Inlägg

Inlägg som Petersv har skrivit i forumet
Av Petersv
Av Petersv
Skrivet av Rebben:

Det är klart det inte är sanning, Styrka 10 är fiktion baserat på en novell som också är fiktion. Varken författaren eller manusskrivaren har hävdat att det är en verklig händelse.

I alla fall framställs i filmen partisaner som hjältar vilket bevisats dom inte var, samt har Hollywoods filmer om Balkankrigen varit demoniserande falska.

Av Petersv

Evil Dead 2 1987, 4k, lyckad blandning av skräck och humor.

Av Petersv
Av Petersv
Skrivet av Wiggin:

Jag upplever det inte riktigt som att du är opartisk i frågan, snarare arg och bitter och avundsjuk. Säg mig, vad har "Hollywood och dess skådisar" gjort dig egentligen? Haft mage att kräva dig på pengar för ett biobesök?

Du som har en sjuk kärlek till Hollywood. Inte bitter eller avundsjuk, allra minst på patetiska Hollywood. Hollywood har demoniserat folk när det gäller krigsfilmer och då menar jag inte enbart andra världskriget, men även där gjort filmer där dom porträtterar sig som hjältar och ljuger. Force 10 From Navarone är typisk Hollywood skit. Vill inte göra detta till politiskt tema. Känner folk från Balkan alla sidor, varit på Balkan och filmerna dom gjort om Balkankrigen är allt annat än sanning.

Av Petersv
Skrivet av TrustableBanana:

Wow! Jag kan inte tro mina ögon, det ser så vackert ut!
Är spelet automatisk i 21:9 med inga "black bars"? Vet att 16:9 användare klagar på att det är letterboxed men jag vet inte den exakta aspect ratio:t till spelet.

Jag tänkte köpa en widescreen-skärm innan spelet men nu är jag sugen på en ultrawide (och ett nytt grafikkort naturligtvis!) efter jag har sett spelet! Tack!

Finns lösning att få bort black bars:

Citat:

To remove the letterboxing in Hellblade 2, you'll need to tinker with some configuration files rather than using an in-game menu. Here's a step-by-step guide:

Ensure you've opened and closed the game at least once to generate the necessary files.
Locate the Engine.ini file, which should be found in one of the following directories:
For Steam players: C:\Users\YourUserName\AppData\Local\Hellblade2\Saved\Config\Windows
For PC Game Pass players: C:\Users\YourUserName\AppData\Local\Hellblade2\Saved\Config\WinGDK

If you can't see the AppData folder, you may need to enable the display of hidden folders.
Open the Engine.ini file using notepad or any other text editor.
Add the following commands at the very bottom of the file:
[SystemSettings]
r.NT.EnableConstrainAspectRatio=0

Be cautious not to alter or delete anything else in the file. Save the changes to the file. Launch the game once more, and voila! The letterboxing should be gone, allowing the game to utilize your entire monitor.

Av Petersv
Av Petersv

Köpte nyligen Bose QuietComfort Ultra, mycket nöjd, i tester har den visat sig ha bäst anc och dom som prövat Sonos Ace tycker den är bra men den slår inte Bose QuietComfort Ultra. Dessutom sparar man en tusenlapp.

Av Petersv

När en nära anhörig drabbats av sjukdom och får vänta på grund av kraftiga nedskärningar i sjukvård blir jag arg, vill inte göra det till politisk diskussion bara att det är skamligt av dom att inte sätta vården på toppen av prioriteten, pengar går till att skänka enorma summor och annat som bör främst gå till svensk sjukvård. Hoppas dom tänker om och sätter vården främst.

Av Petersv
Skrivet av merdique:

Sluta klaga på att någon klagar, det är otroligt arrogant och spydigt beteende, skärpning.
Att inte optimera är inte att pusha gränserna, den övre gränsen bör vara befintlig topphårdvara vid release, inte någon potentiell framtida hårdvara. Hade det varit så att spelet kunde kräma ut 120 fps med höga inställningar i 4k på ett 4090, då hade jag påstått motsatsen att de gott kunnat öka prestandan. Men 55 fps i snitt, när bara 75% av pixlarna används, på ett grafikkort som fortfarande kostar runt $1800 är ett dåligt jobb.

Med dlss och fsr kan du få bra fps och njuta av den fotorealistiska grafiken och ett bra spel.

Av Petersv

Fantastiskt fotorealistiskt spel, och som spel bra, det förtjänar framgång. Har inte sålts i många ex, men hoppas det blir betydligt fler sålda, så spelutvecklare kan göra många fler sådana här bra fotorealistiska spel. Med dlss och fsr kan svaga grafikkort spela och njuta av fotorealistiska grafiken. Aldrig varit så realistiskt fram tills nu i något spel. Rörelserna är även bra gjorda.

Av Petersv
Skrivet av Ibis:

Inte helt säkert det är okej heller, om det är tydligt att det skall efterlikna Scarletts roll i "Her".

Själv finner jag det jävligt fult hur många av dessa AI-företag verkar se det fullt normal att nyttja andras skapade arbete för att skapa egna produkter utan någon som helst ersättning eller ens att fråga om lov. Ouppfostrat.

Hollywood har gjort mycket väldigt fula saker och dess skådisar, Open AI skall ha rätt att ha en kvinna som liknar en skådis röst utan att riskera att förbjuda rösten. Open Ai är inga änglar, men Hollywood och dess skådisar är ännu värre.

Av Petersv
Skrivet av backfeed:

Sam Altman är sedan länge helt uppenbart ett stinkande litet rövhål. Här är ett bevis. Det kommer garanterat mera, för det stinker så mycket skumrask att det knappt går att andas.

Open ai stinker men det gör Hollywood och dess skådisar också.

Av Petersv
Skrivet av Wiggin:

Mer patetiskt än att gå på Altmans "förklaring"?

Patetiskt av Scarlett att inte låta dom ha liknande hennes röst, kunde hon bjudit på. "Stackars" Scarlett med alla sina miljoner, en ai har liknande hennes röst.

Av Petersv
Skrivet av pv2b:

Stackars lilla OpenAI som inte skulle klara sig mot Hollywood

Gillar varken open ai eller Hollywood. Scarlett kunde bjudit på detta.

Av Petersv
Skrivet av pine-orange:

1. "En annan professionell skådespelare"
2. Scarletts jurister bad om en detaljerad beskrivning av processen.
3. De drog tillbaka rösten.

Ibland behöver man läsa mellan raderna.

Dom kunde iofs skött det snyggare men dom kan anställa en kvinna med röst som liknar hennes.

Av Petersv
Skrivet av dlq84:

Windowsanvändare är väl vana vid att bli övervakade? De lär bara rycka på axlarna.

Det är ju fruktansvärt integritetskränkande. Ogillar Bill Gates, detta gör ju honom ännu mer ondskefull.

Av Petersv
Skrivet av Youjimbo:

Hur vet du att de använde en annan kvinnas röst? Var väl därför advokaterna ville ha information om hur rösten tagits fram. Sen med amerikansk lag så kommer advokaterna ha tillgång till interna dokument i granskningen om de nu skulle fösöka hävda annan kvinna, men interna dokument visar att den tränats på material från Scarlett. Om OpenAI haft helt rent mjöl i påsen hade de antagligen inte backat av så snabbt.
Hur som helst vet vi inte så väldigt dumt att tycka bu eller bä om Scarlett för att hon skyddar sin produkt, dvs sig själv. Precis som alla andra musiker, skådespelare osv så lever de ju med att de själva är sin egna produkt.

Det står ju att företaget tränade på en annan kvinnas röst.

Av Petersv
Skrivet av landahl:

För ett spel som dessutom suger enligt många recensioner.

Varför ljuger du? Har 81 på Metascore som definitivt är bra.

Citat:

Metascore Generally Favorable Based on 86 Critic Reviews

https://www.metacritic.com/game/senuas-saga-hellblade-ii/

Av Petersv
Skrivet av Klumpeduns:

Tror inte ett så stort företag hade skrämts och dragit tillbaka din AI om det inte fanns sanning i det hela.

Det är ju löjligt från Scarlett, en annan kvinna gör rösten som liknar hennes, hon hotar företaget på grund av det. Bara för att det är en lag gör den inte alltid rätt. Dom kunde ha vunnit men ville väl inte riskera negativ publicitet och risken att förlora, Hollywood hade ju troligtvis stött henne i stämningen.