskt skönt att de uppgifterna finns tillgängliga.

Av JasBC
Skrivet av Elfving88:

Ser hellre att hockeyklubbarna har streaming av matcher direkt bundent till förening. Själva shl är grunden. Men när man blir medlem i sitt hockeylag. Får man rabatt på matcher. Se matcher. Men vill man betala mer så får man bakom kulisserna material osv.

Att sport är så förbannat dyrt att streama är precis för att klubbarna är giriga som fan och försöker suga så mycket blo-, jag menar pengar, ur sina supportrars plånböcker som möjligt. Vi hade ju inte för så länge sedan en infekterad strid mellan klubbar för att vissa av dem ville ha ännu mer än vad de flesta andra klubbar redan accepterat för sina matcher.

Fan ta alla giriga klubbar.

Av JasBC
Skrivet av medbor:

TF2:Ep2 menar du, förbjudet att räkna till 3 på Valve

*T3am Fortress 2

Av JasBC
Skrivet av Rebben:

Det skulle kunna förklara deras höjda priser jämfört med konkurrenternas.

Att EK inte har någon egen produktionskapacitet nämns i videon, ett särdrag för bolaget jämfört med dess (i många fall mycket yngre) rivaler, så de har en ganska stor tröskel att övervinna för att tjäna något på redan nischade produkter, plus då också att bolaget verkar rejält missköt på alla plan. . .

Av JasBC

Kolla om inte din lokala datorbutik har någon flaska att tillgå. . . fick en flaska med isopropanol som gick ut på 90-talet från min lokala butik förra året.

Av JasBC
Skrivet av infelix:

Om inte en bra blu-ray spelare hade varit så jäklar dyr så hade jag absolut samlat på fysiska filmer igen. Arrow har hur mycket kul som helst tex.

Istället köper jag en del på iTunes, tillräckligt bra bild för mig iaf.

Tog hem en "otested" Sony UBP-700 från Ebay för 1250 utan strömadapter eller dosa förra året. Hittade en strömadapter med rätt specs på Amazon för 149 kronor och hade tänkt byta kontakten på den bara men då Sony är japanskt så använder de såklart japansk kontakt-standard som är i princip omöjlig att få tag på inom rimlig tid och lokala datorbutiken hade ingen vanlig kontakt som passa så det blev att löda den direkt till spelarn, vilket funka bra det med. Hitta rätt sorts originaldosa hos en grekisk leksaksåterförsäljare på Ebay också, som dessutom godtog mitt skambud på 5 dollar så jag fick dosan för ~150 kronor.

Så jag fixa en UHD Blu Ray-spelare för ungefär 1550 kronor, vilket är en väldigt bra deal när spelarn ny skulle gått på det dubbla och en vanlig spelare kostade från 1000 kronor.

Av JasBC
Skrivet av KASC:

4k får man behålla på standard om man har livstidsrabatten. Det som man inte får är nya funktioner som live kanaler från discovery sidan. Jag har pratat med HBO.

Det var ju najs iallafall. (Riktigt najs faktiskt, vem fan vill ha lajv-TV från Discovery?)

Av JasBC
Skrivet av Haziza:

4K är ändå meningslöst när bitraten är horribel hos alla streamingtjänster. Vill ha man riktig bildkvalitet köper man sig blu-ray filmer.

100%.

*köper 80 år gamla 4K-filmer med så hög kornighet att skillnaden mellan vanlig Blu Ray och UHD Blu Ray är det mycket högre priset* 👍

Av JasBC

Jag slutade prenumerera även fast man fick ha kvar 50% rabatten, de försökte dra pengar på helt random dag och då man lagt undan alla pengar så fanns det inga att dra. . . lika bra antar jag, tittade ändå inte.

Av JasBC
Skrivet av Pirum:

Jag kör visserligen onlinekonto (och lokala) beroende på behov, men jag skulle vilja ha möjlighet till ett 100% online-konto, i meningen att jag såklart kan starta datorn lokalt, men alla filer i Dokument, Skrivbord, etc, (/home om man så vill) lagras på Onedrive. Och ENDAST på Onedrive. Vi kan kalla det Skydrive. En hårddisk i molnet. Jag upplever att Icloud och Onedrive förr eller senare strular om man kör samma konto på 2-3 datorer. Synkproblem osv. Kanske skit bakom spakarna jag lider av, men...

Ja, det finns ju lösningar, man kan väl jobba mot en fil som ligger i någon molntjänst, men jag vill kunna ha hela användarkontot i molnet, i Windows och MacOS, om jag så vill.

Lanserades inte OneDrive under namnet SkyDrive när W8 lanserades 2012?

Av JasBC
Skrivet av GuuFi:

Brukar inte vara så nojig över sånt här, bara gilla läget om man väljer en mjukvara, inte för att man har mycket val om man ska spela allt som släpps.

Men just att nycklarna kopplas till MS-kontot är toppen, att kontot sedan blir kompromissat 3-4 gånger per år fast ingen har loggat in på kontot ( varken du eller någon annan enligt loggarna och ingen MFA har triggats ) gör ju det till en mindre bra tjänst.

Borde göras möjligt att entra produktnycklar i BIOS:en som det är på bärbara datorer, em.

Av JasBC
Skrivet av Selmalagerlöf:

tackar och bockar så mycket, nu har jag en trevlig helgläsning + labbning framför mig

Om du skulle välja att byta till Fedora KDE så har jag debloat "script" (inte ett riktigt ett, bara en lista med kommandon att klistra i terminalen) som jag kan dela med mig av som rensar upp en hel del då Fedora packar utgåvan så alla behov på alla nivåer är tillfredställda från start, medans mina ändringar är en bra bas att bygga på med egna tillval.

Som en annan skrev är det en bra idé att testa med en LiveUSB-miljö, både för att uppleva skillnaderna men också för att se om man t.ex. har en laptop (om det är en sån man vill installera på) som har bra support.

Av JasBC
Skrivet av Leiri:

Linux profeterna kan hitta en annan tråd.

Näe du! /s

Av JasBC
Skrivet av Selmalagerlöf:

Någon som har en bra guide över linux för en användare som bara har använt windows? :), microsoft kommer bara göra det svårare och svårare att köra lokalt då dom inte kan utvinna data ur användare lika lätt.. så jag får nog börja ta en seriös blick på linux.

Jag tycker du borde läsa om och titta lite på Fedora Linux:s "KDE-spin": https://fedoraproject.org/spins/kde/

KDE Plasma är Linux-gränssnittet som är närmast den gamla hederliga paradigmen som Windows länge haft och Fedora Linux är den Linux-distribution som är "mest modern" men ändå stabil och utan att man måste pilla på saker hej vilt, kort sagt så funkar det bara.