Inlägg

Inlägg som VinterSolen har skrivit i forumet
Av VinterSolen
Skrivet av filbunke:

Vilket är skälet till att alla köper sina spel från GOG som låter en ladda hem installationsfiler av spelen som saknar DRM. Så att man alltid har rätt till spelen man köpt.

För några månader sedan läste jag ett omdöme på GOG för ett spel.. Installationen av spelet var DRM-fritt, men efter installationen med uppdateringar, så var DRM:et tillbaka..

Av VinterSolen
Skrivet av underd0g76:

För övrigt, sedan Steam kom så gick piratkopieringen av spel ned, likadant med Spotify och illegal nedladdningen av musik. Samma sak när Netflix var nytt på marknaden. Men sedan blev det som det blev.

Tänka sig.. Om man gör det enkelt för de som betalar en.. så ökar ens intäkter.. Galet!

Av VinterSolen
Skrivet av Jaevel:

Jag tror man var på väg att ta kål på piratkopieringen för att streamingtjänsterna var smidigare än att vara pirat.

Detta var ju lösningen med netflix när de kom, "allt under samma tak" för en vettig månadskostnad.. Nu är det dyrare, sämre utbud och femtioelva tjänster där man hittar enstaka säsonger på olika platformar, sedan alla regionslåsningar för en tv-kanal köpt rättigheterna i ett land osv.

Av VinterSolen
Skrivet av zOlid:

Jag är inte riktigt säker på om du är sarkastisk eller inte, men hoppet från att ett barn laddar hem en film, och där av hamnar i "tyngre kriminalitet, drogmissbruk m.m." är så massivt att.... jag inte ens finner ord...

Titta bara på argumenten vissa företag har emot "right to repair".. De kör(de) reklam och hintade om att du kommer bli våldtagen i ett parkeringsgarage (ca 2:00 in) om du reparerade din pryl hos en 3:epart och inte hos tillverkaren/auktoriserad verkstad.

Av VinterSolen
Skrivet av mc68000:

Har de räknat med att samtliga som säger upp sina abonnemang automatiskt blir piratstreamare? Så om en och samma kund säger upp två av sina tre abonnemang så har vi helt plötsligt två nya pirater.

Titta bara hur de räknade 1 tankad film = 100% förlust på bio/bluray i TPB-fallet, tanken att en del personer aldrig hade gått och sett den filmen på bio faller ju aldrig in i deras huvuden när de räknar.

Av VinterSolen

Titta bara på "nya" teams och "nya" outlook.. det är bara ett iFrame-program som visar teams/outlook-hemsida, rent skit.

Av VinterSolen
Skrivet av walkir:

Sen gör blir det inte bättre av att företag skapar onödigt krångliga lösenordspolicys, vilket ofta slutar med att anställda överlistar systemet med lösenord som Kajsastina!1, Kajsastina!2 etc.

Jag har jobbat på ett företag som valde att man skulle ha minst 12 tecken, siffror och specialare, SAMT att det inte fick vara "för likt"(eller samma) de senaste 250 lösenorden du hade.. samt byte varje månad (senare ändra till varannan månad)
Blev att många körde <ett halvlångt ord><bytes-år><bytes-månad> (där månad varierade mellan månaden i siffror och månaden i ord)

Av VinterSolen
Skrivet av jspider:

Det räcker väl om spelen du faktiskt spelar fungerar? Spel du inte spelar borde ha en mindre betydelse...

Många spel funkar bra med steam proton-grejen, även AAA-spel o.dyl.

Av VinterSolen
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Skämt, jag är ingen Sonosfanboy.

Jag gillade sonos fram till några veckor sedan.. uppdatering av appen tog bort många funktioner som insomningstimer och en massa andra grejer som folk använde varje dag.

Av VinterSolen
Skrivet av Fenrisulvfan:

Undra hur mycket porr som kommer lagras

Jag kom att tänka på en miss MS + flera anhängare missat.. Hur mycket barnporr kommer windows 11-inspelningen få ihop till MS? Om t.ex. 2 personer under 18 år, video-chattar sexuellt, så spelar ju windows in barnporr, och troligtvis skickar det till sina servrar.

Av VinterSolen
Skrivet av Hipso Facto:

Det finns en möjlighet i macOS 14 att man kan bygga om en webbplats till en app, vilket möjligen är bekvämt, men man kommer fortfarande inte kunna ladda ned för att titta när man inte har nätkoppling.

Syftar du på PWA? Webbsida i en iframe lokalt på datorn. JAG kallar inte det en "app" (Program/Mjukvara på dator, app är för telefoner)

Av VinterSolen

https://www.securityweek.com/user-outcry-as-slack-scrapes-cus...
User Outcry as Slack Scrapes Customer Data for AI Model Training
Slack reveals it has been training AI/ML models on customer data, including messages, files and usage information. It’s opt-in by default.

-----

https://therecord.media/ftc-investigating-reddit-selling-user...
FTC investigating Reddit plan to sell user content for AI model training
The Federal Trade Commission (FTC) is probing Reddit’s decision to license its user-generated content to artificial intelligence companies which would in turn use it to train models, the social media platform said in a Friday securities filing.

The U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) disclosure comes ahead of Reddit’s much hyped initial public offering (IPO). Reddit, launched almost 20 years ago, will be the first social media company to go public since Pinterest did in 2019.

Av VinterSolen
Skrivet av _genki:

Jättemärkligt... Jag testade t.ex. att söka efter "Retro handhelds" för att komma till hemsidor som specialiserar sig på dessa saker. Retro Dodo har arbetat för att specialiserar sig på detta ämnesområde (likt sweclockers när det kommer till ämnet datorbygge). På DuckDuckGo var Retro Dodo det andra alternativet med retrohandhelds.gg på första plats. På google dök det upp som det 9:e alternativet, varav sökresultaten främst besudlades av sponsrade länkar samt sökalternativ som hänvisar till sidor med försäljning. Dessutom lyckades det komma en sektion med "People also ask" med ytterligare 5st sökalternativsfrågor innan "Retro Dodo" dyker upp... Jag tycker detta är väldigt talande för hur Google fungerar.

Vad jag gillar med DuckDuckGo är ju också att man kan göra "shorthands"... ska du söka på wikipedia? skriv "!w + sökord", söka på youtube? skriv "!yt + sökord", du kan även skapa egna shorthands som t.ex. för sweclockers. Det trevliga är ju också att DuckDuckGo tar bort spårningen vid sökningen. vill du söka på google via duckduckgo? Skriv "!g + sökord" spårningen för själva sökningen är ju iaf blockerad.

Nackdelen med DDG är om du söker med "-ord" så betyder inte det exkludera detta ord, utan "visa lite mindre" (tills den visar BARA detta ord)

Av VinterSolen
Skrivet av Pirum:

Ja...jag skulle dock gärna se att man kan välja en app-butik som är mindre spretig och har bättre sökfunktioner. Och där allt skit är bortrensat. Endast de bästa apparna får vara med. Skulle kunna betala 19kr i månaden eller något för en sådan app store, det skulle spara en del tid och besvär.

Samma här, Vill kunna blocka skit-uppladdare som Rollic Games, de laddar inte upp spel med lite reklam i, de har reklam men en doft av spel i (och flera andra "tillverkare"). Nu tvingas man på vad apple tycker, svårt att hitta/filtrera fram rätt saker, Apple Arcade, rena skräpet, nästan inte ett spelbar spel.

Av VinterSolen
Skrivet av Freezer64Pro:

Företaget Sectra har en lösning med krypterade telefoner som bland annat används av politiker och andra makthavare. Med detta förslag skulle deras lösning bli förbjuden.

Självklart så kommer ju politiker och de rika bli undantagna detta.

Av VinterSolen
Skrivet av pv2b:

Nej, inte alls. Den som läst vad jag skrivit innan vet att jag är emot inlåsningar och monopoliserande appbutiker som enda sätt att installera applikationer. De som propagerar för appbutiker och walled gardens använder ofta säkerhet som ett argument. Men den kejsaren har inga kläder.

Bara titta på apple med right to repair.
De går ut med att om du går till en icke-"auktoriserad" verkstad, så kommer de att installera virus, sno dina bilder och filmer osv.

Av VinterSolen
Skrivet av Darc:

Max är en hamburgerkedja här. Hur kan de bara sno namnet?

Skrivet av person:

sveriges äckligaste ja.

Max är ju en pannbiffskedja, som bäst.

Av VinterSolen
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Ser ut som vilken generisk monitor-arm som helst från Ebay eller Amazon. Med det sagt föredrar konsumenter kanske "IKEA" framför märken som "HUANUO" eller "BONTEC" som kostar ungefär detsamma.

Tror jag köpte min på antingen webhallen, inet eller dustin företag, ser enligt minnet, exakt likadan ut, så det är nog också en rebrandat märke som alla har.

Av VinterSolen
Skrivet av AxxT:

Kan ju hoppas dem "släpper" en gas variant

Gasen får användaren tillföra själv.

Liknar den jag har i ett förråd, kostade typ 1200kr. Hade inte satt en sådan på ikeas pappkartongsbordsskivor, tror inte bordsskivan skulle hålla för det.

Av VinterSolen
Skrivet av Alpha77:

Nej.
Var i princip därför jag slutade titta på 'TV'... för bra länge sedan.. när det blev för mycket reklam!

Och det är en av anledningarna jag blockerar reklam överallt, de gör för mycket skit och det har historiskt sett spritt virus via reklamnätverken.