Inlägg

Inlägg som Visceral3D har skrivit i forumet
Av Visceral3D

Jag smakade Härryda Karlsson första gången på Korvfestivalen här i Göteborg. Blev förälskad. Men bland dom svårköpta så hade dom en argentinskt köttkorv som marinerats i rödvin. Hittar den inte längre dock.

Av Visceral3D

Asså, ifall en liten dator är det du behöver så absolut. Ja kan tycka att 8k är lite väl mycket för dom specsen. 16gb Ram är nästan ett måste idag.
Men ska du spela enklare spel så kommer 3050 och den processorn fungera fin fint. Men jag skulle resonerat att man blir ganska låst.

Sen är det ju svårt att justera delar när du kör sådana där special chassin. Du blir väldigt begränsad.

Av Visceral3D

Google Docs eller Microsofts Web Office är utmärkta.

Av Visceral3D

Sitter på Inets datorbyggare och verkar nästan kunna matcha dom flesta komponenterna och landa på runt 10k för nya delar. Dock hittade jag ingen så gammal processor som din hade.
Ända anledningen till varför ja inte skickar länken är för att ja orkade inte matcha ram minnen med moderkort verkade vara något problem där med processor generationen och minnnerna....aja.

Det jag försöker komma till är att den verkar väldigt dyr för sådana komponenter och även begangnad. Lägger du någon tusenlapp till så får du helt ny dator med bättre prestanda.

Av Visceral3D
Skrivet av Tachiyon:

De på bild är nylanserade Ear, så man kan säga att de kallas för Ear 3. Jag har inte ägt första Ear 1

Oj, ja hade ingen aning. Ja har Ear 1 ska kolla in dom då!

Av Visceral3D

Introvert vill spela Dota 2

Tjena Sweclockers.

Skickar ut denna förfrågan även om chansen att någon nappar är väldigt låg. Jag älskar att spela Dota 2, dock är jag väldigt dålig på det sociala.

Spelar mestadels pos 4 eller ibland pos 5 och även pos 3 och har sakta men säkert arbetat mig upp till den medelmåttiga rangen av Archon 3.
Du behöver inte ens vara bra, skulle bara vara skoj att ha någon med som man kan köra samma lane med. Men jag varnar redan nu att jag kan bli väldigt trött på det sociala och orkar inte alltid köra med mic, speciellt inte ifall det är en ny person man träffat.
Har haft många som addat mig som vän efter matcher, men efter många inbjudningar så kör ja på "Show as offline" istället.

Av Visceral3D
Skrivet av Tachiyon:

Nya Nothing ear. Har Ear (2) och tycker dessa nya lever upp till hypen över ear (2) som jag har hört <Uppladdad bildlänk>

Hej, jag förstod inte riktigt ditt inlägg. Tycker du att Ear(1) är bättre än Ear(2) ?

Av Visceral3D

Shit, ja är så casual att ja hade nästan vilat ha ett crosshair för pilbåde xD Men ja förstår precis varför dom inte gör det.

Av Visceral3D

React Native låter som det som skulle passa dig bäst. Finns massvis med material på nätet, men som andra sagt tidigare i tråden så kan FreecodeCamp & Odinproject avara något, speciellt ifall du behöver grunderna i HTML CSS och JS

Av Visceral3D

Här gick man och köpte ett 3070 TI för 11k under grafikkorts bristen T.T vill gråta.

Av Visceral3D
Skrivet av martengooz:

Kan tipsa om att kolla på Ghost https://ghost.org/ som är open source om du vill hosta själv, eller så kan du betala för en managed av dem. Kör på node.js och du kan skapa egna teman eller plugins om du är bekväm med att skriva kod. Använde det själv 2017 ish och kände redan då att det var ett rätt flexibelt verktyg.

Ser spännande ut, jag glömde nog att tillägga att dom alternativen ja kollat på är headless. Men ska absolut kolla in ghost.

Av Visceral3D

Robust CMS för Blog/Nyheter

Tjena gänget.

Jag är på jakt efter ett CMS system för att skapa en blog/nyhetsflöde.
Det finns massvis därute och jag har kikat på dels Sanity men även Strapi, Contentful eftersom jag är främst frontend och väldigt ny på backend så letar jag efter något som är lätt att implementera.

Mitt problem med Sanity är just deployment som jag verkar vara för dum för att fatta, samt det strular med att implementera bilder.

Lite av mina svårigheter är även hur lätt det är att deploya och vilket pris det kostar. Just nu kör ja på Sanity eftersom jag kan deploya relativt smärtfritt på Vercel där jag har min Nextjs sida.

Vad tror ni, har ni några rekommendationer?

Av Visceral3D

Kanske lite offtopic då vi skulle diskutera "bra" scifi böcker, men har någon läst L Ron Hubbards "Dianetics". Är lite insöad på kulter just nu och skulle va spännande. Förväntar mig ju inte att den ska vara bra, men böcker kan ju vara underhållande endå

Av Visceral3D
Skrivet av Patrickpolly:

Är verkligen supertaggad, gillar verkligen första spelet (även om jag spenderar 90% av tiden till att mest jaga och bli så rik som möjligt...).

Gillar starkt att de presenterar spelet nu och det släpps redan under 2024 (om det nu håller)! Man är lite trött på företag som teasar ett nytt spel och så dröjer det 5-6 år innan det släpps. Så mycket trevlig överraskning. Gillar också deras release video, lång genomgång med både utvecklare och skådespelare och mycket hintar om vad komma skall 😀

Vi håller tummarna på att det inte blir lika buggigt som första spelet vid release!

Ja det är ju grymt att dom faktiskt jobbat i tystnad och annonserar när det är klart.
Hunting lär ju bli lättare nu när man springer runt med armborst.

Av Visceral3D

Alla borde verkligen läsa Dune, även om jag älskar Denis nya filmer så är boken bara så mycket bättre.
Läste om den för bara en vecka sen nu, och orkar man inte läsa finns den även som dramatiserad ljudbok på Audiable!
Rekommenderas varmt.

Av Visceral3D

Jag är helt sjukt taggad, men jag vet sammtidigt att 90% av speltiden kommer det bara spelas Farkle.

Dom enda ändringarna ja hoppas på är lite bättre combat mekaniker och förhoppningsvis är det mer viable att spela ärlig riddare än att bara springa runt och tjyva saker. ( ja märker det med varje playthough att det i slutändan bara blir sneak/stealth build.)
Hoppas också dom implementerar lite från dom mest populära moddarna, typ lockpicking modden.

Av Visceral3D

Jag och min tvååring älskar Bluey. Sen verkar resten ganska skräp. Fantus och Maskinerna är väl okey för mindre, men Bluey är svårt att slå.

Av Visceral3D

Inte helt såld på designen. Skulle föredra lite mindre plastdelajer eller kanske hålla dom i svart. Sen har jag aldrig tänkt elgatos produkter som riktigt premium, min streamdeck ligger bara och skräpar på skrivbordet och wave link (konverterar XLR till USB) fungerar ju sådär.

Blir tokig på alla dessa program man måste ha för att köra deras produkter med.

Av Visceral3D

Oj vad jag har bråkat med detta problemet. Krävt otaliga timmar och ominstallationer av hela Plex.
Har dock aldrig använt Plex installerat på Windows utan endast på TrueNas.

Problemet då var att jag inte lyckats öppna portarna på min router. Detta var då en Asus router men efter mycket trial and error lyckades jag. Chatgpt visste i princip hur min modell av router skulle forwardas för att av någon märklig anledning hade dom bytt namn på olika saker i gränssnitten.

Sen handlade det mycket om att hålla Plex serven på statisk IP och inte DHCP. Så såfort jag hade bindat IP i både Servern och Routern så var det helt ok.

Av Visceral3D

Meningen med Proxmox?

Har under tiden jag följt denna forumdelen sätt namnet Proxmox dyka upp flertalet gånger.
Så naturligtsvis så blev jag sugen på att undersöka var det var för något, men jag känner mig kanske något dum då jag inte blivit klokare på varför man har det?

Jag kör just nu TrueNas Scale på min hemma nas. Fungerar utmärkt och behöver jag en VM så slänger jag bara upp en. Det enda jag saknar med VM teknik är möjligheten att dynamiskt allokera hårdvaru resurser till olika VM's så när Plex är klar med sin hårdvaru transcode med GPU så skulle den snällt kunna dela med sig av GPU'n till andra VM's

Är det sånt här som Proxmox sköter eller har jag helt fått det om bakfoten?

SPOILER: Jag såg nämligen en kille på youtube installera proxmox och sen skapa en VM för att köra Trunas Scale I proxmox, detta hjälpte tyvärr inte förvirringen.

Diskutera gärna vad ni använder Proxmox till och ifall ni har några sköna tips!