Inlägg

Inlägg som xc har skrivit i forumet
Av xc
Skrivet av Quling:

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen, kallar andra för korkade när de tycker annorlunda, svär och skriver ord som efterblivna. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

akn3 ser ut att vara reggad 2002 så han hör förmodligen till min genaration, vi som skaffade internet på mitten/sent 90:tal enbart för att pirata mp3:or på kazaa, DC++ Napster...
Vi är nog inte söndercurlade men kanske av den första generationen av pirater som hade enkel tillgång till musik och gick runt med en Jens of Sweden i fickan 😂

Av xc
Skrivet av Gilgamesh:

Ni antyder att folk gör det men resten får inte prata om det, hehe.

Tänk dig ett sportbils forum där man får diskutera fortkörning men om man säger att man kört för fort någon gång så åker man på en varning eller avstängning....

Av xc
Skrivet av Toarulle:

Det har ju varit mycket problem för användare av Intel 13-14 gen processorer. De har varit instabila och orsakat sådana problem som du beskriver.

Det har tydligen varit för att processorn i princip varit överklockad automatiskt av moderkort (lite olika beroende på tillverkar o kort).
Detta har bekräftats av Intel. Tydligen så släppte då moderkortstillverkare nya bios med ändrade "Intel baseline profile" som var deras egen tolkning av hur inställningarna för processorn skulle vara.

Men jag tror nu att de alla ska ha fått nya uppdateringar med Intels officiella inställningar som lösning som de kallar "Intel default settings"
Så det skulle kunna vara så att du är drabbad av det problemet och behöver uppdatera bios och se till att den inställningen körs. Det kan ju dock vara något annat problem också såklart.

Jag har för mig att jag läste någonstans att vissa processorer tagit skada och degraderat så pass att dom blir ostabila även med Intel baseline settings.

Av xc
Skrivet av glemmy:

När jag var ung spelade jag massa spel jag inte betalat för.

Du verkar ha hittat en väg runt förbudet att diskutera/erkänna att du är pirat, så i fortsättningen kan vi kanske använda formuleringen "inte betalat för" när vi diskuterar vårat piratande 😂

Av xc
Skrivet av Swedishchef_90:

Man får väl hoppas våra myndigheter har rätt iaf

"Svealand (mellersta Sverige) har också mycket skog men även mer jordbruk. Sveriges huvudstad, Stockholm, ligger i mellersta Sverige på östra sidan."

https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl....

Sveriges gränser såg ganska annorlunda ut på den tiden Stockholm låg i mitten av eller "mellersta" Sverige. "Och det är viktigt att påpeka att Stockholm på den tiden faktiskt låg mitt i riket. Det medeltida Sverige omfattade ju både det gamla Sverige (alltså utan Skånelandskapen) och dessutom Finland. Mittaxeln i Sverige låg i Mälaren och fortsatte över Åland till Åbo skärgård. Större delen av Norrland var i stort sett obebott – förutom av samer förstås."- https://popularhistoria.se/sveriges-historia/stormaktstiden/s...

Av xc
Skrivet av Swedishchef_90:

Mitten och mellersta är ju iofs inte samma sak

Mellersta betyder väl mitt i, så då handlar det väl om söder om Kårböle, eller ytterhogdal.. det verkar råda lite delade meningar om vad som är i mitten...

Av xc
Skrivet av Novdid:

Jag är sjukt nyfiken på denna APU med en grafikdel på hela 40 CU:s! Det ska bli spännande att se hur de löser minnesbandbredden och vilken TDP den kan tänkas få. Det kan bli en APU som genuint kan prestera så pass bra att den har existensberättigande för en kompakt stationär dator.

PS5 har väl 36 Rdna 2 cu:s så denna med 40 rdna 3 cu:s borde väl vara bättre än PS5 då tänker man spontant.

Av xc

Jag försöker dela med mig av mina konton till barnen men det börjar bli jäkligt besvärligt att göra detta. familjekonto är inte vad det en gång var, nu är det bara familjekonto så länge ungarna kommer hem och streamar....

Av xc
Skrivet av Bizzro:

Nu säger jag inte att ett 1080 Ti är värt 2-3000 kronor. Men det har fördelen att det faktiskt fungerar med och presterar riktigt bra I titlar från 2014-2018 eran (drar i vissa extremfall jämt med 3060 Ti i DX11). Medans Arc inte ens startar i vissa DX11 spel t.ex.

Det är en sak som ligger Arc i fatet men jag tror dom har fått ordning på ganska många äldre spel nu.

Av xc

När man kollar lite i listan börjar man fundera på varför folk på tradera fortfarande köper 1080ti för 2000-3000kr när man får ett sprillans arc 750 för ca 2500kr

Av xc

Jag hade varit sjukt nöjd om jag kunde ha ett abb med bara viasat sport kanalerna, det är endast F1 och MotoGP och till viss mån indycar som är intressant resten av skräpet vill jag inte ha och därför betalar jag dom pengarna direkt till F1/MotoGP och kör genom deras appar.

Av xc
Skrivet av qwertylol1:

Har du semesterfilmer i 4K HDR Dolby TrueHD Atmos?
Har du ett kamerateam som filmar dina semestrar?

Vissa tar semesterfilmerna jäkligt seriöst tydligen 😂

Av xc
Skrivet av DasIch:

Desto högre frekvens desto mindre eftersläp får du,

Jag brukar ibland se två desto i samma mening, desto brukar komma efter ju.
Insåg just att jag stoppade två desto i samma mening utan något ju.. 😂

Av xc
Skrivet av jockos:

Allt under 90fps är ospelbart, då väntar jag hellre med spelet tills hårdvaran kommit ikapp. Att 60 skulle räcka är en seglivad myt från konsollkramarna som behöver copium.

Låt mig gissa, du får ont i magen,huvudet och kräks när det går under 60 fps?
Sen menar du kanske konsolkramare, jag tror inte ordet konsollkramare finns.

Av xc
Skrivet av Mindfighter:

Absolut, men de tillhör en minoritet och isp:erna har hållt domstolen nöjd. Everybody wins!

Jag kan tänka mig att operatörerna tänkte i dessa banor, dom som vill fulstreama byter bara dns och dom som inte fulstreamar påverkas inte öht, en lätt win för operatörerna och som värst oavgjort för fulstreamare, dom får göra sig besväret att byta dns sen är det full fart i seglen igen.

Av xc

Så denna kraftsamling av operatörerna resulterar endast i att fler får reda på var man kan fulstreama?
Jag hade ingen aning om dessa sidor innan jag blev tipsad iaf.

Av xc

Eftersom produkt kartonger inte har något värde så kan man alltså ifall man saknar en kartong till en produkt hemma bara beställa en likadan produkt av Proshop behålla kartongen och skicka tillbaka varan?
Det verkar ju som ett smidigt sätt att ordna orginalförpackningar på 👍

Av xc

Jag har inte läst mina avtalsvillkor med telenor så väldgt noga och helt missat denna våg av fulstreaming tydligen..det kanske står någonstans i avtalet att telenor när dom känner för det kan börja blockera aftonbladet på grund av vänstervriden nyhetsvinkling eller liknande, det vore ju snopet.

Av xc

Viaplay åkte ut när jag insåg att man kunde kolla på F1 via F1:s egen tjänst F1TV Pro.
700 spänn i månaden för F1 blev för dyrt i längden.

Av xc

Jag fastnade ett tag på att flippa Alan Wake bilden fram och tillbaka, hade inte bilderna varit märkta med on/off hade jag nog inte vetat vilken som var vad, såg ingen större skillnad faktiskt. Detta var då en stillbild, om man kutar i full fart förbi ser man verkligen någon skillnad eller måste man stanna och detaljstudera dom olika objekten i bilden?