Inlägg

Inlägg som comp50 har skrivit i forumet
Av comp50
Skrivet av FZL:

Om du är student så kan du få det gratis genom skolan eller Microsofts hemsida

Måste man var inloggad? eller kan man låna någons konto för att ladda hem det.

Av comp50

Excel, Word, Powerpoint gratis, hurdå?

Finns det något sätt att få dessa 3 program gratis utan att behöva registrera sig på något

Av comp50

någon windowsexpert som kan hjälpa mig tack

Av comp50
Skrivet av Joppis:

Kan det vara så enkelt att det är i Discord du kan ändra detta?

Den är på i Discord, den är även på i mina andra appars "egna" inställningar. Jag har bara stängt av dem i "windows".

Av comp50

Hur Aktiverar jag Notifikationer för App som jag har stängt Notifikationer för Tidigare.

Använder Windows 10 Home

Jag fick många notifikationer från Discord och en annan app via "Action Center". Jag valde att stänga av notifikationerna för appen via Action Center, vilket ledde mig till ett annat fönster där jag ställde in notifications till "OFF" för appen.

Nu när jag går till System--> Notifications & Actions, kan jag inte hitta Discord eller andra appar där jag har stängt av notifikationer. Jag ser bara appar där notifikationer är på "on". Hur kan jag återställa notifikationer för Discord och mina andra appar som jag har stängt av?

Jag vet inte hur jag kan komma till det fönstret som Action Center skickade mig till som enbart var notifikations inställningar för den specifika appen som jag ville ändra på. Är det ens möjligt att komma till samma fönster igen?

Jag har försökt att googla och avinstallera appar utan att lyckas. Kan ni hjälpa mig att lösa detta?

Av comp50

Tack alla för att ni tog tid att svara!!!

Trodde inte det skulle bli så här många svar. Tack igen!

Måste tillägga att jag nu har beslutsångest 😂 nu när jag har så många val.

Tror jag kommer hålla det simpelt och inte överspendera på någon egenskap som jag inte vet varför jag skulle behöva ha det.

399kr känns normalt för en mus, knappast att man hittar något billigare om man inte endast vill kunna vänster och högerklicka. Tror därför det kan bli logitech g502 hero som ligger på 399kr

Tack igen för alla svar

Av comp50
Skrivet av perost:

Att vissa möss har hål brukar främst handla om att göra dem lättare, för dem som gillar så lätta möss som möjligt. Fast det finns säkert modeller som har det bara för att det är "coolt" också.

Sen blir förstås musen då luftigare vilket kan ses som en fördel gällande handsvett, men även en nackdel eftersom det lättare kommer in skräp och damm i musen.

Haha, trodde hålen hade och göra med att få lite fukt in och ut från mössen och så att det blir mindre handsvett som klibbar sig på mössen ibland. Problemet är dock att damm kan samlas in där, och inte lätt att få bort dammen sen.

Skrivet av MoNkeY-05:

Personligen undviker jag alla datormöss som har sådana ventilationshål i sig för, hjälp vad sunkigt det måste bli där i? Lättare att rengöra en 'vanlig' datormus vid behov. Sen är det där med vilken mus som är bäst så sjukt individuellt.

Föreslår att du drar en googling på det där med strålningen innan du får dryga kommentarer här. Lite sugen på att skriva en själv men nöjer mig med att tipsa om att du gott kan rikta din oro på andra saker.

Haha, det var ett skämt XD. Vad tycker ni om HyperX Pulsefire Haste 2

Skrivet av nasder:

Jag är en sucker för 502 Hero från logitech, väldigt skön att hålla i och jag har aldrig haft problem med den. Har köpt några billigt på rea så jag har dem på lager om något skulle skita sig. Hur den är spec ställt mot andra vet jag inte, det är ingen riktig prio jag har, den funkar för mig och det jag använder den för, allt från FPS till photoshop.

Köpte en Glorious Model I med bra pris under julkalendern här på SweC och det är min nya favorit om jag ska vara ärlig. Bra nära liknande form men mycket lättare (även om jag gillade att ha en vikt på musen). Perforerad yta vilket gör den mindre svettig.

Vad man gillar för mus är så personligt, vissas gillar lätta, andra tunga. Jag älskar en brygga (eller vad det heter) att lägga tummen på, andra hatar dem. Enda sättet att hitta en mus som verkligen funkar för en är tråkigt nog att testa sig fram.

har du testat HyperX Pulsefire Haste 2, jag kommer nog köra på den eller hero 502, prisskillnad på endas 85kr. Är det sant det du sa med handsvett, alltså att musen har någon annan form av yta som gör att handsvett inte klibbar fast lika lätt?

Av comp50
Skrivet av martengooz:

Beror på vad du är ute efter i en mus. Jag har 3 olika möss för olika situationer. Vill jag gejma FPS så vill man ha en mus med hög polling rate vilket Logitech G502 Hero gör bra. Vill man ha för ergonomi så Kör jag med Logitech mx master 3s (trådlös), men skulle aldrig köra FPS spel med den. Vill du ha en med många knappar för typ MMOS så kanske Razer Naga Pro är något för dig. Sen beror det på hur du håller musen, dvs "claw grip" eller "palm grip" och vad som känns skönast för dig. Vissa föredrar lättare möss, andra med lite mer tyngd.

Så testa dig fram, kanske på nåt elgiganten eller annan elektronikbutik där det går att testa, och se vad du gillar.

Hålen kan förhindra att svett bildas ja, men har inte testat en själv då jag inte har problem med handsvett.

Du kan också beskriva mer vad du ska använda den till, om du har några specifika önskemål om storlek, vikt, funktioner eller antal knappar.

Jag använder endast till gaming och vanligt surfande, har tidigare gjort allt det där med en vanlig gaming mus med 6 programmerbara knappar, så behöver inget fancy. Helst att det inte är dyrt

Skrivet av Lellebror:

Jag har haft svårt att hitta en bekväm mus då jag har relativt stora händer. Intellimouse 3.0 var nästan lagom stor men den är ju ganska förlegad numera. Har testat Steelseries Rival 3 vilken var ganska okej dock lite liten. Samma med Mionix Avior Pro fortfarande lite för liten för att det skall vara bekvämt att spela med den längre stunder. Nu har jag precis skaffat en Mad catz Rat 8+adv vilken jag inte riktigt har vant mig vid ännu men den är justerbar på sjukt många olika sätt så det skall nog bli bra. Men för vanligt slösurfande så funderar jag på en rullmus men dom är så s***ns dyra. Det är inte lätt med datormöss helt enkelt.

Skrivet av trickeh2k:

Jag övergav trådat för ett par möss sedan och kan aldrig se mig återvända. Vad är din invändning till att inte gå över på trådlöst?

tycker inte om trådlöst, tycker det är skönare att köra trådad och kanske räddar mig från någon form av strålning XD. Samt att trådad är billigare, vill inte betala flera hundra extra. Tycker inte mus ska kosta mer än 500kr

Av comp50

Vilken trådbunden Mus är bäst?

Är ute efter trådbunden mus. Varför har vissa möss hål i dem och andra inte? Förhåndrar hålen i mössen att svett bildas?

Vilken rekommenderar ni och varför? Har ni andra förslag?

Logitech G502 Hero 399kr

Razer Deathadder V3 749kr

HyperX Pulsefire Haste 279kr
HyperX Pulsefire Haste 2 Wired Gaming Mouse 485kr
ZON - Home of Victory mouse2 Heaton 399kr.

Av comp50
Skrivet av dlq84:

https://vismaspcs.se/ekonomiska-termer/vad-ar-resultatrakning

Res. e. fin är vinsten efter alla omkostnader

Årets resultat är Res. e. fin minus skatt.

årets resultat är väl utan räntekostnader och ränteintäkter. Har väl inte med skatt att göra?

Av comp50
Skrivet av KAD:

"Röda siffror" är i allmänhet negativa, dvs under noll, medan "svarta siffror" är positiva. Du tittar dock på förändring jämfört med föregående år när du tittar på färgkodningen, så nyckeltalen i sig är positiva, medan förändringen av dem är negativ.

Man har olika nyckeltal eftersom de ger olika information. Vilket nyckeltal som är viktigast beror på vad du vill veta.

Jag vill veta vinsten, vad kollar jag då på.

Av comp50

INET nyckeltal Allabolag.se

Jag kollar nyckeltal på allabolag.se

ser att INET AB om det är INET som säljer dataprylar, att de hade år 2022 i Tusenkronor

Omsättning 1 290 287
Res. e. fin 42 358
Årets resultat 28 547
Summa tillgångar 269 986

Vissa av nyckeltalen är rödmarkerade, vad innebär det? Vilken är den viktigaste av nyckeltalen, visst är det Res. e. fin? för då har man med alla intäkter och kostnader.

Av comp50
Skrivet av ELF:
Skrivet av LightVsDawn:
Skrivet av ggustavsson:
Skrivet av mrqaffe:
Skrivet av Aphex:

jättekonstigt, men idag så ser "properties" menyn inte suddig ut. Har ej gjort några ändringar, förutom att starta datorn. Vad kan detta bero på?

Har AMD gpu och cpu. Har dock efter uppdatering till 24.3.1 (1-2 veckor sen) fått pop-up efter att datorn startat om "driver timout" från AMD Bug Report Tool, men datorn funkar ändå som den ska. Jag stänger ner pop-up.

Men varför skulle detta endast påverka "fonten" i "properties" menyn, om detta var orsaken. Väldigt konstigt.

Av comp50
Skrivet av Airikr:

Fejk. Om du klickar på "About" på fixthephoto.com/online-gimp-editor.html, så får du se att det i själva verket är Photopea som de använder sig av. Man kan inte komma åt GIMP via webbläsaren (källa), utan man måste installera det på sin dator för att kunna använda mjukvaran. Om du vill endast vill använda något via webbläsaren, så är dock Photopea det enda bästa valet. Adobe Photoshop finns online, men då måste du ge dom pengar efter 7 dagar + ha ett konto hos dom.

Är alltså fixthephoto.com/online-gimp-editor.html exakt samma som https://www.photopea.com ?
så de "länkar" till photopea? är väl inte något virus grej?

Skrivet av Airikr:

Du kan dock använda dig av rollApp för att komma åt GIMP via webbläsaren, men jag vet inte hur det funkar då jag vägrar skapa ett konto hos dom. Det finns en risk att du måste ge dom pengar för att kunna använda GIMP i längden, vilket jag verkligen inte skulle rekommendera, då GIMP är och ska alltid vara 100% gratis.

Jag har inte testat Adobe Express, så jag har tyvärr ingen aning. Men om du kan Adobe Photoshop, så kan du GIMP. GIMP är nämligen klassad som en Photoshop-klon.

aldrig testat adobe photoshop

Av comp50
Skrivet av THB:

Pixlr eller GIMP om du skall ha något gratis.

Pixlr var bra, behövdes inte ladda ner software, de hade online editor. GIMP behövdes ladda ner, men jag hittade en annan sida som hade GIMP online editor på fixthephoto.com har dock inte testat ännu.

Skrivet av Airikr:

Då är GIMP valet för dig

Både ja och nej. Det beror på hur du vill använda mjukvaran. Läs mer: https://www.adobe.com/express/

Är GIMP eller express lättare att använda? om jag bara ska använda för thumbnails. Såg att express inte hade så man kunde ta bort bakgrund i fri versionen.

Skrivet av krEJZi:

Icaros can provide Windows Explorer thumbnails, for essentially any video media format supported by FFmpeg, this includes popular filetypes such as: Mkv, Flv, Avi, Mp4, Mov, Rmvb, M2ts, Ogm etc.

Besides the FFmpeg supported filetypes, Icaros also contains custom parsers, which can produce Cover Art thumbnails for Mkv, Flac, Ape, Mpc and several other filetypes.

Icaros also provides Windows Explorer properties for the following popular filetypes: Mkv, Mk3d, Mp4, Mov, Webm, Ogm, Ogg, Flv, Avi, Rm, Rmvb, Flac, Opus, Spx, Ape, Mp3, Mpc, Mka, Tak, Tta, Ofr, Wav and more.

Properties refer to the info shown for each file in Explorer, such as length, width, height, title, channels and so on.

Icaros works on Vista, Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10 and Windows 11.

https://github.com/Xanashi/Icaros/releases

ska kolla detta.

Av comp50
Skrivet av mrqaffe:

Men hur blir kvaliten om du använder nån jämn multipel på skalningen i stället ? (tex 200%)

Skrivet av Aphex:

Kan glädja dig med att det här problemet är löst i windows 11, i 10 får du hålla dig till antingen 100 eller 200%

när jag kör på 200% blir den fortfarande suddig. Tvekar nu om 100% verkligen höjde kvaliten eller om det var så litet att synas att jag inte märkte skillnad.

Av comp50
Skrivet av Airikr:

Vad för operativsystem använder du?

I Linux kan du enkelt öppna terminalen och skriva convert -resize 80x80 filen.jpg filen.webp. Och om du vill göra filstorleken ännu mindre, lägg till -quality 70 före eller efter resize. convert kräver att du har ImageMagick installerat.

Men om du använder dig av Windows, så är det många fler steg än i Linux. Lösningar: https://www.businessinsider.com/guides/tech/how-to-resize-an-...

Eller menar du hur du skapar en helt egen tumnagel? GIMP låter dig göra det helt gratis, tack vare FOSS.

jag använder windows 10. Behover kunna edita thumbnail också. Tex lägga till snygg text.

Skrivet av Dreijer:

Adobe Express duger, tycker jag.

är det gratis att använda?

Av comp50

det verkar alltså som att när jag sätter den på 100% så är det okej. Men när den sätts på 150% (recommended) så blir "properties" fonten suddig.

Av comp50
Skrivet av ELF:

Skalar du upp bilden i Windows?

Jag är ganska säker på att Properties använder sig av win32 och win32 grejer blir tyvärr inte så snygga vid uppskalning.

Skrivet av ggustavsson:

Kan det måhända vara en WOLED skärm?
Men som sagt skalning kan ställa till det i win32 program också..

hej, nej jag har inte ändrat några inställningar eller så. Jag har ingen WOLED skärm, har en 4k ips skärm.

går det att ändra något så att det ser snyggare ut, eller ser det ut så på alla 4k skärmar?

Tycker det är konstigt att jag inte har något problem med kvaliten på text (fonten) någonstans, förutom när jag ska in på "properties" på mina filer / dokument osv.

Jag måste tillägga att jag har min "Scale and Layout" på 150% (recommendation). Det har varit på den nivå sen jag köpte skärmen, har inte ändrat något. När jag ändrade det till 100% så ser fonten på "properties" inte suddig ut längre, utan ser så som fonten ser ut på alla andra ställen. Problemet är dock att när jag ändrar till 100%, så blir allt väldigt litet. Just därför som rekommendationen är 150%.

Av comp50

Skapa Thumbnails gratis, Var?

Hej,

jag skulle vilja skapa thumbnails. Finns det någon gratis tjänst för detta?
Testade lite med canva, men tyckte inte om den så mycket. Vad använder ni er utav?