Inlägg

Inlägg som Kebab i USB hålet har skrivit i forumet
Av Kebab i USB hålet
Skrivet av KAN1N:

Förstår inte riktigt…

De skriver ju i artikeln att de väljer Unreal Engine ”för att slippa” uppdatera sin egna spelmotor. Då sparar de ju tid och resurser så de kan fokusera mer på spelinnehåll och låta Unreal dra stora ”optimerings-lasset”. Jag ser bara fördelar och på sikt finns det stor chans att spel överlag blir bättre optimerade totalt sett pga detta.

Ett stort projekt som har en egenutvecklad motor kommer att behöva en helpdesk och all möjlig skit för att organisera och delegera allt som kommer in(buggar, tjänsteförfrågningar osv). Alla som arbetar på den fronten behöver ju då också upplärning i vad som ska vart, vad är ett kritiskt ärende och vad kan vänta ett tag. Det finns ju en kostnad och komplexitet bara i det och det är ju något som Epic redan sitter på.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Aje:

Ett annat alternativ är att filerna faktiskt inte suddas från telefonen, men den känns mer långsökt då du faktiskt ser använt utrymme i din enhet.

Den raderar väl inte bilderna, bara märker området som oanvänt och eftersom den använder sig av solid state lagring så kommer det inte skrivas över på direkten därefter.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av mpat:

Spaceward Ho! var något så udda som ett nätverksspel från 1990. Mitt minne av det är från när jag var PRAO som betatestare på ett programmeringsföretag en gång i tiden. De spelade det på lunchen mot varandra. Jag har mest spelat det mot AI, och då står det sig ganska slätt mot framförallt Master of Orion, men mot andra människor var det kul.

Mitt bidrag, med rätt mycket censurerat den här gången:

<Uppladdad bildlänk>

Äsch, jag vet vad det är men säger inget då jag inte har någon personlig koppling till spelet. Men det finns tillräckligt med ledtrådar i stentabletten, det kan jag iallafall säga.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av huxflux:

Jag tycker inte sökfunktionen fungerar bra i Windows. Gissar att det beror på indexeringen inte är optimal.
Dessutom om man ska söka på tex datum så får man spendera lite tid för att förstå hur formatet för år/månad ska se ut för det finns ingen färdig mall att utgå ifrån (eller så har det försvunnit).

Nä brukar föredra Terminal när jag ska söka på nåt, tex Get-ChildItem "*X.xxx" -recurse.

Använd VoidTools Everything. Gratis, sökningen går i realtid allteftersom du skriver. Spelar ingen roll hur många diskar du har, det är blixtsnabbt.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av anders190:

Klassiker, visst är det Big Red Racing? Inte spelat sedan 90-talet men ett spel jag tänkte och minns tillbaks till under åren.

Helt rätt, sjukt roligt med allt kaos som uppstod. Vägen var som bara ett förslag, man kan åka på den, men att köra runt banan är inte like snabbt som att gå off-road och ta fågelvägen genom att okontrollerat studsa över stock och sten.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Sarato:

Visst är det så! Snabbt jobbat!

Ok, här är ett då. Sjukt roligt spel som kan spelas split-screen på ett tangentbord. Demot fanns på en gammal PC Gamer skiva och det var ett demo vi spelade MYCKET!

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Sarato:

Uppfattat!
<Uppladdad bildlänk>

Jo men det där är ju Isle of the Dead. Knepigt spel...

Jag har inget att komma med igen så... Racingspel som kom före år 2000.

edit: nästa gång så svarar jag inte även om jag vet svaret, det var lite instinktivt bara. Ta gärna ett racingspel du själv spelat och har minnesvärda kvaliteter(bra/dåliga) som kom före 2000, beskriv det gärna.

Av Kebab i USB hålet

Äsch, jag kommer inte på något just nu så någon får ta över.

Men jag bestämmer två kriterier istället för nästa klurighet! Släppt före år 2000 och det är ett FPS.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av MadMantiz:

Nice!

Ok här är en liten udda titel som jag faktiskt minns var rätt bra även om det var mer än 25 år sedan. Temat är väl lite .. tja. Var ju tonåring för sjutton. Tror inte det varit med i denna tråd ännu.

<Uppladdad bildlänk>

Är det Knights of Xentar?

edit: jag ska även tillägga att jag tänker fan inte googla bilder från det spelet medans jag sitter i ett kontorslandskap.

Av Kebab i USB hålet

Kopiera existerande wordpad och lägg det i en annan mapp, fäst sedan på aktivitetsfältet. Skapa kanske en miljövariabel eller nåt om du vill launcha det med win+r wordpad

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Ostbullen:

Tror på lite med delay i skallen från mitt håll Men då kör jag vidare!
Kul med något annorlunda! Var medbors sista kommentar som fick poletten att trilla ner..

Men då kör jag en lite enklare bild som nästa bidrag:
<Uppladdad bildlänk>

Den där är ju klurig. Uppenbart PS2, samt vad som liknar en Nazist-relaterad hat i förgrunden, men typsnittet är bekant... Jag vet inte, Driv3r?

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av medbor:

Det är en speciell form att fiske, med krok, agn och fast lina

Kör en bild till:
<Uppladdad bildlänk>

På svenska som ni märker, så det är inte helt inne i lådan

Edit: det är alltså ett meta spel skapat här

Touhou av något slag? Jag kan inte specificera vilket av dom.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Datanisse:

Stavningkontroll mot internet = massövervakning. Foliehatt av!

Om den skickar allt du skriver till en internetserver för att kontrollera vad du har skrivit så kan man väl säga att det du skriver blir övervakat?

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Swedishchef_90:

Det här kommer jag också ihåg men va fasen hette spelet! Pc gamer skivorna var ju bäst, kanske har den kvar hos morsan i källaren

Det var samma för mig, jag har klurat i flera år på vad i hela friden spelet hette tills jag snubblade över det av en slump på Internet Archive i somras. PC Gamer skivorna var verkligen lysande, särskilt på den tiden man inte hade internet eller bara hade en timme om dagen på modem.

Skrivet av tomas1976:

Azraels tear?

Helt korrekt! Din tur. Har du spelat det någon gång?

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av anders190:

Rätt!
Din tur.

Ok. Den här kommer vara korkat svår så jag öser på med ledtrådar. Men den är även väldigt intressant tycker jag.

Det är inte Thief. Man är snarare en Tomb Raider. Spelet släpptes även samma år som Tomb Raider, vilken slump...

Ingen kommentar.

Släpptes inte bara samma år som Tomb Raider utan även samma år som Quake och det var full 3D från första person precis som Quake. Det hade bara mjukvarurendering så det var rätt trögt, tack och lov så var det mer äventyr/utforskande än skjutande.

Det är ett väldigt intressant och väldigt bortglömt spel.

Nyligen tillagt: Jag antar att NÅGON kommer känna igen nånting, demot var på en PC Gamer CD-skiva och på den tiden spelade man ju 100% av allt som fanns på den.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av anders190:

Gillar beskrivningen och liknelsen där faktiskt!

Har lite svårt att hitta något bra, denna kanske är lite för enkel men känns ändå som en bra kandidat:

https://i.imgur.com/jkjpYqo.jpeg

Pixeljunk Shooter!
Jag visste direkt att det var ett av PixelJunk spelen men jag behövde konsultera Wikipedia för att ta reda på vad dom individuella spelen heter. Det finns ju fler än ett...

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av anders190:

https://i.imgur.com/58ShTfH.jpeg

Lite svårare än bilden jag tänkte välja. Kanske en liten luring.

Det ser lite ut som Prototype men det ser samtidigt för nytt ut.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av Wåfflan:

Jag har en pc med Ryzen 7 7800x3d och ett rx 6800xt. 15e mars så fanns det en windows 11 uppdatering som jag fixade innan jag gick o la mig. Dagen efter när jag skulle spela så kom det bara blåskärm efter blåskärm. Jag är novis när det gäller datorer men kan uppdateringen ha något med det att göra?

Att installera drivrutinerna igen fungerar för mig. Jag har haft konstiga problem där större Windows-uppdateringar nästan alltid avinstallerar drivrutinerna till mitt Radeon och ersätter dom med Microsofts generiska. Men den lämnar tillräckligt med grejer(Radeon-menyn och sånt) så att det ser ut som att allting är korrekt. Bara att köra Radeon-installern igen och starta om. Men då är ljudet borta. Startar man om igen får man tillbaka ljudet samt den USB-port som alltid blir disable:ad av mysteriska anledningar.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av kallek2:

Guiden säger väl ändå att du ska utöka WinRE-partitionen med 250MB. Har du bitlocker påslaget kan du stänga av det medan du gör detta och sen slå på det igen. Har följt guiden på två datorer och fått det att fungera.

Man får inte alltid slå av Bitlocker... Men om man får/kan göra det så är ju inte två datorer så mycket. När det är 200 så blir det lite drygt.

Att 22H2 uppdateringen för Win10 biter i gräset varje gång den försöker installeras ska inte störa processen att gå från Win10 till Win11. Den kan misslyckas med installationen hur mycket den vill för den är ju i slutändan irrelevant.

Av Kebab i USB hålet
Skrivet av alundstroem:

Nejdå, det finns en dokumenterad procedur för att lösa det (om det är det jag nämnde som är problemet), ska se om jag hittar den igen…

Edit: tror det var denna https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5028997-instructi...

Den där guiden är bäng. Kör disk management, kolla storleken på WinRE partitionen. MS vill att du skapar en som är 250MB stor. Hur stor är din nuvarande?

Kör "reagentc /info" i en command prompt som admin. Kolla sökvägen till WinRE. Om det inte finns någon sökväg så är den inte aktiv. Du kan göra den aktiv med "reagentc /enable" men om du använder bitlocker så kanske den säger att du kan inte använda den i kombination med en bitlocker disk. Detta är på Win10 givetvis.

Så den där guiden ger dig instruktioner om hur du gör en ny WinRE partition som kanske är mindre än den du redan har. Inte nog med det, det är en partition som du kanske inte ens kan eller har använt pga bitlocker.

gg, Microsoft, gg